Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 10:11 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brazil krémes
Brazil krémes

....................Hozzávalók:A tésztához:
4 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kk kakaópor
1 dl kávé
1 ek víz
1 kk szódabikarbóna
1 mk sütőpor
20 dkg finomliszt
továbbá 4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl víz/tej

Tetejére:
5 dl habtejszín (növényi tejszín)
2 ek őrölt kávépor
valamint csokireszelék

Elkészítés:A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a masszához. Egy 35×27 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Sütés után kivesszük a tepsiből a piskótát, lehúzzuk aljáról a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Majd visszatesszük a piskótát a tepsibe. Közben elkészítjük a krémet: (Egy 5 literes edényben keverjük, hogy kényelmesen elférjen benne minden!) 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel vagy tejjel + 5 dkg kristálycukorral csomómentesre! Majd 5 dl vízbe vagy tejbe beleöntjük a kikevert pudingot, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Ezután 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. Lassú tűzön hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig főzzük. Majd forrón rákenjük a tepsiben lévő piskótára és egyenesre simítjuk. 5 dl habtejszínt felverünk jó keményre. Keverés közben hozzáadunk 2 ek őrölt kávéport. Ezután a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenesre simítjuk. Tetejére csokireszeléket szórunk.

2-3 óra múlva szeletelhető!

bozsanyinemanyi, 2016. december 16. péntek, 18:47
Címkék: tésztához való, 35×27 cm-es, oldalát kikenjük, kikevert pudingot, tepsiben lévő, kihűlt krém,
Kommentek
« Vissza Brazil krémes - nem csak kávé imádóknak kötele
Hozzávalók:
a tésztához:
4 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kávéskanál kakaópor
1 dl kávé
1 evőkanál víz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
20 dkg finomliszt
4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval

a krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl víz/tej

a tetejére:
5 dl cukrászhab (Meggle)
2 evőkanál őrölt kávépor
csoki reszelék

Elkészítés:
A tojássárgáját alaposan kikeverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett lassacskán hozzáadagoljuk a kávét és a vizet. Összedolgozzuk a liszttel elkevert többi anyaggal, végül a keményre vert tojásfehérje habját is óvatosan beleforgatjuk.

Egy 35x27 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Az aljáról lehúzzuk a papírt és
mamucika, 2015. november 06. péntek, 21:40
brazil krémes
A tésztához:
4 tojás
csipet só
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kávéskanál kakaópor
1 dl lefőzött kávé
1 evőkanál víz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
20 dkg finomliszt

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl víz vagy tej

A tetejére:
5 dl habtejszín (Hulala)
2 evőkanál őrölt kávépor
csokireszelék

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérje kivételével a tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük. Felverjük habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy 35 × 27 cm-es tepsi aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük vajjal, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 200°C-on 18 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Sütés után kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, visszahelyezzük a piskótát a tepsibe.

A krémhez a 2 csomag vaníliás
quacline, 2014. szeptember 18. csütörtök, 05:07
Nincs Cím
BRAZIL KRÉMES

4 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kk kakaópor
1 dl kávé
1 ek víz
1 kk szódabikarbóna
1 mk sütőpor
20 dkg finomliszt
továbbá 4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
20dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl víz/tej
Tetejére:
5 dl habtejszín (növényi tejszín)
2 ek őrölt kávépor
valamint csokireszelék


Elkészítése:
A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a masszához. Egy 35×27 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Sütés után kivesszük a tepsiből a piskótát, lehúzzuk aljáról a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Majd visszatesszük a piskótát a tepsibe. Közben elkészítjük a krémet: (Egy 5
magdus60, 2013. január 31. csütörtök, 22:22
Mi fán terem a tonka-bab?
Az idehaza néhány éve még jószerével ismeretlen tonka-bab mára cukrászati különlegességek, krémek, csokoládék és nem mindennapi desszertek összetevőjeként vált többé-kevésbé ismertté.

A ráncos, fekete színű, mandula-alakú tonka-bab, amely egészben, aprítva vagy por formájában kerül kereskedelmi forgalomba, különlegesen összetett aromájú, markáns fűszer. Ízeiben, illatában a vaníliát, a keserű mandulát, a fahéjat és a szegfűszeget egyaránt idézi. Aki egyszer megkóstolja, biztosan keresi a következő alkalmat az újabb találkozásra!
Csokoládétortácska tonka-babbal

Mi fán terem a tonka-bab?

A tonka elnevezés a galibiból, illetve Francia Guyana őslakóinak anyanyelvéből, a karibiból eredeztethető, ezt használják Dél-Amerika-szerte, és terjedt el szinte minden nyelvben. A mag neve angolul tonka bean, franciául fèves de tonka, magyarul tonka-bab, németül Tonka-bohne.

A tonkafa, amelynek termésében az értékes mag található, az Orinoco-medencében őshonos. Francia
horvathnemagdi, 2012. július 26. csütörtök, 10:54
- Németországban?
együnk, mit együnk Németországban?

Régen, évtizedekkel ezelőtt még elég rossz híre volt a német konyhának. Milyen volt egy szokásos német ebéd? Felöntött leveskocka, majd egy fasírt, mellette héjában főtt krumpli, az egész barna szósszal nyakon öntve. Ez már a múlté, bár nem teljesen kizárható, hogy ilyesmivel találkozunk. A németek rengeteget utaztak világszerte, rájöttek, hogy mást és jobbat is lehet enni, és otthon sem érik már be kevesebbel.

Ma minden nagyvárosban működik brazil és vietnámi, ausztrál vagy libanoni étterem, nem beszélve a legkisebb helyeken is megtalálható olasz, kínai vagy görögről. Néha még magyar is van, érdekes módon nagyon kevés, valahogy a jó konyha ritkán párosult jó üzleti érzékkel. Én egy nagyvárosban élve több, hamar bezárt vállalkozást értem meg. Hiányt így sem kellett szenvednem - több szerb vendéglőben lehetett nagyon jól magyarul enni.

Csülök, krumpli, káposzta - jól illik hozzá a sör! Csülök, krumpli, káposzta - jól illik hozzá a
horvathnemagdi, 2011. május 15. vasárnap, 08:47
Sajtkenyer receptjet
Szeretném veletek megosztani a Brazil sajtkenyér receptjét.Eredeti neven: Pao de Queijo.

Hozzávalók:
500ml tej
12 dkg vaj
120 ml étolaj
5 dkg tapióka liszt
4 tojás
15 dkg reszelt sajt
1 teáskanál só

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Keverd össze a sót, tejet, vajat, olajat egy lábasban és forrald fel. Vedd le a tűzről és keverd bele a lisztet.
Ezután add hozza a tojásokat és a sajtot.Alaposan dolgozd össze! Hagyd hűlni,30 percet.
Lisztezett kézzel golyókat (5dkg súlyú) formálunk belőle.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a golyókat és 20-30 perc alatt megsütjük.Az utolsó 5-10 percben kezdenek csak a golyók emelkedni. A belseje krémesen sajtos marad.
horvathnemagdi, 2011. január 04. kedd, 16:42
Házi készítésű dióvaj
Az elkészítése igen egyszerű. Az összes kellék, amire szükségünk lesz egy olyan háztartási robotgép, amely nem ég ki 10 perc folyamatos használat során sem. Körülbelül 12 perces őrlésre van szükség ahhoz, hogy a mogyoró kiengedje a benne levő olajat, és ezáltal krémes állagot kapjon. Ha ennél hamarabb fejezzük be a procedúrát, a végtermék nem válik ,,igazi vajjá".
Hozzávalók:
2 bögre (kb. 5 dl) nyers dió (mandula, mogyoró, kesudió, makadámia dió, brazil dió, törökmogyoró stb. - kinek ízlése szerint) 8-12 órával az elkészítés előtt tisztított vízben beáztatva, majd lecsöpögtetve, leöblítve és megszárítva.
Esetleges ízesítők, édesítők: só, stevia, méz, vanília- vagy mandulakivonat, kakaópor, karobpor, aszalt gyümölcsök.
Elkészítés:
Töltsük a diót a háztartási robotgépbe, és kezdjük el darálni. Az esetleges ízesítőket vagy egyéb hozzávalókat még egyelőre ne adjuk hozzá. Őröljük, de közben néha kapargassuk le az edény oldalára tapadt részeket, hogy egyenletesen, minden
bubszi, 2010. december 20. hétfő, 06:02
Képek, videók
0 a Brazil oldal levágva.
lovaszmarika
2018. november 06. kedd, 18:19
0 A 0 a Braziliai leány.
lovaszmarika
2018. október 18. csütörtök, 18:19
2014 szegény brazilok.jpg
menusgabor
2018. július 08. vasárnap, 22:14
0 brazil nő, fejkedővel
lovaszmarika
2018. június 21. csütörtök, 16:28
0 a Brazil oldalam profil
lovaszmarika
2018. május 01. kedd, 16:50
106World and Brazilian Ch
charlotteani
2017. november 09. csütörtök, 20:40
Brazil virág.png
violaterdik
2017. február 27. hétfő, 18:27
Pantanal mocsarak (Brazíl
scorpionsrose
2017. február 22. szerda, 15:29
Grande ile (Brazil).jpg
scorpionsrose
2017. február 22. szerda, 15:28
Amazonas (Brazil, Peru, C
scorpionsrose
2017. február 22. szerda, 15:27
Brazilia magyar színekben
pacsakute
2017. január 09. hétfő, 13:51
tésztahal.png
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 19:50
tésztahíd1.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
tésztahíd2.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.