Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 11:47 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csaknem nyolc évre ítélték a pécsi szórakozóhelynél késelő férfit
A törvényszék szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elsőrendű vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletében mondták ki bűnösnek. Társait társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt marasztalta el a bíróság kedden.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott egy pécsi belvárosi szórakozóhely előtt minden előzmény nélkül bottal megütött egy járókelőt. Ezt egy másik ember szóvá tette, ezért a férfi négy társával rátámadt: többször megütötték, majd miután a földre került, többször megrúgták.

A bántalmazást egy időre abbahagyták, de hamarosan hárman ismét megjelentek és rugdosni kezdték korábbi áldozatukat. Ezután a férfi a földön fekvő sértettnek korábban segítséget nyújtó emberre is rátámadt, és a bántalmazásba két társa is bekapcsolódott.

Az elsőrendű vádlott késsel négyszer szúrt az először bántalmazott férfi hátába, majd a segítségére siető embert hasba szúrta.A két férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az egyiknél maradandó fogyatékosság alakult ki. Mindkettőjük életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A rendőrség korábbi közlése szerint a késelő az elkövetés idején 17 éves volt.

Az elsőrendű vádlott és védője fellebbezett az ítélet ellen, az ügyész három munkanapot tartott fenn az esetleges jogorvoslat előterjesztésére. A többi vádlott és védőik tudomásul vették a bíróság döntését - áll a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 11:32
Címkék: pécsi szórakozóhelynél, törvényszék szerdai, elsőrendű vádlottat, bíróság kedden, vádirat szerint, elsőrendű vádlott,
Kommentek
Tizenhárom év fegyházra ítélték a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy Györgyöt
meghatározó szerepet játszott az eseményekben. A bűnszervezet kezdetben nemzeti ünnepek erőszakos megzavarására, rendőrökkel való összetűzések provokálásával próbálkozott, később pedig miniszterek, kormánypárti képviselők, pártirodák elleni támadásokra és a társadalom egyes csoportjait megfélemlítő akciókra szánta el magát.

A bíróság kitért arra, hogy a Molotov-koktélos támadásoknál fennállt a veszélye nagyobb tűz keletkezésének és személyi sérülésnek. A bíróság szerint a Vörös Csepel elnevezésű szórakozóhelynél történteket kivéve, lényegében a vádirattal egyező a megállapított tényállás.

A bíróság szerint a védelem által kifogásolt, titkos információgyűjtéssel szerezett bizonyítékok törvényesek, és a hangfelvételek "magukért beszélnek".

Az ítélet kihirdetésére teljesen megtelt a Fővárosi Törvényszék díszterme, a hallgatóság jelentős része Budaházy megérkezésekor tapsolt és a nevét skandálta. A hallgatóság soraiban több, a Jobbikhoz többé-kevésbé kötődő politikus is megjelent, így Morvai
velemenyezd, 2016. augusztus 30. kedd, 19:03
Vádat emeltek a pécsi szórakozóhelynél késelő férfi ellen
A közleményben azt írták: a vád szerint a férfi egy pécsi belvárosi szórakozóhely előtt minden előzmény nélkül bottal megütött egy járókelőt. Ezt egy másik ember szóvá tette, ezért az elsőrendű vádlott négy társával rátámadt: többször megütötték, majd miután a földre került, többször megrúgták.

A bántalmazást egy időre abbahagyták, de hamarosan hárman ismét megjelentek és rugdosni kezdték korábbi áldozatukat. Ezután a férfi a földön fekvő sértettnek korábban segítséget nyújtó emberre is rátámadt, és a bántalmazásba két társa is bekapcsolódott.

Az elsőrendű vádlott késsel négyszer szúrt az először bántalmazott férfi hátába, majd a segítségére siető embert hasba szúrta.

A két férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az egyiknél maradandó fogyatékosság alakult ki. Mindkettőjük életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg - olvasható a közleményben.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a késelő az elkövetés idején 17 éves volt.
velemenyezd, 2016. február 22. hétfő, 12:47
Bukaresti tűzvész - Két áldozat állami kitüntetést kapott
A román médiában megjelent beszámolók a belvárosi szórakozóhelynél történt, több mint harminc áldozatot követelő tűzvész hőseiként írták le Claudiu Petre fotóst és Adrian Ruginát, a Bucium együttes dobosát.

A szemtanúk szerint mindketten sértetlenül kijutottak az égő klubból, majd visszatértek a sűrű füstbe borult, lángokban álló helyiségbe, hogy segítsenek azoknak, akiknek nem sikerült kimenekülni.

Ruginát barátai látták, amint a kijárat közelében a menekülők által letaposott, földön fekvő embereket próbálja felemelni, és kivonszolni a klubból. Később már nem került elő, annyira megégett, hogy felesége csak a tetoválásai alapján tudta azonosítani a halottak között.

Claudiu Petre kétszer is visszatért a lángok közé, hogy bennragadt barátait kimentse. Végül ő is eszméletét vesztette a mérgező füstben. Az időközben megérkezett tűzoltók hozták ki a klubból, a szomszédban működő szülészet ügyeletes orvosa pedig háromnegyed órán keresztül próbálta újraéleszteni, de már nem sikerült megmenteni
velemenyezd, 2015. november 02. hétfő, 20:00
Verekedés volt és több lövés is eldördült vasárnapra virradóra egy budapesti szórakozóhelynél
A rendőrség közlése szerint hajnali fél egykor kaptak bejelentést arról, hogy egy VII. kerületi szórakozóhely előtt verekedés, hangoskodás volt, lövéseket hallottak. Hozzátették: a rendelkezésre álló adatok szerint egy 10-15 tagú társaság tagjai szóváltásba keveredtek a szórakozóhely biztonsági embereivel, ebből alakult ki a tettleges konfliktus. A dulakodás közben egy gumilövedékes fegyverből több lövés is eldördült.

A BRFK VII. kerületi Rendőrkapitánysága csoportos garázdaság és súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.
velemenyezd, 2015. szeptember 20. vasárnap, 10:31
Katasztrófavédelem: minden negyedik szórakozóhelynél találtak tűzvédelmi hiányosságot
Mukics Dániel elmondta: 2014-ben 593 tűzvédelmi hatósági ellenőrzést tartottak országszerte szórakozóhelyeken és 149 esetben találtak tűzvédelmi hiányosságot.

Elsősorban a befogadóképességet és a bent tartózkodók létszámát, illetve a menekülési feltételek teljesülését vizsgálták.

Ugyan általános tapasztalat volt, hogy a rendszeres ellenőrzések és az üzemeltetők egyre jobb hozzáállása eredményeként javult a szórakozóhelyek tűzvédelmi helyzete, még így is minden negyediknél találtak szabálytalanságot.

Mukics Dániel hangsúlyozta: a szórakozóhelyek biztonságának fontos feltétele, hogy megfelelőek legyenek a kiürítési útvonalak, a vészkijáratokat nyitni lehessen, az irányfények működjenek. Az ellenőrzések kiterjedtek arra is, hogy megközelíthetőek-e a tűzoltó készülékek, illetve, hogy azok karbantartása rendszeresen megtörtént-e. Az ellenőrök vizsgálták az elektromos hálózatok állapotát és leválasztásuk kialakítását, számon kérték a tűzriadótervet és a kiürítési alaprajzot is.

Jellemző
velemenyezd, 2015. január 23. péntek, 13:31
Fekete sereg - Alaptalannak találta a Fővárosi Törvényszék a perújítási kérelmet
szabadult ki a börtönből) 2004 végéig prostitúciós hálózatot működtetett, védelmi pénzeket szedett, tartozásokat hajtott be, és a bűncselekményekből származó illegális jövedelmek feletti ellenőrzésért erőszakos küzdelmeket vívott más bűnözői csoportokkal. Az ügy egykori vádlottjai többször is népes csoportokban, felfegyverkezve tartottak erődemonstrációt riválisaik megfélemlítésére, egyes vádlottak még a fegyveres leszámolástól sem riadtak vissza. Ilyen események történtek például egy óbudai szórakozóhelynél és egy mátészalkai vállalkozó házánál.

A korábbi eljárás megállapításai szerint az elkövetői körre jellemző, hogy a büntetett előéletű, küzdősportokat űző Magyar Róbert vezetésével korábbi börtön-, sport- és rokoni kapcsolatok alapján olyan szervezet jött létre, amelynek révén az elsőrendű vádlott rövid idő alatt akár több száz embert is képes volt mozgósítani. Több vádlott ötször, tízszer, volt, aki tizenhétszer állt bíróság előtt lopás, önbíráskodás, hivatalos személy elleni erőszak,
velemenyezd, 2014. január 22. szerda, 16:44
Fekete sereg - Az ügyész a perújítás elutasítását, a védő felmentést és enyhítést kért
szabadult ki a börtönből - 2004 végéig prostitúciós hálózatot működtetett, védelmi pénzeket szedett, tartozásokat hajtott be, és a bűncselekményekből származó illegális jövedelmek feletti ellenőrzésért erőszakos küzdelmeket vívott más bűnözői csoportokkal. Az ügy egykori vádlottjai többször is népes csoportokban, felfegyverkezve tartottak erődemonstrációt riválisaik megfélemlítésére, egyes vádlottak még a fegyveres leszámolástól sem riadtak vissza. Ilyen események történtek például egy óbudai szórakozóhelynél és egy mátészalkai vállalkozó házánál.

A korábbi eljárás megállapításai szerint az elkövetői körre jellemző, hogy a büntetett előéletű, küzdősportokat űző Magyar Róbert vezetésével korábbi börtön-, sport- és rokoni kapcsolatok alapján olyan szervezet jött létre, amelynek révén az elsőrendű vádlott rövid idő alatt akár több száz embert is képes volt mozgósítani. A korábban lefolytatott eljárás több vádlottja ötször, tízszer, volt, aki tizenhétszer állt korábban bíróság előtt lopás, önbíráskodás,
velemenyezd, 2014. január 22. szerda, 14:53
Képek, videók
Egy leégett szórakozóhely
sanci81
2017. december 26. kedd, 16:23
a Királyi Törvényszéki Pa
farkas1945
2013. december 25. szerda, 10:50
Csíkszereda,a Törvényszék
farkas1945
2013. november 27. szerda, 11:29
Törvényszék.jpg
agica2004
2013. október 06. vasárnap, 15:38
Legfelsö Törvényszék.jpg
farkas1945
2011. február 16. szerda, 16:07
Törvényszék-Alberta.pn g
farkas1945
2010. december 12. vasárnap, 14:22
Torvenyszek
kempes55
2009. június 01. hétfő, 16:36
A Törvényszék a 1O-es éve
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 11:26
A kir.Törvényszék
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 11:24
19O6, Törvényszék - ma Me
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 11:23
Törvényszéki látkép_2.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:58
Törvényszéki látkép_1.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:56
Szeged-Törvényszék.jpg
agica2004
2008. október 03. péntek, 11:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.