Belépés
2019. július 21. vasárnap | 29. hét | 202. nap | 19:46 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tarlós István ÁSZ-vizsgálatot javasol Zuglóban
Tarlós István az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta, a leghelyesebb az lenne, ha az ÁSZ lefolytatna egy vizsgálatot a Karácsony Gergely - a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje - vezette kerületben, mert "a tények és az onnan érkező iratok ellentmondanak a polgármester kommunikációjának".

A főpolgármester azzal kapcsolatban, hogy Zuglóban csütörtökön elfogadták a zárszámadást, de sajtóinformációk szerint komoly pénzügyi problémák merültek fel a kerületben, arról beszélt: a Pestisrácok.hu írt arról, hogy egy vagy több beszállító adósságrendezési eljárást kezdeményezett Zugló ellen a bíróságon.

Ha ez valóban így van, akkor ez egy súlyos dolog, mert gyakorlatilag azt jelenti, hogy az önkormányzat fizetésképtelenségének a megállapítását kezdeményezték - mondta Tarlós István, aki több, mint gyanúsnak nevezte, hogy harmadik hete nem kapják meg a kerületi képviselők Zugló legfontosabb pénzügyi mutatóit.

A polgármesteri nyilatkozatok egy "riadt tekintetű kétségbeesett embernek a Münchhausen-szerű túlzásainak tűnnek" - fogalmazott a főpolgármester kijelentve: a leghelyesebb az lenne, hogyha az ÁSZ kivizsgálná ezt a dolgot, mert "itt egy teljesen zavarodott halandzsázás megy". Ugyanaz folyik mint a zuglói parkolási ügyekben, de súlyosabb kérdésben - jegyezte meg Tarlós István.

Szólt arról is, csütörtökön derült ki, hogy a törvényességi vizsgálatot rendelt el a fővárosi kormányhivatal Zuglóban.

A fővárosi patkányhelyzetről szólva Tarlós István közölte: a hatóság által javasolt intenzív többletirtás megkezdődött, és a kormányhivatal nyilatkozott arról, hogy szó nincs egészségügyi vészhelyzetről.

Kitért arra is, hogy a Bábolna Bio több évtizedes munkája után egy másik céget bíztak meg a fővárosi patkányirtással, és erről nem a Fővárosi Közgyűlés, hanem egy bizottság döntött. A testület tagjaként Karácsony Gergely a Bábolna Bio ellen, a feladatot jelenleg ellátó cég mellett szavazott a kiválasztásnál.

Tarlós István szerint Karácsony Gergely részéről "gyáva és hamis védekezés", hogy nem volt megfelelő információja a döntésnél, mert Trippon Norbert (MSZP) a közbeszerzési bizottság elnöke nem szavazta meg a feladatot korábban ellátó Bábolna Bio lecserélését.

"A zuglói polgármester most megint valaminek az élére áll, aminek ő részese volt, de riadtan igyekszik másokra mutogatni" - fogalmazott.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai fontosabb döntéseit ismertetve elmondta: több fejlesztésről is döntött a testület, amely elfogadta a 2030-ig szóló fővárosi közlekedésfejlesztési stratégiát, a Budapesti mobilitási tervet is, ami a Balázs Mór terv módosított változata. Döntöttek a XIII. kerületi Béke téri főgyűjtőcsatorna-rendszer kialakításáról, valamint határoztak arról, hogy 23 milliárd forintból felújítják a Lánchidat és környékét, A közgyűlés határozott Római-parti rekreációs területek fejlesztéséről, a margitszigeti volt Nemzeti Tenisz Versenyközpont környezetrendezéséről, valamint arról, hogy több mint négymilliárdból 2021-re megújul a Blaha Lujza tér. A testület a szerdai ülésén elfogadta az új szmogriadó-tervet is, amellyel tovább korlátozzák a szmogriadó idején használható gépjárművek körét.

Tarlós István a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! arra reagálva, hogy Karácsony Gergely szerint a zuglói önkormányzat háromszor jobban áll mint a fővárosi, azt mondta: "ez egy olyan gyerekes és buta válasz", amelyet nem kíván minősíteni.

Több mint gyanús az az állapot, ami Zuglóban van - jelentette ki.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 10:21
Címkék: Tarlós István ÁSZ-vizsgálatot, Tarlós István, Karácsony Gergely, Bábolna Bio, Fővárosi Közgyűlés, Trippon Norbert,
Kommentek
Az ÁSZ harmadik alkalommal készítette el integritási felmérését
A felmérésben az ÁSZ 1193 köztulajdonú gazdasági társaság részvételével azt vizsgálta, hogy a társaságok működési feltételeiben milyen gyakorisággal vannak jelen az integritásukat veszélyeztető tényezők, és ezekkel szemben milyen mértékben építettek ki kontrollokat (védelmi rendszereket).

Az ÁSZ kiemelte: a felmérés alapján a közfeladatot ellátó, közszolgáltatást nyújtó társaságok átlagos integritási veszélyeztetettsége magasabb, mint a csupán piaci szolgáltatást nyújtóké.

A társaságoknál az uniós támogatások magas szintje ugyancsak lényegesen növeli az integritási kockázatot - közölték.

A felmérés általános tendenciaként azonosította, hogy a társaságok méretének növekedése együtt jár veszélyeztetettségük emelkedésével.

Az ÁSZ ismertette: magasabb a kontrollszintje azoknak a társaságoknak, amelyek rendszeresen beszámolnak a felügyelőbizottság, illetve a tulajdonos felé, rendszeresen értékelik a társaság által megfogalmazott stratégiai célok teljesülését.

A számvevőszék
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 12:51
Aszalt szilva...
a betegség.

Az aszalt szilva csonterősítő hatásával kapcsolatban vizsgálat is folyt. Posztmenopauzás nőket két csoportra osztottak. Az egyik csoport tagjai mindennap tíz szem aszalt szilvát kaptak, míg a másik csoport tagjainak nem kellett aszalt szilvát fogyasztaniuk. Viszont mindkét csoport tagjai kaptak kalcium- és D-vitamin-kiegészítést is. A vizsgálat fél éven keresztül zajlott. Javulást azoknál a tagoknál tapasztaltak elsősorban, akik mindennap aszalt szilvát is fogyasztottak. A vizsgálatot még más aszalt gyümölccsel is megismételték, de csupán az aszalt szilva fogyasztása esetén tapasztaltak jelentős és pozitív változásokat a csontok egészségében.

Az idősebb nőknél kialakulhat egy olyan állapot, amikor a csontsejtek növekedése leáll és a regeneráció nem következik be. Az aszalt szilva rendszeres fogyasztása azonban egy lehetőséget biztosít azok számára, akik ezen problémával kénytelenek szembenézni. De nemcsak az idősebb hölgyek, hanem bárki javíthatja a csontjai egészségét ezzel
vorosrozsa66, 2018. szeptember 02. vasárnap, 14:46
ÁSZ-vizsgálatot sürget a Fidesz kampányfinanszírozása ügyében az LMP
Célként említette, hogy minden pártot, köztük a Fideszt is egyenlő mércével mérjen a hatóság.

A választási kampány során a kormányzat a Stop Soros plakátjaival "a Fidesz kampányát támogatta végső soron", amit az LMP beadványára a Kúria is megállapított, eltiltva ettől a kormányzatot - mondta, hozzátéve: álláspontjuk szerint ez kimeríti a tiltott kampányfinanszírozást, hiszen a kormányzat a választásba avatkozott be, milliárdokkal támogatva a Fidesz üzeneteinek célba érését.

Vágó Gábor újságírói érdeklődésre azt közölte: a Szél Bernadett társelnök jegyezte, hatoldalas beadvány konkrét eseteket sorol fel, jogszabályi helyekre hivatkozik, s noha csak az ügy vizsgálatát kérték, "ennek nem lehet más a végkimenetele, mint egy bírság, amennyiben egyenlő mércével mér az ÁSZ".
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 14:59
Szabad választás
tényekkel vagy adatokkal alátámasztott állítás sincs, amelyet érdemben cáfolhatna az érintett,

-és igazán komoly pléhpofa kell ahhoz, hogy bárki bemondja és bárki elszopja, hogy ez az első olyan eset a magyar választások történetében, amikor egy plakátcég tulaja hatalmas kedvezményt ad egy pártnak,

- de egy harmadik fekete öves fidesznyik vezette ügyészség a teljesen egyértelmű bizonyítékok - megrendelések, szerződések, számlák, bankszámla kivonatok - alapján sem indít vizsgálatot az állampárttal szemben.

Na ez az, ami elképzelhetetlen egy jogállamban. Magyarország a mindennapi élet szerves része - olyannyira, hogy komolyabban nem is borzolja a kedélyeket.

Ahogy azon sem fog senki különösebben meglepődni, hogy négy-hat-nyolc éve húzódó ügyekben jut hirtelen eszébe az ügyészségek vagy a rendőrségnek lépni a választások előtti hetekben-hónapokban. Mert a magyar jogállam úgy működik, hogy a választási kampány szerves része és eszköze minden közhatalmat birtokló,
kirscha, 2018. március 06. kedd, 10:26
LMP: jogtalan az ÁSZ büntetése
Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján számolt be arról: megküldték észrevételeiket a számvevőszéknek azon jelentéstervezetről, amelyben a párt gazdálkodását vizsgálta, és amelyben 8,8 millió forint bírságot helyezett kilátásba. Mint mondta, tételesen cáfolták a számvevők megállapításait arról, hogy alacsony lenne az LMP 400 ezer forintos irodabérlési költsége.

A szóvivő koncepciós eljárásnak nevezte a vizsgálatot, és kijelentette: az ÁSZ a törvényi előírások ellenére sem hozta nyilvánosságra, milyen módszertan szerint nézte át a pártok irodabérlésének pénzügyi adatait. Még azt az értékbecslői véleményt sem adták át számukra, amely alapján 600 ezer forintra taksálták a bérleti díjat - fűzte hozzá.

Az LMP azt is kifogásolja, hogy a számvevőszék döntésével szemben nincs fellebbezési lehetőség, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Kijelentette: a Fidesz újabb szintet lépett a demokrácia felszámolásában, amikor az egykori fideszes képviselő által vezetett ÁSZ-t a
velemenyezd, 2018. január 05. péntek, 13:52
Képek, videók
Vizsgálaton
sanci81
2015. december 08. kedd, 17:17
Vizsgálatok
furaila
2013. január 14. hétfő, 23:07
Vizsgálaton....
anci-ani
2011. június 27. hétfő, 08:46
baloldali bosszúállók.jpg
agica2004
2014. január 29. szerda, 16:54
Jobb-baloldali ellentétek
furaila
2013. december 31. kedd, 08:25
Rákóczi u.Baloldali közl.
bodajne
2011. július 02. szombat, 17:41
A baloldali csak szinti
pvdxlmore
2007. augusztus 11. szombat, 21:55
a baloldali a kedvencem!!
marcsenyka
2006. július 06. csütörtök, 21:00
Az érkező Jézus
sanci81
2018. március 08. csütörtök, 17:40
A legtöbb újonnan érkező
sanci81
2017. május 13. szombat, 11:11
141217 érkező vonat
brumteso
2017. április 04. kedd, 12:05
141217 szili érkező vonat
brumteso
2017. március 10. péntek, 13:23
Újonnan érkezők
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:45
Virággal érkező gyermekek
cipello
2014. május 04. vasárnap, 14:08
Egy újabb érkezö.
wob
2011. július 04. hétfő, 11:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.