Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 11:06 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tarlós István ÁSZ-vizsgálatot javasol Zuglóban
Tarlós István az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta, a leghelyesebb az lenne, ha az ÁSZ lefolytatna egy vizsgálatot a Karácsony Gergely - a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje - vezette kerületben, mert "a tények és az onnan érkező iratok ellentmondanak a polgármester kommunikációjának".

A főpolgármester azzal kapcsolatban, hogy Zuglóban csütörtökön elfogadták a zárszámadást, de sajtóinformációk szerint komoly pénzügyi problémák merültek fel a kerületben, arról beszélt: a Pestisrácok.hu írt arról, hogy egy vagy több beszállító adósságrendezési eljárást kezdeményezett Zugló ellen a bíróságon.

Ha ez valóban így van, akkor ez egy súlyos dolog, mert gyakorlatilag azt jelenti, hogy az önkormányzat fizetésképtelenségének a megállapítását kezdeményezték - mondta Tarlós István, aki több, mint gyanúsnak nevezte, hogy harmadik hete nem kapják meg a kerületi képviselők Zugló legfontosabb pénzügyi mutatóit.

A polgármesteri nyilatkozatok egy "riadt tekintetű kétségbeesett embernek a Münchhausen-szerű túlzásainak tűnnek" - fogalmazott a főpolgármester kijelentve: a leghelyesebb az lenne, hogyha az ÁSZ kivizsgálná ezt a dolgot, mert "itt egy teljesen zavarodott halandzsázás megy". Ugyanaz folyik mint a zuglói parkolási ügyekben, de súlyosabb kérdésben - jegyezte meg Tarlós István.

Szólt arról is, csütörtökön derült ki, hogy a törvényességi vizsgálatot rendelt el a fővárosi kormányhivatal Zuglóban.

A fővárosi patkányhelyzetről szólva Tarlós István közölte: a hatóság által javasolt intenzív többletirtás megkezdődött, és a kormányhivatal nyilatkozott arról, hogy szó nincs egészségügyi vészhelyzetről.

Kitért arra is, hogy a Bábolna Bio több évtizedes munkája után egy másik céget bíztak meg a fővárosi patkányirtással, és erről nem a Fővárosi Közgyűlés, hanem egy bizottság döntött. A testület tagjaként Karácsony Gergely a Bábolna Bio ellen, a feladatot jelenleg ellátó cég mellett szavazott a kiválasztásnál.

Tarlós István szerint Karácsony Gergely részéről "gyáva és hamis védekezés", hogy nem volt megfelelő információja a döntésnél, mert Trippon Norbert (MSZP) a közbeszerzési bizottság elnöke nem szavazta meg a feladatot korábban ellátó Bábolna Bio lecserélését.

"A zuglói polgármester most megint valaminek az élére áll, aminek ő részese volt, de riadtan igyekszik másokra mutogatni" - fogalmazott.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai fontosabb döntéseit ismertetve elmondta: több fejlesztésről is döntött a testület, amely elfogadta a 2030-ig szóló fővárosi közlekedésfejlesztési stratégiát, a Budapesti mobilitási tervet is, ami a Balázs Mór terv módosított változata. Döntöttek a XIII. kerületi Béke téri főgyűjtőcsatorna-rendszer kialakításáról, valamint határoztak arról, hogy 23 milliárd forintból felújítják a Lánchidat és környékét, A közgyűlés határozott Római-parti rekreációs területek fejlesztéséről, a margitszigeti volt Nemzeti Tenisz Versenyközpont környezetrendezéséről, valamint arról, hogy több mint négymilliárdból 2021-re megújul a Blaha Lujza tér. A testület a szerdai ülésén elfogadta az új szmogriadó-tervet is, amellyel tovább korlátozzák a szmogriadó idején használható gépjárművek körét.

Tarlós István a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! arra reagálva, hogy Karácsony Gergely szerint a zuglói önkormányzat háromszor jobban áll mint a fővárosi, azt mondta: "ez egy olyan gyerekes és buta válasz", amelyet nem kíván minősíteni.

Több mint gyanús az az állapot, ami Zuglóban van - jelentette ki.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 10:21
Címkék: Tarlós István ÁSZ-vizsgálatot, Tarlós István, Karácsony Gergely, Bábolna Bio, Fővárosi Közgyűlés, Trippon Norbert,
Kommentek
ÁSZ: az önkormányzatok biztosítják a gyermekétkeztetést, de ennek megszervezése nem mindig szabályszerű
Pulay Gyulát azzal kapcsolatban kérdezték, hogy az ÁSZ befejezte a gyermekétkeztetés rendszerének 2014-2016 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését. Az ÁSZ felügyeleti vezetője azt mondta, fontos társadalmi kérdés a gyermekétkeztetés, ezért ellenőrizte a számvevőszék.

Pulay Gyula közölte, a vizsgálat megállapította, hogy a gyerekek általában megkapták a szükséges étkeztetést, ugyanakkor azt tapasztalták, hogy az önkormányzatok nem tartottak be minden jogszabályi előírást, például a térítési díjak megállapításakor, vagy a nyilvántartások vezetésénél.

Mint mondta, az ÁSZ azt is vizsgálta, az önkormányzatok belső ellenőrzési rendszere a három év alatt legalább egyszer ellenőrizte-e a gyermekétkeztetés megszervezését, tártak-e fel szabálytalanságokat és azok kijavítására intézkedtek-e. Megjegyezte: az Országgyűlés kifejezetten felhatalmazza az önkormányzatokat, hogy ellenőrizzék: a gyermekétkeztetést végző vállalkozások megfelelő minőségben, mennyiségben, pontossággal biztosítják-e az
velemenyezd, 2019. augusztus 18. vasárnap, 08:40
Dunai hajóbaleset - Karácsony: felül kell vizsgálni a hajózási szabályzatot
Az ellenzéki politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján felszólította Tarlós István főpolgármestert, indítson azonnali vizsgálatot a BKK-hajók, illetve alvállalkozásban működtetett hajóik műszaki állapotára vonatkozóan.

Karácsony Gergely kiemelte, olyan szabályozásra lenne szükség, amely megtiltja a szállodahajóknak, hogy a folyó budapesti szakaszán sétahajóként is haladhassanak.

A politikus az MSZP és a DK összeolvadásával kapcsolatos kérdésre azt mondta, nem tagja egyik pártnak sem, és a két párt majd eldönti, milyen szövetségi politikát kíván folytatni a jövőben. Hangsúlyozta ugyanakkor: az EP-választáson az ellenzéki pártok "nemes versengését láttuk", de az őszi önkormányzati választásra minden ellenzéki és változást akaró erőnek "kutya kötelessége" együttműködni. Mint mondta, azon fog dolgozni, hogy a fővárosban azok a pártok, amelyek már megállapodtak - a DK, az MSZP, a Párbeszéd, Momentum - mélyítsék el ezt az együttműködést, amelyet ki is szélesítene az LMP-vel és adott esetben a
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 13:36
Az ÁSZ harmadik alkalommal készítette el integritási felmérését
A felmérésben az ÁSZ 1193 köztulajdonú gazdasági társaság részvételével azt vizsgálta, hogy a társaságok működési feltételeiben milyen gyakorisággal vannak jelen az integritásukat veszélyeztető tényezők, és ezekkel szemben milyen mértékben építettek ki kontrollokat (védelmi rendszereket).

Az ÁSZ kiemelte: a felmérés alapján a közfeladatot ellátó, közszolgáltatást nyújtó társaságok átlagos integritási veszélyeztetettsége magasabb, mint a csupán piaci szolgáltatást nyújtóké.

A társaságoknál az uniós támogatások magas szintje ugyancsak lényegesen növeli az integritási kockázatot - közölték.

A felmérés általános tendenciaként azonosította, hogy a társaságok méretének növekedése együtt jár veszélyeztetettségük emelkedésével.

Az ÁSZ ismertette: magasabb a kontrollszintje azoknak a társaságoknak, amelyek rendszeresen beszámolnak a felügyelőbizottság, illetve a tulajdonos felé, rendszeresen értékelik a társaság által megfogalmazott stratégiai célok teljesülését.

A számvevőszék
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 12:51
Aszalt szilva...
a betegség.

Az aszalt szilva csonterősítő hatásával kapcsolatban vizsgálat is folyt. Posztmenopauzás nőket két csoportra osztottak. Az egyik csoport tagjai mindennap tíz szem aszalt szilvát kaptak, míg a másik csoport tagjainak nem kellett aszalt szilvát fogyasztaniuk. Viszont mindkét csoport tagjai kaptak kalcium- és D-vitamin-kiegészítést is. A vizsgálat fél éven keresztül zajlott. Javulást azoknál a tagoknál tapasztaltak elsősorban, akik mindennap aszalt szilvát is fogyasztottak. A vizsgálatot még más aszalt gyümölccsel is megismételték, de csupán az aszalt szilva fogyasztása esetén tapasztaltak jelentős és pozitív változásokat a csontok egészségében.

Az idősebb nőknél kialakulhat egy olyan állapot, amikor a csontsejtek növekedése leáll és a regeneráció nem következik be. Az aszalt szilva rendszeres fogyasztása azonban egy lehetőséget biztosít azok számára, akik ezen problémával kénytelenek szembenézni. De nemcsak az idősebb hölgyek, hanem bárki javíthatja a csontjai egészségét ezzel
vorosrozsa66, 2018. szeptember 02. vasárnap, 14:46
ÁSZ-vizsgálatot sürget a Fidesz kampányfinanszírozása ügyében az LMP
Célként említette, hogy minden pártot, köztük a Fideszt is egyenlő mércével mérjen a hatóság.

A választási kampány során a kormányzat a Stop Soros plakátjaival "a Fidesz kampányát támogatta végső soron", amit az LMP beadványára a Kúria is megállapított, eltiltva ettől a kormányzatot - mondta, hozzátéve: álláspontjuk szerint ez kimeríti a tiltott kampányfinanszírozást, hiszen a kormányzat a választásba avatkozott be, milliárdokkal támogatva a Fidesz üzeneteinek célba érését.

Vágó Gábor újságírói érdeklődésre azt közölte: a Szél Bernadett társelnök jegyezte, hatoldalas beadvány konkrét eseteket sorol fel, jogszabályi helyekre hivatkozik, s noha csak az ügy vizsgálatát kérték, "ennek nem lehet más a végkimenetele, mint egy bírság, amennyiben egyenlő mércével mér az ÁSZ".
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 14:59
Képek, videók
Vizsgálaton
sanci81
2015. december 08. kedd, 17:17
Vizsgálatok
furaila
2013. január 14. hétfő, 23:07
Vizsgálaton....
anci-ani
2011. június 27. hétfő, 08:46
baloldali bosszúállók.jpg
agica2004
2014. január 29. szerda, 16:54
Jobb-baloldali ellentétek
furaila
2013. december 31. kedd, 08:25
Rákóczi u.Baloldali közl.
bodajne
2011. július 02. szombat, 17:41
A baloldali csak szinti
pvdxlmore
2007. augusztus 11. szombat, 21:55
a baloldali a kedvencem!!
marcsenyka
2006. július 06. csütörtök, 21:00
Az érkező Jézus
sanci81
2018. március 08. csütörtök, 17:40
A legtöbb újonnan érkező
sanci81
2017. május 13. szombat, 11:11
141217 érkező vonat
brumteso
2017. április 04. kedd, 12:05
141217 szili érkező vonat
brumteso
2017. március 10. péntek, 13:23
Újonnan érkezők
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:45
Virággal érkező gyermekek
cipello
2014. május 04. vasárnap, 14:08
Egy újabb érkezö.
wob
2011. július 04. hétfő, 11:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.