Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:56 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A dióról
Gazdag omega-3 zsírsavakban és nagyobb mértékben tartalmaz antioxidánsokat más ételeknél - a dió rendszeres fogyasztása a szervezet működésének számos területén fejthet ki jótékony hatást.

http://biobody.hu/blog/milyen-betegsegeknel-jo-a-dio/

Gazdag omega-3 zsírsavakban és nagyobb mértékben tartalmaz antioxidánsokat más ételeknél - a dió rendszeres fogyasztása a szervezet működésének számos területén fejthet ki jótékony hatást.
A dió tömegének 65 százaléka zsír, ennek megfelelően magas a kalóriatartalma, ami által energiadús ételként tartják számon. Egyes kutatások ráadásul azt mutatják, ez a finomság így sem növeli az elhízás veszélyét. Olyan fontos ásványi anyagok és vitaminok is megtalálhatók benne, mint a folsav, foszfor, magnézium, B6 és E-vitamin, valamint további komplex bioaktív összetevők.

A csonthéjas gyümölcs fogyasztásához több egészséges hatást is társítanak, így például egyes szívbetegségek előfordulási kockázatának csökkenését, az agyfunkciók javítását, illetve lehetséges eszközként vizsgálják a rákmegelőzés kapcsán.

Termése mellett a diófa levelének felhasználása is igen sok lehetőséget rejt magában.

Szívesen veszi a szervezet
A diófélékről általánosan elfogadott nézet, hogy segítenek a szívproblémák megelőzésében. Ez alól a dió sem kivétel, amit annak köszönhet, hogy csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, amelynek szerepe lehet az érelmeszesedés, a szívinfarktus és az agyvérzés kialakulásában. Eközben erősíti a véredények működését, mérsékelve a plakk-képződés rizikóját az artériákban. Mindezen pozitív hatások a benne lévő zsírok összetételéből és a gazdag antioxidáns-tartalmából adódnak.


Hatékonyabb agymunka
Egyes humán tanulmányok igen ígéretes eredményeket hoztak a dió agyra gyakorolt hatását illetően. Egy nyolc héten át tartó, 64 fiatal, egészséges felnőtt részvételével zajlott kutatás például kimutatta, hogy a diófogyasztás növelte az alanyok kognitív képességeit. Egy másik kutatásban Alzheimer-kórban szenvedő egerekkel kísérleteztek. A rágcsálók 10 hónapig naponta kaptak a gyümölcsből, és végül szignifikáns javulást mutattak a memória és a tanulás terén. Ezek az effektusok minden bizonnyal szintén a magas antioxidáns-tartalomnak köszönhetőek, továbbá szerepet játszhatnak az omega-3 zsírsavak is.

Lehetséges eszköz daganatok ellen
Bioaktív összetevői révén a dió a rákmegelőzést segítő diéták hasznos elemévé válhat a jövőben. Megfigyeléseken alapuló kutatások a fogyasztást összefüggésbe hozták a vastagbél- és a prosztatarák kockázatának csökkenésével, míg egyes állatkísérletek hasonló relációkat feltételeznek a mell-, prosztata-, vastagbél- és vesedaganatok kapcsán. A reményteli elképzelések persze további klinikai kutatásokat igényelnek, mielőtt még heurékát kiáltanának a tudósok.

Elkerülhető a 2-es típusú cukorbetegség?
A dió diabétesz elleni hatását már régebb óta igyekszenek igazolni, a bostoni Harvard Egyetem Orvosi Karán végzett nagyszabású kutatás azonban valódi okot adhat a bizakodásra. Ennek során közel 140 ezer felnőtt ápolónőt vizsgáltak tíz éven, szorosan nyomon követve az étkezési szokásaikat. A kutatók végeredményben azt mutatták ki, hogy a dió havi egy-háromszori fogyasztása 4, heti egyszeri fogyasztása 13, míg heti kétszeri fogyasztása 24 százalékkal csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának veszélyét.
lovaszmarika, 2018. május 17. csütörtök, 15:12
Címkék: Harvard Egyetem Orvosi Karán, szervezet működésének, elhízás veszélyét, csonthéjas gyümölcs, agyfunkciók javítását, rákmegelőzés kapcsán,
Kommentek
A férfi életkora is hatással van a mesterséges megtermékenyítés sikerére
A Harvard Egyetem kutatói majdnem 19 ezer mesterséges megtermékenyítéses (IVF) eset vizsgálata alapján közölték tanulmányukat a European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) kiadványában.

Megállapításaik rácáfoltak arra az elméletre, hogy a férfiak termékenysége örökké tart. A tanulmány szerint a természetes vagy mesterséges megtermékenyítésnél az idősebb férfiaknál jelentkező spermamutációk és a spermák számának csökkenése a megtermékenyítés esélyeit is csökkenti - ismertette a tanulmányt a BBC News.

Korábbi kutatások már jelezték, hogy az idősebb sperma esetében nagyobb az esély a genetikai hibákra, egyebek mellett az autizmus és a skizofrénia gyermekkori kialakulásával is kapcsolatba hozták.

A most megjelent tanulmány szerint a 40-42 éves férfiaknál 46 százalékkal kisebb az esélye a mesterséges megtermékenyítés sikerének, mint a 30-35 éveseknél, ha partnerük 30 év alatti.

A nők életkora mindazonáltal nagyobb hatással van a pár termékenységére, mint a
velemenyezd, 2017. július 03. hétfő, 11:31
Trump elnök Neil Gorsuch coloradói bírót jelölte a szövetségi legfelső bíróság tagjának
- fogalmazott rövid beszédében Trump. Ugyancsak rövid válaszában Gorsuch azt hangsúlyozta, hogy amennyiben a szenátus megszavazza jelölését, minden tőle telhetőt megtesz, hogy "e nagyszerű ország alkotmányos törvényeinek hűséges szolgálója" legyen.

Neil Gorsuch jogászként már dolgozott a legfelső bíróságon, két bírónak is munkatársa volt, majd 2006-ban George W. Bush akkori amerikai elnök a coloradói Denver egyik szövetségi fellebbviteli bíróságának tagjává nevezte ki. A Columbia Egyetemen és a Harvard jogi karán diplomázott, majd az Oxford Egyetemen további tanulmányokat folytatott. Azt vallja, hogy az amerikai alkotmány betűjét híven kell követni, úgy, ahogyan azt az Egyesült Államok alapító atyái megalkották.

Rendíthetetlenül konzervatív és hatékony bíróként tartják számon, aki például ellenzi a "kegyes halált" - a végstádiumban lévő betegek jogát arra, hogy orvosi segítséggel vessenek véget az életüknek -, továbbá annak a híve, hogy vitás kérdésekben ne szövetségi bürokraták és szabályzók
velemenyezd, 2017. február 01. szerda, 07:05
Egyen diót, nem lesz cukorbeteg!
grammos zacskónyi diót, a 2-es típusú diabétesz 24 százalékkal alacsonyabb kockázata leselkedett, mint azokra, akik ritkán vagy soha nem fogyasztottak diót.
Már korábbi kutatások is kimutatták a dió diabétesz ellenes hatását, de ez az eddigi legnagyobb szabású vizsgálat, amely azt bizonyította, hogy a rágcsálnivaló rendszeres fogyasztása valóban segít megelőzni a betegséget. Annak ellenére, hogy a kutatást ápolónőkön végezték, az eredmény valószínűleg a férfiakra is ugyanúgy érvényes.
A bostoni Harvard Egyetem Orvosi Karának kutatói 137 893 harmincöt és hetvenhét év közötti ápolónőt vizsgáltak tíz évig. Étrendi szokásaikat szorosan nyomon követték. A testzsír és a testtömeg számításba vételével együtt a kutatók azt mutatták ki, hogy a dió havi egy-háromszori fogyasztása 4 százalékkal, heti egyszeri fogyasztása 13 százalékkal, heti kétszeri fogyasztása pedig 24 százalékkal csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát.

A dió olyan egészséges zsírsavakban gazdag, amelyek
eva6, 2016. november 13. vasárnap, 11:33
Európa jégkorszaki lakóinak génjeit térképezték fel
is kiderült, hogy a neandervölgyiek genetikai öröksége idővel egyre csökkent az európai homo sapiensnél, ami a kutatók szerint a természetes kiválasztódás számlájára írható.

A Nature tudományos lapban közzétett tanulmány az európai őstörténet mintegy 40 ezer évét kutatta. A legkorábban érkező embercsoportok közül voltak, amelyek kevés nyomot hagytak a későbbi népesség génjeiben. A később, 37-14 ezer évvel ezelőtt élt európaiak azonban egyetlen populáció leszármazottai.

David Reich, a bostoni Harvard Egyetem orvosi karának kutatója, Svante Paabo, a lipcsei Max Planck evolúciós antropológiai kutatóintézet munkatársa és kollégáik bizonyítékot találtak arra, hogy az egyik legfontosabb európai jégkorszaki kultúra, az aurignaci népét 34-26 ezer évvel ezelőtt elűzte a gravetti kultúra népe.

Mintegy 14 ezer évvel ezelőtt az európaiak egyre közelebbi kapcsolatba kezdtek kerülni közel-keleti, kaukázusi és török populációkkal. Ez egybeesett a jégkorszak végének első hosszabb meleg időszakával és egy
velemenyezd, 2016. május 03. kedd, 17:53
Dió
illetve már meglévő betegség esetén is ajánlott a fogyasztása.

A dió többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, aminek köszönhetően csökkenti a gyulladásos folyamatokat a szervezetben. Rendszeres fogyasztása bizonyos fokú védelmet nyújt a keringési rendszert érintő betegségekkel, a rákkal és az ízületi gyulladásokkal szemben.

Egy, a Journal of Nutrition című folyóiratban nemrégiben megjelent tanulmány szerint pedig a cukorbetegség kockázatát is jelentősen csökkentheti a dió. A Harvard Egyetem orvosi karának kutatói közel 140 ezer, 35 és 77 év közötti ápolónő táplálkozási szokásait követték nyomon tíz éven át. A kutatás során figyelembe vették a vizsgálati alanyok testzsírszázalékát és testtömegét is.

24%-kal is csökkenhet a kockázat

Végül arra az eredményre jutottak, hogy már azoknak a nőknek is 4%-kal csökkent az esélyük a cukorbetegség kialakulására, akik csak havonta néhány alkalommal fogyasztottak diót. Azok esetében, akik hetente egyszer ettek diót, 13%-kal,
klementinagidro, 2015. augusztus 28. péntek, 17:16
Téved, aki csak a kalóriákat számolja
szakemberek. Bár a kalóriaszámlálás ellentmondásosságáról már régóta olvashatunk, a mai napig tartja magát az egyszerű kalóriamatekozás eredményességének tévhite.

Az az elv, hogy az emberi test csupán edény a kalóriáknak, túlzottan leegyszerűsíti a képet. Nem pusztán arról van szó, hogy a kalóriákon vagy zsíron gondolkodunk. Milyen az elfogyasztott élelmiszerek minősége? És hogyan lehet meghatározni a minőséget? tette fel a kérdést a kutatást vezető dr. Dariush Mozaffarian, a cambridgei Harvard Egyetem orvosi karának munkatársa.

A kutatás közel 121 ezer amerikai egészségügyi szakember 24 éves étrendi adatán alapul. A kutatás kezdetén az összes résztvevő egészséges és normális testsúlyú volt, majd az idő múlásával, az öregedéssel fokozatosan megnőtt, a hízás valószínűsége azonban az elfogyasztott fehérjék és szénhidrátok tipikus minőségétől függött. Ez még akkor sem változott, amikor a kutatók egyéb életmódtényezőket, köztük a teljes kalóriabevitelt is számításba vették.

Nem
anna4459, 2015. május 03. vasárnap, 07:31
Alexander túlvilági utazáson vett részt
Angyali lénnyel való találkozásáról számolt be egy agysebész
Írta: Jerome Flynn

Dr. Eben Alexander az elmúlt 25 évben egyetemi agysebész volt, 15 évet pedig a Harvard Egyetem orvosi karán dolgozott. A szakember 2008-ban súlyos agyhártyagyulladást kapott és egy hétig volt a klinikai halál állapotában.

angyal

A Virginia kórház orvosai segítségével azonban felébredt a kómából. Elmondása szerint a kóma alatt Alexander túlvilági utazáson vett részt, ahol egy angyali lénnyel találkozott. A lény segítségével a fizikai valóságon túli lét határain járt, ahol találkozott és beszélt az Univerzum Isteni forrásával.

Négy évvel később Eben Alexander úgy döntött, hogy egy könyvet ír Poor of Heaven - Bizonyíték a mennyország létezésére címmel, amelyben elmeséli a klinikai halál állapotában szerzett tapasztalatait. E szerint egy valóságos Odüsszeiában volt része.

Egy olyan helyen tartózkodtam, ahol pillangók, bolyhos felhők vettek körül, a háttérben
horvathnemagdi, 2014. október 31. péntek, 19:29
Képek, videók
Harvard Egyetem
sanci81
2015. november 24. kedd, 15:38
Dior Mary tuto.jpg
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:06
by Lili Dior.jpg
kerzsi58
2017. május 05. péntek, 16:08
Dior_Demarchelier003.p ng
zskadi
2017. január 10. kedd, 06:14
miss dior.jpg
53ilona
2016. október 05. szerda, 14:01
Miss Dior.jpg
barklara
2016. május 25. szerda, 18:00
Dior.jpg
zsokaoldala
2016. április 12. kedd, 19:36
collana_dior02_tube_pa ola
zskadi
2016. február 09. kedd, 18:23
bracciale_dior_oro.png
zskadi
2016. február 09. kedd, 18:22
0_dior.jpg
bnedora
2014. február 28. péntek, 11:08
Narvia Dior Angela Wilkin
holikne
2014. január 30. csütörtök, 13:27
a_reiki_mukodese_1.jpg
lilagondolatok
2014. július 25. péntek, 08:40
strt_pr_mukodese.jpg
sarkadykati
2014. március 19. szerda, 08:20
A média működése....jpg
pacsakute
2013. március 09. szombat, 17:27
Super Forest müködése
josey
2009. január 14. szerda, 17:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.