Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 23:12 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Engedjétek be otthonotokba Isten békéjét
Püspöki szentmisével zárult a házasság hete Szombathelyen
..............


Szombathelyen, a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a házasság hete utolsó napján, február 16-án, és kérte Isten áldását a házaspárokra.
Szentbeszédében a főpásztor hangsúlyozta, Jézus arra tanít, hogy a házasság szent, Istentől való. Lehetséges a hűség egy életen át férfi és nő között, lehetséges az életre szóló, az egész szívet betöltő szerelem. Az ember erre kap meghívást. A házasság fölbonthatatlansága nem parancs, hanem örömhír, akár az evangélium.
Lehetséges, hogy valaki a gyengeségeinkkel, hibáinkkal, a sebzettségeinkkel együtt, feltétel nélkül szeret. Aki ezt az ajándékot megkapja, az megrendülten éli át ezt a titkot - folytatta a püspök. József Attilát idézte: ,,Reám néztél s én mindent elejtettem. / Meghallgattál és elakadt szavam."
Azok az emberi életpályák működnek jól, amelyek Istenhez kapcsolódnak. Szeretetből van a létünk - hangsúlyozta Székely János. És rámutatva, hogy a valóságban persze nem könnyű valakit egy életen át szeretni, olyan házaspárok történeteit idézte fel, akiknek sikerült a házasságukba beköszöntött telet ismét tavasszá változtatniuk.
Engedjük be Isten fényét az életünkbe, engedjük, hogy az otthonunk teteje kinyíljon az ég felé, engedjük be Isten végtelen békéjét - biztatott a szombathelyi főpásztor.

Székely János szentbeszédét meghallgathatják ITT. Link

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye
Magyar Kurír
maroka, 2020. február 18. kedd, 23:10
Címkék: Sarlós Boldogasszony-székesegyházban Székely János, József Attilát, Székely János, Szombathelyi Egyházmegye, Magyar Kurír, házasság hete,
Kommentek
Az ecet mint csodaszer
lehet eltávolítani, ám ecetes oldattal már annál inkább. Keverjünk össze három rész vizet egy rész ecettel, töltsük szórófejes adagolóba és tartsátok a csapnál, hogy mindig kéznél legyen. Persze ezután ugyanúgy öblítsük le vízzel a szóban forgó finomságokat.

A ragasztóoldó
Ha címkét áztattok le egy üvegről vagy flakonról, de nem akar lejönni, akkor ecetet spricceljünk rá, hogy leoldódjon a ragasztó.

A hangyavonulás megfékezése
Amennyiben hangyák okoznak problémát az otthonotokban, érdemes tiszta ecetet fújni a repedésekbe, a padlódeszkák közé, a munkalapokra, illetve a rovarok vonulási útvonalára. Ez nem pusztítja el őket, de riasztóként hat rájuk, így néhány hónapra megszabadulhattok a betolakodóktól.

Lefolyógondok megoldása
Az eldugult lefolyóba szórjatok egy csésze szódabikarbónát, majd öntsetek rá egy csésze ecetet is. Hagyjátok 5 percig állni, majd öblítsétek le nyolc csésze forró vízzel. A két anyag kémhatása feloldja a dugulást, a forró víz pedig segít a
lovaszmarika, 2018. november 15. csütörtök, 14:26
Óvd az otthonodat!
,,Fogta tehát az Úristen az embert, és elhelyezte az Éden kertjében, hogy művelje és őrizze azt." (1Mózes 2:15)

A Bibliában azt olvassuk,hogy Isten azért helyezte el Ádámot ,,az Éden kertjében, hogy művelje és őrizze azt." Következésképp,még ha nagyszerű is az otthoni környezeted,attól még gondoznod kell azt.

Ha nem művelik, a világ legszebb kertje is gaztengerré változik. Hasonlóképp, ha minden idődet és erődet a karriered építésére áldozod, és nem marad energiád a házasságodra és a családodra, akkor az otthonodban felüti fejét a zűrzavar.

Ádám feladata az volt, hogy védje és őrizze otthonát. ,,Mitől kellett védenie?" - kérdezed. - ,,Hát nem tökéletes környezetben élt?" Igen, de hamarosan felbukkant a Sátán, hogy zavart keltsen. Egy mondás szerint ,,az ördög a részletekben rejlik."

Ha jól megnézed, valószínűleg észreveszed, hogyan próbálkozik a családodban bizonyos nem jól működő területeken és a stressz
dandej, 2018. augusztus 15. szerda, 10:55
Önuralom
magunk felett az uralmat. Mindig legyen szemünk előtt a tökéletes Példa. Türelmetlenül és ingerülten beszélni, vagy akár kimondatlanul haragot érezni bűn. Méltósággal kell járnunk, hogy igaz képviselői legyünk Krisztusnak. Egyetlen ideges szó kiejtése olyan, mintha tűzkővel tűzkövet ütögetnénk: haragos érzéseket lobbanthatunk fel.

Soha ne legyetek olyanok, mint a szúrós vadgesztenyeburok. Ne engedjétek meg magatoknak otthon, hogy nyers, durva hangot használjatok. Hívjatok mennyei Vendéget otthonotokba, s adjatok lehetőséget Neki és a szent angyaloknak, hogy veletek lakjanak. Nyerjétek el Krisztus igazságosságát, Isten Lelkének megszentelő erejét, s a szentség szépségét, hogy a körülöttetek lévők azt lássák, hogy a világ világossága vagytok. ...

Egy ünnepelt császár mondta a halálos ágyán: ,,Összes hódításaim között csak egy van, ami most vigaszt nyújt nekem: hogy legyőztem saját féktelen természetemet." Nagy Sándor és Caesar könnyebbnek találták legyőzni a világot, mint
dandej, 2017. március 18. szombat, 14:49
2017. február 2., csütörtöki Napiszöveg
az egyik
családtagodat, akit nagyon szeretsz. Jól
tudod, mit ír a Biblia arról, hogy hogyan
kell viszonyulni a kiközösített
személyekhez (1Korintusz 5:11NW Most azonban azt írom nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba senkivel, akit testvérnek neveznek, de parázna vagy kapzsi vagy bálványimádó vagy szidalmazó vagy részeges vagy zsaroló. Az ilyennel még csak együtt se egyetek);(2János 10NW Ha valaki elmegy hozzátok, és nem ezt a tanítást viszi, soha ne fogadjátok az otthonotokba, s ne is köszönjetek neki soha.).
De időnként úgy érezheted, hogy nagyon
nehéz, sőt lehetetlen betartani a
Bibliának ezt az útmutatását. Bízol
abban, hogy égi Atyád erőt fog adni
ahhoz, hogy engedelmeskedni tudj?
Felismered, hogy ez a helyzet
lehetőséget ad arra, hogy szorosabbra
fűzd a Jehovával ápolt kapcsolatodat?
Mindebből az a tanulság, hogy Jehovát
mindenkinél jobban kell szeretnünk
(Máté 22:37,38NW Ő ezt mondta neki:,,Szeresd Jehovát, a te
charlotteani, 2017. február 03. péntek, 16:53
János 2. levele 1. fejezet 1-13 fejezetei (teljes könyv)
(2János 1-13)

1Az idősebb férfi a választott nemes hölgynek és gyermekeinek, akiket én igazán szeretek - s nemcsak én, hanem mindazok is, akik megismerték az igazságot -2az igazság miatt, amely megmarad bennünk, és velünk lesz örökre.3Ki nem érdemelt kedvesség, irgalmasság és béke lesz velünk Istentől, az Atyától, és Jézus Krisztustól, az Atyának Fiától, igazsággal és szeretettel.4Nagyon örvendezek, mert találtam gyermekeid között némelyeket, akik az igazságban járnak, úgy, ahogy parancsolatot kaptunk erre az Atyától.5Így hát most arra kérlek, nemes hölgy - mint aki nem új parancsolatot ír neked, hanem olyat, amely kezdettől fogva megvolt nálunk -, hogy szeressük egymást.6A szeretet pedig azt jelenti, hogy továbbra is az ő parancsolatai szerint járunk. A parancsolat az, mint ahogy kezdettől fogva hallottátok, hogy továbbra is abban kell járnotok.7Mert sok ámító ment ki a világba, olyanok, akik nem vallják Jézus Krisztus testben való eljövetelét. Ez az ámító és az
charlotteani, 2016. szeptember 08. csütörtök, 21:29
Képek, videók
Az Egri Székesegyházban
bordogarbo
2012. november 24. szombat, 17:49
ÉLETEMTŐL_ATTILÁTÓL
1vargaildyko
2016. január 09. szombat, 17:52
székely jános0629.jpg
maroka
2020. június 29. hétfő, 13:13
székely jános0614_4.png
maroka
2020. június 14. vasárnap, 16:56
székely jános0614_5.png
maroka
2020. június 14. vasárnap, 16:55
székely jános0614_1.png
maroka
2020. június 14. vasárnap, 16:54
székely jános0609.png
maroka
2020. június 09. kedd, 06:30
székely jános0601_2.png
maroka
2020. június 02. kedd, 08:16
székely jános0601.png
maroka
2020. június 01. hétfő, 22:55
székely jános0531.png
maroka
2020. május 31. vasárnap, 16:09
székely jános0412_2.png
maroka
2020. április 12. vasárnap, 21:25
székely jános0412.png
maroka
2020. április 12. vasárnap, 20:51
székely jános0409_3.png
maroka
2020. április 09. csütörtök, 16:59
székely jános0409_2.png
maroka
2020. április 09. csütörtök, 16:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.