Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:30 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilva süti



Ezt a sütit a Szarvasi szilvafesztiválra készítettem. Nagyon ízlett mindenkinek. Közönség szavazat győztese lett. A kosarat Narancshéjból én fontam.
Kiss Imréné Magdi

Tészta hozzávalói:
20 dkg vaj margarin (puha)
30 dkg porcukor
1 db egész tojás
1,5 dl tej
8 dkg liszt + 70 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor

Töltelék:
20 dkg margarin
3 egész tojás
8 dkg cukor
10 dkg darált dió
1-2 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 rumaroma vagy rum ízlés szerint
3-4 evőkanál szilvalekvár
8 szem aszalt szilva
tészta kivájt közepe

Színezni:
piros és kék gél ételfesték
kicsi langyos víz
kristálycukor

1. Puha margarint a porcukorral kikeverjük,hozzáadjuk a tojást,tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy órát szoba-hőmérsékleten letakarva pihentetjük.
2. Pihentetés után a 70 dkg lisztet hozzáadjuk,és jól összegyúrjuk.
3. Kis golyókat készítünk a tésztából,a végeit elvéknyitjuk sütőpapíros tepsibe tesszük.
Minden golyót kicsit ellapítjuk. 180 fokon 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen késsel vagy kávéskanállal kivájjuk a közepüket. Vigyázni kell könnyen törik.
4. Tölteléket elkészítjük. Fémedényben 20 dkg margarint 3 egész tojást és 8 dkg cukrot vízgőz felett (állandóan keverni kell) krémmé főzzük. Hozzáadjuk a darált diót,kakaót,vaníliás cukrot, szilvalekvárt (nem egyszerre ,közben kóstoljuk mennyire érzik a krémben) ,rumaromát vagy rumot ,kicsire összevágott aszalt szilvát,és a kivájt tészták közepét (nem kell az összes kivájt tésztát bele tenni,én kb a felét tettem bele).Ne legyen kemény a töltelék. Összekeverjük és megtöltjük a szilvákat. Kettőt összeillesztünk.
5. A szilva színezéséhez piros és kék gél festéket kevés langyos vízben összekeverjük.. Ecsettel befestjük a tésztát és beleforgatjuk kristálycukorba.
6. Díszítésnek tehetünk bukszuslevelet , citrom vagy menta levelet.vagy ha van még friss szilvánk a szárát szúrhatjuk bele.
Megjegyzés: Ez a tészta az Őszibarack sütinek a tésztája. Akár süthetünk mindkettőt egyszerre ,annyi különbséggel,hogy a töltelék összetétele és mennyisége változik.

suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:08
Címkék: Kiss Imréné Magdi, kosarat Narancshéjból, porcukorral kikeverjük, sütőporral elkevert, végeit elvéknyitjuk, darált diót,
Kommentek
Sajtkrémleves
2-3 tömlős sajt
1 kis fej vöröshagyma
vajas rántás /világos/
0.5 dl tejszín

bors
szerecsendió
2 húsleves kocka,vagy ételízesítő
petrezselyem
pirítós kenyér,vagy levesbetét
10 dkg trappista sajt

Készítünk egy vékony világos rántás,beletesszük az apróra vágott vöröshagymát,egy kicsit még pirítjuk. Tömlős sajtot elkeverjük benne , - aki szereti lehet vegyesen füstölttel is - egy ki vízzel felengedjük,beletesszük a sót,borsot,szerecsendiót,petrezselyem zöldet,leveskockát vagy ételízesítőt.Tejszínt hozzáöntjük és ezen felül amennyi vizet kíván. Összefőzzük. Tálalásnál tehetünk bele reszelt sajtot,ez is lehet vegyesen is. Pirítóst kenyeret,vagy levesbetét
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:27
Szilvás (meggyes) - pudingos tekercs
A tészta hozzávalói: 26 cm tortaformához
40 dkg liszt
15 dkg vaj
2,5 dl natúr joghurt

1 csipet só
1/2 cs. sütőpor
1 cs.vaníliás cukor
A töltelékhez:
0,5 kg szilva (nagy kék) (vagy ugyanannyi meggy)
cukor vagy édesítő
1 cs. vaníliás cukor
fahéj,őrölt szegfűszeg
1 1/2 cs. vaníliás pudingpor
5 dkg darált dió

Elkészítés: töltelék:
A szilvát jól megmossuk. Magját kivesszük. Egy edénybe tesszük,és kb 5 percet főzzük,ízesítjük,fahéj,szegfűszeg,vaníliás cukor,cukor vagy édesítő,ezek ízlés szerint. (a fahéjat ne sajnáljuk a szilvától). Picike vízben elkeverjük a pudingot,hozzáadjuk a szilvához,pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük,összegyúrjuk. Egy lágyabb tésztát kapunk. Kb 3 mm vastagra 20 - 30 cm hosszra kinyújtjuk. 8 - 10 cm széles 4 csíkot vágunk a tésztából.
Minden tésztát megszórunk dióval,a szilvás-pudingos krémből egy csíkot ráteszünk. Széleit összecsípjük.A
bkisseva, 2017. augusztus 02. szerda, 13:45
Püspökkenyér
Hozzávalók:
8 tojás fehérje
15 dkg cukor
csipet só
20 dkg liszt
1 teáskanál vanília aroma vagy 1 cs.van.cukor
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja
aszalt vagy kandírozott gyümölcsök
Elkészítése:
A tojásfehérjét pici sóval félig felverjük,majd apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény habbá verjük. Lisztet óvatosan elkeverjük a habbal. Apróra vágott gyümölcsöket,vaníliát,citromhéját beleforgatjuk. A megolvasztott vajat vagy margarint (ne legyen meleg)fokozatosan adagoljuk hozzá és óvatosan keverjük el.
Őzgerinc formát kivajazzuk vagy margarinozzuk,beleöntjük a masszát és 170 fokon kb 40 percig sütjük. Kisült hagyjuk még kicsit a formába hűlni,majd rácsra borítjuk. Kihűlés után leönthetjük csokoládéval.

Kiss Imréné Magdi receptje a facebook-ról
bkisseva, 2017. június 19. hétfő, 12:37
Oreo-s muffin
kekszet. A maradék tésztába kerül az 1 ek baracklekvár és az 1 ek kakaó, amit alaposan összekeverünk.A kakaós tésztát kanalazzuk a muffinformákba, a kekszek tetejére.
Nem kell tele tenni, mert megnő sütés közben a tészta! A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk tortadarával.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra kb 25. perc alatt készre sütjük. Amelyikben 2 keksz van az alja roppanós marad. Aki nem szereti úgy is lehet, hogy a keksz alá is kerüljön krém, így mindkettő átpuhul.

Forrás: Kiss Imréné Magdi receptje a Receptek Mindenkinek oldalról.



Hozzávalók:

2 egész tojás
12 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg vaj vagy margarin
1 ek tejföl
0,5 csomag sütőpor
1 ek kakaópor
1 ek Extra Jam
bkisseva, 2017. április 13. csütörtök, 22:37
Töltött kalács (alma,túró,meggy)
A Limara pékség oldalán találtam a kalács tésztát,annak alapján készült másfélszeres adagból.Nagyon finom volt.

Töltött kalács (alma,túró,meggy)
Tészta hozzávalók:
75 dkg finomliszt
1 mokkáskanál só
90 g cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
2,5 dl 30%-os habtejszin
1,5 dl zsíros tej
3 dkg friss élesztő
Lekenéshez:
1 tojás
Töltelékek:
1. Almás töltelék
4-5 db alma nagyobb
cukor,fahéj,citrom reszelt héja (ízlés szerint)
1 cs, vaníliás cukor
2. Túrós töltelék
40 dk túró
2 db tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl(túrótól függ)
3 evőkanál cukor(vagy ízlés szerint)
2 cs.vaníliás cukor
mazsola,reszelt citromhéj
3. Meggyes töltelék
40 dkg magozott meggy
búzadara
cukor,fahéj (ízlés szerint)
Egy tálba mérjük a lisztet,hozzáadjuk a többi anyagot az élesztő és a tej kivételével. Élesztőt langyos tejben felfuttatjuk,ha kész a liszt közepébe egy kis mélyedés csinálunk és beleöntjük az
bkisseva, 2017. február 01. szerda, 12:29
Sajtos roló
Mindenre jó leveles tészta,vagy készen vásárolt leveles tészta
Tésztához
Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 Rama 25 dkg
6 evőkanál víz
1 evőkanál 10%-os ecet

1 tojás lekenéshez

Krém:
8 dkg margarin
2 púpos evőkanál liszt
3-4 dl tej
15 dkg reszelt sajt (trappista vagy füstölt)
10 dkg tömlős krémsajt
só,őrölt fehér bors
Végeire: trappista vagy füstölt sajt

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a vizet, az ecetet és egy kicsi sót. Összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tésztát téglalap alakúra nyújtjuk 1 cm széles csíkokra vágjuk. Beolajozott formára a csíkokat feltekerjük ,úgy hogy a tészta a csövek két végén, ne érjen túl,(különben nehéz lesz lehúzni)tojással lekenjük és világosra sütjük.
A margarint egy lábasban megolvasztjuk,ne legyen forró. Összekeverjük a liszttel ,és világosra pirítjuk.Ez után fokozatosan annyi tejet adunk hozzá,hogy a krémünk megfelelő sűrűségű legyen. Hozzáadjuk a
bkisseva, 2017. január 07. szombat, 21:38
Omlós lekváros rudacska
Omlós lekváros rudacska
Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só

Töltelék:
bármilyen kemény lekvár,dió,mák

Beforgatáshoz:

porcukor

van.cukor

A tésztát összeállítjuk,egy éjszakára hűtőbe tesszük,folpackal letakarjuk. Hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk,és téglalap alakúra nyújtjuk /kb 3-5 mm-vastagságúra/ . A hosszabbik oldalra egy vékony csík tölteléket teszünk ,és tekerünk egyet rajta. Levágjuk és a nagy rudat feldaraboljuk kis rudakra. Ezt ismételjük . 180 fokra előmelegítjük a sütőt és világosra sütjük.Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Én ezt a mennyiséget két fajta töltelékkel készítettem. Szilvalekvár és dió.A diót megmelegítettem egy kicsit, cukor,van.cukor,citromhéja és tej hozzáadásával. Így nem szóródott ki belőle

Kiss Imréné Magdika receptje

Forrás:
janna53, 2015. november 13. péntek, 18:31
Képek, videók
imrenév,,.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:25
Varga Imréné
irmus
2015. augusztus 06. csütörtök, 17:23
SzKT-Huszta Imréné.jpg
agica2004
2015. június 29. hétfő, 18:09
Varga Imréné
irmus
2014. augusztus 08. péntek, 20:32
Jakucs Imréné Erzsike U.g
ladylys
2010. november 30. kedd, 20:36
Jakucs Imréné Erzsike szp
ladylys
2010. november 30. kedd, 20:35
Jakucs Imréné Erzsike.gif
ladylys
2010. november 29. hétfő, 20:29
Imrének küldjük,egészsége
potymami
2008. december 10. szerda, 08:13
Molnár Imre és Imréné
cipello
2008. május 05. hétfő, 22:24
Balogh Imréné_2007,08,22.
prokajkalman
2007. november 25. vasárnap, 16:52
Imréné,Lenner Katalin
magdaseppa
2007. március 10. szombat, 22:03
gyertyaontes narancshéjba
margoboszi
2014. december 02. kedd, 13:43
tányérra téve, porcukorra
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.