Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 17:04 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vers- és esszéíró pályázatot hirdetnek fiataloknak
A pályázat témakörei: megbékélés - az összhang keresése önmagam és a természet között , - a világ és az én egysége - gyász és öröm a mindennapokban és az ünnepekben. Esztétikai értéket képviselő, nyomtatásban és elektronikusan közzé nem tett, eredeti alkotásokat várnak február 15-ig - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A közlemény szerint, a 16-25 év közötti fiatalok verspályázat esetén maximum 3 verssel, esszépályázat esetén 1 esszével pályázhatnak a kiírásban megadott terjedelemben. A kiírás a www.avertesagoraja.hu oldalon olvasható.

A pályázat első helyezettje 250 ezer forintot, a második 150 ezer forintot, a harmadik 100 ezer forintot nyer, emellett két különdíjat is kiosztanak és megjelenési lehetőséget biztosítanak az Új Forrás folyóiratban.

Az eredményhirdetést áprilisnam, a költészet napján, az Új Forrás és a Vértes Agorája közös irodalmi estjén tartják majd.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 07:05
Címkék: Vértes Agorája, pályázat témakörei, összhang keresése, természet között, közlemény szerint, kiírásban megadott,
Kommentek
Fidelitas-kongresszus - Gulyás: ahhoz, hogy a polgári kormányzásnak legyen jövője, szükség van a Fidelitasra
Gergely.

Utalva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentésére a diplomáciai akadémia létrehozásáról, megjegyezte: ha minden jól alakul a költségvetésben, a területi közigazgatásban is jó feltételekkel várják a fiatalokat.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője megköszönte az elmúlt másfél évben tartott három választáson a Fidelitas aktivistáinak a munkáját. Jelezte: mindig meg fogják védeni azokat, akiket személyükben támadnak. Szerinte arra is számítaniuk kell a közéleti szerepet vállaló fiataloknak, hogy sokszor nem az álláspontjukkal szállnak vitába, hanem személyesen őket, a családjaikat, a múltjukat fogják támadni. Úgy vélte, arra is fel kell készülniük, hogy a legundorítóbb és legaljasabb médiaeszközökkel fognak szembekerülni.

Amikor látjátok, hogy az értékrendetektől eltérő politikát képvisel az ellenfél, akkor egy millimétert ne engedjetek a saját, nemzeti elkötelezettségetekből. Legyen személyes ügyetek Magyarország jövője, csak együtt és egymásban bízva tudtok majd
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 14:31
Pál Ferenc és Novák Péter kapta a Magyar Fiatalokért díjat
"nemcsak dolgoznak, hanem szolgálnak", többet tesznek az "előírtnál" és hitelesen küzdenek ezekért a célokért.

A méltatás szerint Pál Ferenc (Feri atya), a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének munkatársa hivatásának tartja a fiatalok testi, lelki, szellemi, társas, csoportos, spirituális egészségének és jóllétének megszerzését, fenntartását, fejlesztését, az egészség és a jóllét romlásának megelőzését. Papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat fiataloknak pszichológia, teológia és mentálhigiéné témakörében.

Novák Péter munkássága számos területén, művészként és civil vállalásai kapcsán kiemelkedően sokat tett a magyar fiatalokért. Színdarabjaival, minőségi ifjúsági műsoraival rendkívül sokat tesz azért, hogy a magyar fiatalok megszeressék és megismerjék a magyar kultúrát. Társadalmi célú munkái kapcsán fiatalokkal együttműködve, oktatási programok kidolgozásával igyekszik minél szélesebb rétegekhez eljutni a fenntarthatóság témakörében.

A
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:45
Szabadtéri fitneszparkot adtak át a csepeli birkózóakadémián
A pénteki ünnepi eseményen Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke elárulta, a kondipark építése nem a szövetség ötlete volt, s a költségeket a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól pályázat útján nyerték el.

A tanács elnöke, Hatala József szerint a céljuk, hogy a fiataloknak olyan lehetőségeket kínáljanak, melyek által később elkerülhetik, hogy bűnesetek áldozatai vagy elkövetői legyenek. Hangsúlyozta, a sport a bűnmegelőzés egyik fontos formája, ezért támogatnak hasonló projekteket. Hozzátette, hogy a most átadott területet nem csupán a birkózók használhatják majd, hanem bárki eltöltheti ott hasznosan a szabadidejét.

Németh Szilárd a park átadását a majdani sportcsarnokavató "előszobájának" nevezte. Hangsúlyozta, az új aréna már szinte készen van, így hamarosan annak az átadására is sor kerülhet. Bacsa Péter szakmai alelnök az MTI-nek azt mondta, ez várhatóan márciusban fog megtörténni.

Az átadást jelképező szalagátvágást Németh Szilárd és Hatala József mellett az idei
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:11
Hárman vehették át a Szervátiusz Jenő-díjat
folyamatosság meghatározó jellemzője ennek a dinasztiának. Szervátiusz Tibor ennek a szellemiségében hozta létre a Szervátiusz Alapítványt édesapja, Szervátiusz Jenő születésének századik évfordulóján. Ugyanakkor megalapította a Szervátiusz Jenő-díjat, amely a Kárpát-medencei alkotók megbecsülését szolgálja. Szervátiusz Klára, Szervátiusz Tibor özvegye férje halála után, 2018-ban indította útjára a Szervátiusz Tibor-ösztöndíjat, amely minden évben egy tehetséges középiskolásnak vagy tehetséges pályakezdő fiataloknak nyújt támogatást - mondta az államtitkár.

Szervátiusz Klára, a Szervátiusz Alapítvány elnöke hangsúlyozta: immár 17. alkalommal gyűltek össze, hogy azokat a művészeket ünnepeljék, akik a nemzet megmaradásáért tevékenykednek, egyúttal leróják tiszteletünket a két nagy szobrászművész, Szervátiusz Jenő és Szervátiusz Tibor emléke előtt.

Gaál András erdélyi festőművész, grafikus a nemzeti kultúra gyökereit is felmutató, magas színvonalú művészi munkásságáért és az erdélyi művészeti élet
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 21:12
Felmérés: a magyar fiatalok negyede szándékosan tölt le illegális tartalmat a netről
lehetne a leghatékonyabban megakadályozni a hamis termékek megvásárlását: míg ez a faktor a magyaroknál 64 százalék, addig az európai fiatalok körében 41 százalék.

A közlemény idézte Németh Mónikát, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) titkárát, aki szerint a magyar fiatalok körében az anyagi megfontolásoknak jóval nagyobb szerep jut az európai átlaghoz viszonyítva, összességében ezzel együtt is az uniós középmezőnyben foglalunk helyet. Mivel az elmúlt három évben emelkedett azoknak a fiataloknak az aránya, akik illegális csatornákon keresztül jutottak hozzá online tartalmakhoz az év során, "nem lehet eléggé hangsúlyozni a tudatos fogyasztói magatartás és internethasználat fontosságát".

A felmérés arra is rákérdezett, hogy mi jelentene komoly visszatartó erőt az illegális tartalmak fogyasztása, illetve az adott termék megvásárlása kapcsán: vezető helyen (81 százalék) a számítógép vírusfertőzöttségétől, 80 százalékban pedig a bankkártya adatainak ellopásától való félelem áll, míg a
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 15:21
A pénzügyi biztonság lesz az idei tanévben a Pénz7 kiemelt témája
ismeretek bővítését is, mert a magyar fiatalok körében a legalacsonyabb a vállalkozói hajlandóság az egész régióban, miközben tartós, hosszú távon fenntarthatón prosperáló gazdaságot erős magyar vállalkozások nélkül nagyon nehéz elképzelni.

Szepesi Balázs, az ITM gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára elmondta: a vállalkozói témahéten szeretnék közelebb hozni a fiatalokhoz a vállalkozást, ezért "hús-vér" vállalkozók mennek az iskolákba önkéntesként.

Fontosnak nevezte, hogy a fiataloknak megmutassák, az ötletekből milyen könnyen lehet valóság. Úgy fogalmazott, a vállalkozás önkifejezés, hiszen a gondolatból tett lesz, másrészt pedig a legmélyebben megélt szabadság, a vállalkozók ugyanis vállalják az önállóságot és az azzal járó felelősséget. A vállalkozói témahét azt mutatja meg, ez az út járható - fűzte hozzá.

Merényi Zsuzsa, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatója arról beszélt, hogy a programban a legfontosabb partnereik a pedagógusok, akiknek a munkáját kidolgozott
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:42
Országos program indul a gyermekvédelem és a vendéglátás összekötésére
Fülöp Attila azt mondta, hogy a kezdeményezés során - amely egy miskolci vendéglátóhelyről indult ki és a Stílusos Vidéki Éttermiség (Svét) Egyesület együttműködésével valósul meg - a gyerekek éttermekbe látogathatnak el, ahol megismerkedhetnek a gasztronómiával és a vendéglátással.

Az államtitkár szerint ez azért fontos, mert a gyermekvédelem rendszerében lévő gyerekek traumákon mentek és mennek keresztül, amelyek feldolgozásához kapaszkodókra van szükségük, ez a program pedig mérföldköve lehet azok kiépítésének.

A kormány feladata, hogy minél több ilyen kapaszkodót építsen, azonban ahhoz, hogy ezeknek a gyerekeknek a rendszerből való kikerülés után is rendezett életük legyen, közösségre és összefogásra van szükség - emelte ki.

Ruprecht László, a Svét elnöke arról beszélt, hogy a program a gyerekek segítése mellett a vendéglátói szakma munkaerőhiányát is csökkentheti.

Az egyesület ennek érdekében - a kezdeményezés kiterjesztése mellett - pártfogolja is azokat a gyerekeket, akik
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 12:31
Képek, videók
trendy fiataloknak.jpg
agica2004
2014. május 19. hétfő, 14:59
Köszönjük a fiataloknak.j
basikele
2013. február 16. szombat, 05:37
Agora Garden.png
lilagondolatok
2016. február 08. hétfő, 00:13
Agora1.png
lilagondolatok
2016. február 08. hétfő, 00:12
agora576ufr.jpg
parafadugo23
2014. augusztus 12. kedd, 00:12
Agóra megnyitása.jpg
agica2004
2012. december 16. vasárnap, 13:17
Szombathely agora..
ispanne
2010. szeptember 02. csütörtök, 13:18
athens Ancient Agora.jpg
skorpiolilike
2010. június 12. szombat, 14:46
3 témakör tételei 1-3-ig
furaila
2014. május 24. szombat, 00:40
Összhangban
sanci81
2018. május 19. szombat, 16:20
Nap és éj összhangja
sanci81
2018. május 04. péntek, 17:27
Az összhang ereje.jpg
scorpionsrose
2017. május 19. péntek, 18:39
Színek összhangja
sanci81
2016. március 31. csütörtök, 16:48
Osszhangba....
borigit
2014. november 20. csütörtök, 12:46
Összhangban.gif
pacsakute
2013. május 04. szombat, 15:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.