Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 01:44 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vers- és esszéíró pályázatot hirdetnek fiataloknak
A pályázat témakörei: megbékélés - az összhang keresése önmagam és a természet között , - a világ és az én egysége - gyász és öröm a mindennapokban és az ünnepekben. Esztétikai értéket képviselő, nyomtatásban és elektronikusan közzé nem tett, eredeti alkotásokat várnak február 15-ig - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A közlemény szerint, a 16-25 év közötti fiatalok verspályázat esetén maximum 3 verssel, esszépályázat esetén 1 esszével pályázhatnak a kiírásban megadott terjedelemben. A kiírás a www.avertesagoraja.hu oldalon olvasható.

A pályázat első helyezettje 250 ezer forintot, a második 150 ezer forintot, a harmadik 100 ezer forintot nyer, emellett két különdíjat is kiosztanak és megjelenési lehetőséget biztosítanak az Új Forrás folyóiratban.

Az eredményhirdetést áprilisnam, a költészet napján, az Új Forrás és a Vértes Agorája közös irodalmi estjén tartják majd.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 07:05
Címkék: Vértes Agorája, pályázat témakörei, összhang keresése, természet között, közlemény szerint, kiírásban megadott,
Kommentek
Novák: a legjobb diákoknak ad esélyt a Stipendium Peregrinum ösztöndíj
Novák Katalin a pályázati program kiválasztótáborában emlékeztetett arra, hogy korábban nem volt olyan állami ösztöndíj, amely a külföldi tanulmányok teljes költségét fedezte volna. A Stipendium Peregrinum húsz kiváló magyar diáknak ad esélyt a legjobb külföldi egyetemeken való tanulásra, akik nem juthatnának ki Londonba vagy az MIT-re - tette hozzá.

Azt mondta: azoknak a fiataloknak, akiket a szakmai zsűri támogat, nemcsak tanulmányi eredményeik kiválóak, hanem ezen túl is jól teljesítettek, sportolnak, zenélnek, önkéntes munkát végeznek. A legjobbak legjobbjairól van szó, és azt szeretnénk, ha tudásukat gyarapíthatnák a külföldi egyetemeken - fogalmazott.

"Nem titkolt szándék, hogy olyanokat segítsünk, akiknek a hosszú távú célja, hogy később a magyar közösség erősítéséért dolgozzanak" - jelentette ki.

A diákok vegyes, természet- és társadalomtudományi érdeklődésűek, sokan informatikai, matematikai pályára készülnek, vannak közöttük asztrofizikusok és művészi pályát választók
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:22
Müller Cecília kitüntetést kap
Cecília egy olyan keresztény ember, aki mindig mosolyog, akkor is, amikor komoly. Mint fogalmaznak:
A derűs, nevető lelke, a töretlen istenhite akkor is átsüt tekintetén.

Bármi dőreséget mondtak neki, bármi aljasat kérdeztek tőle, bármily ocsmányságot rajzoltak róla, a szeme sem rebbent, csak tette a dolgát rendületlenül, és beszélt a gyógyulásról a betegnek, a védekezésről az egészségesnek, az unokáról a nagymamának, a szülőkről és a nagyszülőkről a gyerekeknek, a kisbabákról a fiataloknak.

Müller Cecília úgy beszélt Istenről, hogy sosem, vagy nagyon ritkán, csak úgy ,,véletlenül" ejtette ki a nevét, mégis mindig róla beszélt - tették hozzá. A szervezet szerint a tisztifőorvos egy olyan keresztény ember, aki nem tesz látható csodát, mégis megigéz és eléri, hogy rádöbbenjünk:
őt nem lehet nem szeretni.

Ő olyan hívő keresztény, aki nemcsak gyakorolja a hitét, hanem másokat is segít az út megtalálásában, és akinek szülei a KÉSZ alapító tagjai
pacsakute, 2020. július 01. szerda, 16:25
Krónika 10. rész (költségvetés, határozathozatalok)
helyzete javul, a gazdaság talpra állításával pedig az önkormányzatok lehetnek a növekedés egyik kedvezményezettjei - jelentette ki.

Kiemelte, hogy a márciusi beszámolók alapján 3180 önkormányzat rendelkezett kereskedelmi bankoknál valamiféle megtakarítással, ezek összege 830,9 milliárd volt. Tavaly év végén a helyi önkormányzatok adósságállománya ezzel szemben 220 milliárd forint volt - tette hozzá.

A kormány értékválasztása a munkáról és a családról szól - szögezte le. A költségvetés üzen a fiataloknak, azoknak, akik itthon képzelik el a jövőjüket és gyermeket akarnak vállalni - emelte ki az államtitkár.

A törvényjavaslat azt a célt is szolgálja, hogy az államháztartás hiánya GDP-arányosan három százalék alatt legyen és az adósságráta tovább csökkenjen - mondta.HatározathozatalokMódosították a kormány jövő évi költségvetési javaslatát

Az Országgyűlés elfogadta a kormány 2021-es költségvetési indítványához benyújtott összegző módosító javaslatot.

A
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 19:33
Csaknem negyven ország jelezte már részvételi szándékát a jövő évi vadászati és természeti világkiállításon
ifjúsági központok fejlesztését, s nagyrészt e forrásokból újult meg a tíz fő befogadására szolgáló martonfai létesítmény is.

Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) elnöke példaértékűnek nevezte a beruházást. Vélekedése szerint magas minőségben, emberléptékű, fenntartható módon tudja szolgálni a természet és a vadászat iránt érdeklődő fiatalokat. Közölte: a kamara egyik fontos célja a fiatalok megszólítása, ezért az elmúlt alig három évben több mint 300 millió forintot fordítottak a fiataloknak szánt programokra és az őket szolgáló létesítményekre.

Agyaki Gábor, az OMVK Baranya megyei szervezetének elnöke elmondta: komoly igény mutatkozott az elmúlt években a martonfai fejlesztésre, így az új központ bizonyosan magas kihasználtsággal működik majd, abban a nyár során is egymást érik már a táborok, programok, s a létesítmény segíti a fiatal vadászok képzését is.

A sajtó rendelkezésére bocsátott tájékoztató anyag szerint a baranyai központ a vadászati kultúrához, a vadászkutyák
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 22:10
Carlo Acutis tizenöt éves milánói fiú tanúságtevő élete
megerősítésre."
* * *
Isten szolgája Carlo Acutis fiatal világi hívő 1991. május 3-án született Londonban. Családja még abban az évben visszaköltözött Milánóba. A milánói Santa Maria Segreta-plébániatemplom közösségéhez tartoztak. Elsőáldozása után Carlo hitét az Oltáriszentség és a Szűz Mária iránti különleges tisztelet jellemezte. A kisebb gyerekek hitoktatója volt, közben iskolai tanulmányait sem hanyagolta el. Önkéntesként segített a hajléktalanoknak és a szegényeknek. Honlapot szerkesztett fiataloknak, az eucharisztikus csodák közösségi média-apostola lett.

Váratlan, súlyos betegsége, a leukémia szinte pár hét alatt elemésztette az alig tizenöt éves fiú életét.
Ferenc pápa 2018. július 5-én kelt dekrétumában elismerte az ifjú hősies erénygyakorlását. Carlo Acutis földi maradványait tavaly április 5-6-án Assisi egyik templomában, a Szent Ferenc ruhái levetéséről (Spogliazione) nevezett Szűz Mária-templomban helyezték el, ahol mind többen keresik fel sírját,
maroka, 2020. június 18. csütörtök, 11:42
Tavasz Búcsúztató
tavasz utolsó napjai igen melegek voltak, így rövidesen várhatóan igazi kánikula búcsúztatja majd az idei tavaszt,

A tavasz sem tart örökké és újra nyár lesz.

Tavasszal felélénkül az élet, virágba borulnak a növények, kizöldellnek az erdők és a mezők. Hosszabbodni kezdenek a nappalok. A tél után megcsapnak minket az első langyos szellők, a madárcsicsergés, a rügyfakadás és persze a tavaszi programok pezsdülő világa. Ami azért elrontotta, az a koronavirus. Most mindenkinek, a fiataloknak-időseknek és az egészségeseknek is kerülniük kell az olyan helyzeteket, ahol sok ember találkozik egymással.

"Játékaidat elvehetik, ruháidat, pénzedet is elvehetik mások. De nincsen olyan hatalma a földnek, amelyik elvehetné tőled azt, hogy a pillangónak tarka szárnya van, s hogy a rigófütty olyan az erdőn, mintha egy nagy kék virág nyílna ki benned. Nem veheti el senki tőled azt, hogy a tavaszi szellőnek édes nyírfaillata van, és selymes puha keze, mint a jó tündéreknek."

A
menusgabor, 2020. június 14. vasárnap, 22:00
Körmenet helyett helikopteres áldás
kórház székhelye található, valamint a járvány által leginkább érintett településekre is.
A bazilika rektora idéz Ferenc pápa leveléből, amelyet a minorita rend főelöljárójának küldött Szent Antal ferencessé válásának 800. évfordulója alkalmából. Ebben a pápa két szót emel ki: a lelkesedést és a teremtést. Szenvedély és teremtő lelkesedés nélkül nem lehetséges az újrakezdés a járvány után. Ezeket a lelki adományokat kéri a rektor Szent Antal és Assisi Szent Ferenc közbenjárásával.
Ma a fiataloknak szükségük van arra, hogy szenvedéllyel forduljanak az élet, az igazság és az igazságosság felé. Nem elegendő jólétet biztosítani a következő nemzedékeknek. Nekünk, felnőtteknek mélyen saját hivatásunkban kell gyökereznünk, hinnünk kell az igazságban és az igazságosságban. A fiataljaink csak így tudnak szembenézni a nihilizmusból fakadó szorongással és Szent Antal példája nyomán remélni a lehetetlent - fogalmaz üzenetében Svanera atya.
A bazilika rektora Ferenc pápa szavait idézi:
maroka, 2020. június 12. péntek, 20:32
Illés Boglárka: fontos, hogy a fiatalok a szülőföldjükön akarjanak boldogulni
Mint mondta, a Fidelitas és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) ifjúsági szervezetének meghívására érkezett a Vajdaságba, a két szervezet között régóta jó az együttműködés. "Nekünk célunk és feladatunk, hogy ezt az együttműködést minden szinten erősítsük" - húzta alá.

Kiemelte, hogy a körút során fiatalokkal beszélgetnek az elmúlt időszak eredményeiről és a jövőbeli tervekről. "Ha megnézzük, hogy milyen programok azok, amelyek elősegítik a fiatalok szülőföldön maradását és szülőföldön való boldogulását itt a Vajdaságban, akkor látjuk, hogy van gazdaságfejlesztés, gazdaságélénkítés, vállalkozás alapításához történő hozzájárulás, támogatás a mezőgazdaság vagy a turizmus területén, házvásárlási támogatás. Emellett pedig az is fontos, hogy a fiatalok között jó legyen az együttműködés, és minél több fiatal döntsön úgy, hogy a szülőföldjén szeretne boldogulni" - részletezte Illés Boglárka.

Mivel június 21-én általános választásokat tartanak Szerbiában, a Fidelitas elnöke a VMSZ támogatásáról sem
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 18:23
Képek, videók
trendy fiataloknak.jpg
agica2004
2014. május 19. hétfő, 14:59
Köszönjük a fiataloknak.j
basikele
2013. február 16. szombat, 05:37
Agora Garden.png
lilagondolatok
2016. február 08. hétfő, 00:13
Agora1.png
lilagondolatok
2016. február 08. hétfő, 00:12
agora576ufr.jpg
parafadugo23
2014. augusztus 12. kedd, 00:12
Agóra megnyitása.jpg
agica2004
2012. december 16. vasárnap, 13:17
Szombathely agora..
ispanne
2010. szeptember 02. csütörtök, 13:18
athens Ancient Agora.jpg
skorpiolilike
2010. június 12. szombat, 14:46
3 témakör tételei 1-3-ig
furaila
2014. május 24. szombat, 00:40
Összhangban
sanci81
2018. május 19. szombat, 16:20
Nap és éj összhangja
sanci81
2018. május 04. péntek, 17:27
Az összhang ereje.jpg
scorpionsrose
2017. május 19. péntek, 18:39
Színek összhangja
sanci81
2016. március 31. csütörtök, 16:48
Osszhangba....
borigit
2014. november 20. csütörtök, 12:46
Alakzatok összhangja
sanci81
2014. január 25. szombat, 21:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.