Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 07:22 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jövőre Prágában lesz az Operalia tehetségkutató verseny
A verseny mintegy ezer résztvevője közül kiválasztott 40 énekes július 21. és 26. között a prágai Nemzeti Színház történelmi épületének színpadán méri össze tudását. A zenei kíséretet az opera zenekara biztosítja Plácido Domingo vezényletével.

A negyven résztvevő először három selejtező körben mérkőzik meg egymással, s közülük tízen jutnak be a döntőbe, ahol öt kategóriában fogják értékelni az énekeseket.

Az operaszínpadok új csillagainak versenyében tíztagú nemzetközi zsűri dönt, amelynek tagja lesz a New York-i Metropolitan opera és a milánói Scala művészeti igazgatója is.

Az Operalia megrendezéséért komoly versengés folyik. A versenyt korábban mások mellett London, Los Angeles, Párizs, Verona, Mexikóváros és Peking látta vendégül.

Prága már korábban jelentkezett és nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy jövőre megrendezheti a nagy érdeklődésre számot tartó kulturális eseményt.

A világhírű spanyol operaénekes és a prágai Nemzeti Színház együttműködése tavaly kezdődött, amikor a színház bemutatta Mozart Don Giovanni című operáját. A zenekart Plácido Domingo vezényelte.

A jövő évi prágai Operalia részleteiről a rendezők január végén nemzetközi sajtótájékoztatón adnak bővebb és pontosabb információkat. A sajtótájékoztatón Plácido Domingo is jelen lesz.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 12:02
Címkék: Jövőre Prágában, Nemzeti Színház, Plácido Domingo, York-i Metropolitan, Mozart Don Giovanni, verseny mintegy,
Kommentek
Jövőre Prágában találkoznak a Harley-Davidson-motorosok
A Harley-Davidson motorosok újabb világtalálkozójára 2018. július 5-től 8-ig kerül sor. A négynapos akció számára a rendezők a Holesovice városnegyedben fekvő szabadidőparkot bérelték ki.

A nagyszabású rendezvény keretében a motorosok engedélyt kaptak egy díszfelvonulásra is Prága belvárosában, a szabadidőparkban pedig nagyszabású európai és amerikai motorkerékpár-kiállítást tartanak, amelyen a múlt legendás motorainak százai lesznek megtekinthetőek. A rendezők szerint a veteránok mellett 40 új motorkerékpár-modellt is bemutatnak, amelyeket a legnagyobb gyártók kölcsönöznek az akció idejére.

"A nagyszabású nemzetközi akció esélyt ad arra, hogy a világ előtt bemutathassuk Prága és Csehország szépségeit, és a várható gazdasági haszon sem elhanyagolandó" - mondta Karla Slechtová regionális fejlesztési miniszter újságíróknak. A tárca számításai szerint az államkasszába több mint félmilliárd korona (5,75 milliárd forint) nagyságú összeg folyik majd be. A regionális fejlesztési minisztérium és
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 17:28
Kohl halála - Václav Klaus: Kohl a 20.század nagy európai államférfija volt
Václav Klaus szerint az egykori német kancellár meggyőződéses híve volt Európa egyesítésének. "Európa elsősorban neki köszönheti az eurót, ami számára kiemelt politikai projektnek számított, és aminek gazdasági alapjait nem volt hajlandó figyelembe venni" - tette hozzá Klaus, aki az 1989-es rendszerváltás utáni Csehország egyik meghatározó politikusának számít.

Miniszterelnökként Václav Klaus írta alá Helmut Kohl kancellárral együtt 1997 januárjában azt a cseh-német nyilatkozatot, amely politikai szinten lezárta a második világháború utáni cseh-német ellentéteket, és a múlt helyett a jövőre helyezte a hangsúlyt.

"Mindig nagyra becsültem - szögezte le Klaus - hogy Kohl képes volt megérteni a Cseh Köztársaság pozícióját Németországgal szemben. "Mindig egyéni volt, mindig önmagát adta. Nem volt könnyű meggyőzni őt bármiről. Véleményét hosszú évtizedeken keresztül képes volt érvényesíteni az európai és a világpolitikában is" - mutatott rá a volt cseh államfő. "Kedveltem" - tette hozzá Klaus, aki
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 07:25
Kovács Ágnes az üzleti világ vezetőit "edzi"
A 35 éves, világ- és Európa-bajnok tavasszal szerzett oklevelet a kaliforniai UC Berkeley-n mint executive coach - jelenleg a világon mindössze 150-en rendelkeznek ennek a hivatásnak az elérhető legszínvonalasabb végzettségével -, s elsősorban az üzleti világ képviselőinek, többségében vezetőknek tart előadásokat, látja el őket egyénre szabott tanácsadással.

"Sportolóként mögöttem is csapat és edzők álltak: pontosan tudom, hogy mennyit jelentett a munkájuk, és mennyit tettek az én teljesítményemhez, az eredményeimhez. Egy cégvezető, egy munkavállaló életében számos olyan helyzet előállhat, amikor egy coach segítsége nemcsak gyorsabbá és egyszerűbbé, de hatékonyabbá is teheti a problémák megoldását, a dolgok előmozdulását" - nyilatkozta az MTI-nek az úszósport halhatatlanjai közé 2014-ben beválasztott Kovács Ágnes, aki elárulta: egyre keresettebb szakembernek számít, csoportos és egyéni tréningeket is tart magyar és angol nyelven, és a jövőben az autentikus vezetéselmélettel kíván behatóbban
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 09:01
Cseh-horvát kőolajszállítási szerződést írtak alá Prágában
A szerződést a cseh Unipetrol és a horvát Jadranski Naftovod társaságok írtak alá - közölte Mikulás Duda, az Unipetrol szóvivője.

A Horvátországból érkező szállításokhoz a cseheknek meg kell egyezniük a magyarokkal is. A szóvivő szerint a cseh holding már tárgyal a magyarokkal, s azzal számolnak, hogy a kőolajtranzitról szóló szerződést jövőre aláírják.

Csehország szempontjából ez a szerződés újabb lépés az energiabiztonság és a kőolajszállítások stabilizációja felé - jelentette ki Andrzej Modrzejewski, az Unipetrol vezérigazgatója a szerződés aláírása után. Csehország jelenleg Oroszországból kap kőolajat az Ukrajnán át vezető Barátság vezetéken keresztül, míg a másik IKL/TAL kőolajvezeték az olaszországi Triesztből vezet Ausztrián és Németországon keresztül Csehországba. Ezt a két működő útvonalat egészíti ki majd jövőben a horvát-magyar útvonal.

Az Adriai vezeték északi ága a Krk szigetén lévő Omisalj terminálból Horvátországon és Magyarországon át Százhalombattáig tart. Innen egy újabb
velemenyezd, 2016. november 22. kedd, 17:49
Hans Zimmer júniusban újabb koncettel tér vissza Budapestre
popzenészként aratta az újhullámos brit Buggles együttessel. A filmzene világába 1985-ben Az én szép kis mosodám című brit produkcióval lépett be, amelyet még az ismert komponistával, Stanley Myersszel együtt jegyzett. Első Oscar-jelölését az Esőember zenéjével szerezte, Oscar-díját 1995-ben Az oroszlánkirályért vehette át.

A zeneszerző első koncertsorozatát egy 2014-es fellépés indította el Londonban. A nagy sikerű előadás után tavaly 33 európai városban, köztük Párizsban, Berlinben, Münchenben, Prágában, Genovában, Dublinban, Bécsben és Budapesten koncertezett. A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően jövőre folytatódik a fellépéssorozat.

A szervező Live Nation közleménye szerint az új világkörüli turné az Egyesült Államokban kezdődik, Ausztráliában és Új-Zélandon majd Európában folytatódik és egy amerikai körúttal zárul.

A kétrészes előadás első felében filmzenék, köztük a Gladiátor, Az oroszlánkirály, A Karib-tenger kalózai dallamai csendülnek fel, a második részben pedig mások mellett A
velemenyezd, 2016. november 18. péntek, 11:02
Turisztikai kormánybiztos: a fizetőképes külföldi vendégkört kell megnyerni
Bienerth Gusztáv beszámolt arról is, hogy tavaly 3,8 millió turista járt a fővárosban, ebből 3,2 millióan külföldről érkeztek. A bruttó szállásdíj bevétel 104 milliárd forint volt, ennek 96,4 százalékát a külföldi vendégéjszakák adták, ami 16 százalékos növekedés az előző évhez képest. Hozzátette: nemzetközi összehasonlításban Budapest Bécs és Prága mögött áll, a magyar turizmusalulárazott. Példaként említette, hogy Bécsben a nettó szobaár 100,6, Prágában 79,1, Budapesten azonban csupán 73,5 euró.

A kormánybiztos hangsúlyozta: a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) célja az, hogy a fejlesztések ne az árversenyen alapuló tömegturizmust, hanem a minőségi turizmus kialakítását szolgálják, amihez a fizetőképesebb külföldi vendégkör megnyerése szükséges. Ehhez pedig innovatív, minőségi szolgáltatások, attrakciók kellenek - mondta. Ebbe a koncepcióba illeszkedik többek között az új, 4000 ember befogadására képes konferencia-központ, amely Budapestet Európa legjelentősebb konferenciaturisztikai helyszínei
velemenyezd, 2016. július 17. vasárnap, 18:15
Jégkorong-vb - Chernomaz: saját játékunkat kell játszani a franciák ellen is
játékot, még a kanadai szövetségi kapitány is.

A 2009-es elit vb-n is Szlovákia és Kanada volt az első két ellenfél. Akkor a szlovákok úgy nyertek 4-3-ra 13 másodperccel a vége előtt lőtt góllal, hogy közben a kapura lövési arány 52-16 volt a javukra. Most a 4-1 alkalmával 28-21, és góljaikat NHL-es, illetve KHL-es sztárok hozták össze.

Kanada ellen a tisztes helytállás volt a reális cél, erre a második harmad elején kis híján 2-2-re alakult az állás. A magyarok előzőleg 1938. február 18-án, Prágában tudtak gólt lőni Kanadának világbajnoki összecsapáson. Akkor amúgy 1-1-es végeredmény született.

A franciák - noha "megfoghatóknak" tűnnek - valójában nagyon komoly csapattal rendelkeznek. Kapusuk, Cristobal Huet 2010-ben Stanley Kupát nyert a Chicago Blackhawks színeiben. A válogatott nagy része hazai bajnokságban játszik, de van a keretükben finn, norvég, német, osztrák és svájci élvonalban szereplő is. Pierre-Edouard Bellemare NHL-es, a Philadelphia Flyers védekező csatára, gyors, nagyokat
velemenyezd, 2016. május 09. hétfő, 15:05
Képek, videók
Apjaval Pragaban 2o12
borigit
2018. augusztus 17. péntek, 15:47
Prágában, Zsuzsival
orban47
2013. január 28. hétfő, 20:47
2011 Advent Prágában 146.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 10:16
2011 Advent Prágában 145.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 10:12
2011 Advent Prágában 141.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 10:09
2011 Advent Prágában 128.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 10:05
2011 Advent Prágában 125.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 10:02
2011 Advent Prágában 111.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 09:58
2011 Advent Prágában 108.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 09:55
2011 Advent Prágában 105.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 09:51
2011 Advent Prágában 087.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 09:47
2011 Advent Prágában 085.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 09:44
verseny ivás.jpg
maroka
2019. február 08. péntek, 22:42
halászlé főző verseny0901
maroka
2018. szeptember 01. szombat, 15:32
este vitorlás verseny0726
maroka
2018. július 26. csütörtök, 19:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.