Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 11:05 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyermeknap megünneplése
A Nemzetközi Gyermeknap megünneplése Törökországból ered. Magyarországon 1931-től ünneplik és akkor még Gyermek Hétnek hívták. 1950 óta csak egész napos ünnep és május utolsó vasárnapján tartják. A napot elsősorban jótékonysági céllal rendezték. A szegényebb vagy épp háború sújtotta országok gyermekeinek gyűjtöttek. Csak az évek során alakult ki, hogy a Gyereknap több üzenetet is hordozzon, amire évközben talán kevesebb figyelmet fordítunk. Ilyen a gyerekek jogaira, sajátos értékeikre és világukra való figyelemfelhívás.

A Gyermeknapot ünneplő országok többsége nagy hangsúlyt fektet az ünnepre és olyan figyelmet, szeretetet kapnak, amely igazán megillet minden kis jövevényt! És ahhoz, hogy értékes és jó emberek legyenek, nekünk felnőtteknek kötelességünk muníciót biztosítani!

A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni, és szabadságban kell elbocsájtanitanácsolta Rudolf Steiner.

Igaza volt. Sajnos sok szeretethiányos gyermek van. Az ő gyermekkorukból kimaradt a Szülők jelenléte és szeretete. Ez végérvényesen elveszett. Senki nem tudja kárpótolni őket érte. Sok gyermek ma is olyan házban nő fel ahol a szülők már nem szeretik egymást. Ők tudják a titkot:

Meg lehet nőni, de felnőni nem /Anna Gavalda/

Szeretném Keresztúri Dezső szavait ajánlani mindenki figyelmébe!

Úgy gyönyörködj, gyermekeidben, mint akik téged folytatnak majd... De ne a magad vágyait, emlékeit álmodd újra bennük, ne kényeztesd, ne ünnepeld, ne szidd, inkább szeresd, s érdemük szerint becsüld meg őket


foldinefehereva, 2019. május 26. vasárnap, 19:57
Címkék: Nemzetközi Gyermeknap, Gyermek Hétnek, Rudolf Steiner, Anna Gavalda, Szeretném Keresztúri Dezső, napot elsősorban,
Kommentek
Anyák napja
Anyák napja.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

Az anyák napja világszerte ünnepelt nap, melyen az anyaságot ünnepeljük. Magyarországon ez a nap május első vasárnapjára esik, de több országban május második vasárnapján ünneplik.

Történet.

Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is megköszöntötték.

Angliában az 1600-as években, a kereszténység elterjedésével, az ünnep vallási színezetet is kapott. Akkoriban a húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapján tartották az édesanyák ünnepét. A családjuktól messze dolgozó szolgálók szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek, és a napot édesanyjukkal tölthessék. A látogatás előtt külön erre a napra elkészítették az anyák sütijét, az édesanyák számára.

Az Egyesült
taltos1, 2019. május 05. vasárnap, 22:44
Izvesztyija: Putyin és Kim Dzsong Un csütörtökön találkozik Vlagyivosztokban
A lap szerint Putyin a Pekingben pénteken és szombaton megtartandó Egy övezet, egy út nemzetközi fórumra tartva tesz majd kitérőt Vlagyivosztokba. A Kreml korábban biztonsági okokra hivatkozva nem kívánta elárulni a csúcstalálkozó helyszínét és időpontját, csak annyit közölt, hogy azt a hónap második felében, garantáltan" Oroszország területén tartják meg. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint a két vezető a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésének és a regionális együttműködésnek a kérdéseit fogja áttekinteni.

A hétvégén megjelent orosz és nemzetközi sajtóértesülések szerint észak-koreai funkcionáriusok keresték fel a tervezett találkozó feltételezett helyszínét, a Távol-keleti Szövetségi Egyetemet, ahol egyébként április 24-én és 25-én "hivatalos küldöttségek látogatása" miatt szünetel majd az oktatás. A Vlagyivosztokban megtartandó csúcs lehetőségéről elsőként a Yonhap dél-koreai hírügynökség számolt be a múlt hét elején.

A két ország között már huzamosan szünetel a legmagasabb
velemenyezd, 2019. április 22. hétfő, 13:41
Krizma szentelési szentmise a Szent István-bazilikában
Krisztus közel van hozzánk!
2019. április 18., csütörtök | 16:53
Erdő Péter bíboros, prímás a budapesti Szent István-bazilikában mutatott be krizma szentelési szentmisét április 18-án, nagycsütörtökön. A hagyományoknak megfelelően, a homíliát követően a főegyházmegye lelkipásztorai megújították a felszentelésükkor tett papi ígéreteiket.
.........
Erdő Péter bíboros Michael August Blume SVD érsekkel, apostoli nunciussal, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökeivel, papjaival és szerzetes papjaival mutatta be a szentmisét, amelyen részt vettek a főegyházmegye diakónusai és számos hívő is.
Nagycsütörtök este a harangok Rómába mennek - tartja a mondás. A krizma szentelési szentmise előtt viszont a belvárosban járó ember jogosan úgy érezhette, az Egyház papjai mind a bazilikába mennek. A zebránál az átkelésre várva egyszerre legalább tíz reverendás férfi gyűlt össze, akik beszélgetve tartottak
maroka, 2019. április 18. csütörtök, 17:07
Pavel Lungin Afganisztánról szóló filmjének betiltását sürgeti egy volt szovjet parancsnok
Lungin elismert rendező Oroszországban, akit a Taxi Blues című filmjéért 1990-ben a legjobb rendezőnek járó díjjal tüntették ki a cannes-i filmfesztiválon. Hazája politikai vezetésével konfliktusba nem keveredett, támogatta a Krím félsziget elcsatolását.

A Walt Disney orosz leányvállalata által forgalmazott filmje április 8-án megkapta a kultusztárcától a vetítési engedélyt és azt az eredeti tervek szerint május 9-én, a nácizmus felett aratott győzelem évfordulóján kezdték volna el játszani a mozik. A Bratsztvo azonban váratlanul éles bírálatot kapott Igor Morozovtól, az orosz parlamenti felsőház kulturális bizottságának elnökhelyettesétől, aki egy április elejei zártkörű vetítésen látta az alkotást.

Morozov szenátor a filmet hazafiatlannak minősítette és úgy vélekedett, hogy az elriasztja a fiatalokat a katonai szolgálattól és árt az ország imázsának. Kifogásolta, hogy a Lungin által ábrázolt katonák isznak, verekednek és karavánokat fosztanak ki.

Vlagyimir Megyinszkij kulturális
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:31
A zuglói Regnum Marianum-templomban vezetett elsőszombati ..
A zuglói Regnum Marianum-templomban vezetett elsőszombati ájtatosságot Erdő Péter bíboros
2019. április 8., hétfő | 11:18
Sok évtizedes szokás Budapesten, hogy a hónap első szombatján - mindig más-más templomban - elsőszombati ájtatosságot tartanak a főpásztor vezetésével. Április 6-án a Zoborhegy téri Regnum Marianum-templomban imádkoztak a hívek Erdő Péter bíboros vezetésével a magyar ifjúságért és a családokért.
..................
A szentbeszédben a nagyböjti evangélium üzenetére utalva a főpásztor így fogalmazott: ,,Isten előtt mérlegeljük az életünket, bánjuk meg bűneinket, ne ítéljünk meg más embereket. Hálás szeretettel köszönjük meg Isten bocsánatát, különösen ha egy jó gyónásban megtisztultunk bűneinktől. De ne felejtsük el, hogy az irgalmasság és az igazságosság ugyanannak a mindenható Istennek az alapvető tulajdonsága. Krisztus keresztjének és
maroka, 2019. április 09. kedd, 11:21
Március 15 - több mint ötezer középiskolás diák utazik a Rákóczi Szövetség támogatásával
A szövetség MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a 116 iskola közül Felvidékre 42, Erdélybe, illetve Partiumba 30, Vajdaságba 12, Horvátországba 8, Szlovéniába 3 és Kárpátaljára 1 középiskolai csoport utazik. Határon túlról 20 középiskolai csoport érkezik az anyaországba.

A március 15-i pályázatot bármely Kárpát-medencei középiskola benyújthatta. A Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától függően legfeljebb 300 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánlott fel a sikeres pályázóknak - írták.

A Rákóczi Szövetség 1994 óta minden évben meghirdeti március 15-i diákutaztatási programját annak érdekében, hogy a középiskolások számára március 15-e megünneplését élményszerűvé tegye, és szolgálja a magyar-magyar kapcsolatok építését.

Tavaly közel 400 Kárpát-medencei középiskola több mint 15 ezer diákja utazhatott a Rákóczi Szövetség nemzeti ünnepekhez és emléknapokhoz kapcsolódó diákutaztatási programjának segítségével.
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 12:41
Nagyböjt kívül és belül
kezdete.
- 7. A görög katolikusok korábban elkezdik a böjtöt. Honnan ered ez a szokás? A nagyböjt kezdete az első évezredben nagy változatosságot mutatott, volt, ahol hat, hét vagy akár nyolc hétig is tartott. A görög katolikusok ötvenedvasárnap után kezdik a böjtöt, két nappal korábban a latin rítusúaknál.
- 8. Miért nagyböjtnek hívjuk ezt az időszakot? Van ,,kisböjt" is? Igen, minden egyes péntek böjti nap, Krisztus halála iránt tiszteletből. A negyvennapos böjtölés pedig ennek az éves megünneplése, a nagypénteki böjt kiterjesztése.
- 9. Miért nem éneklünk Alleluját és Dicsőséget nagyböjtben? Az Alleluja sajátosan húsvéti, a feltámadást hirdető liturgikus rész, ezért nagyböjtben traktus (folyamatos szólózsoltározás) helyettesíti a misében. A Dicsőség pedig karácsonyi ,,misealkatrész", ami népszerűsége miatt terjedt el az egész egyházi évben, azonban adventben és nagyböjtben nélkülözzük.
- 10. Mi a különbség a szigorú böjti nap és a sima böjti nap között? A böjtöt a
maroka, 2019. március 06. szerda, 11:02
Képek, videók
nemzetközi gyermeknap
lacipecsenye
2012. július 29. vasárnap, 16:50
Nemzetkozi Gyermeknap2.gi
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 07:50
Nemzetkozi Gyermeknap.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 07:50
Nemzetkozi Gyermeknap.bmp
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 07:50
Nemzetkozi Gyermeknap
cipello
2010. május 30. vasárnap, 13:38
gyermek Jézus0601.jpg
maroka
2019. június 01. szombat, 10:59
0 a a mama és gyermeke.jp
lovaszmarika
2019. május 13. hétfő, 17:08
30 évesen 4. gyermekünk
dandej
2019. február 21. csütörtök, 19:34
anya_gyermek3.png
menusgabor
2019. február 12. kedd, 14:59
0 egy mongol anya gyermek
lovaszmarika
2019. január 27. vasárnap, 18:33
isten gyermekei0103.jpg
maroka
2019. január 03. csütörtök, 09:43
0_eso_gyermek.gif
vorosrozsa66
2018. november 26. hétfő, 12:28
Jézus és a gyermek.png
sz719eszter
2018. november 19. hétfő, 10:29
Jézus gyermekkel.png
sz719eszter
2018. november 13. kedd, 09:58
0 édesanyák imája gyermek
lovaszmarika
2018. október 31. szerda, 11:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.