Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 19:51 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Izrael terrorszervezetnek nyilvánította a Hamász szervezet Al Aksza tévécsatornáját
Benjámin Netanjahu miniszterelnök és védelmi miniszter a védelmi minisztérium szerdai közleménye szerint az izraeli terrorellenes törvény alapján, rendeleti úton nyilvánította terrorszervezetnek az Al Aksza tévét.

Előzőleg a Sin Bet, Izrael belbiztonsági szervezete felfedezte, hogy a tévét új tagok beszervezésére, valamint velük való titkos kapcsolattartásra használja a Hamász, és ezért terrorszervezetté nyilvánítását javasolta a védelmi minisztériumnak.

A vádak szerint a műsorvezetők előre megbeszélten az adásban rejtjeleket adtak a frissen beszervezett palesztinoknak, hogy bizonyítsák nekik: valóban a Hamász emberével találkoztak, például egyik csuklójukról a másikra tették át órájukat vagy egyik oldalukról a másikra a poharukat.

A tévécsatorna tulajdonosa Fathi Hamad, a Hamász volt belügyminisztere, aki a vádak szerint rendszeresen a Hamász céljai érdekében használta a birtokában lévő médiumot.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 15:12
Címkék: Benjámin Netanjahu, Fathi Hamad, védelmi minisztérium, izraeli terrorellenes, védelmi minisztériumnak, vádak szerint,
Kommentek
Csaknem kilenc év börtönre ítélték Törökországban az amerikai főkonzulátus egyik török alkalmazottját
A férfi ellen azt követően indult eljárás, hogy az ügyészség kapcsolatot mutatott ki közte és olyan volt rendőrök, katonák, illetve egy szökésben lévő ügyész között, akik vádlottak a 2013. decemberi korrupciós botrány, valamint a 2016. júliusi puccskísérlet miatti perekben.

A török vezetés mindkét incidensért az évtizedek óta önkéntes száműzetésben az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi mozgalmát teszi felelőssé, amelyet azóta fegyveres terrorszervezetnek is nyilvánított. A hivatalos török álláspont szerint a hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami és a magánszférába.

Topuzt eredetileg az alkotmányos rend és a török kormány megdöntésének kísérletével, valamint kémkedéssel gyanúsították. A vádiraton idén márciusban enyhítettek, a mostani ítélethirdetésen a korábbi vádpontokban pedig fel is mentették a férfit.

Az ankarai amerikai nagykövetség hivatalos Twitter-fiókján csütörtökön azt írta, hogy a törvényszéki döntés mély
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 15:52
Betiltott brit újnáci csoport tagjait ítélték hosszú börtönbüntetésre
A 25 éves Mark Jones öt és fél év, a 24 éves Garry Jack négy és fél év, a 23 éves Alice Cutter három év, a 19 éves Connor Scothern másfél év börtönbüntetést kapott.

Mind a négyüket azon a címen ítélték el, hogy terrorszervezet tagjai voltak.

A brit kormány négy éve minősítette terrorszervezetnek az újnáci csoportot.

A keddi ítélettel lezárult tárgyaláson elhangzott, hogy Alice Cutter az egykori náci haláltáborra utaló "Miss Buchenwald" néven részt vett egy szépségversenyen, amelyet a csoport "Miss Hitler" címmel rendezett meg.

Cutter emellett online felületeken zsinagógák elleni gáztámadásokról írt, és arról posztolt tréfásnak szánt bejegyzéseket, hogy zsidók levágott fejével szeretne futballozni. Mindemellett felvételek bizonyítják, hogy "Hitlernek igaza volt" feliratú transzparensekkel vett részt a National Action demonstrációin.

Mark Jones a vád által bemutatott fotók tanúsága szerint 2016-ban, az egykori buchenwaldi haláltábor kivégzőhelyiségében a National Action
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 19:13
Egy török ügyész fellebbezett a Gezi parki tüntetések perében született felmentő ítéletek ellen
megdöntésére tett kísérlettel vádolták. Hármukra az ügyészség súlyosbított életfogytiglani szabadságvesztést kért, amely egy sor korlátozás révén nehezítette volna büntetésüket. A bíróság bizonyítékok hiányában felmentette őket. Kavala egyedüliként ült előzetes letartóztatásban, ezért a törvényszék a szabadlábra helyezéséről is döntött.

A török vezetés a 2016. júliusi hatalomátvételi kísérletért az 1999 óta az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok fegyveres terrorszervezetnek nyilvánított nemzetközi mozgalmát teszi felelőssé, amelynek feltételezett tagjaival és támogatóival szemben a hatóságok mindmáig fellépnek. Az isztambuli főügyészség azt állítja, bizonyítékai vannak arra vonatkozóan, hogy Kavala részt vett a puccskísérlet döntéshozatali mechanizmusában.

Az isztambuli Gezi parki tüntetések több mint három évvel korábban, 2013 májusában kezdődtek a terület átépítése elleni tiltakozással, de a környezetvédő aktivisták szembeszegülése csakhamar kormányellenes
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 14:02
Koronavírus - Törökországban rekordmértékben, csaknem négyezerrel nőtt az igazolt fertőzöttek száma
üzletemberekre és újságírókra -, akiket a 2016. júliusi puccskísérletet követő megtorlás jegyében zártak börtönbe, valamint azokra az ellenzéki politikusokra sem, akiket a kurd kisebbség függetlenségéért küzdő délkelet-törökországi terroristákkal ápolt állítólagos kapcsolataik miatt helyeztek rács mögé. A 2016-os hatalomátvételi incidensért az ankarai vezetés az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muszlim hitszónok nemzetközi mozgalmát tette felelőssé, amelyet ugyancsak fegyveres terrorszervezetnek nyilvánított. A tisztogatások nem közvetlenül csak a puccsistákat sújtották, hanem a gülenista hálózat feltételezett tagjait és támogatóit is, ami miatt a török kormányzatot számos nemzetközi bírálat érte.

Törökország börtöneiben körülbelül 300 ezer elítéltet tartanak fogva. Felügyeletükért és ellátásukért további 150 ezer büntetés-végrehajtási alkalmazott felel.

Az AKP-nak 295 képviselője van a 600 fős törvényhozásban, a többséget az MHP-val biztosítja, amely 49 mandátummal
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 21:03
Berobbant az iráni-török gázvezeték Kelet-Törökországban, a gázszállítás szünetel
Az NTV beszámolója szerint a detonációt követően a lángok 40 méter magasba csaptak fel. Az ügyben nyomozás indult.

Mehdi Jamshidi-Dana, az Iráni Nemzeti Gázvállalat (NIGC) szállítási igazgatója az IRNA iráni állami hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy terrortámadás történt. Emlékeztetett: a múltban is többször követtek el robbantást a gázvezeték ellen.

Valószínű, hogy a törökországi kurd kisebbség függetlenségéért harcoló Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szakadár fegyveresei hajtották végre a mostanit - tette hozzá. A tisztviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány miatt a török határőrök távoztak a térségből, de tájékoztatták őket a detonációról, és a válaszukat várják. Általában három-négy napot vesz igénybe a vezeték helyreállítása és a gázexport újraindítása - jelezte.

A gázvezetéket, amely évente 10 milliárd köbméter földgázt szállít Iránból Törökországba, a kurd lázadók a 2013-as tűzszünet megkötéséig rendszeresen támadták. A fegyvernyugvásnak 2015 nyarán vége
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 12:52
Terrorizmus - Elítéltek Németországban egy biológiai fegyverrel merényletre készülő iszlamistát
származású férfi a feleségével együtt pokolgépes merényletet készített elő 2018-ban Kölnben.

A házaspár beszerzett több ezer ricinusmagot, amelyekből jelentős mennyiségű ricint nyertek ki. A mérgező anyagot ki is próbálták egy hörcsögön.

Robbanószert is szereztek, valamint 250 acélgolyót, amelyeket a méreggel együtt akartak elhelyezni a pokolgépben. Az előkészületek részeként próbarobbantásokat is végeztek.

A férfi a művelet előtt hűséget esküdött a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezetnek.

A házaspárt 2018 júniusában fogták el, a rendőrség egy külföldi hírszerző szolgálattól kapott értesülés révén figyelt fel rájuk.

Az tízéves letöltendő szabadságvesztés megfelel az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes szövetségi legfelsőbb ügyészség indítványának. A hatóság szóvivője az ítélethirdetés után tett nyilatkozatában hangsúlyozta: első alkalommal emeltek vádat biológiai fegyverrel elkövetni tervezett merénylet miatt.

A férfi feleségét is perbe fogták, az
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 20:33
Terrorizmus miatt több év börtönre ítéltek Törökországban egy volt kurdbarát polgármestert
Mizraklit tavaly márciusban a harmadik legnagyobb parlamenti tömörülés, a kurdbarát Népek Demokratikus Pártjának (HDP) színeiben választották Diyarbakir vezetőjévé. A török belügyminisztérium terrorizmus támogatására hivatkozva augusztusban eltávolította őt a hivatalból két másik város, Mardin és Van kurdbarát polgármesterével együtt. A tárca akkor azt közölte, hogy a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK), amely évtizedek óta fegyveres lázadást folytat Délkelet-Törökországban, valamint annak leágazásai egyes városvezetőkön keresztül törvénytelen célokra használják fel az önkormányzatok forrásait.

Mizraklit az ellene zajló nyomozás keretében októberben őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték. A most hétfői ítélethirdetésen 9 év 4 hónap 15 nap szabadságvesztést rótt ki egy diyarbakiri törvényszék.

A vádirat szerint a PKK egyik olyan tagja vallott Mizrakli ellen, aki korábban feladta magát a török biztonsági erőknek. A tanú egyebek mellett azt állította, hogy Mizrakli - praktizáló
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 18:57
Szíria - Putyin reméli, hogy Ankara szavatolja az orosz külképviseletek biztonságát
a líbiai konfliktust politikai párbeszéd révén kell megoldani, és hogy a külső szereplőknek tiszteletben kell tartaniuk az érintett országok szuverenitását és területi épségét. Lavrov emellett kizárta a terroristákkal való kompromisszumkötés lehetőségét, akik a 2011-es úgynevezett arab tavasz után "emelték fel fejüket".

Óva intette a Nyugatot arról, hogy a geopolitikai céljai érdekében a terroristákra támaszkodjon. Kifogásolta, hogy az Egyesült Államok és más országok az ENSZ BT által terrorszervezetnek minősített, a Haját Tahrír as-Sám elnevezés használatára áttért an-Núszra Frontot megpróbálja kiemelni ebből a kategóriából

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy minden külső szereplőnek együtt kell működnie a Szíriában és a Közel-Kelet más pontjain kialakult feszültség csökkentésének minden szakaszában. Mint mondta, Oroszország ezért párbeszédre törekszik az EU-val, a NATO-val és az Egyesült Államokkal annak érdekében, hogy biztosítsák a régió országai számára a békét és a
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 17:24
Képek, videók
szeretetet nyilvanitotta
charlotteani
2011. július 04. hétfő, 18:39
Emily-Benjamin Netanjahu
dandej
2017. augusztus 01. kedd, 09:36
hamadik-felvonas.jpg13 .jp
erzsikepuskas
2014. május 07. szerda, 11:15
hamad_m.jpg
basikele
2012. október 07. vasárnap, 00:28
Hamad_Darwish_Windows_ Vis
rolikam
2012. március 15. csütörtök, 21:38
Hamad al-Kalifa király.jp
agica2004
2011. március 02. szerda, 10:51
hamadik kép.jpg
pipboy
2010. július 28. szerda, 20:12
Pénzügy-minisztérium,1 900
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Oktatási MInisztérium,Kai
pecsioszi
2006. június 26. hétfő, 13:30
Az Oktatási Minisztérium
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 09:00
Oktatási Minisztérium ,Ta
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 08:50
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
izraeli zászló 002.png
chillik
2016. december 30. péntek, 07:13
izraeli zászló 001.png
chillik
2016. december 30. péntek, 07:12
Izraeli ölyv fiókák 2016-
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 19:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.