Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 02:05 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Te elnézed a sértéseket vagy megsértődsz?
.....................A szeretet elengedi a sértést

"Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket." (Péld. 19:11)

Vannak emberek, akik mindig a maguk igazát akarják. Szerintük van jó megoldás és rossz megoldás is valamire és a tied mindig a rossz megoldás. Ha nem felelsz meg az elvárásaiknak, akkor azt tudatni fogják veled. Arról nem is beszélve, hogy nem is nagyon tudod megszerezni az elismerésüket.

Tehát hogyan válaszolsz szeretettel az ilyen követelőző embereknek?

A Biblia azt írja, hogy a türelem abból fakad, ha látod az összképet: "Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket." (Péld. 19:11) Minél jobban megértesz valakit - a hátterét, a harcait és a terheit -, annál türelmesebb leszel vele.

Sokszor ránézünk az emberekre és azon gondolkodunk, mennyit kell még fejlődjenek. Viszont nem állunk meg azon elgondolkodni, hogy vajon mennyit fejlődhettek már. Talán olyan családból származik, ahol nem volt példa kedvességre és udvariasságra. Talán egy nagyon hátrányos helyzetű családban nőtt fel és valóságos csoda, hogy eddig eljutott.

Milyen terheket cipel? Lehet, hogy beteg. Lehet, hogy családi problémája van. Lehet, hogy most vesztette el az állását. Rengeteg harca és terhe van egy embernek, amit nem is gondolnál.

A Példabeszédekben azt olvassuk, hogy bocsássuk meg a vétkeket. Te elnézed a sértéseket vagy megsértődsz? Olyan sértődékeny vagy, hogy, ha valaki viccesen néz rád vagy elfelejt mondani valamit, esetleg nem vesz észre, akkor azt magadra veszed? A szeretet elengedi.

A Biblia azt írja, "úgy cselekedjetek, ahogy szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek" (Lk. 6:31) A szeretet megértő, nem követelőző - ez az amit másoktól szeretnél, amikor rossz napod van, nem vagy jól vagy terheket cipelsz.

Ez azt jelenti, hogy hagynod kéne, hogy mások átgázoljanak rajtad? Hagyod, hogy elnyomjanak? Beburkolózol és hagyod, hogy azt mondjanak, amit akarnak?

Nem. Itt a kulcs: Légy gyengéd anélkül, hogy megadnád magad. Jézus sose bújt el a manipulátorok elől - a vallási vezetők és farizeusok elől, akik nagyon is követelőzők és törvénykezők voltak. Mindenféle követeléseik voltak, amiket ők maguk sem tudtak megtartani, de Jézus nem hagyta, hogy sarokba szorítsák. Gyengéd volt, de nem adta meg magát. Ezt nevezzük úgy, hogy cselekvő szeretet.

Beszéljetek róla:

Töltsd ma úgy a napot, hogy elgondolkozol a körülötted élők nehézségein, esetleg kérdezd is meg tőlük.
Hogy változtatja ez meg a nézőpontodat, hozzáállásodat és reakcióidat mások felé?
Miért gondolod, hogy nehéz "elengedni"? Miért kell miénknek lenni az utolsó szónak?
Mit kéne megváltoztatnod a reakcióidon, hogy gyengéd legyél megadás nélkül?


mailona, 2014. február 23. vasárnap, 14:36
Címkék: sértéseket vagy, szeretet elengedi, értelmes ember, maguk igazát, tied mindig, rossz megoldás,
Kommentek
Pártos Erzsi
olyan nagy név. Ezzel együtt volt egy nagy hibám. Hogy mindenkinek megmondtam a véleményem. Én már abban a korban vagyok, hogy nincs mit kockáztatnom. Legfeljebb még kevesebbet hívnak a rádióba, színházba, filmezni meg régóta nem megyek, hozzád a tévébe is csak stúdióba, külsőt nem vállalok, mert van egy csúnya allergiám, öreg vagyok és nagyon beteg, és senkim sincs. De amíg az eszem a helyén, addig én be nem megyek semmilyen otthonba, mert szeretem a fiatalokat. Szeretek veled, velük beszélgetni. Megsértődsz? Annyi baj legyen. Nem hívsz fel, majd felhívsz egy félév múlva. Ti mind rohantok. Felgyorsult a világ és én már nem csak nem tudok, de nem is akarok lépést tartani vele. Kiszállnék fiam, ha az olyan egyszerű lenne. Az állatfilmeket szeretem. Azok hogy piytpityelnek. A természet gyönyörű fiam! Én annyit tanulok a televízióból. Bár ömlik onnan a szemét, meg a trágárság, meg a durvaság, hát milyen legyen a gyerek, ha azt látja reggeltől estig, ha már nincsenek szép mesék, csak dirr-durr, erőszak. Engem
liliana01, 2019. május 06. hétfő, 18:56
Fekete István
Ma lenne 119 éves
Fekete István író,

számos ifjúsági könyv és állattörténet írója. Barátjával, Csathó Kálmánnal együtt az ,,erdész-vadász irodalom" legismertebb művelője. Jókai mellett minden idők legolvasottabb magyar írója. 2002 decemberéig legalább 8 700 000 példányban adták ki műveit magyar nyelven.

Bár gazdatisztként sikeres pálya állt mögötte és előtte, többre, kreatívabb tevékenységgel töltöttebb életre vágyott. Kezdetben a Nimród c. vadászújságba írt, eleinte szakcikkeket és vadászélmények leírásait, azonban a szerkesztő és vadászíró Kittenberger Kálmán néhány líraibb elbeszélését is elfogadta, és bátorította a kezdő írót. Fekete István nagyjából 1934 körül ébredt rá, hogy irodalmi pálya áll előtte és hogy vágyik is rá, hogy komolyan foglalkozhasson írói terveivel. Kittenberger 1935-ben bemutatta a kezdő írót a már befutott, népszerű Csathó Kálmánnak, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy legyen, aki a szépirodalmi pályáját egyengetni tudja. A találkozásból
foldinefehereva, 2019. január 25. péntek, 21:47
Szép gondolatok...
“S most felnőttként nem adod ki a gyeplőt a kezedből. Mindent tudni akarsz előre. Már megtanultad manipulálni a környezetedet. Mindig mindent tudni vélsz, s megsértődsz, ha visszautasítják segítő szándékod. Irányítani akarod a környezetedben élőket, Te akarod megírni az eseményeket. S mindezt legtöbbször észre sem veszed.

Hidd el, nem tudhatod, mi a jó a másiknak. Ha elengednéd az irányítási kényszered, akkor észrevennéd, hogy van még bőven a lelkedben begyógyítandó seb. Akkor rájönnél és megértenéd, hogy minden csak akkor és ott következhet be, ahol és amikor itt van az ideje. Hiába akarod irányítani a dolgokat, csak eltolod a beteljesülést.

Onnan fogod tudni, hogy jó úton vagy, hogy elfogadod jelen helyzeted, bármi legyen is az. Az elfogadás változást hoz. Ez az élet egyik óriási paradoxona. Ez nem azt jelenti, hogy beletörődsz, hanem azt, hogy tudod, hogy azért vagy itt, mert ebből kell tanulnod. Ahogy ezt megértetted, már ki is ugrottál az ördögi körből.
aranyoslila, 2018. május 30. szerda, 21:03
Szép gondolatok...
"Rosszul teszed, ha megsértődsz, amikor megtudod, hogy a hátad mögött becsmérelnek. Ha negatívan fogadsz bármi effélét, te magad rombolod le a lelki békédet. Az ember maga felel magáért, a fájdalmaiért. A sértéseket úgy kell tudomásul venni, mint a szellőt, amely elleng mögöttünk. Másképpen szólva, félre kell söpörni az emberek durvaságait. Hogy érzünk-e fájdalmat, szenvedést bizonyos helyzetekben, ez leginkább attól függ, miképpen viszonyulunk az adott körülményekhez. Sokat számít, hogy nem vagyunk-e túl érzékenyek, nem vesszük-e túl komolyan a dolgokat."

Tendzin Gjaco
aranyoslila, 2018. február 02. péntek, 21:47
Mi a célja ezen a fórum színvonalát a pöcegödörbe terelni?
Kedves, szeretetre és elismerésre méltó Béla!

Ne sértegess engem, kérlek...........
A neveletlenségedért nem más felelős, hanem az/azok akik miatt te ilyen vagy.
Mint írtam, feltételezem, hogy nem a szüleid tehetnek erről. Hanem saját magad fejlődtél ilyen stílusú emberré.
Miért gondolod, hogy én mindig mindenkinek a beírását figyelemmel kísértem?
Főleg azután, hogy te itt megjelentél, és szétszennyvizezted az oldalt.
Hidd el, már jeleztem korábban Deconak is többször, hogy lehet másképpen is...
De amit te itt műveltél, ahhoz senki még hasonlót sem.
De te nem veszed a lapot.
Inkább még velem is személyeskedsz mert sértettnek érzed magad.
Elolvastam a 87-esedet...Szép munka.
A rasszizmus ellen több alkalommal felemeltem a szavam. Nem csak a zsidózás miatt, hanem a cigányozás miatt is.
Amit te csinálsz az megint más.
Ez sem jó.....
Miért nem vagy képes kisebb indulattal fogalmazni?
Szükséged van erre? Ez éltet?
Inkább küldj
wheels, 2018. január 21. vasárnap, 09:30
Dobd le a zsákot… Egy tanítvány megkérdezte Mestertől:
Dobd le a zsákot...

Egy tanítvány megkérdezte Mestertől:
- Okos és bölcs vagy. Mindig jól érzed magad és sohasem vagy dühös.
Kérlek segíts nekem, hogy én is olyan legyek.
A Mester beleegyezett és megkérte a tanítványát, hogy hozzon krumplit és egy hátizsákot.
- Amikor megsértődsz, mérges leszel és neheztelsz valakire, - mondta Mester- fogj egy krumplit, írd rá annak a bizonyos embernek a nevét, és tedd be a hátizsákba.
- Ennyi az egész?- kérdezte döbbenten a tanítvány.
- Nem- mondta a Mester- a hátizsák mindig nálad kell, hogy legyen. Valahányszor, amikor valami problémád van valakivel, tegyél bele egy új burgonyát.
A tanítvány követte a Mester utasítását.
Ahogy telt az idő,a hátizsák egyre nehezebbé vált, majd tele lett. Ráadásul azt, hogy mindenhova kellet cipelni, meglehetősen kényelmetlen volt. Ezen kívül, az a krumpli, amely elsőként került a hátizsákba, rohadni és penészedni kezdett.
A többi burgonya pedig vagy hajtani kezdett, vagy
koszegimarika, 2017. október 28. szombat, 08:43
A fejedhez vágta már ezt valaki?
Kicsinálod a számodra fontos kapcsolatokat? A fejedhez vágta már ezt valaki? Elmondta, hogy hogyan teszed? Vagy te magad elgondolkoztál már azon, hogy hogyan teszed?

Száz százalékos módszer például az, ha mindenre ugrasz. Minden rólad, és ellened szólt. Amikor számodra nem létezik olyan, hogy valami egyszerűen csak a másik véleménye, észrevétele. Mindent kritikának veszel. Megsértődsz. Sündisznózol. Rosszabb esetben úgy, hogy ebből egy jó ideig nem is látszik rajtad semmi.

A maximalizmus és a hibáztatás is klasszul elgáncsolja a kapcsolatokat. Amikor azt gondolod, ,,akkor lesz megcsinálva, ha én csinálom. Akkor lesz egyedül jól megcsinálva, ha én csinálom."

Hogy mitől lesz ilyen valaki? Hogy annyira túlvédi magát, hogy végül magára marad? Mert nem tud bízni.

Gyermekkorban jön létre az a bizalom és biztonságérzés, ami képessé tesz arra, hogy később felfogd az élet adta örömök és fájdalmak értelmét. Hogyan lehetett benned gyerekként tönkre vágni
horvathnemagdi, 2017. május 07. vasárnap, 15:10
Rosszul teszed, ha megsértődsz...
Rosszul teszed, ha megsértődsz, amikor megtudod, hogy a hátad mögött becsmérelnek.
Ha negatívan fogadsz bármi effélét, te magad rombolod le a lelki békédet.
Az ember maga felel magáért, a fájdalmaiért.
A sértéseket úgy kell tudomásul venni, mint a szellőt, amely elleng mögöttünk.
Másképpen szólva, félre kell söpörni az emberek durvaságait.
Hogy érzünk-e fájdalmat, szenvedést bizonyos helyzetekben, ez leginkább attól függ, miképpen viszonyulunk az adott körülményekhez.
Sokat számít, hogy nem vagyunk-e túl érzékenyek, nem vesszük-e túl komolyan a dolgokat.
kkm, 2017. március 08. szerda, 08:05
Képek, videók
megsértődve.jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 13:05
megsértődött.....
szupermami
2011. szeptember 09. péntek, 14:34
Megsértődtem...
horgasnora
2011. augusztus 09. kedd, 12:26
Nem vagyok megsértődve
martimarti
2010. május 19. szerda, 02:49
Megsértődött.jpg
miday
2009. február 25. szerda, 17:52
megsértődős...
hankolinda
2006. október 20. péntek, 22:21
gauguin fekete sertések
lacipecsenye
2014. február 14. péntek, 11:02
sertések.jpg
szicu
2012. november 25. vasárnap, 18:14
0 szeretet töltsemeg a sz
lovaszmarika
2019. november 18. hétfő, 10:55
0 a a szeretet osztogatha
lovaszmarika
2019. október 20. vasárnap, 12:11
geránium-szeretet.jpg
menusgabor
2019. október 17. csütörtök, 20:42
szebenyi_judit_a_szere tet
menusgabor
2019. október 12. szombat, 18:07
Szeretet.jpg
menusgabor
2019. október 08. kedd, 21:37
isten a szeretete1007.jpg
maroka
2019. október 07. hétfő, 13:13
legszebb-emlek-a-szere tet
menusgabor
2019. szeptember 17. kedd, 20:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.