Belépés
2020. február 24. hétfő | 9. hét | 55. nap | 10:29 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rekordrészvétel a karatésok magyarországi egyetemi Eb-jén
Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint 28 ország 130 felsőfokú tanintézményének több mint 300 képviselője mutatja meg felkészültségét. A versengés egyéniben és csapatban zajlik majd, mind formagyakorlatban, mind küzdelemben.

A Magyar Karate Szakszövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szervezésében zajló Eb-n a hazai színekben több, már korábbi világversenyeken bizonyított karatéka is indul, így a kétszeres Europa-bajnoki bronzérmes Metzger Szandra és a háromszoros Eb-harmadik Lassingleitner Fruzsina. A szakemberek várakozásai szerint érmet szerezhet még az egyetemi vb-n harmadik Molnár Réka, az egyetemi vb-második Krassóváry Kitty, vagy éppen a junior és utánpótlás Európa-bajnok Tadissi Martial is.

A Budaörsi Városi Sportcsarnokban pénteken 9.30 órától a selejtezőkkel kezdődnek meg a küzdelmek.

Az Eb fővédnöke Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2013. július 17. szerda, 13:02
Címkék: Magyar Karate Szakszövetség, Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, Metzger Szandra, Eb-harmadik Lassingleitner Fruzsina, Molnár Réka, Krassóváry Kitty,
Kommentek
Négy érmet nyertek magyar gimnazisták a párizsi kémiai diákolimpián
Kapdos Ádám, a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium és Mészáros Bence, a budapesti Szent István Gimnázium tanulója ezüstérmes, Kozák András és Juhász Benedek, a budapesti Apáczai Csere János Gimnázium két diákja pedig bronzérmes lett.

A diákolimpián 80 ország 309 versenyzője indult, ami rekordrészvételt jelent - jelezte Magyarfalvi Gábor.

A magyar csapat válogatóját és előkészítőjét az ELTE Kémiai Intézete szervezte meg.
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 10:53
Hollik: a bevándorláspárti magyar ellenzék szembemegy a magyar emberek akaratával
szocialisták és a momentumos képviselők bevallottan azért áskálódtak, hogy szerdán ne szavazzák meg a kormánypártok EP-képviselőit több bizottság vezető tisztségére - mondta.

Hozzátette: a magyar ellenzék azzal dicsekszik, hogy megpróbálják megakadályozni a magyar kormánypárti képviselők bizottsági kinevezését.

Hollik István rámutatott: ezzel az ellenzéki képviselők szembemennek a magyar emberek akaratával és képviseletével egyaránt. Felidézte, hogy a május EP-választáson a magyar emberek rekordrészvétel mellett úgy döntöttek, hogy nagyrészt kormánypárti képviselőket bíznak meg Magyarország EP-képviseletével.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP az ellenzéki pártokat messze megelőzve, a szavazatok 53 százalékát kapta meg a magyar emberektől.

A magyar emberek döntése tehát, hogy az országnak járó 21 parlamenti mandátumból 13-at a Fidesz és a KDNP képviselői kapnak meg, míg az ellenzéki pártok ennek csak a töredékét.

Hollik István kiemelte: a kormánypárti képviselők ennek
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 15:52
Krónika 2. rész (napirend előtt: 3-as metró, költségvetés, önkormányzati választás)
Párbeszéd: Karácsony Gergely élő és élhető Budapestet hozna létreTordai Bence (Párbeszéd) az elmúlt napokban elrendelt hőségriadó és a Budapesten megdőlő hőségrekordok kapcsán arról beszélt: Karácsony Gergely a hétvégén lement a 3-as metróba, ahol 34,8 fokot mért a szerelvényekben. A kormánypárti tapsra reagálva megjegyezte: "Önökkel, a luxusjobboldallal ellentétben, mi tisztességes képviselők tömegközlekedéssel és kerékpárral is járunk rendszeresen és érezzük, milyen ez a hőség". Szerinte a metróban tapasztalható hőség annak a következménye, hogy a kormányoldal "orosz barátai" olyan metrókocsikat voltak csak hajlandóak szállítani, amelyekben nincsen klímaberendezés.

Hiába adtak az észtek 9 milliárddal olcsóbb ajánlatot, "önöknek Putyint kell kiszolgálni" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: ezért remélik, hogy Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely lesz, aki élő és élhető várost hozna létre a budapestiek támogatásával. Szerinte Tarlós István "elvesztette főpolgármester-
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 15:32
Maccabi Európa Játékok - Rekordrészvétel, Áder János nyitja meg a játékokat
Amint a játékok központi helyszínén, a Ludovika Campuson megtartott pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, az augusztus 7-éig tartó rendezvénysorozatra 40 országból 3000 résztvevő érkezik, köztük 2200 versenyző, s ez rekordrészvételnek számít a játékok 90 éves történetében. A sportolók 24 sportág 63 versenyszámában mérik össze tudásukat. Az akkreditációk alapján a legidősebb sportoló egy 1933-ban született amerikai bridzsversenyző lesz, míg a legfiatalabb egy 2009-es születésű litván sakkozó.

Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke közölte: a legnagyobb a 297 fős német delegáció lesz, Magyarország szintén rekordszámú, 214 sportolóval képviselteti magát.

Hozzátette: közülük 56 junior, 84 felnőtt és 74 szenior korú sportoló lesz, akik összesen 15 sportágban állnak majd rajthoz. A legidősebb magyar induló 81, a legfiatalabb 13 éves.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a játékok védnöki testületének vezetője kiemelte: a budapesti központú Maccabi Európa Játékok minden idők legnagyobb magyarországi
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 12:31
Rekordrészvétel a VI. Európai Speciális Olimpia Tenisz Napon
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a megnyitón azzal köszöntötte a sportolókat és a vendégeket, hogy a sportpályán "mindenki egyenlő, határ a csillagos ég", majd hozzátette: "mindannyian egyek vagyunk és egyért dolgozunk, a tenisznek pedig közösségformáló ereje van".

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség tájékoztatása szerint Ughy Attila, Budapest XVIII. kerületének polgármestere hősöknek, példaképeknek nevezte a speciális olimpikonokat, akik - mint mondta - pozitív példával szolgálnak mindenkinek és teljesítményükkel világraszóló elismeréseket érnek el a pályákon, stadionokban.

A társadalmi érzékenyítés és az inklúzió - szemléleti befogadás és elfogadás - jegyében rendezett eseményen ott volt többek között Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott olimpiai bajnok szövetségi kapitánya, Fábián László ötkarikás aranyérmes öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, valamint Gubacsi Zsófia és Gálfi Dalma korábbi, illetve jelenlegi profi teniszező.

A tenisznapon részt vettek a
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:11
EU-tisztújítás - Kovács Zoltán: a kormány sem Weber, sem Timmermans jelöltségét nem támogatja
Kovács Zoltán a kormányülés szünetében kifejtette: az európai parlamenti (EP-) választáson a Fidesz-KDNP rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet aratott, így Orbán Viktor miniszterelnök újfent megerősített mandátummal, megerősített formában képviselhette a magyarok érdekeit és szempontjait az európai uniós tagállamok állam- és kormányfőinek keddi brüsszeli csúcstalálkozóján.

Az államtitkár ezzel kapcsolatban ismét leszögezte: a kormány sem Manfred Weber, sem pedig Frans Timmermans jelöltségét nem tudja támogatni. Leginkább azért - indokolta -, mert Manfred Weber az elmúlt hónapokban többször megsértette a magyarokat, Frans Timmermans pedig "gyakorlatilag folyamatosan hazudott" Magyarországgal kapcsolatosan az EP-választási kampányban.

Manfred Webertől két nyilatkozatot is felelevenített Kovács Zoltán. Egyrészt azt, amikor márciusban az Európai Néppárt csúcsjelöltje kijelentette - idézte -, hogy a magyar kormánypártok szavazataival nem akar bizottsági elnök lenni; másrészt azt, amit tavaly
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 15:05
Szkander Eb - Ezer versenyzőt várnak Balatonfüredre
sajtótájékoztatón esett szó, amelyen az európai (EAF) és a hazai szövetség (MSZSZ) vezetői ünnepélyesen aláírták a 2020-as Eb balatonfüredi megrendezéséről szóló szerződést.

Aszen Hadzsitodorov, aki a sportági világszövetség (WAF) elnöke is, kiemelte, hogy 2017-ben Magyarország - akkor budapesti színhellyel - már kiváló házigazdának bizonyult a szkander-világbajnokság hibátlan lebonyolításával, és biztos benne, hogy hasonlóképpen magas színvonalú esemény lesz majd Balatonfüreden is, ahol rekordrészvételre számít.

Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség első embere, aki a nemzetközi és az európai szövetség alelnöke is egyben, elmondta, hogy május 16. és 24. között rendezik meg az Eb-t, amelyen a felnőttek és a juniorok mellett parasportolók is indulnak.

Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a szkandersport.

"2017-ben beleláttam ebbe a csodálatos sportágba, látványos és eredményes világbajnokságot rendezett akkor Budapest, nem
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 13:11
Évértékelő - Kormányválság, megyei választások és konfliktus az állami vezetők között 2017-ben Szlovákiában
ereje, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke, Andrej Danko felmondta a koalíciós szerződést. A váratlan bejelentés egy több, mint egy hónapon át tartó koalíciós válságot indított el, s azt csak a koalíciós szerződés kiegészítésével sikerült lezárni. A megújult dokumentum leginkább formálisnak tűnő változásokat tartalmazott a korábbihoz képest.

Novemberben megyei választást tartottak Szlovákiában. Az ország történetének ötödik megyei választása több meglepetést is hozott. Egyrészt a voksolás rekordrészvétel mellett zajlott, másrészt pedig jelentősen gyengültek a Fico vezette Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) pozíciói a megyei önkormányzatokban, ahol a jelöltjeiket javarészt széles koalícióban indító jobbközép és liberális ellenzéki pártok előretörése volt megfigyelhető.

Jól szerepelt a megyei választásokon a felvidéki magyar párt, a Magyar Közösség Pártja (MKP) is, amely a pártok szintjén a harmadik legerősebb eredményt hozta, s több mint háromszor annyi mandátumot szerzett, mint a Bugár Béla vezette
velemenyezd, 2018. január 03. szerda, 07:04
Képek, videók
magyarországi szobrok 9.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 8.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 7.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 6.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 56
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 55
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 54
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 53
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 52
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 51
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 50
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 5.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:22
pointer-f16-saregresi- jen
charlotteani
2018. február 25. vasárnap, 23:19
Jen és Lisa tube.jpg
mbartis
2018. január 10. szerda, 19:59
forma1-mclaren-jenson- but
agica2004
2017. szeptember 14. csütörtök, 20:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.