Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 07:52 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vívó ob - Két címvédés a csapatoknál
A zárónap minden versenyszámában más-más klub végzett az élen, összességében pedig a Vasas, a BVSC, a Törekvés, az UTE és BHSE két-két, az MTK és OMS-Tata egy-egy bajnoki címet szerzett.

A férfi kardozók döntőjében a többek között a tavaly világbajnok Szatmári Andrással felálló MTK legyőzte a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron vezette Vasast. Szoros volt a mérkőzés, a fordulópontot a nyolcadik asszó jelentette, amikor 35-32 után Iliász Nikolász 5-1-re nyert Nagy Pál ellen. Az utolsó párharcban Szatmári 5-4-re győzte le Szilágyit az izgalmas és színvonalas összecsapás lezárásaként. Férfi kardban az MTK először nyert magyar bajnokságot.

A női kardozóknál Pusztai Liza duplázott: pénteki egyéni sikere után szombaton BVSC-s társaival is a legjobbnak bizonyult.

A női párbajtőrözők döntője hozta a nap első címvédését: az OMS-Tata csapata ismét a dobogó tetejére állhatott. A férfiaknál a bajnokság zárószáma színvonalas asszókat hozott a BHSE és a BVSC között, sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, míg végül a csapatban olimpiai bronzérmes Rédli András révén megszületett a címvédés.

Ob, csapateredmények:

férfi kard:

-----------

elődöntő:MTK-GEAC 45-38Vasas-UTE 45-33

a 3. helyért:GEAC-UTE 45-21

döntő:MTK-Vasas 45-37

Végeredmény: 1. MTK (Iliász Nikolász, Kovács István, Péch Miklós, Szatmári András), 2. Vasas (Galgóczy Tamás, Nagy Pál, Rabb Krisztián, Szilágyi Áron), 3. GEAC (Gémesi Bence, Gémesi Csanád, Gémesi Huba, Valkai Ferenc)

női kard:

---------

elődöntő:BVSC-MTK 45-38BHSE-VASAS 45-28

a 3. helyért:MTK-Vasas 45-27

döntő:BVSC-BHSE 45-36

Végeredmény: 1. BVSC (Bérczy Dorottya, Pótz-Nagy Fanni, Pusztai Liza, Szűcs Luca), 2. BHSE (Mikulik Júlia, Nagy Valentína, Péntek Brigitta, Várhelyi Kata), 3. MTK (Antonova Daria, Garam Nóra, Gárdos Judit, Márton Anna)

férfi párbajtőr:

----------------

elődöntő:BVSC-Vasas 45-37BHSE-BHSE II. 45-32

a 3. helyért:Vasas-BHSE II. 31-28

döntő:BHSE-BVSC 37-35

Végeredmény: 1. BHSE (Hosszú Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely, Somfai Péter), 2. BVSC (Andrásfi Tibor, Bánsági Barnabás, Kiss Gergő, Vuorinen Niko), 3. Vasas (Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Koch Máté, Nagy Dávid)

női párbajtőr:

--------------

elődöntő:BVSC-BHSE 31-26OMS-Tata - Vasas II. 45-32

a 3. helyért:BHSE-Vasas II. 45-39

döntő:OMS-Tata - BVSC 45-35

Végeredmény: 1. OMS-Tata (Büki Lili, Gnám Tamara, Kovács Sarolta, Kun Anna), 2. BVSC (Borsody Emma, Révész Julianna, Szabó Laura, Turcsák Bianka), 3. BHSE (Budai Dorina, Muhari Eszter, Szombath Barbara, Várnai Vivien)

férfi tőr:

----------

elődöntő:Törekvés-UTE 45-20FTC-BHSE 45-39

a 3. helyért:BHSE-UTE 45-38

döntő:Törekvés-FTC 45-23

Végeredmény: 1. Törekvés (Dósa Dániel, Frűhauf Benjamin, Mátyás Bálint, Mihályi Andor), 2. FTC (Horváth Soma, Szabados Kristóf, Széki Bence, Szemes Gergő), 3. BHSE (Bellovicz Gábor, Kiss Dániel, Liszkai Tamás, Németh András)

női tőr:

--------

elődöntő:Törekvés-MTK 45-36UTE-BHSE 45-37

a 3. helyért:BHSE-MTK 45-35

döntő:UTE-Törekvés 45-35

Végeredmény: 1. UTE (Kreiss Fanni, Mesteri Viktória, Mohamed Aida, Zámbó-Gólya Fruzsina), 2. Törekvés (Nekifor Erika, Pásztor Flóra, Szalai Szonja, Tóth Janka), 3. BHSE (Balogh Orsolya, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Szántay Anna)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 20:22
Címkék: Szatmári Andrással, Szilágyi Áron, Iliász Nikolász, Nagy Pál, Pusztai Liza, Rédli András,
Kommentek
Böde Dániel jól érzi magát a Paksi FC-ben
levonni.

"Majd most, e hétvégétől kell megmutatni, mire vagyunk képesek. Továbbra is sok a munkánk, de örülök, hogy ennyi játékosból meríthettem az alapozási időszakban" - tette hozzá a szakember.

Haraszti Zsolt ügyvezető kiemelte: a szlovéniai edzőtáborra visszahívták minden kölcsönjátékosukat, de az új igazolásaik túlnyomó része is megérkezett már addigra. Így a szakmai stáb közel negyven játékossal dolgozott az elmúlt hetekben.

"A végső keret azonban még mozgásban van, többen már más csapatoknál próbáznak, valamint ne felejtsük el, tart még az átigazolási időszak" - nyilatkozta.

Balog Judit ügyvezető elsősorban a paksi stadion rekonstrukciójáról és a bérletértékesítésről tájékoztatta a közönséget. Elmondta: "gőzerővel épül a főlelátó", és bízik benne, hogy az A-lelátót a jövő év elején már birtokba vehetik. A bérlet- és jegyárakat illetően kiemelte: "változatlan árakkal" dolgoznak.

Bognár Péter szakosztályelnök hangsúlyozta: a felkészülési eredményeik őt optimizmusra sarkallják,
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 21:12
Vas Balázs és Karl Ádám a Kometa Cycling Team gyakornoka lesz
A kontinentális bejegyzésű spanyol-olasz klub hétfői közleményében felidézte, a csapathoz júniusban első magyarként csatlakozott Dina Márton, aki második lett bemutatkozó versenyén, a Tour de Hongrie-n.

A 19 esztendős Karl Ádám télen már edzőtáborozott a Kometánál, és kiemelte: örül, hogy újabb szinten lehetőséget kap.

"Alig várom, hogy fejlődhessek, igyekszem a legjobb teljesítményt nyújtani a következő versenyeken" - idézte a kommüniké Karlt, aki a magyar körversenyen hatodik lett a Kazincbarcika-Tiszafüred félszakaszon.

A cyclocrossban (terepkerékpár) bajnoki címvédő, 18 éves Vas Balázs hangsúlyozta: fő célja, hogy mielőbb a csapat stabil tagja legyen.

A sportigazgató, kétszeres Giro d'Italia-győztes Ivan Basso úgy fogalmazott, további lépéseket fognak tenni annak érdekében, hogy még jobban bekapcsolódjanak a magyar kerékpársportba.

"Karl Ádám és Vas Balázs olyan kerékpárosok, akiket már egy ideje figyeltünk és úgy gondoljuk, hogy készen állnak egy ilyen megmérettetésre" -
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 16:41
Műúszó világkupa szuperdöntő - Magyar ötödik és nyolcadik hely az első napon
Anasztaszija Szavcsuk kettős győzött, az ezüstérmet az olasz Linda Cerruti, Costanza Ferro páros szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a kanadai Claudia Holzner és Jacqueline Simoneau állhatott fel.

Dávid Janka és Gács Boglárka kettőse a nyolcadik helyen végzett.

Egyéniben a spanyolok világbajnok és olimpiai ezüstérmes műúszója, Ona Carbonell nyert aranyat a párosban már dobogón végzett Marta Fegyina és Jacqueline Simoneau előtt. Ebben a számban magyar versenyző nem indult.

A csapatoknál ugyanakkor volt hazai szereplő: a magyar együttes a technikai kűrben az ötödik helyen zárt. Győzött Ukrajna válogatottja Spanyolország és Kanada csapata előtt.

A vegyespárosoknál orosz győztest avattak, az ezüst japán, a bronz spanyol duónak jutott.

Eredmények:

páros:1. Marta Fegyina, Anasztaszija Szavcsuk (ukrán) 92,0205 pont2. Linda Cerruti, Costanza Ferro (olasz) 89,03333. Claudia Holzner, Jacqueline Simoneau (kanadai) 87,6666...8. Dávid Janka, Gács Boglárka 75,3679

egyéni:1.
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:20
Hétfőn sorsolják a labdarúgó Bajnokok Ligája ......
közé négy angol, három-három német és spanyol, két-két olasz és francia, valamint egy-egy holland és portugál csapat jutott. A szabályok értelmében egy csapat nem kerülhet össze olyannal, akivel egy csoportból jutott tovább, valamint a verseny ezen szakaszában még az azonos országból érkezett együttesek sem játszhatnak egymással. Így például a Manchester Citynek a nyolc ellenfélből csak négy jöhet számításba. A csoportelsőket a másodikokhoz sorsolják, az első összecsapásokat a másodikként továbbjutó csapatoknál rendezik. Az első meccseket február 12-13-án és 19-20-án, míg a visszavágókat március 5-6-án és 12-13-án rendezik.

Csoportgyőztesek:
Barcelona (ellenfele lehet: Ajax, Liverpool, Lyon, Manchester United, Roma, Schalke)
Bayern München (ellenfele lehet: Atlético, Liverpool, Lyon, MU, Roma, Tottenham)
Borussia Dortmund (ellenfele lehet: Ajax, Liverpool, Lyon, MU, Roma, Tottenham)
Juventus (ellenfele lehet: Ajax, Atlético, Liverpool, Lyon, Schalke, Tottenham)
Manchester
maroka, 2018. december 16. vasárnap, 13:02
Haluskafesztivált és főzőversenyt rendeznek Vanyarcon
Nedeliczki Teréz szervező, a Nógrád-Hevesi Szlovákok Egyesületének vezetője az MTI-nek szerdán elmondta: 2003-ban azzal a céllal indították el a fesztivált, hogy minél többen megismerjék a régió gasztronómiáját, folklórját, kézműveseit, a cserháti vidéket, és megmutassák a vanyarciak vendégszeretetét.

Idén húsz csapat főzi majd a szlovák nemzeti ételnek számító, és hazánkban is szeretett haluskát vagy sztrapacskát. Mint Nedeliczki Teréz megjegyezte, a két étel valójában ugyanaz, alapanyaguk a reszelt krumpli, a liszt, a só és a tojás, csak Szlovákiában a sztrapacskába káposzta, a haluskába pedig brindza, vagyis juhtúró kerül.

A rendezvényen próbálják háttérbe szorítani a műanyagok használatát, és mint a szervező elmondta, ezt leginkább a vanyarci csapatoknál tudják megvalósítani papírtányérokkal és saját kanalakkal, de a vendégeknek is megköszönik, ha csak egy kanalat vagy a vanyarci fakanalakat használják a nap során.

Gyermekprogramok, kézműves kirakodóvásár és foglalkozások, lovaglás,
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 13:20
Nem tervezi Armata harckocsik tömeges beszerzését az orosz hadsereg
Ezt Jurij Boriszov, a hadiiparért felelős orosz miniszterelnök-helyettes jelentette ki újságíróknak a RIA Novosztyi hírügynökség hétfői beszámolója szerint. A tisztségviselő emlékeztetett rá, hogy a Vörös téri katonai parádékon bemutatott tankok darabja 250 millió rubelbe (több, mint 1,1 milliárd forintba)kerül.

"Minek árasszuk el Armatákkal a fegyveres erők egészét? A T-72-re hatalmas kereslet van a piacon, mindenki veszi. Az Abramsokkal, a Leclercekkel és a Leopardokkal összevetve, az ár, a hatékonyság és a minőség tekintetében jelentősen meghaladja őket. Ugyanez a helyzet a Bumerangokkal is" - hangoztatta a helyettes kormányfő.

Boriszov szerint Oroszország, annak ellenére, hogy katonai költségvetése töredéke a NATO-országokénak, képes a régi típusok korszerűsítésével is elérni a kitűzött feladatokat.

Az Armata nehéz lánctalpas platformra épülő T-14-es harckocsit személyzet nélküli lövegtoronnyal és korszerű fedélzeti berendezésekkel szerelték fel. A csapatoknál történő tesztelése
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 18:49
Ronaldót nem szabadott kiállítani V.B 2018
Kihagyott büntetőjét újra kellett volna rúgatni.
Megy a balhé, de az egyik legnevesebb magyar játékvezető tiszta vizet öntött a pohárba.
Az Origo érte utol Bede Ferencet, az egyik legnevesebb honi játékvezetőt, aki az Irán-Portugália vb-találkozó (1-1) vitatott eseményeit elemezte.
Ütött Ronaldo? Ki kellett volna állítani?
- Cristiano Ronaldo csak át akarta húzni magát az esetnél az iráni játékoson, így maximum felelőtlen kézhasználatról beszélhetünk. Semmiképpen nem volt durva szabálytalanság, nem veszélyeztette az ellenfele testi épségét - mondta Bede. A játékvezető hozzátette már az is érthetetlen számára, hogy miért jelezték a játékvezetőnek, hogy használja a videóbírót, mert piros lapot érő eset történt.
..........

- Csak halkan jegyzem meg, hogy a két éve megerősített szabályváltoztatás alapján a kihagyott büntetőt újra kellett volna rúgatnia a játékvezetőnek, és sárga lapot adnia, mivel az iráni
maroka, 2018. június 26. kedd, 09:15
Képek, videók
kiesett csapatok helyzése
maroka
2018. július 11. szerda, 13:45
vízilabda csapatok.jpg
maroka
2017. február 24. péntek, 15:10
A csapatok kivonulása
ujnemarika
2014. augusztus 02. szombat, 16:08
A csapatok visszajönnek
ujnemarika
2014. augusztus 02. szombat, 16:08
a csapatok
orban47
2013. szeptember 14. szombat, 23:58
szovjet csapatok kivonása
lacipecsenye
2013. február 19. kedd, 09:42
csapatok.jpg
maroka
2011. szeptember 07. szerda, 12:17
NÉMET Csapatok párizsban.
baratha
2010. augusztus 31. kedd, 16:32
kezdő csapatok.jpg
maroka
2010. július 11. vasárnap, 21:21
Csapatok.jpg
cocco
2010. május 18. kedd, 10:16
Csapatok.jpg
perus
2008. június 03. kedd, 08:11
A nagypapával, Andrással.
caris11935
2009. június 08. hétfő, 10:22
Andrással
suniagi
2008. október 04. szombat, 18:15
Csonka Andrással
cheryta
2007. május 08. kedd, 20:07
Fazékkal és Andrással
megyo1975
2006. november 18. szombat, 14:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.