Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 05:31 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - Orbán Balázs: Magyarországnak erősebb képviselete lesz Brüsszelben
A Századvég Alapítvány Európa választ! - Az értékelés című rendezvényén az államtitkár üdvözölte, hogy a részvételi arány nőtt, Európa büszke lehet Magyarországra, hogy az emberek ilyen nagy arányban kifejezték akaratukat a választáson. Emellett arra is büszke lehet Magyarország, hogy itt az EP-választási kampány európai témák körül forgott, a magyarok megmutatták, hogy őket foglalkoztatja Európa jövője, látják az Európa előtt álló kihívásokat, és határozott véleményük van arról, merre kell fordulnia Európának - mondta.

Kiemelte: most a választásból megerősödötten kikerült kormánypártok állnak szemben "egy romokban lévő ellenzékkel".

Orbán Balázs felidézte: a DK kampánya az európai egyesült államok ideáját propagálta, több Brüsszelt és kevesebb Magyarországot szeretne, és ilyen a magyar politikatörténetben még nem volt. Nem lehet érvet mondani az európai egyesült álalmok mellett, hogy miért állna a magyar nemzet érdekében - közölte.

Azt is mondta: a választási kampányban volt egy nemzeti kormány és egy nemzetközi ellenzék, ezért támogatták a magyarok ilyen nagy arányban a kormánypártokat. Ugyanakkor nemzeti ellenzékre lenne szükség, és az ellenzéki pártok még nem vonták le ezt a következtetést - tette hozzá.

Az államtitkár kitért rá: a migrációs vita a 21. század legnagyobb sorskérdése, és az elmúlt évek tapasztalata alapján hatékony megoldásokat csak a nemzetállamok tudtak kínálni. A nemzeti struktúrák voltak képesek választ találni a globális kihívásra, és ez a helyzet a klímaváltozással is, ezt is a nemzeti kormányok tudják megoldani - mondta. Hozzátette: az EU-nak a nemzetek együttműködéséhez kell platformot adnia.

Orbán Balázs közölte: egyértelmű felhatalmazást kapott a Fidesz a politikája folytatására, és a párt európai jövője szempontjából az a kérdés, hogy van-e erre tér az Európai Néppárton (EPP) belül. A magyar választópolgárok képviselete a legfontosabb - jelentette ki.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerint abszolút győzelemről van szó, hiszen az elmúlt évek összes választását a Fidesz nyerte meg. Kilenc éve kormányoz a Fidesz-KDNP, folytat egy vitákat felvállaló kormányzást, amely számos kritikát hívott életre, mert beleáll a küzdelembe, megharcol az igazáért. Különösen értékes, hogy kilenc ilyen konfliktusos év után ilyen győzelmet arattak a kormányerők - fogalmazott.

Úgy látja, a jobboldalnak nem lehet alulértékelnie az eredményét, de nem lehet elbizakodottá válni sem.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója hangsúlyozta: nincs olyan megközelítés, amely szerint ne a Fidesz nyert volna vasárnap. A magas részvétel oka, hogy a migrációs válság óta nem volt olyan választás, ahol a magyarok közvetlenül az európai ügyekbe beleszólhattak volna - vélte.

Közölte: az EPP tekintetében fontos, hogy Orbán Viktor kapcsolatot tud teremteni az új jobboldallal, ő tudja megerősíteni a jobboldali identitását a néppártnak.

Mráz Ágoston Sámuel szt is mondta: az ellenzéki oldalon a küzdelem folytatódni fog, Gyurcsány Ferenc megpróbálja majd integrálni az MSZP-t, de nem biztos, hogy az MSZP-nek be kell adni a derekát.

Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója arról beszélt, hogy az EP-választáson a centrális erőtér megszűnt, és két olyan ellenzéki erő erősödött meg, amely egymással koalícióképes. "Ez egy új játékot" indít el, és Gyurcsány Ferenc vélhetően kísérletet tesz az egész baloldal egyesítésére - mondta.

Közölte: Gyurcsány Ferenc tapasztalata nagyobb a Momentuménál, ők "kicsit gyanútlanul vetették bele magukat a politikai küzdelembe", de "a lapokat alapvetően" Gyurcsány Ferenc fogja osztani, ő ugyanis ilyen közel még nem járt ahhoz, hogy átvegye az irányítást a baloldalon.

Lánczi Tamás szerint a Fidesz szempontjából nem biztos, hogy olyan nagy jelentősége van, melyik pártcsaládban ül, hiszen sok, nem EPP-tagpárttal is jó kapcsolatot ápol a Fidesz. Alapvetően mindig a nemzetállami érdekek a meghatározók - tette hozzá.

Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója emlékeztetett: a DK volt az egyetlen ellenzéki párt, amely érthető, egyértelmű üzenettel meg tudta szólítani az embereket. A Momentum pedig belvárosi, fiatalos, lendületes párt képét alakította ki, és a nagyvárosi, fiatalabb generációt érte el - fűzte hozzá.

Megjegyezte: az átrendeződés eredményeként az MSZP, az LMP és a Jobbik meggyengült, a DK és a Momentum pedig növekedni tudott.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője megdöbbentőnek nevezte, hogy az EP-választási kampányban a németországi kipabotrány nem váltott ki reakciókat, míg kevésbé súlyos kérdésekkel sokat foglalkoztak. Az is jól látszik, hogy a klímakérdéssel jól meg lehet szólítani a fiatalokat - fűzte hozzá.

G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy nem könnyű elbírni a győzelmet, főleg akkor, "ha folyton nyer az ember, márpedig a Fidesszel mintha mindig ez történne". Egy olyan világban győz mindig a Fidesz, amely folytonos mozgásban van, változnak a pártok, az erőviszonyok, a témák - vélekedett. Hozzátette: "el kell bírni a győzelmet", ami azt jelenti, hogy ha valaki folyamatosan győz, a léc mindig magasan van.

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter a konferenciára küldött videoüzenetében köszönetet mondott a magyaroknak, akik győzelemre segítették a Fideszt az EP-választáson. Azt mondta, a jövőben is együttműködhetnek Brüsszelben a határvédelem, a kultúra és az identitás megvédése érdekében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 12:44
Címkék: Orbán Balázs, Századvég Alapítvány Európa, Európai Néppárton, Szánthó Miklós, Alapjogokért Központ, Mráz Ágoston Sámuel,
Kommentek
Krónika 7. rész (azonnali kérdések, kérdések)
András (KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely főpolgármester stadionstoppal kampányolt Budapesten, és egészségügyi fejlesztéseket szorgalmazott. Most azonban a fővárosi közgyűlés mégsem támogatta azt a javaslatot, amely 50 milliárd forintot biztosított volna a járóbeteg-ellátásra. A dél-budai centrumkórház megépítésének támogatását sem javasolta - fűzte hozzá.

Szerinte az ellenzék nem tartja be ígéreteit, ehelyett kifizetőhellyé alakították ki a fővárosi önkormányzatot.

Orbán Balázs azt felelt: valószínűleg a szokásos baloldali káosz várható a fővárosban. Stadionstopot hirdettek, most mégis kórházstopot követnek.

Rossz döntésnek nevezte, hogy nem támogatják a dél-budai szuperkórházat, mert az 1,2 millió budapesti ellátását szolgálná, az agglomerációban élőkkel együtt pedig mintegy 3 millió embert.

A kormány teljesíti a főváros által meghatározott feltételeket - tette hozzá -, az Egészséges Budapest program több száz milliárd forintos projekt.

Kijelentette:
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 18:52
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
tisztasága.

A Kispesten ellenzéki képviselőként mandátumot szerző Lackner Csaba egy felvételen arról beszélt, hogy évente minimum százmillió forintos jövedelemre tudott szert tenni - emlékeztetett. Aggodalomra ad okot, hogy a fővárosi balliberálisok még mindig képviselőként számítanak Lackner Csabára - tette hozzá.

Hogyan védhető meg az önkormányzatok és a helyi közélet tisztasága - kérdezte a képviselő, aki frakciója nevében felszólította Lackner Csabát, hogy adja vissza a mandátumát.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt felelte, hogy ahogy a Lackner Csabáról készült videó résztvevői beszéltek, a korrupciós ügyekben érintett vagyonkezelő vezetőjének fizetését megkétszerezték és semmilyen felelősségrevonásra nem került sor. Ez nem jogi, hanem politikai kérdés és a politikai felelősséget az ellenzéki pártoknak kell egységesen vállalniuk - jelentette ki.

Jobbik: "önök szerint is jólét van Magyarországon?"

Stummer János (Jobbik) azt kérdezte: mit szólnak a képviselő Novák
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 18:02
Krónika 3. rész (bizottsági helyek, interpelláció)
kérdező nem fogadta el a választ, a Ház viszont - 113 igen, 40 nem és egy tartózkodásmellett - elfogadta azt.

DK: mit tesz a kormány, hogy az MTVA megfeleljen a rá vonatkozó törvényi rendelkezéseknek?

Varju László (DK) arról beszélt, hogy az adófizetők 90 milliárd forintjából üzemelteti az MTVA a tévécsatornákat.

Azt kérdezte, mit tesz a kormány, hogy az MTVA által szolgáltatott tartalom megfeleljen a médiaszolgáltatásról és tömegkommunikációról szóló törvény rendelkezéseinek?

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára közölte: a Duna Médiaszolgáltató Zrt, valamint a közszolgálati közalapítvány kuratóriumának a feladata annak ellenőrzése, hogy a közszolgálati médiaszolgáltatás céljai megvalósulnak-e. A kuratórium hat tagú, és felét a kormánypártok, felét az ellenzék delegálja. Van ezentúl egy 15 tagú közszolgálati testület is, amelynek szintén ez a feladata. Tagjait a törvényben meghatározott társadalmi szervezetek delegálják.

Orbán Balázs kitért arra is, hogy a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 16:42
Krónika 1. rész (napirend előtt: beiskolázás, tüntetések, Trianon)
együtt emlékezzenek meg úgy, hogy egyeztessenek a szomszédos országokkal, hogy ne legyen feszültség a megemlékezésből, ami majd a határon túli magyarokon csapódik le.

Elmondta, nehéz kioktatást elfogadni egy olyan párt képviselőjétől, amelynek tagjai 1990-ben kivonultak a parlamentből a trianoni megemlékezés alatt. Volt, aki tényleg a közös megemlékezésről beszélt: Bayer Zsolt publicista, az ötös számú Fidesz-tagkönyv tulajdonosa 2017-ben a Partizán című műsorban szorgalmazta ezt - mondta.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerecsenmosdatásnak nevezte az elhangzottakat, szerinte a képviselő közös megemlékezésről beszélt a Máért-en.

Kitért arra is, hogy a találkozón nem volt ott két országos jelentőségű párt, a DK és a Momentum. Utóbbi - jegyezte meg - azzal tette fel magát a politikai térképre, hogy Szlovákiában és Romániában nem a magyar jelöltet támogatta a választáson.Jobbik: a magyar emberek gondolkodnakJakab Péter (Jobbik) szerint a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:22
Orbán Viktor a NOB vezetőivel tárgyal
A tárgyaláson - amelyen részt vesz Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is - a nemzetközi sportmozgalom aktuális kérdéseiről lesz szó - mondta a sajtófőnök.
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 08:11
Krónika 4. rész (kérdések)
üzemeltetés során is.

DK: ne akarja megfojtani a kormány az ellenzéki vezetésű településeket!

Gréczy Zsolt (DK) arról kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, megértette-e a Fidesz az októberi önkormányzati választás üzenetét, arra szólítva a kormányoldalt, hogy ne akarja megfojtani az ellenzéki vezetésű településeket.

Aggasztónak nevezte: törvénymódosítással akarják arra kényszeríteni a városokat, hogy adóbevételeiket a helyi közlekedés finanszírozására fordítsák.

Válaszában Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Budapesten a két évtizedes korrupció, meg nem valósult fejlesztések és "a legrosszabb értelemben vett slumosodás" jellemezte Demszky-korszakot állította szembe a "polgári városvezetés" kilenc évi tevékenységével.

Utóbbiból az adósságcsapdából kiemelkedést, a több ezermilliárd forintnyi fejlesztést és a folyamatos tárgyalást emelte ki, hozzátéve, a kormány az önkormányzati választások után garantálta, hogy akkor is folytatódnak a fejlesztések, ha
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:22
EU-tisztújítás - A DK megszavazza az új bizottságot
Ara-Kovács Attila sajtótájékoztatóján örömtelinek nevezte a DK elnökségének erről szóló döntését, ugyanis - hangsúlyozta - mindannyian elkötelezett európaiak, a DK a legeurópaibb pártként tekint magára. Érdekük, hogy minél hamarabb, minél intenzívebben és hatékonyabban tudjon működni az Európai Unió, ehhez az kell, hogy minél előbb felálljon az EU "kormánya" - tette hozzá, kiemelve: a DK legfontosabb célja, hogy működjön a rendszer és a magyar érdekeket képviselni tudják.

Azt mondta, azért is örömmel szavazzák meg az új Európai Bizottságot, mert Ursula von der Leyen vezetésével végre egy olyan "kormánya" lesz az uniónak, amelynek programjában sok olyan elem szerepel, amely a DK EP-választási programjában is, mint például az Európai minimálbér vagy a multinacionális cégek megadóztatása.

Ugyanakkor a történet árnyoldalának nevezte a magyar szereplést. Ara-Kovács Attila azt mondta: Orbán Viktor első jelöltje, Trócsányi László "nagyon nagy kudarcot vallott és csúfosan elbukott". Majd Várhelyi
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 15:41
Krónika 5. rész (közbeszerzések, illetékek)
Változnak a közbeszerzési törvények

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára a közbeszerzésekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az adminisztratív terhek csökkentését, az egyszerűsítést, valamint a felelős közpénzfelhasználás garanciáinak erősítését nevezte célnak.

Kiemelte, hogy Miniszterelnökség nem fogja ellenőrizni a hazai forrásból megvalósuló közbeszerzéseket és a közbeszerzési értékhatár alatti beszerzéseket, ami kiküszöböli a párhuzamosságokat. A módosítás nem érinti az uniós forrásból megvalósuló közbeszerzéseket, valamint a hazai forrásból megvalósuló közbeszerzések esetén is van lehetőség az ellenőrzésre - jelentette ki.

A párhuzamosságok miatt az eddigi eljárások lassúak voltak, a lassúság pedig drágulást és bizonytalanságokat eredményez - mutatott rá.

Pontosítják azt a szabályt, amelynek alapján kizárhatóak az eljárásokból a kartellező gazdasági szereplők - jelentette be.

Az államtitkár egyszerűsítésnek nevezte,
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 20:12
Képek, videók
800px-Orbán_Balázs.jpg
mcsalad
2012. november 10. szombat, 11:32
Orbán Balázs.jpg
farkas1945
2010. június 27. vasárnap, 17:12
Orbán Balázs sír
kekzokni
2010. május 31. hétfő, 14:16
Orbán Balázs emlékmű
jakabgasparne
2009. október 15. csütörtök, 03:35
Szejkefürdő-Orbán Balázs
jakabgasparne
2009. október 15. csütörtök, 03:33
Orbán Balázs sirja.jpg
molnarjulia
2009. október 04. vasárnap, 21:38
Orbán Balázs Adj egy per
jakabgasparne
2009. augusztus 25. kedd, 07:42
Szejke - Orbán Balázs sír
bajoska
2009. július 21. kedd, 20:20
Orbán Balázs sírja
kekzokni
2009. június 04. csütörtök, 10:01
Szejkefurdo_Orban Balazs
sasinszki
2009. március 29. vasárnap, 13:38
IGAZSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK
turul72
2010. szeptember 19. vasárnap, 09:11
Köszönet Magyarországnak
zozhyka
2010. február 28. vasárnap, 19:24
Igazságot Magyarországnak
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 09:27
Igazságot Magyarországnak
rambobby
2007. április 22. vasárnap, 07:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.