Belépés
2020. január 17. péntek | 3. hét | 17. nap | 16:30 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vörösborös eperkrémleves
Hozzávalók:
1 kg eper
2 dl vörösbor
kis darabka fahéj
cukor ízlés szerint
1 vaníliáspuding
1 dl tejszín
2 ek. brandy
2 citromkarika
A megmosott eperből néhány szemet félretettem a díszítéshez. A többit 8 dl vízzel és a 2 dl borral feltettem főni. Ha nem eszik gyerekek, akkor csak a főzés végén, mikor elzárom alatta a lángot, teszem hozzá a bort. Adtam hozzá 4-5 ek. cukrot és egy kis darabka fahéjat. Pár perc alatt puhára főztem. A tejszínt elkevertem a pudingporral, a forrásban lévő leveshez adtam és hagytam, hogy besűrűsödjön, majd botmixerrel pürésítettem. Hozzáadtam a brandyt és egy sűrű szövésű szitán átszűrtem. Beledobtam a két karika citromot és hagytam,hogy szobahőmérsékletűre hüljön. Én így szeretem, de természetesen jól lehűtve is remek. Tejszínhabbal és egész szem eprekkel tálaltam.
suzymama, 2013. május 23. csütörtök, 14:47
Címkék: megmosott eperből, főzés végén, tejszínt elkevertem, forrásban lévő, sűrű szövésű, vaníliáspuding,
Kommentek
Eperkrémleves.
Rengeteg eper kapható a piacon!
Szikrázóan süt a nap, és napról-napra egyre melegebb az idő. Ilyenkor nincs is jobb, egy jól behűtött krémlevesnél. Nagyon egyszerű, ám hidegen, pörkölt mandulaforgáccsal megszórva, igazán frissítő.

Hozzávalók:

50 dkg eper
7 dl víz
1/2 cs tejszín ízű pudingpor
2 dl tejszín
2 cs vaníliás cukor
cukor (v. édesítő)
1 citrom leve és reszelt héja
3-4 db szegfűszeg
őrölt fahéj
mandulaforgács

Az epret tegyük egy edénybe, majd adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vagy édesítőszert. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a szegfűszeget, és ízlés szerint őrölt fahajat, majd főzzük 10-15 percig.

Ezután vegyük le a tűzről, szedjük ki a szegfűszeget, és botmixerrel pépesítsük, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forrásban
reifregina, 2016. április 06. szerda, 14:18
Hideg tejszínes eperkrémleves
1 db citrom leve
0.5 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
2 dkg liszt
2 dkg vaj
2 dl tejszín
2 dl fehérbor (száraz)
30 dkg eper
4 dl tej

A tejet felforralom, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrom, majd kis darabkákban hozzáadom, a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve, öt percig forralom. Az epret megtisztítom, megmosom, egyharmad részét félreteszem, a többit megcukrozom és fél óráig állni hagyom. A besűrített, kihűtött tejet, a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel és a vaníliás cukorral összeturmixolom. Finom szűrőn leszűröm, hogy az eper magvai, ne kerüljenek a levesbe. Tálalás előtt, alaposan lehűtve, csészékbe töltöm és a tetejét, a félretett eperszemekkel díszítem.

Isteni finom!
nokedlee, 2014. augusztus 31. vasárnap, 21:43
Eperkrémleves
3 dl natúr joghurt
2-3 evőkanál akácméz
1 kiskanál citromlé
2 dl tej
20 dkg eper
2 evőkanál porcukor

Az epreket megmosom és megpucolom, majd apróra vágom. 2/3-t összeturmixolom a joghurttal, mézzel, citromlével és a tejjel. Tálalásig a hűtőbe teszem a keveréket.
A maradék epret összeturmixolom a porcukorral. Ha már pürészerű az állaga akkor kész. Belekeverem a hűtőbe tett keverébe.

Jó étvágyat kívánok!
bnejudit, 2014. augusztus 04. hétfő, 18:51
Eperkrémleves fahéjasan recept
Hozzávalók:

1 csipet só
0.5 dl olívaolaj
1 csipet bors
0.5 db citrom
3 dl tejszín
2-5 ek kristálycukor
1 csipet fahéj
5-10 db szegfűszeg
1 kg eper

Elkészítés:

Az epret megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Olajon 2 evőkanál kristálycukrot megpirítunk, amíg aranybarna lesz, közben beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a vaníliáscukrot. Ha már szép aranybarna, beletesszük az epret, kevés citromlevet és fél citrom reszelt héját. Folyamatos keverés mellett főzzük kb. 15 percig, amíg a kiengedett leve felforr. Vizet nem szükséges hozzátenni, elegendő az eper saját leve, így a leves igazán finom, krémes lesz. Keverés közben kóstoljuk, és ha szükséges, adunk hozzá cukrot és fűszereket. Amikor felforrt, öntsük fel a tejszínnel, majd folyamatos kevergetés mellett hagyjuk felforrni. Kb. 5 percnyi rotyogás után vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, fóliával takarjuk le, tegyük hűtőbe. Eperszemekkel, tejszínhabbal díszítve érdemes
kovacs_zsoka, 2013. március 01. péntek, 23:19
Hideg eperkrémleves recept
Hozzávalók:

1 db vaníliás cukor
3 dl tejszín
40 dkg eper
8 gombóc fagylalt (vanília ízű)
1 dl szörp (szeder)
3 dl tej

Elkészítés:

40 dkg epret nagyon alaposan megmosom, szárazra törölgetem, kicsumázom, felaprítom, meghintem porcukorral és citromlével. Kemény habbá verem a 1 dl tejszínt, 1 vaníliás cukorral, majd csillagbetétes nyomózsákba szedem. Az eperhez adok 2 dl tejszínt és tejet, valamint 8 gombóc vanília fagyit. Botmixerrel éppen csak összeturmixolom, majd szörppel gazdagítom. Csészékbe szedem, tetejükre dundi habrózsákat nyomok. 1-1szem félbevágott eperrel és citromfű-, vagy mentalevéllel díszítem.
kovacs_zsoka, 2012. július 18. szerda, 14:08
Eperkrémleves.
Elkészítés:

Pucoljuk meg az epret, majd ha megmostuk, hagyjuk lecsöpögni. Olajon pirítsunk meg 2 evőkanál kristálycukrot, amíg nem lesz karamellhatású. Tegyük bele a szegfűszeget, a fahéjat és a vanília rudat. Amikor már szép barna, mehet bele a gyümölcs is, kevés citromlével és egy fél citrom reszelt héjával. Körülbelül negyed órát forraljuk folyamatos kevergetés mellett. Közben kóstolgassuk, és ha szükség van rá, tegyünk még hozzá cukrot vagy fahéjat. Ha már felforrt, öntsük bele a tejszínt és hagyjuk még 5 percig rotyogni a tűzön.

Megjegyzés / tipp:

Fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe. Csak másnap fogyasszuk, mert az ízek addigra érnek össze és tökéletes krémes állaga lesz.
Díszítsük tejszínhabbal és eperdarabokkal.
edesangyal, 2012. május 23. szerda, 21:38
Képek, videók
eperkrémleves
jolika66
2015. május 01. péntek, 15:30
eperkrémleves.jpg
maroka
2011. július 29. péntek, 00:26
eperkrémleves.jpg
pihenohely20
2008. február 14. csütörtök, 11:05
megmosod a hátam....jpg
csomajulianna
2010. március 17. szerda, 10:38
Megmosom a hátad_2131039.
brambilla1
2008. február 25. hétfő, 09:06
1491472800-fozes.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 24. péntek, 11:42
Vilmos és Katalin -főzés.
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:55
tojás főzés.jpg
kicsoda57
2017. február 17. péntek, 20:13
Főzés anyuval_1.jpg
dnemethk
2016. december 28. szerda, 17:34
Anyák napi főzés 2016 003
kohlinka
2016. május 11. szerda, 16:13
Töltött káposzta főzés ut
irmus
2016. március 31. csütörtök, 15:48
Töltött káposzta főzés el
irmus
2016. március 31. csütörtök, 15:47
Kerti sütéshez-főzéshez.j
pacsakute
2015. szeptember 24. csütörtök, 08:24
6 1 órás főzést-forralás
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 14:19
vicces-fozes.jpg
lilagondolatok
2015. június 30. kedd, 14:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.