Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 03:40 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hízott libamáj szeletek hagymapiramissal és burgonyalángossa
Hozzávalók:
Májhoz
35 dkg hízott libamáj
50 dkg vöröshagyma vékonyra vágott
2 db fokhagymagerezd
5 dl libazsír

bors

Elkészítés:

A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk és egy részét a libazsírral vastagon megkent hőálló tálba tesszük, megsózzuk, borsozzuk.
A hízott libamájat megtűzdeljük vékonyra vágott fokhagyma szeletekkel, és a hagymaágyra helyezzük és egy kevés borssal megfűszerezzük.
A máj tetejét bevonjuk a maradék hagymaszeletekkel és öntünk rá olvasztott libazsírt.
A ráhelyezzük a hőálló tálra a tetejét és 180C-on kb. 60 percen keresztül sütjük a májat légkeverés nélkül.
Fél óra elteltével érdemes megnézni,kivenni majd visszatenni a sütőbe és még tovább sütni.
Amikor teljesen átsült kivesszük,a zsírját leöntjük a hagymát pedig egy külön tálba szedjük.
Egy éjszakán keresztül kihűtjük majd másnap szeleteljük.
Másnap elkészítjük a burgonyalángost,úgy hogy a burgonyát megfőzzük sóval majd ha megfőtt összetörjük.
A tört burgonyára ráöntjük az olvasztott Rama margarint,tejszín,tejet és belekeverjük a tojássárgájákat.Őrölt szerecsendióval,borssal,sóval ízlés szerint megfűszerezzük
A burgonyás keverékből nyomózsákkal vagy anélkül kis halmokat nyomunk egy sütőpapíros tepsire és 170C-on légkeveréses sütőben 10 perc alatt aranyszínűre sütjük a lángosokat.
A májat felszeleteljük a lángosokkal,a velesült hagymával tálaljuk salátával és balzsamecettel díszítjük.
baggesz20, 2012. május 19. szombat, 22:17
Címkék: vöröshagymát vékony, libazsírral vastagon, hízott libamájat, hagymaágyra helyezzük, kevés borssal, maradék hagymaszeletekkel,
Kommentek
Babos káposztaleves
Babos káposztaleves

- Burgonyalángossal fogyasztjuk

Hozzávalók:

20 dkg szárított bab,
40 dkg savanyú káposzta,
1,2 kg füstölt sertéscsülök,
5 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
8 g fűszerpaprika,
3 dl tejföl,
1,5 dkg liszt,
15 g csipetke

Elkészítés

A babot egy éjszakára beáztatjuk. A káposztát átmossuk, majd a csülökkel és a babbal megfőzzük. Utána a csülköt kivesszük, és a zsíros részéből kis kockákat vágunk, majd a felaprított hagymával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát és a paprikát, majd a levesbe öntjük. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a levest. A csülköt felszeleteljük, majd a csipetkével együtt visszatesszük a levesbe.
horvathnemagdi, 2014. január 27. hétfő, 18:28
Petőfi rostélyos burgonyalángossal - ünnepi recept
szalonna.

A szeletekre vágott, kiklopfolt húst sózzuk, beszórjuk köménymaggal, lisztbe hempergetjük. A felforrósított zsiradékon hirtelen átsütjük, majd kivesszük, melegen tartjuk. Ugyanebben a zsiradékban megizzasztjuk a felkockázott szalonnát, a kis darabokra vágott hagymát, zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a piros paprikát és visszatesszük a hússzeleteket. Lefedve megpároljuk. Mielőtt kész, hozzáadjuk a lecsót és együtt beforraljuk.

A Petőfi rostélyost puliszkával vagy burgonyalángossal kínáljuk. A lángoshoz 1,5 dkg élesztőből és kevés lisztből kovászt készítünk, meleg helyen megkelesztjük. 1 kg főtt, áttört burgonyát összedolgozunk ugyanennyi liszttel és a kovásszal. Jól kidolgozzuk, újra kevés ideig pihentetjük. Lisztezett deszkán kb.1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, négyszögletes darabokra vágjuk,majd ismét kicsit pihentetjük. A kézzel meghúzkodott tésztadarabokat kevés zsíron, palacsintasütőben hirtelen megsütjük.

(Recept Szakál László idézett művéből).
yaskane, 2013. március 14. csütörtök, 17:23
Stroganoff húsgolyók
Hozzávalók:

30 dkg darált hús
1 db szikkadt zsemle
1 db tojás
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
csipet kakukkfű

frissen őrölt bors
olaj a sütéshez

a mártáshoz:

1-2 db közepes hagyma
15 dkg apróbb vargánya gomba (fagyasztott is lehet)
2-3 db savanyú uborka
1 evőkanál magos dijoni mustár
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor

bors

A zsemlét langyos vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk a többi hozzávalóval együtt. Jól elkeverjük a masszát, gombócokat formázunk belőle és kisütjük. A mártáshoz a hagymát felcsíkozzuk, vajon üvegesre sütjük. A vargányát megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a hagymához adjuk. Néhány percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a mustárt, a vékony csíkokra vágott savanyú uborkát, végül a fehérbort. Közepes lángon sűrűsödésig főzzük a mártást, majd hozzáadjuk a kisütött húsgolyókat és 5-6 percig, lassú tűzön
suzymama, 2013. február 07. csütörtök, 12:52
Ízőrzők –Óbánya–
metéltre felvágjuk. Lobogó forró vízben kifőzzük, leszűrjük, és leöblítjük. Egy serpenyőben sertészsíron megpirítjuk a morzsát, ízlés szerint sózzuk, és belekeverjük a tésztát.
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk, és a paprikásba tesszük. Adunk hozzá még zellerlevelet, az elfőtt levet vízzel pótoljuk, és addig főzzük, míg a krumpli is megpuhul.
Tálaláskor a tányér aljába tésztát teszünk, és erre merítünk a szaftos csirkepaprikásból.

Sok fűszeres marhalábszár burgonyalángossal
Hozzávalók: A pácléhez: 2 dl vörösbor, 1 dl étolaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 teáskanálnyi koriander, borókabogyó, mustármag, szegfűbors, 5 db babérlevél. 1 kg marhalábszár, 1 dl étolaj, 10 dkg füstölt szalonna, 1 púpos evőkanál őrölt paprika, 5 db sárgarépa, 2 dl vörösbor, só. A lángoshoz: fél dl tej, 1 kávéskanál cukor, 2 dkg élesztő, 30 dkg burgonya, 40 dkg liszt, só, a sütéshez étolaj.
A készítés előtt 24 órával bepácoljuk a marhalábszár szeleteket. A hagymákat felvágjuk,
horvathnemagdi, 2011. december 04. vasárnap, 20:09
Narancsos vese
Hozzávalók: 2 vese, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, fél narancs leve és lereszelt héja, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, késhegynyi őrölt gyömbér, só.

A veséket előkészítés után apróra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és kis kockákra vagdalva a vajon sárgára fonnyasztjuk. A vesét rádobjuk, és 1 dl vizet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a narancs reszelt héját és kicsavart levét, meghintjük a fűszerekkel, majd alaposan összeforraljuk. Tálalás előtt meglocsoljuk a tejszín és a tejföl keverékével. Ropogós szalmaburgonyával vagy burgonyalángossal kínáljuk.
bubszi, 2010. december 13. hétfő, 04:59
Kacsacomb almával
Hozzávalók: 4 kacsacomb, 4 nagy borízű alma, 2 szem összetört szegfűszeg, ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítése: A kacsacombokat a forgóknál kettévágom, és a bőrét fellazítva jól besózom. Tűzálló tálba teszem, tetejére és mellérakom a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott almát. Rászórom a fűszereket, és szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon, egy órán keresztül sütöm. Ez után ellenőrzöm, hogy megpuhult-e a hús. Ha nem, aláöntök fél pohár vizet, és tovább párolom. Ha már puhák a combok, félretolom a párolt almát, és fedő nélkül a húsok mindkét oldalát ropogós pirosra sütöm. Burgonyalángossal vagy sült szalmaburgonyával kínálom.

Elkészítési ideje: 90 perc
bubszi, 2010. december 10. péntek, 18:49
Gombás kacsaragu
Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 20 dkg gomba, 25 dkg kemény, apró paradicsom (én itt normál paradicsomot használtam), 2 ecetes uborka, 2 dl tejföl, 2 dl száraz fehérbor, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors

Elkészítése: A megtisztított kacsát kis darabjaira vágom, és amennyire lehetséges, kicsontozom. (A csontokból és az aprólékból levest főzök.) Kevés hájat apróra vágok, zsírját kisütöm, majd üvegesre fonnyasztom rajta a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. A tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ezután rádobom a kacsahús darabokat, és mindkét oldalukat megpirítom. Aláöntöm a bort, megsózom, és lefedve, kis lángon puhára párolom. Ha a lé elsül alóla, kevés vízzel, apránként pótolom. Amikor teljesen megpuhult, hozzáteszem a megtisztított, felszeletelt gombát, fűszerezem borssal, szétzúzott fokhagymával, majd néhány perces pirítás után hozzáteszem a csíkokra vágott
bubszi, 2010. december 10. péntek, 05:55
Képek, videók
burgonyalángos.jpg
oldlady38
2009. december 08. kedd, 17:49
Vöröshagyma
sanci81
2017. december 31. vasárnap, 14:29
vöröshagyma.jpg
sz719eszter
2017. november 25. szombat, 12:25
voroshagyma.jpg
lenke1964
2015. szeptember 15. kedd, 16:30
Vöröshagyma.jpg
pacsakute
2014. október 14. kedd, 04:52
vöröshagyma1.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 17:14
vöröshagyma.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 17:13
Fokhagyma vöröshagyma.jpg
pacsakute
2013. augusztus 23. péntek, 19:42
Voroshagyma
cipello
2013. augusztus 20. kedd, 15:30
voroshagyma.jpg
sarkadykati
2012. december 07. péntek, 05:06
voroshagyma.jpg
snbela44
2012. december 07. péntek, 04:18
Vöröshagyma tea.jpg
basikele
2012. november 05. hétfő, 13:17
Süssél fozzél libazsirral
anci-ani
2015. január 15. csütörtök, 12:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.