Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 01:50 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A pécsi Király utcában divatbemutató van?
Deco! A balatonberényi nudista strandon nudisták vannak. A pécsi Király utcában meg sétáló emberek kisgyerekkel, akiket nem feltétlenül kell szabadosságra nevelni.
piktorka2, 2016. május 22. vasárnap, 14:13
Címkék: pécsi Király, balatonberényi nudista, balatonberényi, divatbemutató, szabadosságra, kisgyerekkel,
Kommentek
A palóc kézműves kultúrát bemutató kiállítás látható Budapesten
dolgozik.

A közlemény szerint 2012 óta közös szakmai programokkal működtetik Ózd térségében a Művésztanyát, amely a barkó örökség megőrzésén túl a helyi vidékfejlesztésben, a fiatal tehetségek ösztönzésében, helyben tartásában is szerepet vállal. A Barkó Kézműves Egyesület az elmúlt években számos projektben vett részt sikerrel, vívott ki szakmai elismerést. 2016-ban a Népművészeti Egyesületek Szövetsége tagja lettek, 2017-ben és 2019-ben a hungarikum pályázat keretében ruháik szerepeltek a FolkTrend divatbemutatókon - olvasható az összefoglalóban.

A Magyar Néprajzi Lexikon azt írja a barkókról, hogy Borsod, Nógrád, Gömör és Heves megye határvidékén élő népcsoport, körülbelül ötven falu népe. A barkók nevének eredete ismeretlen, írásos források a múlt század elején kezdték használni. Olykor gúnynévként is szerepelt, de inkább megkülönböztető név a gömör-borsodi, részben eredetileg református kisnemesi és a római katolikus, eredetileg többnyire jobbágyparaszt magyarok között. A barkókat a magyar
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 09:41
Kötet született a Petőfi Csarnok első nyolc évéről
és Társa Kiadó gondozásában megjelent könyvben olvasható Bajnai Zsolt írása az épület történetéről, Csatári Bence tanulmánya pedig bemutatja, miként szorították keretek közé, és próbálták ellenőrizni az ifjúsági kultúrát a nyolcvanas években. Ignácz Ádám, a könyv másik szerkesztője azt gyűjtötte össze, miként írt a korabeli sajtó a PeCsáról, amely egyrészt a hivatalos művelődéspolitika intézménye volt, másrészt viszont nem szokványos rendezvényeknek adott otthont. Ilyen volt például Király Tamás divatbemutatója vagy - ahogy Szőnyei Tamás írásából kiderül - 1986-ban a bécsi punkzenekar, a Drahdiwaberl botrányba fulladt koncertje.

"A nyolcvanas években nagyon sok alternatív művészt, dzsessz- és rockzenészt érdekelt Magyarország, sokan olcsóbban eljöttek hozzánk, mint máshová. Együttműködtünk a Multimediával is, amely a Petőfi Csarnokba hozta azokat az előadókat, akiknek a produkciója nem töltötte volna meg a Budapest Sportcsarnokot. Hirtelen Európa-hírűvé váltunk" - jegyezte meg Nádor Katalin.

K.
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 13:52
Rotschild Klára életét és munkásságát mutatja be a Magyar Nemzeti Múzeum új időszaki kiállítása
reprezentálja, az itt található próbababákon jelenleg az őszi-téli szezon kollekcióból láthatók darabok, a kiállítás ideje alatt, április 30-ig 24 ruhát fognak még a babákon bemutatni.

Mindezek mellett a kiállítás mozgóképein munkatársak, kliensek, családtagok és ismerősök vallanak Rotschild Kláráról. A tárlat filmválogatásában pedig olyan alkotások láthatók, amelyekbe Rotshild Klára készítette a ruhákat, mint az Esős vasárnap, Gyerekbetegségek és a Szent Péter esernyője. Mindezek mellett két divatbemutató (1960, 1980) részletét is vetítik.

A szalon élete és munkája elevenedik meg a fehér teremben, ahol bemutatják többek között a szalon egykori ülőgarnitúráját, a kivetítőn pedig olyan felvételeket láthatnak az érdeklődők, amelyek az 1950-es és az 1970-es évek között készültek a szalonban.

Három korabeli parfümmintát szagolhatnak meg az érdeklődők a kiállítótér pincéjében, ahol az 1940-es, az 1960-as és az 1980-as évekből való eredeti divatrajzokat és az egyetlen fennmaradt divatalbumot is
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 14:21
Dívák Karácsonya december 20-án a BOK Sportcsarnokban
"Ez az első alkalom, hogy így együtt szerepelünk, de lehet folytatás. Mindenkinek megvan a saját stílusa, imidzse, ettől még izgalmasabb számunkra a közös munka" - mondta Dér Heni kedden a Spinoza Színházban tartott sajtóbemutatón.

A mintegy kétórás koncertshowban lesz tánc, lézer, nagy ledfal, és divatbemutató is kiegészíti a műsort. A közösen és külön-külön egyaránt elhangzó karácsonyi dalok mellett mind a négy énekesnő előadja néhány nagy slágerét is. Biztos, hogy a koncerten elhangzik a Csendes éj, az All I Want For Christmas Is You, valamint a Santa Claus Is Coming to Town is. A sajtótájékoztatón Tolvai Renáta és Radics Gigi felidézte, hogy sok-sok évvel ezelőtt óriási kedvencük volt a Destiny's Child amerikai lánycsapat.

Radics Gigi elmondta, hogy a Dívák Karácsonya koncert teljes jegybevételét a Heim Pál Gyermekkórház javára ajánlják fel.

Tavaly már rendeztek Dívák karácsonya címmel koncertet Budapesten, akkor a Müpában Szőke Niki és Radics Gigi lépett színpadra közös
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 15:25
Kutatók éjszakája - Több mint százötven program a Debreceni Egyetemen
Élelmiszeripar és Környezetgazdálkodási Kar a többi között éjjeli rovargyűjtésre és kenyérsütésre várja a látogatókat. A közönség megismerkedhet továbbá azzal az élelmiszer-feldolgozó kisüzemmel is, amely alkalmas tej, hús, zöldség és gyümölcs feldolgozására, valamint sütőipari termékek előállítására.

A bölcsészettudományok iránt érdeklődők előadást hallhatnak a börtönszlengről, a rockzene és a rendszerváltás kapcsolatáról, valamint a francia divat középkortól napjainkig tartó történetéről, amelyet divatbemutatóval is színesítenek majd.

A műszaki tudományok kedvelői megismerhetik a többi között Magyarország legnagyobb szuperszámítógépét, kalandozhatnak a virtuális valóságban, játékos programozáson vehetnek részt és betekintést nyerhetnek a meteorológia "művészetébe" is.

Az orvostudományi karon az emberi test anatómiai rejtelmeibe vezetik be a közönséget, továbbá játékos kísérletekkel várják az érdeklődőket a biofizikai és a sejtbiológiai laboratóriumban. A vállalkozó kedvűek a radiológiai
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 16:41
Színházi előadások, koncertek és családi programok a Pesthidegkúti Művészeti Fesztiválon
bűvészműsor, solymászbemutató, a kicsiket a Cimbória Együttes koncertje és a BAB Társulat óriásbáb-előadása is várja. A nagyszínpadon este ... és már senki sem! avagy Tíz kicsi néger címmel láthatja a közönség Agatha Christie klasszikus történetét a Kecskeméti Katona József Színház előadásában, majd az estét az Echo II. együttes fellépése zárja.

A vasárnapi zárónapon is több program várja a látogatókat. Mesejátékkal lép színpadra a Kolompos együttes, de gyerekszínházi előadások és az Eco-Design Team divatbemutatója is szerepel a programban. A nap egy különleges csemegével zárul: az Ezüstbojtár című zenés játék egy mai János vitéz-mese LED-falra vetített diafilmrajzokkal, táncosokkal, cirkuszi artistákkal, mutatványosokkal, valamint zenével és Petőfi költeményével Horányi László tolmácsolásában.

A négynapos programsorozatot a Római Santa Cecilia Konzervatórium Rieti tagozatán végzett növendékek koncertje zárja. Elena Tsarenko mezzoszoprán, Elisabetta Rossi szoprán, Federica Rinaldi szoprán és
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 17:02
Megnyílt a 33. Mesterségek Ünnepe a budai Várban
egész Kárpát-medence népművészetét élteti, immár 33. alkalommal. A rendezvényen minden korosztály jól érezheti magát, erről ezer kézműves mester, több száz fellépő, egész napos színpadi programok, mesterség-bemutatók és népi játszóházak gondoskodnak - tette hozzá.Kitért arra, hogy a rendezvény kiemelt témája sokak nagy kedvence: a lábbeli. Nemcsak a hagyományos cipők, papucsok és csizmák kapnak teret, hanem a kortárs divattervezők által újraálmodott formák is. A vasárnapi Folktrend divatbemutató is arra hivatott, hogy megmutassa a hagyományos viseletek újragondolását - tette hozzá.

A miniszter szólt arról is, hogy 2012-ben törvényt alkottak a hungarikumokról, és ma már a hungarikum gyűjteményébe 70, a magyar értéktárba pedig 163 elem tartozik. Mint mondta, az idén is meghirdették a pályázatokat, és ebben az évben a két célterületen összesen 230 millió forintos keretösszeggel hozzájárulhattak a civil szervezetek, egyesületek és művészek értékteremtő munkájához.

Kiemelte, hogy az idei
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 21:45
Augusztus 20. - Ma kezdődik a 33. Mesterségek Ünnepe
A rendezvényen több száz fellépő, egész napos színpadi programok, mesterség-bemutatók és népi játszóházak várják a látogatókat.

A Japán és Magyarország között 150 éve létesített diplomáciai kapcsolat évfordulója alkalmából a rendezvény díszvendége a távol-keleti ország lesz. A japán mesterek segítségével a látogatók megismerkedhetnek a kimonókkal, legyezőkkel, japán lábbelikkel, kerámiákkal, a japán dobbal, a furosiki batyuval és a kokesi babával, megtanulhatnak japán ecsettel írni, papírt hajtogatni, megkóstolhatják a japán ételeket és italokat.

Első alkalommal nyitják meg a folkkocsmát karaokéval, mesemondókkal, énektanítással és táncházzal. Kiállításon mutatkoznak be az UNESCO szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő közösségek, a matyók, a mohácsi busók és az idén a listára felkerült kékfestő műhelyek is.

A rendezvényen népzenészek, énekesek, mesemondók és néptáncosok lépnek színpadra, mások mellett Lajkó Félix legújabb, nagyzenekari koncertjével, a Fitos Dezső
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 11:11
Képek, videók
Erzsébet divatbemutatón 2
agica2004
2018. február 24. szombat, 22:17
Rebus Divatbemutató 16.07
dnemethk
2016. november 27. vasárnap, 21:50
Viktóriánus Anna királynő
durcimarcika
2020. február 17. hétfő, 15:29
gól király0125.jpg
maroka
2020. január 25. szombat, 21:09
vizkereszt_három király_3
maroka
2019. december 29. vasárnap, 20:23
vizkereszt_három király.j
maroka
2019. december 29. vasárnap, 20:22
Királygém.jpg
pacsakute
2019. december 16. hétfő, 22:37
sárga fejú királyka madár
maroka
2019. november 19. kedd, 12:40
erzsebet-kiralyno 2019.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:56
erzsebet-kiralyno,.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:55
erzsebet-kiralyno-.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:54
erzsebet-kiralyno1.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:53
erzsebet-kiralyno-orra -el
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:52
király
eva6
2019. január 29. kedd, 11:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.