Belépés
2020. március 29. vasárnap | 13. hét | 89. nap | 05:49 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A háláról....
Csodás hatással van a hála az emberi szervezetre: tudományosan is igazolták, mennyi mindenre jó.
Van, amiért hálás vagy az életben?
Nagyon sokat segít, amit érzel.

Melyik a legfontosabb érzés? Természetes, ha mindenki a szeretetet teszi az első helyre mind közül. Van azonban még egy, amely rendkívüli fontossággal bír, és nemcsak azért, mert a lelket gazdagítja: a hála.
A hála érzése és annak kifejezése meglepően jó hatással van az ember egészségére, így már két ok is van, hogy a hálát ne spóroljuk ki az életünkből.

Miért jó az egészségnek a hála?
A Greater Good Science Center 2018-ban összeállította A hála tudománya című tanulmányt, melyben különböző kutatások szerinti pozitív hatását szedték össze. Eszerint, aki hálás, boldogabb, elégedettebb, kevésbé anyagias, kevésbé hajlamos a kiégésre, türelmesebb, jobban alszik, sőt jobb a fizikai állapota is.

Megfigyelték, hogy a hála jót tesz a szívnek. Az említett intézménynél Huffman és kutatótársai végeztek vizsgálatot. Résztvevőik szívrohamtúlélők voltak, akiktől azt kérték, hogy a gyógyulási időszakban két héten át nap mint nap tudatosan keressék, sorolják el, miért hálásak. Egyesek a család és a barátok támogatásáért, szeretetéért, mások az orvosok és nővérek segítségéért voltak azok.
Bármiért is, a kutatók számára látható volt, hogy azok, akik hálát éreztek valakinek vagy valami miatt, hamarabb gyógyultak, és egészségesebb volt a szívük, mint sorstársaiknak, akik nem tettek így.A hála a mentális egészség tekintetében is jótékony.

Huffman és kutatótársai szerint hasznos, ha úgynevezett hálalevelet írunk, így listázzuk tudatosan, mi mindenért vagyunk hálásak. Ez a gyakorlat ugyanis optimistábbá tesz, ami a mindennapokban sok stressztől, de akár a depresszió fenyegetésétől is megóvhat.
Forrás : Link
pacsakute, 2020. március 10. kedd, 19:27
Címkék: Greater Good Science Center, emberi szervezetre, legfontosabb érzés, szeretetet teszi, első helyre, lelket gazdagítja,
Kommentek
Zsírt égetni táplálékokkal is lehet
heringnek és a tonhalnak is.

Hatékony zsírégetőnek számít az alma és a körte is. A gyümölcsökben lévő flavonoidoknak köszönhető a hatékony zsírégetés. A flavonoidok hozzájárulnak az alacsonyabb testtömegindex kialakulásához. Kutatások igazolják, hogy a flavonoidok segítenek megnövelni az energiaszintet, és segítik a glükóz izomba történő felvételét is.

A lenmag ösztrogénszerű vegyületeket tartalmaz és a szupertáplálékok listájába tartozik, mivel rengeteg pozitív hatása van az emberi szervezetre. Kutatások igazolják, hogy a posztmenopauzába lépő hölgyek esetében a lenmag csökkenteni tudja a testzsírt és a testtömegindexet is.

A cseresznye nagy mennyiségben tartalmaz melatonin vegyületet, amely az egészséges és pihentető alvás kulcsa. A nyugodt alvás pedig elengedhetetlen az ideális testsúly fenntartása szempontjából. Tanulmányok arról számolnak be, hogy aki nem alszik eleget, sokkal fáradtabb lesz, mint a napi 7-8 órát alvó társaik, és sokkal jobban fog vágyni a magas
pacsakute, 2020. március 20. péntek, 09:07
A kvercetin és a vírusfertőzések
is erősödött, így nem kellett tartaniuk a vírusok által okozott fertőzésektől sem.

A kvercetin nem minden esetben segít a vírusfertőzések megelőzésében, de jelentősen lecsökkenti annak lefolyását. Ez azért is lényeges, mert így nem alakul ki az influenzára oly jellemző szövődmény, ami nagyon hasznos lehet például az idősebb emberek számára, akik gyakran nem az influenza miatt, hanem annak szövődményeibe halnak bele.

A kvercetin ezen kívül nem gyakorol negatív hatást az emberi szervezetre, hiszen egy teljesen természetes növényi vegyület, így mellékhatással sem kell számolni.

A kvercetin tehát legfőképpen zöldségekben és gyümölcsökben található meg. Például az almában, a piros szőlőben, a cseresznyében és a zöld leveles zöldségekben. A kvercetin megtalálható még a zöld teában és a kakaóban is. Mivel a kvercetin a gyümölcs héjában található meg, így érdemes például az almát is hámozatlanul fogyasztani.

A kvercetin még a herpeszvírussal is eredményesen veszi fel a
pacsakute, 2020. március 18. szerda, 09:07
2020. március 29. órát egy órával előre...
hogy ezt mennyire befolyásolja.
Volt előnye, de már kinőttük
Korábban az Egyesült Államokban statisztikusok azt mutatták ki, hogy az óraátállítással nyert napos órák télen például azt eredményezték, hogy kevesebb volt a bűncselekmény. Viszont ezt a pozitív hatást mostanra teljesen kiradírozta, hogy a bűnözők már napvilág mellett is épp oly aktívak, mint az éjszaka leplező sötétjében.
Ezért a 2000-es évektől egyre hangosabb lett az a tábor, amelyik azt mondta, hogy valójában az emberi szervezetre gyakorolt káros hatásai miatt nincs értelme a nyári-téli időszámításra való váltogatásnak. Szakértők szerint az alvás és az ébrenlét évmilliókon át kialakult természetes ritmusának, a cirkadián ritmusnak a mesterséges (intézményes) megzavarása az emberi szervezetre negatívan ható fázis eltolódási következményekkel jár.
A tapasztalatok szerint a biológiai óra kismértékű ingadozása is felboríthatja az alvás-ébrenlét ritmusát, és hatással van az egészségre is, mindaddig, amíg a szervezet nem
maroka, 2020. március 07. szombat, 07:42
Béres József, a Béres-csepp feltalálója.
Széchenyi-díjjal elismert kutató előbb Kecskeméten tanult kertészetet, majd miután sebesülten visszatért a frontról, 1948-ban fejezte be gimnáziumi tanulmányait, amelyeket a második világháború miatt volt kénytelen félbehagyni. Később agrármérnöki diplomát szerzett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, majd általános élettanból és agro-biokémiából dokorált.
Az MTI portréja szerint 1964-től a Nyírségi Mezőgazdasági Kísérleti Intézet tudományos munkatársa­ként dolgozott. Kutatásait később az emberi szervezetre is alkalmazta, ennek eredményeként állította össze a nyomelemeket és ásványi anyagokat komplex formában tartalmazó cseppjeit, amelyek az immunrendszer erősítését, a betegségek megelőzését, illetve a betegség utáni felépülést szolgálják.
2002-ben Széchenyi-díjat kapott és átvehette a Köztársaság Elnökének Érdemérmét is. Utolsó éveiben a Béres-vállalatcsoport elnökeként, visszavonultan élt Kisvárdán. Rövid betegség után, 2006. március 26-án hunyt el, nyolcvanhat éves korában. Emlékét
maroka, 2020. február 11. kedd, 12:14
Fogyást segítő tápanyagok
nem látja el szervezetét túlzottan gabonafélékkel, mint ha zabot vagy árpát fogyasztana, ez főképp akkor hasznos, ha olyan diétát követ, amely nem engedélyezi fogyasztásukat. Könnyedén megvásárolhatja étrendkiegészítőket árusító üzletekben, kapszula formában. Az immunrendszert is segíti, és ráadásul nem is túl drága.

5. Keserű narancs

Természetes módon csökkenti az étvágyat ez a citrusfélék levéből származó étrendkiegészítő. Manapság előszeretettel alkalmazzák az egyéb, a szervezetre esetlegesen káros hatású étrendkiegészítők helyett.

Nem teljesen tisztázott, hogyan működik, és a szervezetre gyakorolt esetleges mellékhatásait nem tesztelték, tehát egy olyan természetes étrendkiegészítő, amelyet mindenképp odafigyelve fogyasszon.

6. B-vitaminok

A komplex B-vitamin kapszula tartalmazza a B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, és a B12-vitaminokat is. Nem szükséges nagy mennyiségben szednie, főképp, ha egyikből sincsen hiány a szervezetében. Külön-külön is
pacsakute, 2020. február 07. péntek, 16:26
Az alufóliáról érdemes tudni !
A háztartásban gyakran használunk alumíniumfóliát, hogy ételeket csomagoljunk bele. A legújabb kutatások azonban azt mutatják, hogy az alufólia is veszélyt jelent az egészségre.

Az alumíniumról úgy tartják, hogy egy neurotoxikus fém. Ez a harmadik leggyakoribb elem a földön. Természetes környezetben is megtalálható, és hozzáértők szerint mérgező hatással van az emberi szervezetre.

Az alumínium sokféle termékben megtalálható, például szépségápolási termékekben, gyógyszerekben, élelmiszerekben és még tápszerekben is. Idővel az alumínium felhalmozódik az agyban, a tüdőben, a vesében, a pajzsmirigyben és a májban, ez pedig elősegíti, hogy a szervezetben elszaporodjanak a káros hatású szabad gyökök. Így oxidációs folyamatok indulhatnak el a szervezetben, de gyulladást is generálhat és szöveti károsodás is létrejöhet.

Az alumínium tehető felelőssé a csontmineralizáció kialakulásáért, vagyis a csontokban meszesedés alakul kis, és még a fogszuvasodás kialakulása is a számlájára
pacsakute, 2020. február 01. szombat, 23:09
Az édesítőkről
és károsíthatják a veséket is. A cukor fogyasztása savasító hatású. Ahhoz, hogy ezt a savasodást a szervezet ellensúlyozni tudja, már meglévő ásványi anyagokat kezd 'előszedni', hogy helyreállítsa a pH egyensúlyt. Ilyen anyagok például a kálium, nátrium, magnézium, kalcium. Rendszeres cukorfogyasztásnál a test kénytelen sokszor már a csontokból is elvonni a kalciumot és mindezt azért, hogy ellensúlyozza a túlzott cukorbevitel okozta elsavasodást. A cukor fogyasztása végül is az egész szervezetre kihat. A májban például glukóz formájában halmozódik fel, aminek a hatására a máj megduzzad. Amikor már nem tud tovább duzzadni, akkor a cukor újra a vérbe kerülhet zsírsavak formájában. Ezek először a kevésbé aktív helyeken (például comb, csípő), majd a szerveken rakódnak le. Mindez belezavar a vérkeringésbe, romlik a vörösvértestek minősége. A test ellenálló képessége csökkenni kezd.

Szénhidrátokra szükség van, de csak a természetes és összetett szénhidrátokra. Ezek lassan és egyenletesen
pacsakute, 2020. január 30. csütörtök, 21:15
Képek, videók
Great_Women_Greater_Mo ms-
nanoka72
2013. augusztus 24. szombat, 07:49
Greater Love Framed Art P
szabokatalin64
2010. szeptember 19. vasárnap, 07:34
Greater Love Art Print.jp
szabokatalin64
2010. szeptember 19. vasárnap, 07:34
The Greater Knapweed Flow
fmacska
2008. november 17. hétfő, 08:01
The Greater Celandine Flo
fmacska
2008. november 17. hétfő, 08:01
greater-flamingo
dandej
2008. április 21. hétfő, 11:11
384-greater bird of parad
sarkoziferencne
2008. február 22. péntek, 13:37
greater_green_leafbird 505
sarkoziferencne
2008. február 06. szerda, 08:26
Az emberi szervezetnek...
pacsakute
2013. április 19. péntek, 07:29
Az életben a legfontosabb
liliana01
2020. március 09. hétfő, 19:05
a legfontosabb.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
Legfontosabb dolog az éle
borigit
2018. március 06. kedd, 08:07
Legfontosabb tanítónk
anna4459
2018. január 15. hétfő, 21:54
A legszebb, legfontosabb.
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Nem azok a legfontosabb e
borigit
2017. január 02. hétfő, 14:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.