Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 15:51 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyors krumplis pogácsa
alapanyag
1 db tojás
ízlés szerint konyhasó
ízlés szerint bors
20 dkg libazsír
50 dkg búzaliszt
1 kg burgonya

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Forrón meghámozzuk, majd áttörjük. Ha langyosra hűlt, hozzágyúrjuk a lisztet és a zsírt, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. lisztezett deszkán ujjnyira nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét kanálnyi vízzel felvert tojással lekenjük. a pogácsákat lisztezett tepsibe rakosgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrón tálaljuk. Link
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:24
Címkék: burgonyát héjában, pogácsák tetejét, pogácsákat lisztezett, előmelegített, aranybarnára, hozzágyúrjuk,
Kommentek
Krumplis pogácsák
kemény tésztát kell kapjunk. Gyorsan dolgozzunk,

nehogy a margarin túlságosan megolvadjon! Az egy cipóba formált tésztát lisztezett tálba

helyezzük, és betakarva duplájára kelesztjük. Ezután ismét átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra

kinyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőlemezre

tesszük, tetejüket kevés tejjel bekenjük, és az előmelegített, közepesen forró sütőben pirosra

sütjük.



Kitűnő krumplispogácsa

12 dkg lisztet 12 dkg zsírral 1 egész tojással, 1 cs. V.-sütőporral, ízlés szerinti sóval, csipetnyi

törött borssal, 15 dkg főtt, átpasszírozott krumplipéppel összegyúrjuk, és pihentetjük. Pihentetés

után vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megfröcsköljük, kicsire összehajtogatjuk. Az ismételt

vékonyra nyújtást, zsírozást, hajtogatást még négyszer ismételjük, majd legvégül kisujjnyi

vastagra nyújtjuk, és pogácsavágóval kiszúrjuk. Zsírozott
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:56
A világ legfinomabb főtt vaníliakrémje
, ettől különlegesen finomak lesznek a sütemények! -

Ma egy olyan desszert receptjét mutatjuk be nektek, amely nagyon finom, édes és habos. Bármilyen sütit is készítesz, ettől a krémtől sokkal finomabb lesz!

Hozzávalók:
200 g vaj,
2 db tojás,
4 evőkanál cukor,
100 ml tej
vanília.
Elkészítés:
Törjük fel a tojásokat és tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük jól össze és öntsük hozzá a tejet, még egyszer keverjük össze, majd tegyük oda főni. Lassú tűzön főzzük, közben folyton kavargassuk amíg besűrűsödik. Amikor elkészült vegyük le a tűzhelyről, tetszés szerint ízesítsük vaníliával és hagyjuk hűlni. A szoba hőmérsékletű vajat kavarjuk habosra robotgéppel, kanalanként adagolva adjuk hozzá a főtt krémet.

Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Képbeküldés iconElkészítetted? Oszd meg a fotót!
Favorite Kedvenceimhez adom
Print FriendlyNyomtatás


Ezeket olvastad
tinka1951, 2017. október 03. kedd, 07:49
Túrós-krumplis pogácsa
, a lisztet, a margarint, a tojásokat, az összetört főtt krumplit és az élesztőt egy tálba tesszük. Sózzuk, összedolgozzuk, és ha szükséges kevés tejfölt adunk hozzá.

Kinyújtjuk, kis szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Meleg helyen 20 percig pihentetjük.

Tojássárgájával megkenjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.

tipp: tejföllel megkenni, szezámmaggal megszórni


Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli
18 dkg sertés zsír vagy 25 dkg vaj
25 dkg túró
1-2 tk só
1 tojás a lekenéshez
tökmag vagy egész fekete bors a szemeknek

Elkészítése:

A krumplit megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Ezután felöntjük annyi enyhén sós
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:16
Szilveszteri malackák, túrós-krumplis pogácsa tésztából.
Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli
18 dkg sertés zsír (v. 25 dkg vaj)
25 dkg túró
1-2 tk só
1 db tojás a lekenéshez
tökmag, vagy egész fekete bors a szemeknek

A krumplit megpucolni és apró kockákra vágni. Ezután felönteni annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzni. Végül leszűrni és teljesen kihűteni.

Egy tálba beletenni a lisztet, és hozzákeverni a sót, majd a zsírral (v. vajjal) elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, beletenni a villával összetört túrót, és krumplinyomóval belenyomni a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrni, majd legalább egy órára a hűtőbe tenni pihentetni.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra kinyújtani, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatni a tésztát.

A nagy és a kicsi méretű szaggatóval ugyanannyi tésztát kell kiszaggatni. A nagy lesz a feje, a kicsi pedig az orra.
A középső méretű szaggatóval fele annyi
suzymama, 2016. december 30. péntek, 16:57
Tippek és trükkök a háztartásban
egy szelet szikkadt kenyeret süss meg benne, magába szívja az avas ízt.
A sertesmájat egy éjszakára áztasd tejbe. Elkészítés előtt akár meg is sózhatod: puha marad.
Ha a sáfrányt használat előtt egy száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, intenzívebb íze lesz.
Az enyhén avas zsírt megmentheted, ha szeletelt hagymával felforralod, majd átszűröd.
Ha a csirke- és pulykamellet egy jó napra fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejben áztatod, kirántva is omlós omlós, puha lesz.
A krumplis tésztához való héjában főtt krumplit nem hámozom meg (úgyis mindig túl forró). A krumplinyomón fennmarad a krumpli héja és egy mozdulattal villával ki lehet emelni.
A narancs vagy citrom vékonyan hámozott héját megszárítjuk, kávédarálón ledaráljuk. Hetekig eltarthatjuk jól záródó üvegben, sütéshez használhatjuk.
Készítsünk oranzsádot és citronádot: a narancs vagy citrom héját apró kockákra vágjuk, néhány napig hideg vízben, naponta cserélve áztatjuk. Majd 1 kanál gyümölcshéjhoz 1 kanál cukrot
lenke1964, 2016. január 29. péntek, 15:31
Ilus néni receptes füzete I.
Emlékeztek a kincsre, amit Waka talált?

Hát vette a fáradtságot, és beszkennelte a sok-sok oldalt. Én meg OCR program lettem, és begépeltem a könnyebb olvashatóság kedvéért.

A történet/recept gyűjtemény 1949-ben kezdődik, és 1959-ig tart mint folyamatos gyűjtés. Egy bejegyzés viszont 1973-ra datálódik, tehát Ilus néni akkor még aktív volt és megtalálta a füzetét is. Érdekes, hogy az 1949-ből származó bejegyzés közel a füzetke végén található. Feltehetően más célra gondolta Ilus néni a füzetet felhasználni, csak a disznóhizlalás felkelthette érdeklődését és gyorsan lejegyezte az utolsó előtti lapra.

Diós-Pite.


25 d. lisztet 8 d. cukrot, citrom héjat 18 d. vajat, vagy 15 zsírt és 1 tojást 1 kés hegy szódaport is lehet tenni, de nem muszály, ezeket gyorsan össze gyurjuk. A tésztát vékonyra sodorva tepsibe tesszük, pihenni hagyjuk, míg a másik felső felét elkészítjük. 4 tojás sárgáját 1 evő
tinka1951, 2015. november 20. péntek, 09:38
Ötletek és tippek a háztartásban II.
ízt.

53,A sertésmájat egy éjszakára áztasd tejbe. Elkészítés előtt akár meg is sózhatod: puha marad.

54,Ha a sáfrányt használat előtt egy száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, intenzívebb íze lesz.



55,Az enyhén avas zsírt megmentheted, ha szeletelt hagymával felforralod, majd átszűröd.

56,Ha a csirke- és pulykamellet egy napra fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejben áztatod, kirántva is omlós, puha lesz.

57,A krumplis tésztához való héjában főtt krumplit nem hámozom meg (úgyis mindig túl forró). A krumplinyomón fennmarad a krumpli héja és egy mozdulattal villával ki lehet emelni.

58,A narancs vagy citrom vékonyan hámozott héját megszárítjuk, kávédarálón ledaráljuk. Hetekig eltarthatjuk jól záródó üvegben, sütéshez használhatjuk.

59,Készítsünk oranzsádot és citronádot: a narancs vagy citrom héját apró kockákra vágjuk, néhány napig hideg vízben, naponta cserélve áztatjuk. Majd 1
klementinagidro, 2015. április 21. kedd, 12:33
Képek, videók
Krumplis pogácsa
irmus
2016. szeptember 29. csütörtök, 15:14
Egyszerű-krumplis-pogá csa
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:17
krumplis pogácsa recepthe
erzsikepuskas
2014. január 27. hétfő, 11:30
Krumplis pogácsa
zsuzsmancs
2012. június 28. csütörtök, 20:03
Krumplis pogácsa
sarkadykati
2011. március 28. hétfő, 02:44
Krumplis pogácsa Militől
tothneevi
2010. május 07. péntek, 10:07
Krumplis pogácsa Babytól
tothneevi
2010. április 14. szerda, 13:33
Krumplis pogácsa.jpg
katicafeher
2010. március 11. csütörtök, 14:26
Krumplis pogácsa!
maryenne
2009. október 13. kedd, 09:33
Krumplis pogácsa
bnezsoka
2009. június 03. szerda, 16:39
burgonyatál készen
ibolya58
2009. szeptember 19. szombat, 19:14
burgonyatál sütés előtt
ibolya58
2009. szeptember 19. szombat, 19:13
pogácsák.jpg
maroka
2010. július 29. csütörtök, 23:16
pogácsák0729.JPG
maroka
2010. július 29. csütörtök, 22:13
BACONOS POGÁCSÁK
klarcsika
2010. március 19. péntek, 21:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.