Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 14:26 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Húsvét - Online közvetítésekkel készülnek az egyházak a húsvétra
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szertartásai az egyházmegye Facebook-oldalán, valamint az EWTN-Bónum TV-n láthatók, a vasárnapi misét a Dunán is közvetítik.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke nagypénteken és húsvétvasárnap tart istentiszteletet, amelyek a Budahegyvidéki Református Egyházközség YouTube-csatornáján lesznek láthatók, a vasárnapi istentiszteletet a Dunán is közvetítik.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvét vasárnap a Budavári Evangélikus Egyházközségben szolgál, az istentiszteletet a gyülekezet honlapján és YouTube-csatornáján közvetítik.

Győrben a nagyheti szertartásokat a Nagyboldogasszony-székesegyházban mutatja be Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. A vasárnap 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a Magyar Katolikus Rádió és a Kossuth rádió közösen közvetíti. Az evangélikus egyházközség a nagyheti liturgiákat a YouTube-csatornáján utólag, az adott napon teszi közzé, a református szertartások pedig az egyházközség honlapjára, a Facebookra és a YouTube-ra is felkerülnek.

Egerben Ternyák Csaba érsek az Egri Érseki Papnevelő Intézet kápolnájában vezeti a nagyheti szertartásokat, amelyeket a Szent István Rádió közvetít.

Szegeden a Kiss-Rigó László püspök által a dómban tartandó liturgiák élőben és felvételről is megtekinthetők az egyházmegye honlapján. A görögkatolikus szertartások a www.szegoke.hu címen követhetők élőben, a református istentiszteletek pedig felvételről a gyülekezet honlapján.

Debrecenben a Református Nagytemplomban az online közvetítések mellett vasárnap ünnepi istentisztelet lesz, amelyen Fekete Károly püspök hirdet igét. A Szent Anna-székesegyházban Palánki Ferenc katolikus megyés püspök mutat be ünnepi szertartást, ez az egyházmegye Facebook-oldalán látható. A görögkatolikusok az Attila téri főszékesegyházból követhetik online a nagyheti szertartásokat, amelyeken részt vesz Kocsis Fülöp érsek-metropolita.

A pécsi székesegyházban tartandó miséket az egyházmegye YouTube-csatornáján sugározzák. A református istentiszteleteket élőben közvetítik a Facebookon, az evangélikus egyházközség szintén a közösségi oldalán nyújtott tartalmakkal szolgálja a hívőket.

A miskolci Görögkatolikus Metropólia nagyheti liturgiái az egyházmegye honlapján követhetők. A Miskolc Televízió húsvétvasárnap közvetíti a görögkatolikus székesegyházból a szent liturgiát, amelyet Orosz Atanáz püspök mutat be.

A soproni Szentlélek-templomból élőben közvetíti a Sopron Televízió szombat este a húsvéti vigília szertartását és vasárnap az ünnepi szentmisét. Az evangélikus szertartások a közösség honlapján, Facebookon és YouTube-on élőben láthatók, a pénteki istentiszteletet a Sopron Televízió élőben közvetíti.

A Nyíregyházi Egyházmegye több kistelepülésről és a helyi Szent Miklós görögkatolikus székesegyházból közvetít élő adásban liturgiákat.

Kalocsán a szertartásokat Bábel Balázs érsek vezeti a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban, ezeket élőben közvetítik a belvárosi plébánia Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. A kecskeméti Nagytemplom csütörtöki és pénteki szertartását felvételről a főplébánia honlapján, illetve Facebook-oldalán megadott linken lehet követni, a húsvéti vigíliát a Kecskeméti Televízió is közvetíti. A református igehirdetés vasárnap az egyházközség Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán élőben nézhető, az evangélikus istentiszteletek felvételei pedig a Youtube-on lesznek elérhetők. A húsvéti istentiszteletet a Kecskeméti Televízió is közvetíti.

Székesfehérváron a szentmiséket az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya plébánia közösségi oldalán követhetik a hívek. A református gyülekezetek és az evangélikus egyházközség is online felületein jelentkezik az ünnepi istentiszteletekkel.

A szombathelyi Sarlós Boldogasszony székesegyházból a szentmiséket a Mária Rádió Savaria felvételről sugározza. A református gyülekezet istentiszteletei a gyülekezet Facebook-csoportjában, illetve honlapján láthatók.

A Szolnok Televízió pénteken és vasárnap ökumenikus istentiszteletet sugároz. A helyi református egyházközség az oldalán és a Facebookon is jelentkezik istentisztelettel.

A békéscsabai evangélikus istentiszteletek is élőben követhetők a Facebookon és a YouTube-on, valamint a helyi televízióban. A Kaposvári Egyházmegye területén négy helyszínről közvetítenek katolikus szentmisét, ezek a Facebookon, a Kapos Televízióban vagy a Somogy Televízióban láthatók. Az evangélikus gyülekezet csütörtökön, pénteken és vasárnap közvetít ünnepi istentisztelet a YouTube-on a helyi evangélikus templomból.

A veszprémi Szent Mihály-bazilikában tartandó szertartásokat a főegyházmegye YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán lehet követni.

A Zalaegerszegi Televízióban a nézők pénteken és vasárnap evangélikus istentiszteletet, katolikus elmélkedést, majd református áhítatot láthatnak.

Salgótarjánban vasárnap felvételről tekinthető meg a katolikus szentmise, majd a református és az evangélikus istentisztelet.

Szekszárdon a belvárosi plébános és az evangélikus gyülekezet lelkésze a saját Facebook-oldalán közvetíti a húsvéti szertartásokat.

A váci székesegyházban a szentmiséket Marton Zsolt megyés püspök mutatja be, azok online követhetőek az egyházmegye honlapján és Facebook-oldalán.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 16:53
Címkék: Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében Erdő Péter, EWTN-Bónum TV-n, Bogárdi Szabó István, Magyarországi Református Egyház, Budahegyvidéki Református Egyházközség YouTube-csatornáján, Fabiny Tamás,
Kommentek
Egy templom a panelrengetegben
Írta: Cservenka Judit -2020.05.02
.............
Budapest határához közeledve az M1, M7 autópályán, már messziről látszik, különösen esti megvilágításban fent a dombon egy szép templom. A gazdagréti Szent Angyalok Plébánia organikus stílusú épületével, kertjével felhívja magára a figyelmet a panelrengetegben úgy, hogy szinte magától értetődik, hogy falai között a hitélet szolgálata az évezredes hagyomány mellett új módon is megjelenik. Itt működik ugyanis az Apostol TV.
Nem a Covid-19 járvány miatt elrendelt karantén hívta életre, mint számos vasárnapi szentmise vagy istentisztelet online közvetítését, amelyeket figyelemmel követve, ismerjük el: történelmi egyházaink nagyon gyorsan és jól alkalmazkodtak az új helyzethez.
Kép linkje
maroka, 2020. május 11. hétfő, 11:07
Nagyböjt a mi ítéletünk ideje arról, hogy ki nekünk Jézus
Palánki Ferenc Debrecen-nyíregyházi megyéspüspök gondolatai
A jelenlegi helyzetre tekintettel a közmédia több vallási műsorral, szentmise közvetítésekkel jelentkezik. A vasárnapi közvetítések mellett minden hétköznap a Duna Televízió reggelente, kb. fél nyolctól egy 10 perces napi áhítattal jelentkezik. A ,,Napi áhítatban" az adott naphoz kapcsolódó bibliai részlet felolvasását egy rövid bibliamagyarázat követi.
Palánki Ferenc reggeli gondolatai a napi evangéliumról (Jézus Isten Fiának nevezi magát. Jn 10,31-42) szóló elmélkedése megtekinthető az egyházmegye youtube: oldalon Videó
Az ószövetségi választott nép évszázadokon keresztül hitte, és várta Isten ígéretének beteljesedését, miszerint Isten meglátogatja és megszabadítja az Ő népét. Amikor azonban ez Jézusban beteljesedett, nem ismerték fel, nem fogadták el, mindenáron bele akartak kötni, hogy vádolhassák, kivégezhessék Őt.
Megvádolták, hogy nem tartja be a törvényt, hiszen
maroka, 2020. április 03. péntek, 13:12
MKPK Titkárság:
Templomainkban továbbra is zavartalanul zajlanak a liturgikus események.
Az Operatív Törzs mai tájékoztatóján elhangzott miniszteri bejelentés szerint a kormány március 11-én, szerdán délután rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdetett az ország teljes területére a koronavírus további terjedésének megakadályozására. Ezzel kapcsolatban kérdésünkre a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága a következőket mondta el:
- Oktatási, szociális és egészségügyi intézményeinkben mindenben követjük a hatósági előírásokat, amelyeket intézményeink közvetlenül is megkapnak. A kormánydöntésben szereplő száz főnél nagyobb beltéri rendezvények megtartásának tilalmára vonatkozóan a Miniszterelnökség arról tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát, hogy a kivételek közé tartoznak a templomi liturgikus események is.
- Jelen nehéz helyzetben a templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat nem zárjuk be, mégis felelősen és óvatosan kell
maroka, 2020. március 12. csütörtök, 08:58
Koronavírus - MKPK: nem zárják be a katolikus templomokat
is.

Kiemelték: "Jelen nehéz helyzetben a templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat nem zárjuk be, mégis felelősen és óvatosan kell eljárni. Aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze lelkiismereti kötelességének", hogy forduljon orvoshoz, mielőtt közösségbe megy.

Az egyház nagyobb létszámú rendezvényeinek megtartásáról "az arra illetékesek eseti döntést fognak hozni" - tették hozzá, megemlítve, hogy adott esetben online közvetítésekkel is készülnek.

Megjegyezték: korábban kiadott rendelkezéseik továbbra is élnek. "Ezekkel összhangban a hatóságokkal mindenben együttműködünk, és figyelemmel vagyunk az általuk adott általános irányelvekre" - írták, kiemelve, hogy oktatási, szociális és egészségügyi intézményeikben mindenben követik a hatósági előírásokat, amelyeket intézményeik közvetlenül is megkapnak.

Az MKPK múlt csütörtökön kiadott közleményében elrendelte a szenteltvíztartók kiürítését a templomokban, kérték a
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 20:03
Vizes vb 2017 - Elkészült a Duna Aréna
főpolgármester beszédében az elmúlt 80 év legnagyobb sportberuházásának nevezte az építkezést, a világbajnokságot pedig a valaha volt legnagyobb magyarországi sporteseménynek, amely igazi kihívás, ugyanakkor "a mai nap is bizonyítja, hogy sikeresen fel tudunk készülni".

Hozzáfűzte, Budapest célja, hogy számokban felülmúlja az elmúlt két vizes világbajnokság eredményeit: 2013-ban Barcelonában és 2015-ben Kazanyban háromezer sportoló vett részt, százezer néző szurkolt a helyszíneken, a televízió-közvetítésekkel pedig közel négymilliárd nézőt értek el. Ezt szeretné most túlszárnyalni a magyar főváros, melynek célja, hogy legalább ötmilliárd emberhez jussanak el a közvetítések.

"Budapest a világbajnokság alatt a legszebb arcát mutathatja, ha el nem rontjuk ezt a saját össze-vissza kommunikációnkkal" - jegyezte meg Tarlós István, utalva az óriás-toronyugró versenyre is, amelynek közvetítései során a Parlament lesz majd látható a háttérben.A főpolgármester hangsúlyozta, ez a beruházás egy
velemenyezd, 2017. február 21. kedd, 14:23
25 tartható és előremutató fogadalom az újévre
elmondani a véleményünk, vagy reklamálni valami miatt - ezeket is megteheted kedvesen.

18. Kevesebb idő a közösségi oldalakon.
Tudom, hogy rendkívül szórakoztató a több száz ismerős bejegyzéseit böngészni, lájkolgatni, sőt, megosztani másokkal olyan hasznos információkat, hogy mit főztél, mit ettél, vagy éppen hol jársz. Azonban mindezek a dolgok kiegészítve a vicces cicás videókkal, motiváló idézetek tömkelegével, megható sztorikkal, rejtett kamerás felvételekkel, élő videó-közvetítésekkel - nos, nem hinném, hogy a javadat szolgálják. Hanyagold.

19. Újrahasznosítás
Ahelyett, hogy orrba szájba vásárolnád a rengeteg felesleges dogot, kezdd el felhasználni azt, ami van. Válogasd külön a hulladékot, védd a környezeted. Amit tudsz, azt javíts meg. Sok felesleges dolog vándorol a kukába, pedig vannak emberek, akik örömmel használnák azokat. Saját magad is sok értelmetlen kiadástól szabadulhatsz meg, ha tudatosan figyelsz az újrahasznosításra.

20. Nézz
lenke1964, 2017. január 05. csütörtök, 08:52
Ismét az M4 Sport támogatja az Év sportolója-gálát
közvetítési szempontból is rendkívüli év volt az idei.

"Együtt készültünk a labdarúgó Eb-re az MLSZ-szel és a válogatott vezetésével, mert mindannyiunknak teljesen ismeretlen terep volt az, hogy hogyan mutassuk meg a csapatunkat egy Európa-bajnokságon. Az olimpia közvetítésének szervezését másfél évvel korábban kezdtük meg, és meggyőződésem, hogy sikerült közelebb hozni az olimpiát a nézőkhöz. Egy közvélemény-kutatás szerint a nézők 90 százaléka nagyon elégedett vagy elégedett volt a riói közvetítésekkel, ahol a londoni kettő után ezúttal már tíz stábbal dolgoztunk. Paralimpiai közvetítés pedig korábban még soha nem volt Magyarországon" - sorolta Héder Barna, hozzátéve, ilyen körülmények között egyértelmű volt, hogy az M4 újra a nevét adja a díjátadó ünnepséghez.

Szöllősi György, a szervező Magyar Sportújságírók Szövetség (MSÚSZ) elnöke közölte, büszkék az 59 éves hagyományra, ugyanakkor fontos, hogy évről évre látványosabb és élvezetesebb legyen a gála. Ebben segít az M4, amely második éve az
velemenyezd, 2016. november 09. szerda, 11:07
Képek, videók
esztergom0223.jpg
maroka
2020. február 23. vasárnap, 14:15
rólam esztergom0721.jpg
maroka
2018. július 22. vasárnap, 22:55
rólam esztergom0721_5.jpg
maroka
2018. július 22. vasárnap, 22:54
rólam esztergom0721_6.jpg
maroka
2018. július 22. vasárnap, 22:53
rólam esztergom0721_2.jpg
maroka
2018. július 22. vasárnap, 22:52
esztergom0721_3.jpg
maroka
2018. július 22. vasárnap, 22:50
esztergom0721_4.jpg
maroka
2018. július 22. vasárnap, 22:49
esztergom0721_2.jpg
maroka
2018. július 22. vasárnap, 22:48
esztergom0721_5.jpg
maroka
2018. július 22. vasárnap, 14:54
esztergom0721_10.jpg
maroka
2018. július 22. vasárnap, 14:51
esztergom0721_8.jpg
maroka
2018. július 22. vasárnap, 14:50
esztergom0721_7.jpg
maroka
2018. július 22. vasárnap, 14:49
EWTN - February 26 13 49
muhold
2008. február 26. kedd, 13:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.