Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 07:32 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
CDU-tisztújítás - Nógrádi György: nem csak pártelnököt, kancellárjelöltet is választanak Németországban
A szakértő az M1 aktuális csatornán csütörtökön elmondta: Annegret Kramp-Karrenbauer CDU-főtitkár és Friedrich Merz, a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös parlamenti (Bundestag-) frakciójának volt vezetője között szoros a verseny a pártelnöki tisztségért. Merz hihetetlenül tehetséges gazdasági szakember, akit logikus döntés lenne pártelnöknek, ezáltal kancellárnak választani - jelentette ki. Merzet többek között Wolfgang Schauble, a Bundestag elnöke is nyíltan támogatja, és a többi pártvezetővel folytatott vitán is nagyon jól szerepelt - tette hozzá.

Angela Merkel október végén jelentette be, hogy nem pályázza meg ismét a CDU elnöki tisztségét, 18 év után befejezi pártvezetői munkáját, és legkésőbb a ciklus végén, 2021 őszén visszavonul a politikai életből.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 10:31
Címkék: Nógrádi György, Annegret Kramp-Karrenbauer CDU-főtitkár, Friedrich Merz, Keresztényszociális Unió, Wolfgang Schauble, Angela Merkel,
Kommentek
A magyar kultúra napja - Átadták a KÓTA díjait
Kórus kategóriában a Komlói Pedagógus Kórus (karnagy Szabó Szabolcs), a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Bartók Béla Leánykara (karnagyok Kertész Attila és Rózsa Bernadett), a Szegedi Bartók Kórus (karnagyok Rozgonyi Éva, Ordasi Péter és Valkai Dávid) érdemelte ki az elismerést. A karnagyok közül Fehér Anikó, Kiss Csaba Márton és Kocsis-Holper Zoltán, a tanárok közül Bárdosi Ildikó, Hovánszki Jánosné, Hraschek Katalin és Török Attiláné Dolinka Erzsébet vehette át a díjat vasárnap esti ünnepségen - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Kórusénekes és kórustitkár kategóriában Arató László (Pécsi Bartók Béla Férfikar), Koncz László (Tisza-Folk Alapítvány), Kőszegi György (Dombóvári Kapos Kórus) és Légrádi Ferenc (Budapesti Lantos Kórus), népzenei kategóriában ifjabb Horváth Károly és Maczkó Mária részesült kitüntetésben.

A nemzetiségi kategória díjazottja Németh Tibor citeraművész, a Budapesti Szlovák Tannyelvű Gimnázium Énekegyüttese (művészeti vezető Kosár Bartalos Ágota) és a Győri Akord Lengyel
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 15:01
Szakértő: a bajor CSU új elnöke javítaná viszonyát a német kormánypárttal
A szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, a tisztségért egyedüli jelöltként induló politikust a küldöttek 13 százaléka nem támogatta, ami jelzésértékű, és kifejezi azt a létező aggodalmat, hogy Markus Söder egy vidéki politikus, akinek nincsenek berlini tapasztalatai, kapcsolatai.

Markus Söder Horst Seehofert váltotta a CSU élén, aki több mint tíz év után távozott a tisztségből, és aki továbbra is bajor belügyminiszter a szövetségi kormányban - jegyezte meg.

Nógrádi György szerint Markus Söder nyilatkozataiból kiolvasható, hogy a 2018-ban feljött Zöld Párt, és az Alternatíva Németországnak (AfD) szavazóival próbálja majd pótolni pártja népszerűségvesztését.
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 11:41
Nógrádi György: Kína globális játékos akar lenni
A világpolitika súlypontja áttevődött Dél-Kelet-Ázsiába. Kína célja, hogy tíz év múlva az Egyesült Államok egyenrangú partnere legyen, az Egyesült Államok pedig már csak katonai téren tekinti Oroszországot az elsőszámú riválisának, minden más területen Kína visszaszorítására koncentrál - vélekedett a szakember.

Észak-Korea az egyik ütköző zónája ennek a szembenállásnak. Bizonyos értelemben Észak-Korea és az Egyesült Államok egymásra utalt, Észak-Korea sorsáról azonban Kína dönt. Észak-Korea nem tud és nem is akar Kína nélkül lépni - fűzte hozzá Nógrádi György.
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 11:49
Szakértő: Európa meggyengült
Elemzése szerint jelenleg "messze" a legnagyobb globális hatalom az Amerikai Egyesült Államok, tőle leszakadva, de feltörekvőben áll Kína, a harmadik helyen pedig Oroszország szerepel. Európa már nem "globális játékos" - mondta Nógrádi György, rámutatva arra, hogy ezt rendkívül nehezen veszik tudomásul Berlinben Londonban, Párizsban, Rómában.

A biztonságpolitikai szakértő hozzátette: a Közel-Keleten Európának érdemben nincs befolyása.

Nógrádi György kitért a francia és a német belpolitikai helyzetre. Azt mondta: Emmanuel Macron francia elnök ígéreteit - elődeihez, Francois Hollande-hoz és Nicolas Sarkozyhez hasonlóan - nem tudta végrehajtani, a legnépszerűtlenebb elnök.

Németországban mindhárom kormánypárt (CDU, CSU, SPD) elnöke megbukott az idén, a CSU pedig Bajorországban elvesztette az abszolút többségét - mondta Nógrádi György. Németországban 2019-ben négy tartományi választást is tartanak: egyet Brémában, hármat pedig a volt NDK területén, ahol rendkívül erős a kommunista utódpárt
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 11:00
Nógrádi György: az IÁ harcosai szétszóródtak a világban
Elemzésében arra utalt, hogy Irakban és Szíriában a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet jelentős részét megsemmisítették, ígyharcosaik szétszóródtak a világban.

A szakértő kiemelte továbbá, hogy nem csak a terrorizmus jellemző világszerte, hanem az attól való félelem is. A minap Marokkóban történt gyilkosság és egy bécsi étteremben történt leszámolásnál is elsőként terrorcselekményre gyanakodtak.
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 09:00
Először rendezik meg a Székesfehérvári Zsidó Napokat
Az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy fontos napok elé néz Székesfehérvár, hiszen "a kultúrájára, történelmére méltán büszke városban" a kulturális élet gazdagítása alapvető cél, s ebbe kiválóan illik a zsidó fesztivál. Megjegyezte, hogy bár ez lesz az első alkalom, reményei szerint időről időre visszatérő programmá válik.

A polgármester kiemelte, hogy a gazdag programkínálat tovább erősítheti a városban a lokálpatriotizmust, az összefogást, továbbá a békés egymás mellett élést.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke elmondta: nagy izgalommal várják a rendezvényt, amely zsidók és nem zsidók együttéléséről szól, valamint a zsidó kultúráról, ételekből és a közös értékekből ad ízelítőt.

Közölte, hogy szervezetük néhány éve úgy döntött, hogy a változó világra nyitott zsidóságot szeretné képviselni, s ennek szellemében rendezik meg a Székesfehérvári Zsidó Napokat az egykori koronázó városban
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 15:11
Biztonságpolitikai szakértő: tizedeken dőlhet el, milyen koalíció alakul Hessenben
Nógrádi György az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában elmondta, Hessen egy relatíve kicsi, de rendkívül gazdag tartomány, ahol sok minden található: kiváló egyetemek és a frankfurti tőzsde is.

A felmérések szerint az várható, hogy mindkét nagy párt 10 százalékot "esik" a választáson: a Kereszténydemokrata Unió (CDU) nyerhet, de 28 százalékra mérséklődhet a támogatottsága, míg Német Szociáldemokrata Párt (SPD) 20 százalékra eshet. Mindeközben a zöldek is feljöttek 20 százalék körülire; az utóbbi időben minden tartományban fantasztikus győzelmet arattak - fogalmazott. Mindemellett a kispártok is erősödtek, a kommunista utódpárt és a liberálisok is - tette hozzá. Mindezek nyomán a szakértő szerint szinte bármilyen koalíció lehetséges.

Nógrádi György azt is elmondta, a hesseni választási eredménynek a berlini politikára is nagy hatása lehet. Ugyanis - mint elmondta - a napokban a CDU főtitkára úgy nyilatkozott: egy hesseni "nagy vereség" után szóba jöhet, hogy felmondják a
velemenyezd, 2018. október 28. vasárnap, 09:16
Képek, videók
SZKT-Angyalka.-Nógrádi B.
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:54
NOGRADI-KATALIN.jpg
cserhat3
2017. április 09. vasárnap, 15:50
SzKT-Lippai R-né-Nógrádi
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:08
nógrádi túrógombócleves
ibolya58
2016. május 26. csütörtök, 16:27
nográdi túrógombócleves
ibolya58
2016. május 26. csütörtök, 16:23
Nógrádi Tóth István.jpg
farkas1945
2011. március 15. kedd, 11:09
nógrádi népviseletek
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 11:41
Nógrádi Vár
monza-attila
2009. március 18. szerda, 08:19
Nógrádi Gábor.jpg
ujjozsef
2009. február 10. kedd, 08:11
tisztújító.jpg
agica2004
2009. március 25. szerda, 13:24
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
Burg Katz Németországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 18:23
0 kastély Németországban.
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 15:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.