Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 09:01 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
CDU-tisztújítás - Nógrádi György: nem csak pártelnököt, kancellárjelöltet is választanak Németországban
A szakértő az M1 aktuális csatornán csütörtökön elmondta: Annegret Kramp-Karrenbauer CDU-főtitkár és Friedrich Merz, a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös parlamenti (Bundestag-) frakciójának volt vezetője között szoros a verseny a pártelnöki tisztségért. Merz hihetetlenül tehetséges gazdasági szakember, akit logikus döntés lenne pártelnöknek, ezáltal kancellárnak választani - jelentette ki. Merzet többek között Wolfgang Schauble, a Bundestag elnöke is nyíltan támogatja, és a többi pártvezetővel folytatott vitán is nagyon jól szerepelt - tette hozzá.

Angela Merkel október végén jelentette be, hogy nem pályázza meg ismét a CDU elnöki tisztségét, 18 év után befejezi pártvezetői munkáját, és legkésőbb a ciklus végén, 2021 őszén visszavonul a politikai életből.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 10:31
Címkék: Nógrádi György, Annegret Kramp-Karrenbauer CDU-főtitkár, Friedrich Merz, Keresztényszociális Unió, Wolfgang Schauble, Angela Merkel,
Kommentek
Biztonságpolitikai szakértő: tizedeken dőlhet el, milyen koalíció alakul Hessenben
Nógrádi György az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában elmondta, Hessen egy relatíve kicsi, de rendkívül gazdag tartomány, ahol sok minden található: kiváló egyetemek és a frankfurti tőzsde is.

A felmérések szerint az várható, hogy mindkét nagy párt 10 százalékot "esik" a választáson: a Kereszténydemokrata Unió (CDU) nyerhet, de 28 százalékra mérséklődhet a támogatottsága, míg Német Szociáldemokrata Párt (SPD) 20 százalékra eshet. Mindeközben a zöldek is feljöttek 20 százalék körülire; az utóbbi időben minden tartományban fantasztikus győzelmet arattak - fogalmazott. Mindemellett a kispártok is erősödtek, a kommunista utódpárt és a liberálisok is - tette hozzá. Mindezek nyomán a szakértő szerint szinte bármilyen koalíció lehetséges.

Nógrádi György azt is elmondta, a hesseni választási eredménynek a berlini politikára is nagy hatása lehet. Ugyanis - mint elmondta - a napokban a CDU főtitkára úgy nyilatkozott: egy hesseni "nagy vereség" után szóba jöhet, hogy felmondják a
velemenyezd, 2018. október 28. vasárnap, 09:16
Október 23. - Fekete Zsolt: Salgótarjánban történt a legvéresebb leszámolás
A városvezető úgy fogalmazott: különös helyzetben vannak a salgótarjániak; a harcok nagy része ugyan Budapesten folyt, a hősök szobrai nem a nógrádi megyeszékhelyen találhatók, de az októberi eseményeket követő legvéresebb, leginkább megmagyarázhatatlan erőszakos leszámolás Salgótarjánban történt.

"Ezért mi emlékezünk az 1956. december 8-án tüntető tömegre és a kegyetlen sortűz ártatlan áldozataira is" - mondta a polgármester.

Fekete Zsolt arról is szólt, hogy október 23-a, és az, amit az akkori történések elindítottak, nem távoli történelem, "ma is itt van közöttünk".

A polgármester az '56-os forradalom legnagyobb sikerének nevezte, hogy "fényt gyújtott a sötétségben", megmutatta: az átlagembereké a legnagyobb erő, ha összefognak egy közös célért.

Salgótarján és Nógrád megye önkormányzata közösen tartotta október 23-i megemlékezését a megyeházán elhelyezett, az 1956-os szabadságharc Nógrád megyei mártírjai emlékére állított emléktáblánál.

Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a megyei
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 13:30
Nógrádi szakképző iskolákra telepítettek napelemerőműveket
Gembinczki Ferenc elmondta: közel 122 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a centrum a projektre az Európai Unió Kohéziós Alapjából, illetve a hazai központi költségvetésből.

Salgótarjánban a Borbély Lajos és a Stromfeld Aurél, Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán és a Szondi György nevét viselő intézményt korszerűsítették.

A főigazgató tájékoztatása szerint a beruházásokkal havi szinten százezer forintot takaríthatnak meg az iskolák, saját áramtermelésükkel pedig függetleníthetik energetikai ellátó-rendszerüket.

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum a beruházással éves szinten közel 200 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást - tette hozzá.
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 16:54
Szakértő: több ponton ütközik a CDU és a CSU koncepciója
A szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában példaként említette, hogy menekültügyben a CSU koncepciója szerint német, nemzeti megoldás kell, míg Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke hétfőn összeurópai megoldást szorgalmazott.

A CSU és elnöke, Horst Seehofer belügyminiszter kidolgozott egy 63 pontos "mestertervet" is, de azzal Angela Merkel nem ért egyet - fűzte hozzá.

Nógrádi György szerint mostanra mindkét párt meggyengült, és nem tudni, melyik párt jöhet ki a vitából győztesen. A szakértő úgy értékelt, Horst Seehofer is kemény ellenfél, veszítenivalója nincs.
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 21:23
Iráni atomprogram - Szakértő: nem kizárt a katonai összecsapás
A szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton azt mondta: Európa próbál egyensúlyozni a Közel-Kelet és az Egyesült Államok között, de akkora az amerikai gazdasági, pénzügyi, technológiai, hírszerzési fölény, hogy azzal szemben nem képes valós ellensúlyt képezni.

Az Egyesült Államok Irán elleni fellépését támogatja Izrael és a szunnita világ, élén Szaúd-Arábiával. Eközben Németország egyedül gyenge, az EU pedig nem egységes - jegyezte meg Nógrádi György.

Hozzátette: ebben a helyzetben az EU mindenképpen vesztes, cégei piacokat vesztenek, az Egyesült Államok "percek alatt" érvényesíti erőfölényét az egyes európai országokkal szemben.
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 00:06
Nógrádi: „Borul” a német társadalom
Nógrádi: ,,Borul" a német társadalom

Az iszlám hozzátartozik Németországhoz, és ehhez hozzá kell szokni, mert a történelem megállíthatatlan - mondta Wolfgang Schäuble, a Bundestag elnöke a napokban. Az országban folyamatosan nő az illegális bevándorlók száma, hiszen egy migráns nő akár négy-nyolc gyereket is szül, míg a német nők jellemzően egy gyermeket hoznak a világra. A Kossuth Rádió 180 perc című műsorának vendége Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt.

Wolfgang Schäuble, a Bundestag elnöke a napokban azt mondta, az iszlám hozzátartozik Németországhoz, és ehhez hozzá kell szokni, mert a történelem megállíthatatlan. A biztonságpolitikai szakértő erről úgy vélekedett: a Bundestag elnöke természetes, hogy segíti Angela Merkel német kancellárt, hiszen egy párthoz tartoznak.

Egy menekült anya gyermekével az athéni 2nd School foglalt ház udvarán 2016. december 5-én. Miután 2016 márciusában Macedónia teljesen lezárta határait, körülbelül
tinka1951, 2018. április 04. szerda, 05:58
Miért nem foglalkoztok vele, hogy napi szintűek a terrorcselekmények?
Én nem vagyok sem jobbos, sem balos.
Én csak a híradásokat nézem. Bármelyik csatornán,azt lehet hallani, hogy a migránsokat nem kell befogadni, mert a bűnözéssel jár együtt. Az emberek, a keresztények zaklatása minden napos , bármelyik befogadó országban.
Már nem lehet egy Istentiszteletre elmenni, mert oda is beférőztek.

Nézem és hallgatom a politológusokat, Nógrádi Györgyöt-- nem hiszem , hogy hazudik !!!!
Arra kérek mindenkit, hogy az eszére hallgasson, nem kérek senkit, hogy ide-vagy oda szavazzon !
Lásson a világban-a híradásokban- higgyen azoknak , akik látják a migránsokkal való életet !
Nem kell ide lefizető nyilatkozatokat hallgatni !
Már sok-sok TV adó adja a híreket--- csak figyelni kell. Ezek sem jobbikos-sem balos híradások !
Szeretném a családomat, unokáimat is biztosnásban tudni.
A kerítés egyfajta biztorítást nyújt !
Nem azok- akik le akarják bontani !
Svédországban azért endegtég be a migránsokat, mert a politikusok nagy részének
agica2004, 2018. március 28. szerda, 18:26
Képek, videók
SZKT-Angyalka.-Nógrádi B.
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:54
NOGRADI-KATALIN.jpg
cserhat3
2017. április 09. vasárnap, 15:50
SzKT-Lippai R-né-Nógrádi
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:08
nógrádi túrógombócleves
ibolya58
2016. május 26. csütörtök, 16:27
nográdi túrógombócleves
ibolya58
2016. május 26. csütörtök, 16:23
Nógrádi Tóth István.jpg
farkas1945
2011. március 15. kedd, 11:09
nógrádi népviseletek
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 11:41
Nógrádi Vár
monza-attila
2009. március 18. szerda, 08:19
Nógrádi Gábor.jpg
ujjozsef
2009. február 10. kedd, 08:11
tisztújító.jpg
agica2004
2009. március 25. szerda, 13:24
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
Burg Katz Németországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 18:23
0 kastély Németországban.
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 15:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.