Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 17:02 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Miklós Edit síző Győrben tesztelte légellenállását
A 2014-es szocsi olimpián lesiklásban hetedik versenyző elmondta, hogy a teszt célja egy olyan testtartás megtalálása volt, amellyel könnyebben lehet nagyobb sebességet elérni. Hasznosnak és fantasztikusnak nevezte a tesztet, úgy fogalmazott, hogy a tapasztalatot mindenképpen fel tudja használni.

A 29 éves Miklós Editnek - aki januárban súlyos térdsérülést szenvedett - a jövőben több hasonló tesztelési lehetősége is lesz a győri járműgyárban.

A szerdai teszten először az óránkénti ötven kilométeres szélsebességet imitálták a sajtó képviselőinek jelenlétében, aztán a 120-at már csak a szakmai stáb jelenlétében tesztelték a maximum óránkénti 160 kilométeres szélsebesség elérésére képes csatornában. A sílécek egy csapágyon mozgó alapra voltak ráerősítve.

Miklós Edit beszélt arról is, hogy lassan készen áll a visszatérésre, nincsenek fájdalmai. Decemberben, a kanadai Lake Louise-ban versenyez majd először - úgy fogalmazott, hogy szívesen kezdi ott a világkupa-szezont -, s a célja az, hogy a februári, phjongcshangi téli játékokra visszahozza a legjobb formáját.

Stefan Abplanalp, Miklós Edit svájci edzője elárulta: a minél jobb eredmény elérése érdekében Svájcban és Norvégiában is - ahol korábban dolgozott - rendszeresen tesztelik a sízők légellenállását szélcsatornákban.

Az Audi Hungaria Zrt. szélcsatornáját 2014-ben helyezték üzembe. A 250 négyzetméter alapterületű, kétszintes épületben egy két négyzetméter átmérőjű kiömlőn keresztül maximum óránként 320 ezer köbméter levegő áramlik, ami 116 olimpiai szabványméretű úszómedencét tudna megtölteni levegővel. A négy méter átmérőjű színpad 15 fokban forgatható jobb és bal irányba is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 25. szerda, 13:41
Címkék: Miklós Edit, Miklós Editnek, Lake Louise-ban, Stefan Abplanalp, Audi Hungaria Zrt, 2014-es szocsi,
Kommentek
BTF - Egy hónap múlva kezdődik a 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál
erre az évfordulóra is színes programsorozattal emlékezik a BTF, de továbbra is kiemelt szerző Liszt Ferenc is: a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM) rendezik meg az idei Liszt-maratont, a Staatskapelle Weimar pedig Liszt először csupán 2018-ban bemutatott, Sardanapalo című operatöredékével érkezik - közölte.

Káel Csaba kiemelte Kurtág György Magyarországon még sosem játszott, A játszma vége című operájának bemutatóját, valamint a Máriák városa címmel, Astor Piazzolla művei nyomán készült produkciót is: Miklósa Erika és Novák Péter rendhagyó, szcenírozott koncertje zárja majd a fesztivált április 18-án és 19-én.

Fontos vendég lesz Akram Kham is: a világ egyik legjelentősebb koreográfusa egy gyerekeknek szóló produkcióval érkezik Budapestre - szólt Káel Csaba a BTF programjáról.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ nemrég leköszönt ügyvezetője a Zsabó Fesztiválra hívta fel a figyelmet: a régizenei programsorozat fő helyszíne idén a Kiscelli Múzeum lesz, de lesz koncert az
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 13:42
A denevérrel búcsúztatja az óévet az Erkel
A szilveszter esti előadás végét hagyományosan éjfélre időzíti az Opera, ami után a kijáratnál pezsgő, a színház felett pedig rövid tűzijáték is várja a közönséget. Szinetár Miklós klasszikus díszletei között, Csikós Attila és Vágó Nelly díszleteiben és jelmezeiben a mulatságos történet főbb szerepeit Rezsnyák Róbert és Szappanos Tibor, Kolonits Klára és Horti Lilla, valamint Miklósa Erika és Kiss Diána énekli - közölte a dalszínház hétfőn az MTI-vel.

Az első napját az Opera immár hagyományosan Beethoven IX. szimfóniájával és az intézmény felkérésére született új művek bemutatásával ünnepli. Haydn A teremtés című oratóriumának részletére Rujsz Edit készített koreográfiát, amelyet a Magyar Nemzeti Balett művészei mutatnak be felvételről. Orbán János Dénes Csak vers, szabadság, szerelem című költeményét Csémy Balázs színművész adja elő, valamint leleplezik Verebes György festőművész Újjászületés című alkotását. Az Opera Zenekar Kovács Zoltán zeneszerző, az Opera I. fagottművészének Három a tánc... -
velemenyezd, 2019. december 30. hétfő, 16:21
Miklós Edit szerint a 2026-os téli olimpiára érhet be a sícsapat
A sportvezető kedden az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy ennek ellenére vannak olyan sportolók, akiknek szereplésében szinte biztos a 2022-es, pekingi játékokon. Példaként a síugró Vörös Virágot említette, aki rendszeresen szerepel a legmagasabb szinten, azaz a világkupaversenyeken, múlt hétvégén például 37. lett.

A versenyzőként lesiklásban olimpiai hetedik Miklós Edit kiemelte a hódeszkás Fritz Botondot is, aki Big Air és slopestyle-ban is jól szerepel Európa- és világkupa-viadalokon, de múlt héten felkartörést szenvedett edzésen. Róla azt mondta, hogy valószínűleg jövő év elején tud majd visszatérni.

"Fontos megmutatni, téli sportokban is olimpiai szereplők tudunk lenni, és nemcsak szereplők, hanem jó eredményt is tudunk elérni" - mondta Miklós Edit. Hozzátette: a síkrosszos Papp Koppány is indul már a vk-sorozatban, de ő még csak "tapogatózik". Esetében az a cél, hogy a következő idényre, amikor megkezdődik az olimpiai kvalifikáció, felvegye a ritmust.

Miklós Edit arról is
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 12:01
Hatan kaptak Junior Prima-díjat magyar sajtó kategóriában
cikkeivel, elemzéseivel megtakarításra és öngondoskodásra ösztönöz, de kiemelt figyelmet fordít az internetes csalásokra, a piramisjátékokra is - mondta méltatásában Varga Edit, az InfoRádió szerkesztő-műsorvezetője.

Koltay Annát a munkája iránti alázat jellemzi. Felkészült szerkesztő, érdeklődő riporter, karakteres műsorvezető, aki arra törekszik, hogy igényesen mutassa be a könnyűzenei, fiatalokat érintő témákat. Munkája a bizonyíték rá, hogy ma is lehet trendi a köztévézés - hangoztatta Vaszily Miklós, a TV2 elnöke.

Nagy Kristóf a mozgókép irányába indult el, de remek váltás után kiváló elemzéseket készített a nyomtatott sajtóban az agrárium, a munkaerőpiac és a kiskereskedelem területén. Rendkívül lelkiismeretes és kitartó, könnyen teremt kapcsolatot - emelte ki Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Nemes Anna gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy televíziós bemondóként dolgozhat, de riporteri, szerkesztői feladatokat is ellát. Szorgalma példaértékű, minden témába alaposan beleássa
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 17:42
MOB fair play gála - Hat kategóriában adtak át elismeréseket
bizottságának elnöke emlékeztetett arra, hogy Párizsban 1963-ban alakult meg a Nemzetközi Fair Play Bizottság, Magyarországon pedig az első díjakat 1967-ben ítélte oda a Magyar Újságíró Szövetség és az Országos Sporthivatal által létrehozott fair play testület.

"A díjátadók több évtizedes története során ez az első alkalom, hogy a Magyar Sportjogász Társaság (Sportjus) is bekapcsolódott, hiszen a fair play és a jog együtt jár" - mondta, majd hozzáfűzte: szerinte azért a fair play több annál.

Kásler Miklós köszöntőjét Kovács István olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó, az est házigazdája olvasta fel.

"A sport kitartásra, egymás tiszteletére nevel, tanít és ösztönöz. Példaképek nemcsak sikeres sportolók lehetnek, hanem azok is, akik segítenek társaikon, bajba jutott ellenfeleiken" - állt többek között az emberi erőforrások miniszterének üzenetében.

Kulcsár Krisztián MOB-elnök kiemelte a Nemzetközi Fair Play Bizottságot is irányító Kamuti Jenő fáradhatatlan tevékenységét; mint mondta,
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 21:02
1956-tal kapcsolatban még nagyon sok mindent elhallgatnak
13 napos harcban résztvevőknek? És gyilkosként vettek részt az 1956-os népfölkelés leverését követő véres megtorlásban?

8.) Hogyan lehetséges, hogy a ,,reformkommunistákra", azokra, akik nem eltörölni, hanem csak jobbítani akarták a szocializmusnak nevezett diktatúrát, vonatkozott az 1963-ban meghirdetett közkegyelem - ily módon az 1990 utáni közéletének legismertebbjei - mint pl.:Göncz Árpád, Fónay Jenő, Mécs Imre, Eörsi István, Haraszti Sándor, Márton András, Vásárhelyi Miklós,stb - néhány év vagy hónap letöltésével szabadulhattak?

9.) Hogyan lehetséges, hogy a ,,kölyökharcosoknak" nem kegyelmezett a rendszer?
Bóna Rudinak és társainak az utolsó percekig végig kellett szenvedni a rájuk kiszabott büntetést."
Bóna Rudinak a letöltött 11 év múltán még kettőt a rácsok között kellett töltenie, hiszen közvetlenül a "szabadság" első napjaiban tiltott módon akarta elhagyni az országnyi börtönt - a disszidálási kísérletet pedig, mint ismert,
furaila, 2019. október 17. csütörtök, 23:58
Felkészültek a szervezők a virágkarnevál biztosítására Debrecenben
pedig 3D-animációk vetítésével "keltik életre".

Bódor Edit,a virágkarnevál főszervezője jelezte, csütörtökön 51 prímás lépett fel egyszerre a Nagytemplom előtt, s még aznap elkészült Debrecen kenyere, amelyhez 103 éves kovászt, három féle mustármagot és mézet is felhasználnak.

A nagyerdei Békás-tónál már megnyílt és igen népszerű a Cseh sörkert, péntek este a belvárosi Baltazár Dezső téren kubai fiestát rendeznek, a Nagytemplom előtt pedig a Klasszikusok éjszakája keretében mások mellett fellép Miklósa Erika és Haja Zsolt operaénekes - sorolta.

Bódor Edit beszámolt arról is, hogy már érkeznek Debrecenbe a virágkarnevál "nagykövetei" és családtagjaik. Közülük a sajtótájékoztatón is ott volt a Csíkszentlélekről hét gyerekével érkező Esztány Zsolt és felesége, akikkel akkor találkozott a karnevál főszervezője, amikor a pápalátogatás idején két virágkocsival Csíksomlyón járt.

A "nagykövetek" az idén nem zsűriznek, mert minden művészeti csoport és virágkompozícó győztese az 50.
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:59
Horthy-korszakos írásaimért becsmérlő megjegyzéseket kaptam
Horthy Miklóst egy-emberként lefasisztázták, miközben teljesen rendbenvalónak találták, hogy egy 1956-os hazaáruló, tömeggyilkos unokája EP-i képviselő legyen!
DOBREV KLÁRÁRÓL van szó, akinek APRÓ ANTAL volt a nagyapja, aki TAGJA VOLT 1956-ban annak a KATONAI BIZOTTSÁGNAK, amelyik KIADTA A LÖVETÉSI PARANCSOT A SORTÜZEKRE!
Például: 1956. OKTÓBER 25-én a KOSSUTH TÉRI SORTŰZRE.
DOBREV KLÁRÁNAK és MINDEN UTÓDÁNAK az az ÉRDEKE, hogy semmiféle népirtásért soha, de soha ne lehessen elszámoltatni őket!

Pl.: az 1956. október 25-i sortűz, melynek áldozatait teherautóra dobálták és elszállították ismeretlen helyre!
Majd a gyászoló édesanyák, menyasszonyok, feleségek nov. 1-én feketébe öltözve a PÁRTHÁZ elé vonultak és kérték halottaik kiadatását. Nem kapták meg őket!!!!
Marosán György, pedig azt ordítozta, hogy:
- ,,KERGESSE MÁR EL VALAKI EZEKET A GYÁSZRUHÁS KURVÁKAT!"
*
Kinek a felelőssége, hogy ezek és leszármazottaik még mindig itt villoghatnak az
furaila, 2019. július 26. péntek, 01:52
Képek, videók
20140212miklos-edit-al pes
agica2004
2014. június 15. vasárnap, 11:31
214 légellenállás.JPG
cukor1st
2009. július 15. szerda, 23:44
szökőkút-Szocsi.jpg
agica2004
2014. szeptember 07. vasárnap, 17:42
Szocsi--téli olimpia.jpg
agica2004
2014. június 15. vasárnap, 14:11
Szocsi-téli olimpia.jpg
agica2004
2014. június 15. vasárnap, 14:10
Szocsi.téli olimpia.jpg
agica2004
2014. június 15. vasárnap, 14:10
Szocsi.jpg
agica2004
2014. június 15. vasárnap, 14:09
Szocsi 2014.jpg
agica2004
2014. június 15. vasárnap, 14:08
obama_szocsi.jpg
agica2004
2014. március 04. kedd, 16:48
szocsi kikötő
lacipecsenye
2012. június 20. szerda, 10:23
szocsi nemzeti parkban.jp
agica2004
2010. november 23. kedd, 16:19
Oroszország Szocsi 29.JPG
orsi1
2008. augusztus 22. péntek, 08:53
Oroszország Szocsi 28.JPG
orsi1
2008. augusztus 22. péntek, 08:53
Oroszország Szocsi 27.JPG
orsi1
2008. augusztus 22. péntek, 08:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.