Belépés
2019. november 17. vasárnap | 46. hét | 321. nap | 07:02 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elszegényedés
,,Könnyen szerzett vagyon elfogy, de aki keze munkájával gyűjt, az gyarapodik." Példabeszédek 13,11

,,Talán már ma húszmilliót nyer!" - ilyen és ehhez hasonló csábítások árasztanak el minket, hogy rábírjanak: vegyünk részt ebben vagy abban a szerencsejátékban. A nagy áruházban bevásárló háziasszonyt a legújabb sorsolási ajánlatokkal csalogatják. Az átlagpolgárt biztatják, küldje be nevét, címét (az újságra való előfizetéssel együtt), és részt vehet a milliós értékű sorsoláson. Vagy talán egy Bingo-sorsolásról van szó, amelynél a nyerés szinte garantált.

Mindezek mellett ott vannak természetesen a szerencsejáték nyilvánvalóbb formái: - rulett, lóverseny, lottó, totó stb.

Mit mond a Biblia mindezekkel kapcsolatban? Semmi jót.

Azt mondja: ,,Könnyen szerzett vagyon elfogy, de aki keze munkájával gyűjt, az gyarapodik" (Péld 13,11).

Azt mondja: ,,Vagyont akar szerezni a kapzsi ember, de nem tudja, hogy ínségbe jut" (Péld 28,22).

Azt mondja: ,,Aki törvénytelenül gyűjt gazdagságot, olyan, mint a madár, amely idegen tojásokon ül. Élete derekán el kell hagynia, és a végén bolondnak tartják" (Jer 17,11).

S ha a Tízparancsolat nem is mondja ki kategorikusan, hogy ,,Ne végy részt szerencsejátékban!" - azt határozottan kimondja: ,,Ne kívánd!" (2Móz 20,17). És ugyan, mi a szerencsejáték, ha nem a kapzsiság egyik formája?

A szerencsejátéknak különben is rossz mellékzöngéje van a hívők számára, ha arra gondolunk, hogy Jézus Krisztus megfeszítésénél a római katonák sorsot vetettek az Úr Jézus köntösére.

De gondoljuk csak végig, mennyi nyomorúságot és szegénységet hoztak családjukra a krónikus szerencsejátékosok, mennyi bűnt követtek el már emberek azért, hogy a veszteségüket pótolják, és arra is gondolnunk kell, gyakran milyen romlott az a társaság, amely szerencsejátékot játszik. Nem nehéz rájönnünk, hogy a szerencsejátéknak hívő keresztyén ember életében nincs helye.

Miután Pál apostol Timóteus szívére kötötte, hogy ,,ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele", figyelmezteti arra, hogy ,,akik pedig meg akarnak gazdagodni, kísértésbe meg csapdába, sok esztelen és káros kívánságba esnek, amelyek az embereket pusztulásba és romlásba döntik" (1Tim 6,8-9).

William MacDonald
kalmanpiroska, 2019. május 24. péntek, 08:20
Címkék: Jézus Krisztus, Miután Pál, William MacDonald, nagy áruházban, legújabb sorsolási, átlagpolgárt biztatják,
Kommentek
Költségvetés - Átfogó módosító javaslatot és "Budapest-csomagot" nyújt be a Párbeszéd
Szabó Tímea úgy fogalmazott, hogy "az átverés és az elszegényedés költségvetése" a 2020-as, amit szerdán kezd tárgyalni az Országgyűlés. Szavai szerint az úgynevezett családvédelmi akciótervvel már (...) 700 milliárd forint értékben el akarják adósítani a családokat.

A frakcióvezető az egészségügyet és az oktatást nevezte a költségvetés legnagyobb vesztesének. Úgy vélekedett: hiába állítják, hogy az egészségügy 180 milliárd forinttal többet kap, mint az idén, az inflációval, a szuperkórház-befektetéssel és a kórházak adósságával számolva az összeg gyakorlatilag stagnál, "még egy nagyító nélkül látható béremelésre sem elég". Hasonlóan járt az oktatás, amelyre reálértéken 32 milliárddal kevesebb jut - tette hozzá.

Szabó Tímea kijelentette: Orbán Viktor folytatja az átverést, amikor a fővárosról beszél. Miközben azt hangoztatja, hogy Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármesterrel felvirágoztatta Budapestet, valójában "kivéreztetés" zajlik. A zöldfelületek csökkennek, a lakók megfulladnak a
velemenyezd, 2019. június 18. kedd, 12:21
Püspöki szentmise a zalaegerszegi büntetés-végrehajtási ....
szentbeszédében a főpásztor.
Székely János püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia cigány pasztorációs bizottságágának vezetője személyes élményeiről is beszélt a fogvatartottaknak - írta összefoglalójában Gyöngyös Balázs plébános, börtönlelkész.
A főpásztor a szentmise után előadást tartott a romák származásáról, kultúrájáról, magyarországi jelenlétükről. Adatokkal alátámasztva ismertette, hogy a rendszerváltás után jelentősen csökkent a munkára való hajlandóság és nőtt az elszegényedés, és hogy sok munkaadó a cigányoktól vált meg legelőször. Pozitív példaként említette Székely János egy barátját, aki Nyugat-Magyarországon sok cigány embernek adott munkát - börtönből szabadultaknak is. A szombathelyi megyéspüspök felajánlotta a jelenlevőknek, hogy ha szabadulásuk után megkeresik őt, segít nekik felvenni a kapcsolatot e barátjával.
Székely János a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben a fogvatartottakhoz intézett beszédében hangsúlyozta, a cigányság egyetlen reménye
maroka, 2019. április 28. vasárnap, 08:43
Kövér: valódi nemzeti konszenzus a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács működése
bioszférájának működésébe, aminek következményeivel egyáltalán nem volt - és talán még ma sincs - tisztában - fejtette ki a házelnök.

Úgy vélte: számos más nemzeti erőforrásunkat sem gyarapítottuk, tartottuk fenn a megfelelő mértékben és minőségben.

"Az általunk korábban értékalapon idealizált nyugati világ gazdasági és politikai szereplői - ahogy mondani szokás - 1990 után csak a javunkat akarták, és mi majdnem minden javunkat át is adtuk nekik, csak nagyon későn felismerve a térségünk elszegényedését felerősítő gátlástalan érdekérvényesítési törekvéseket, s még később ellenállva ezeknek" - fogalmazott Kövér László.

Szerinte a népességszámban, tudásban, innovációban, egészségben, társadalmi együttműködési képességben való fogyatékosságaink és fogyatkozásaink azt eredményezték, hogy mai életminőségünk elmarad a lehetségestől, s hogy a jövő nemzedékek számára kevesebb erőforrást tudunk örökül hagyni a kívánatosnál.

Kövér László ezért elengedhetetlennek nevezte, hogy legyen egy olyan
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 12:11
Ellenállást hirdetett kongresszusán a Jobbik
megvalósítására.

Mint mondta, a Jobbik a nemzeti együttműködés rendszerével szemben határozza meg magát, "mindenkinek, aki kormányváltást, rendszerváltást szeretne ma elérni Magyarországon, annak legyen hiteles alternatívája".

Az ellenzéki politikus jelezte: a Jobbik hamarosan bemutatandó európai parlamenti választási programjának három központi üzenete lesz.

Ezek egyikeként a külső veszéllyel, vagyis a migrációval szembeni küzdelmet nevezte, másodikként az olyan szociális problémákat, mint például az elszegényedés vagy az elvándorlás, a harmadikként pedig az az autonómiát említette, amely a határon túli magyarság szülőföldön megmaradásának garanciája lehet.

Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője egy kérdésre - pontosabb adatokat később ígérve - azt közölte, taglétszámuk "érdemben nem változott" az elmúlt egy év során, arról nem tudott pontos adatokkal szolgálni, hogy a tanácskozás ötszáz résztvevője közül hányan voltak küldöttek, hányan vendégek.

A szövetségi
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 15:31
A DK átfogó felzárkóztatási stratégiát sürget a létminimum alatt élő gyermekek érdekében
Niedermüller Péter, az ellenzéki párt alelnöke, EP-képviselője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a Policy Agenda néhány napja megjelent kutatása szerint ma Magyarországon 750 ezer gyerek létminimum alatt él.

Különösen elgondolkoztatónak nevezte, hogy a kutatás szerint minél több a gyermekek száma a családban, annál nagyobb az elszegényedés veszélye. Így - szerinte - felmerül a kérdés, miként fog nőni az ország népessége, miközben a családok évének legfontosabb célkitűzése, hogy több gyerek szülessen Magyarországon.

Niedermüller Péter kijelentette: ha semmit nem teszünk ezen gyerekek érdekében, akkor 16 éves korukban minden használható tudás és képzettség nélkül fognak kikerülni az életbe. "Ez a 750 ezer létminimum alatt élő gyermek ma potenciális közmunkás" - fogalmazott a politikus.

Elmondta, pártja szerint szükséges a családi pótlék megemelése azon családoknál, ahol a kereset nem éri el az átlagbért. Sokkal hatékonyabb szociális és családgondozási rendszert kell
velemenyezd, 2018. szeptember 02. vasárnap, 14:19
A törvény nevében
mások, a mi vagyonunkat. Tette, teszi ezt úgy, hogy a jogrendszert tökéletesen kiherélve, akár névre szóló törvényeket gyártat, majd cinikusan közli: lehet perelni.

Orbán Viktor az az illető, akire az utókor úgy fog emlékezni, hogy kivezette ezt az országot Európából, ellenünk fordított minden civilizált társadalmat és saját hasznára megpróbálta kiépíteni a feudalizmust.

Orbán Viktorra úgy fog emlékezni az utókor, mint aki felelős az ország lakóinak kifosztásáért, a tömeges elszegényedésért és hatszázezer, vagy több ember külföldre meneküléséért.

Orbán Viktor azzal vonul be a történelembe, hogy Magyarországot véglegesen leszakítja az Uniótól, hogy valamiféle remélt előnyök fejében gyilkost ad ki Azerbajdzsánnak, hogy évtizedekre eladósítja az ország lakóit azért, hogy Putyin kedvében járjon.

Orbán Viktorra úgy fogunk emlékezni, mint akit soha nem látogatott meg egyetlen jelentős politikai személyiség, mint akit nem fogadnak a Fehér Házban.

Orbán Viktor
klarika47, 2018. augusztus 12. vasárnap, 09:12
Elhunyt Sztanyiszlav Govoruhin szovjet-orosz rendező
Vlagyimir Konkin főszereplésével bemutatott A Fekete Macska bandája című sorozatról (1979) és a Vorosilov mesterlövésze (1999) című filmről ismerhette.

A szovjet korszakban főképp ifjúsági, bűnügyi és akciófilmeket rendező Govoruhin a peresztrojka idején a politika felé fordult és az Oroszországi Demokrata Párt szellemi holdudvarának egyik vezető képviselője lett.

1990-ben Moszkvában Nika-díjat nyert az Így nem lehet élni című, sokkoló dokumentumfilmjével, amely egyebek között a bűnözés, az elszegényedés és az alkoholizmus problémájával foglalkozott. 1992-ben interjúfilmet készített Alekszandr Szolzsenyicinnel.

Govoruhin 1993 óta volt parlamenti képviselő, 1996-tól egy ideig ő vezette az alsóház kulturális bizottságát. 2000-ben jelöltként indult az elnökválasztáson, 2012-ben pedig ő vezette Vlagyimir Putyin elnök kampánystábját a kormányzó Egységes Oroszország párt elnökségének tagjaként.

A rendező egyebek között amellett szállt síkra, hogy a hollywoodi filmek bemutatóinak csökkentésével
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 12:02
Képek, videók
JÉZUS-KRISZTUS.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 11. szombat, 11:21
Jézus a Krisztus
dandej
2018. március 29. csütörtök, 16:59
Jézus Krisztus.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:24
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
jezus-krisztus-feltama das
borigit
2016. május 30. hétfő, 14:11
Megváltás Jézus Krisztus
sacimama
2016. március 26. szombat, 09:32
PJ Jézus Krisztus.jpg
sz719eszter
2016. március 20. vasárnap, 18:45
Jézus Krisztus
irmus
2016. március 20. vasárnap, 14:33
jezus_krisztus_224549_ 611
paka68
2016. január 30. szombat, 16:57
jezus_krisztus_szulete se.
borigit
2015. december 15. kedd, 13:13
„Miután elvesztette
menusgabor
2016. január 03. vasárnap, 18:31
4 1 Miután leöntöttük
jozsef_olah_9843
2015. június 14. vasárnap, 09:48
miután kivesszik a kemenc
wob
2012. október 28. vasárnap, 20:37
miután.png
zsofi0413
2011. szeptember 02. péntek, 18:43
Az új házőrző, miután a r
bolondoss
2009. október 15. csütörtök, 23:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.