Belépés
2020. február 24. hétfő | 9. hét | 55. nap | 23:55 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tűzszünetet sürget Líbiában az orosz és a török elnök
A két politikus amellett, hogy megnyitotta a Török Áramlat földgázvezeték fekete-tengeri szakaszát, több órán át tárgyalt négyszemközt, majd szűk keretek között is, külügyminisztereik és védelmi minisztereik társaságában.

A dokumentumban azt írták: közvetítőként arra szólítják fel az érintetteket, hogy állítsák le a harcokat, biztosítsák a stabilitást, tegyék meg a szükséges intézkedéseket Tripoliban és más városokban a mindennapi élet normalizálása céljából, és azonnal térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz annak érdekében, hogy véget érhessenek Líbia népének fájdalmai, és visszatérjen az országba a béke és a jólét.

Rámutattak: Líbiában a romló helyzet megrendíti a földközi-tengeri régió és az afrikai kontinens biztonságát és stabilitását, előmozdítja az illegális bevándorlást, a fegyverek elterjedését, a terrorizmust, a csempészetet és egyéb bűntevékenységeket.

Putyin és Erdogan a dokumentumban megerősítette határozott elköteleződését Líbia szuverenitása, függetlensége, területi integritása és nemzeti egysége mellett. Arra hívták fel a figyelmet, hogy az országban tartós béke és stabilitás csak a líbiaiak közötti átfogó párbeszéden alapulhat, amelyet egy, a líbiaiak által kezdeményezett politikai folyamat tud szavatolni.

Rámutattak: az azonnali fegyvernyugvás előfeltétele a líbiaiak közötti, az ENSZ-égisze alatt elindítandó politikai folyamatnak. Az orosz és a török elnök emlékeztetett: támogatják az ehhez alkalmas környezet megteremtését, majd hangsúlyozták, hogy kézzelfogható eredményeket csak a líbiaiak és a szomszédos országok részvétele és elköteleződése adhat.

Putyin a gázvezeték avatóünnepségén tartott beszédében azt mondta, hogy szerinte a régió történései a feszültség növelésére irányulnak. Azt hangoztatta, hogy mindeközben Oroszország és Törökország egészen más példát tanúsít, azon munkálkodik, hogy Európa és a világ népeinek javára legyen.

Erdogan felszólalásában arra hívta fel a figyelmet, hogy "senkinek nincs joga" csakis saját érdekei miatt a térséget és benne elsősorban Irakot "lángra lobbantani". Jelezte: Törökország minden elérhető eszközt mozgósít, és nem fogja hagyni, hogy "a régió vérbe és könnybe fulladjon". "Szövetségesünk, az Egyesült Államok és szomszédunk, Irán között a feszültség elért arra a pontra, amelyet egyáltalán nem kívánatos számunkra" - mondta, majd közölte, hogy Putyinnal folyamatosan egyeztetni fognak az ügyben. Erdogan végül reményét fejezte ki, hogy Oroszország támogatásával sikerül túljutniuk ezen a "gondterhes" időszakon.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 18:02
Címkék: Török Áramlat, Egyesült Államok, török elnök, szükséges intézkedéseket, mindennapi élet, tárgyalóasztalhoz annak,
Kommentek
Equilor: 2020-ban is jelenősen az eurózóna és a régió felett teljesíthet a magyar gazdaság
Az MTI-nek küldött hétfői elemzés szerint a GDP-növekedés 3,8 százalékos lehet az idén, amelyben továbbra is komoly szerepet kaphat a belső fogyasztás, illetve a hazai beruházások és az export. A reálbérek emelkedése a korábbi években tapasztaltaknál visszafogottabb ütemű lehet, a lakossági fogyasztás továbbra is erőteljes tényező maradhat, míg a beruházások és az export volumene a tavalyinál kisebb mértékben emelkedhet. Az infláció a jegybank célszintje felett, de még a toleranciasávon belül alakulhat: az Equilor várakozása szerint az éves, átlagos infláció 3,4 százalékos lehet, a maginfláció ugyanakkor megközelítheti a 4 százalékot, míg a jegybank által kiemelten figyelt, adószűrt maginflációs mutató 3,5-3,6 között alakulhat.

Az elemzés szerint az euró-forint árfolyama tartósan a 330-340-es sávban mozoghat, és nem lehet kizárni, hogy hosszabb-rövidebb időre a 340-es szint fölé kerül a jegyzés. A nemzetközi porondon a legmeghatározóbb az amerikai elnökválasztás, az amerikai-kínai kereskedelmi
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 12:32
Hillary Clintont a belfasti Queen's Egyetem kancellárjává nevezték ki
A közleményben Clinton "nagyszerű" és "kiváltságos" ténynek minősítette a felkérést, s emlékeztetett arra is, hogy régóta "gyengéd szeretettel" viseltetik Észak-Írország iránt. Személyében először lesz női kancellárja az intézménynek.

A kinevezés azonnali hatályú és öt esztendőre szól.

Hillary Clinton az egyetem 11. kancellárja lesz. Elődje, Tom Moran tavaly hunyt el.

A kancellári megbízatás többnyire reprezentációs feladatokkal jár, például a diplomaosztó ünnepségek vezetése, vagy az egyetem képviselete külföldön. Hillary Clinton, akinek az egyetem 2018-ban tiszteletbeli címet is adományozott, egyben az alkancellár, Ian Greer professzor tanácsadója is lesz.

Hillary és férje,Bill Clinton korábbi elnök kapcsolata Észak-Irországgal több évtizedes múltra tekinthet vissza. Bill Clinton volt az első hivatalban lévő amerikai elnök, aki 1995-ben látogatást tett Észak-Írországban. Elnökként bekapcsolódott az északír béketárgyalásokba és jórészt neki is köszönhető, hogy az 1994-ben kötött
velemenyezd, 2020. január 02. csütörtök, 18:41
Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek
mutatója pedig 0,64 százalékos pluszban indította a kereskedést.

A Dow Jones ipari átlag és az S&P 500-as emelkedését visszafogta, hogy a Boeing, amelynek árfolyama általában emelkedéssel szokott reagálni a kedvező kereskedelmi hírekre, 3,67 százalékos mínuszban nyitott, miután a repülőgépgyártó bejelentette, megfontolja, hogy csökkenti vagy leállítja a 737 MAX típusú gépek gyártását.

Pénteken mindhárom tőzsdeindex történelmi rekordot döntött az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban újabb tűzszünetet eredményező megállapodás bejelentésére, ám zárásra nagyjából az előző napi értékükre csúsztak le, mert a befektetőket elkedvetlenítette a konkrétumok hiánya. A Dow Jones 0,01 százalékos,az S&P 500-as mutató ugyancsak 0,01 százalékos, a Nasdaq Composite mutatója pedig 0,20 százalékos pluszban zárta a kereskedést.

Robert Lighthizer erősítette meg, hogy az elvi megállapodás megszületett. Bár nem rendeztek minden kulcsfontosságú problémát, jelentős sikert értek el, megtették az első lépést két
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 16:00
Ukrán válság - Zelenszkij: csak ukrán ellenőrzés alatt lehet választásokat tartani a Donyec-medencében
frontvonalnál lévő Sztanicja Luhanszka településre látogatott, oda, ahol a szemben álló felek először hajtottak végre még a nyáron csapatszétválasztást, s ott beszélt arról, milyen kérdéseket kíván felvetni a párizsi találkozón.

Ismételten kiemelte, hogy a normandiai csúcson tárgyalni akar az orosz, illetve szakadár fogságban lévő ukránok szabadon engedéséről, és konkrét időpontokat szeretne kapni ebben a kérdésben.

A következő fontos célkitűzésként azt nevezte meg, hogy sikerüljön valódi tűzszünetet elérni a kelet-ukrajnai válságövezetben, "egyértelmű feltételekkel és kötelezettségekkel". "Eddig Minszkben a sok megtartott találkozón még senki sem mondta meg, mi van akkor, ha megállapodunk a fegyvernyugvásban, de mégis újra tüzet nyitnak. Szeretnék erről is beszélni és eredményt elérni" - fejtette ki az elnök.

A harmadik megvitatandó kérdésként az orosz-ukrán határ Ukrajna általi ellenőrzésének helyreállítását nevezte meg.

"A negyedik kérdés - azt hiszem, hogy ez az egyik legnehezebb,
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:42
Ukrán válság - Befejeződött a csapatszétválasztás Zolotéban
ellenőrizték és igazolták.

Közben viszont Andrij Zahorodnyuk védelmi miniszter pénteken közölte, hogy nem tudják elkezdeni a tervezett napon, azaz november 4-én a csapatszétválasztást a Donyeck megyei Petrivszkénél, mert a település térségében csütörtökön is voltak tüzérségi támadások.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön jelentette be, hogy november 4-én megkezdik a csapatszétválasztást immár a harmadik településnél, Petrivszkénél is a frontvonal mentén, ha a felek betartják a tűzszünetet. A csapatok egymástól egy-egy kilométerre történő eltávolításának ugyanis az a feltétele, hogy az adott térségben legalább hét napig teljes fegyvernyugvás legyen.

Még 2016 szeptemberében született a háromoldalú, Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló összekötő csoportban megállapodás arról, hogy kísérleti jelleggel három településnél, Luhanszk megyében Sztanicja Luhanszkánál és Zoloténál, valamint Donyeck megyében Petrivszkénél szétválasztják a csapatokat. Ez azonban a fegyvernyugvás
velemenyezd, 2019. november 01. péntek, 19:02
A NATO-főtitkár üdvözölte a csapatszétválasztást Zoloténál, egyúttal figyelmeztette Moszkvát kötelezettségeire
A főtitkár az Interfax-Ukrajina hírügynökség jelentése szerint hangsúlyozta, hogy sok még a teendő a kelet-ukrajnai konfliktus békés rendezése érdekében, mert a tűzszünetet továbbra is sorozatosan megsértik, és az EBESZ megfigyelőit változatlanul akadályozzák munkájukban, azaz nem juthatnak be a Donyec-medence minden területére, és megfigyelő drónjaikat is időnként lelövik.

"Üdvözlöm viszont Zelenszkij elnök újabb erőfeszítéseit és még nagyobb lendületét a békés rendezés elérésére" - fogalmazott, majd hozzátette, hogy a NATO "támogatja ezeket az erőfeszítéseket".

" A NATO hangsúlyozza, hogy Oroszországnak egyértelmű felelősséggel tartozik a minszki megállapodások végrehajtásáért. Beleértve azt, hogy ki kell vonnia minden katonáját Kelet-Ukrajna területéről, és fel kell hagynia az ország destabilizálásával" - szögezte le Stoltenberg.

Kedden kezdődött meg a csapatszétválasztás a Luhanszk megyei Zoloténál. Még október 1-jén állapodtak meg a háromoldalú, Kijev, Moszkva és az EBESZ
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 15:11
Ukrán válság - Kijev: megkezdődött a csapatszétválasztás Zoloténál
Vadim Prisztajko a Donyeck megye déli részén lévő Mariupolban, újságíróknak nyilatkozva közölte, hogy a normandiai négyek, azaz Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország csúcstalálkozójáig szétválasztják a csapatokat azokon a pontokon, amelyekről a minszki összekötő csoportban megállapodtak. Kedden elkezdődött a csapatszétválasztás Zoloténál, és ha az ehhez szükséges tűzszünetet a felek betartják, akkor megkezdődik a Donyeck megyei Petrivszkénél is.

A csapatszétválasztás tényét az EBESZ ukrajnai megfigyelői küldöttsége fogja megerősíteni - mondta.

A csapatszétválasztás lényege, hogy a felek egy kilométerre eltávolítják egymástól csapataikat és fegyverzetüket, majd a kiürített területen megkezdik erődítményeik elbontását,utána pedig az aknamentesítést.

Még 2016 szeptemberében született a háromoldalú, Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló összekötőcsoportban megállapodás arról, hogy kísérleti jelleggel három településnél, Luhanszk megyében Sztanicja Luhanszkánál és
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 13:44
Képek, videók
áramlat.gif
sz719eszter
2018. február 03. szombat, 15:47
O.V.Déli áramlat.jpg
agica2004
2014. október 28. kedd, 15:52
Déli Áramlat...nagyszerű.
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:12
áramlatok
spencers
2007. november 02. péntek, 14:29
A Mini Golf Áramlatban
mortgirl
2007. március 04. vasárnap, 14:37
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
SZKT- Dózsa G- Török M..j
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:11
SZKV.-Török Miklós.jpg
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:28
SZKT-Dénes Balázs - Török
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:29
török zöldséges...jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 20:55
török pasiu.jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 20:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.