Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 20:37 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Prim-ministrul sârb salută nominalizarea lui László Trócsányi pentru funcţia de comisar
Ana Brnabic a declarat pentru postul de televiziune Prva din Belgrad, că Ungaria susţine puternic ideea extinderii Uniunii şi în special cea a integrării Serbiei. Politicianul sârb şi-a exprimat speranţa că Parlamentul European va confirma, de asemenea, numirea lui László Trócsányi, astfel încât comisarul să îşi poată începe activitatea. Dacă acest lucru se va întâmpla, "vom putea vedea, cu toţii, că prietenia dintre premierul ungar Viktor Orbán şi preşedintele sârb Aleksandar Vucic, respectiv tot ceea ce preşedintele Vucic a făcut pentru bunele relaţii, duc la nişte rezultate excelente", a punctat.

Brnabic a mai adăugat că Ungaria şi Serbia sunt considerate ţări între care există o prietenie; şi că deşi comisarii UE nu reprezintă interesele ţărilor din care provin, totuşi relaţiile bune vor avea, cu siguranţă, rezultate tangibile.

Jadranka Joksimovic, ministrul sârb responsabil pentru integrarea europeană, a salutat la rândul său nominalizarea lui László Trócsányi. A subliniat că Ungaria susţine de multă vreme şi în mod clar extinderea UE şi este cel mai puternic susţinător al Serbiei pe drumul său către integrarea europeană.

A mai spus că, de o vreme încoace, pot fi auzite comentarii sceptice cu privire la extinderea Uniunii Europene, însă candidatul maghiar poate aduce ca aport o voce mai pozitivă în această comunicare. În opinia sa, în această nouă formulă propusă, Comisia Europeană ar putea oferi un nou impuls extinderii.

Audierile noilor comisari UE în comisiile de specialitate din cadrul Parlamentului European vor începe la sfârşitul lunii septembrie. Nu este ceva neobişnuit ca în această fază unii dintre nominalizaţi sau unele dintre portofolii să aibă parte de respingere. Lista finală a componenţei va fi votată, cel mai probabil, în luna octombrie de Parlamentul European. În cele din urmă, Comisia va fi numită prin majoritate calficată de către Cosiliul European, care include şefii de stat şi premierii din statele membre UE.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 13:11
Címkék: László Trócsányi, Parlamentul European, Viktor Orbán, Aleksandar Vucic, Jadranka Joksimovic, Uniunii Europene,
Kommentek
EU-tisztújítás - A DK megszavazza az új bizottságot
rendszer és a magyar érdekeket képviselni tudják.

Azt mondta, azért is örömmel szavazzák meg az új Európai Bizottságot, mert Ursula von der Leyen vezetésével végre egy olyan "kormánya" lesz az uniónak, amelynek programjában sok olyan elem szerepel, amely a DK EP-választási programjában is, mint például az Európai minimálbér vagy a multinacionális cégek megadóztatása.

Ugyanakkor a történet árnyoldalának nevezte a magyar szereplést. Ara-Kovács Attila azt mondta: Orbán Viktor első jelöltje, Trócsányi László "nagyon nagy kudarcot vallott és csúfosan elbukott". Majd Várhelyi Olivért is háromszor szólította magához az EP, hogy válaszoljon kérdéseikre.

Ezzel együtt azt mondta, Várhelyi Olivér karrierdiplomata, és senki sem kérdőjelezte meg, hogy szakmailag fogja végezni a dolgát, a kérdés az volt, mennyire lesz lojális az Ursula von der Leyen vezette bizottsághoz. Ugyanakkor a jelölt háromszor is azt válaszolta, hogy neki nem Orbán Viktor a főnöke, hanem Ursula von der Leyen - idézte
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 15:41
Kormányszóvivő: Magyarország a bevándorlás kérdésében nem fog engedni!
ellen szólalt fel, kifejezte, hogy problémája van a kerítéssel, a határvédelemmel. Hollik István úgy fogalmazott: "fájdalmas azt látni", hogy az Európai Néppárt továbbra sem gondolja, hogy elsődleges feladata lenne Európa megvédése.

Ennek kapcsán megjegyezte, örülnének, ha tagja lenne a néppártnak Matteo Salvini, aki a legnépszerűbb olasz párt vezetője, és a bevándorlás kérdésében egyértelmű álláspontot képvisel, amely azonos a magyar állásponttal.

A kormányszóvivő kitért arra is, hogy már Trócsányi László biztosi jelölése ellen is "politikai boszorkányüldözés, bosszúhadjárat" folyt.

A bevándorláspártiak összezártak, és mindent megtettek a magyar jelöltek ellen. A kritikák hátterében az állt, hogy a bevándorlásról "máshogy gondolkodunk, mint ők" - vélekedett Hollik István.A kormányszóvivő hozzátette: Várhelyi Olivér ellen is próbálkoztak, de nem jártak sikerrel.

Az ő kezében jó helyen lesz a bővítés- és szomszédságpolitika - mondta, kiemelve: teljesen egyértelmű, hogy az
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 21:32
EU-tisztújítás - Gulyás: a magyar ellenzék méltatlan támadása ellenére Várhelyi Olivér az egyik legfelkészülteb
testületnek - jelentette ki.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: azt várják az új Európai Bizottságtól, hogy javít az elrontott bevándorláspolitikán, nem konfliktust, hanem konszenzust keres ebben a kérdésben, továbbá a gazdaságpolitika irányán is változtat, valamennyi nagyhatalommal jó és korrekt kapcsolatokra törekszik, és megerősíti az európai életforma védelmét. Jó, hogy a bizottság új elnöke biztosi portfóliót hoz létre az európai életforma védelmére - tette hozzá.

Emlékeztetett: a kormány először Trócsányi Lászlót jelölte, akivel szemben méltatlan és megalapozatlan vádak merültek fel, így a kormány második jelöltként egy szakdiplomatát, EU-szakértőt, komoly tapasztalatokkal rendelkező uniós nagykövetet nevezett meg. Ami ezután történt, mutatja, hogy aki ma a magyar kormány jelöltje, milyen támadásoknak van kitéve elsősorban a bevándorláspárti, Soros György által támogatott körök részéről - közölte.

Megjegyezte: ugyan Soros György és "kegyeltjei" mindent megtettek annak megakadályozásáért, hogy
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 13:41
Kocsis: az Országgyűlésben szerdán történtek is igazolják a fegyelmi változtatások szükségességét
egyik példaként hozta Jakab Péter (Jobbik) akcióját, amikor "önkényesen beleült" Orbán Viktor miniszterelnök székébe. A frakcióvezető azt mondta: ez deviáns és provokatív magatartás, ami az Országgyűlés mindennapi munkájába nem fér bele.

Kérdésre úgy értékelt: akinek volt gyerekszobája ilyet nem csinál. Jakab Péter egy "piti politikai kalandor", aki minden eszközt megragad 15 perc politikai hírnévért - fogalmazott.

Szintén példaként említette, amikor Szabó Tímea (Párbeszéd) "letrógerozta" Trócsányi László egykori igazságügyi minisztert, aki nemcsak hazai, de külföldi egyetemeken is oktató, elismert jogtudós. Kitért Tordai Bence (Párbeszéd) bekiabálásaira, és arra, hogy amikor elsétál fideszes képviselők vagy a miniszterelnök mellett, rendszeresen olyan megjegyzéseket tesz, mint "Lógni fogtok, Meg fogtok dögleni, vagy Félsz te patkány". Ezek a parlamenti jegyzőkönyv számára megörökíthetetlenek, de Kocsis Máté azt ígérte, igyekszik dokumentálni, hogy bemutathassa Tordai Bence valódi arcát a
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:33
EU-tisztújítás - Alapjogokért Központ: politikai támadás érte a magyar biztosjelöltet a meghallgatásán
Pócza István kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta: alapvető elvárás, hogy minden biztos kormánytól és más külső befolyástól függetlenül végezze a munkáját. Ezzel szemben viszont például Frans Timmermans meghallgatásán nem kérték, hogy írásban határolódjon el Soros Györgytől - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az új Európai Bizottság felállása azért késik, mert amikor az első magyar biztosjelöltet, Trócsányi Lászlót elutasították, bosszúhadjárat indult az Európai Parlamentben, és "dominó elv" alapján elutasítottak másik két biztost is.

Ebből az elemző véleménye szerint az látszik, hogy a következő öt évben sokkal jobban egymásnak feszülhetnek a csoportok, mert nem olyan egyszerű többséget felállítani.
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 09:31
EU-tisztújítás - Fidesz: a bevándorláspártiak folytatják a magyar biztosjelölt elleni támadást
A kormánypárt közleményében hangsúlyozta, Várhelyi Olivér EP-szakbizottsági meghallgatása egyértelművé tette, hogy nem szakmai, hanem politikai támadás folyik a magyar biztosjelölt ellen. "Ugyanazok a bevándorláspártiak támadják a magyar biztosjelöltet, akik eddig támadták a magyar bevándorláspolitikát" - írták.

A Fidesz úgy fogalmazott, "lehangoló látni a magyar ellenzéki európai parlamenti képviselők agresszív és példátlan áskálódását a magyar jelöltek - korábban Trócsányi László, majd Várhelyi Olivér - ellen".

"Gyurcsányné, amomentumos Cseh Katalin, a szocialista Ujhelyi István, a jobbikos Gyöngyösi Márton a többi bevándorláspártival együtt mindent megtesznek, hogy a magyar jelölt kinevezését megakadályozzák, ezúttal sem a magyar érdekeket képviselik" - fejtette ki a kormánypárt.

Az EP szóvivőjének tájékoztatása alapján az EP-frakciók koordinátorai egyelőre nem tudtak megállapodni a csütörtökön meghallgatott magyar biztosjelölt kinevezésének jóváhagyásáról. Várhelyi Olivér így
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:27
DK: az EP továbbra sem kér a magyar miniszterelnök jelöltjeiből
Ara-Kovács Attila, Dobrev Klára, Molnár Csaba és Rónai Sándor közös közleményükben úgy fogalmaztak: a DK európai pártcsaládjának köszönhetően "megbukott Orbán biztosjelöltje" az Európai Parlament csütörtöki meghallgatásán, Trócsányi László után ugyanis "Várhelyi Olivér sem ment át az EP szakbizottságának vizsgáján, pótvizsgára küldték"

A DK szerint "Orbán emberének már senki nem hisz Európában", az EP külügyi bizottságának tagjai "felismerték a pávatáncot és az orbáni kettős beszédet". Várhelyi Olivér ezért hiába fogadkozott, hogy "Orbántól függetlenül fog dolgozni, hiába határolódott el számtalan alkalommal a főnökétől, hiába ígérte, hogy támogatni fogja a legális migrációt" - fejtették ki.

Az EP szóvivőjének tájékoztatása alapján az EP-frakciók koordinátorai egyelőre nem tudtak megállapodni a csütörtökön meghallgatott magyar biztosjelölt kinevezésének jóváhagyásáról. Várhelyi Olivér így írásbeli kérdéseket kap, amelyekre jövő hétfőig kell válaszolnia.

Várhelyi Olivér meghallgatásán
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:26
EU-tisztújítás - Valean: a kerozinadó bevezetése is a lehetőségek között van
A közlekedési portfólió élére jelölt Adina Valean leszögezte, hogy a 2050-es klímasemlegességi célkitűzések eléréséhez az új Európai Bizottságnak meg kell hoznia ötéves megbízatása alatt a szükséges döntéseket.

Ehhez számos más intézkedés mellett vasútfejlesztésekre is szükség van, ahogy például a tengeri szállítási szektorra vonatkozó szabályok szigorítására is - tette hozzá.

Kiemelte, az ezredforduló óta csatlakozott EU-tagállamok infrastruktúrája komoly fejlesztésekre szorul. "Európai keleti részét támogatni kell" - fogalmazott.

Egyebek mellett a halálos közúti balesetek számának visszaszorítását is célként határozta meg, mondván, a következő évtized végére azt a jelenlegi felére kellene csökkenteni.

Az első román jelöltet, Rovana Plumbot összeférhetetlenségre hivatkozva utasították el az EP jogi szakbizottsága.

A frakciók koordinátorai délután 5-kor ülnek össze az elhangzottak értékelése céljából. Kétharmados többséggel akár azonnal is jóváhagyhatják a kinevezést, ennek
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:17
Képek, videók
Bóka László őszi emlékkön
liliana01
2019. október 12. szombat, 15:59
lászló atya_in memori0825
maroka
2019. augusztus 25. vasárnap, 18:40
0 a Gulyás lászló festmén
lovaszmarika
2019. július 07. vasárnap, 19:09
SZKV-1982.-Nemes László.j
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:26
lászló_ dobogókő0427_10.j
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:36
lászló_ dobogókő0427_8.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:35
lászló_ dobogókő0427_3.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:33
lászló_ dobogókő0427_2.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:32
ministráns fiúk.jpg
maroka
2017. május 22. hétfő, 08:43
declare.gif
magnes68
2010. január 12. kedd, 14:49
declare.gif
emesi
2009. augusztus 07. péntek, 15:26
declare.gif
pintyo1964
2007. augusztus 20. hétfő, 13:50
1000-Dinaric Alp. Serbia0
ircsike36
2013. július 24. szerda, 19:45
Flag_Serbia.jpg
kisss72
2010. május 21. péntek, 15:07
Jagodina, Serbia.jpg
skorpiolilike
2010. május 16. vasárnap, 16:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.