Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:28 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Prim-ministrul sârb salută nominalizarea lui László Trócsányi pentru funcţia de comisar
Ana Brnabic a declarat pentru postul de televiziune Prva din Belgrad, că Ungaria susţine puternic ideea extinderii Uniunii şi în special cea a integrării Serbiei. Politicianul sârb şi-a exprimat speranţa că Parlamentul European va confirma, de asemenea, numirea lui László Trócsányi, astfel încât comisarul să îşi poată începe activitatea. Dacă acest lucru se va întâmpla, "vom putea vedea, cu toţii, că prietenia dintre premierul ungar Viktor Orbán şi preşedintele sârb Aleksandar Vucic, respectiv tot ceea ce preşedintele Vucic a făcut pentru bunele relaţii, duc la nişte rezultate excelente", a punctat.

Brnabic a mai adăugat că Ungaria şi Serbia sunt considerate ţări între care există o prietenie; şi că deşi comisarii UE nu reprezintă interesele ţărilor din care provin, totuşi relaţiile bune vor avea, cu siguranţă, rezultate tangibile.

Jadranka Joksimovic, ministrul sârb responsabil pentru integrarea europeană, a salutat la rândul său nominalizarea lui László Trócsányi. A subliniat că Ungaria susţine de multă vreme şi în mod clar extinderea UE şi este cel mai puternic susţinător al Serbiei pe drumul său către integrarea europeană.

A mai spus că, de o vreme încoace, pot fi auzite comentarii sceptice cu privire la extinderea Uniunii Europene, însă candidatul maghiar poate aduce ca aport o voce mai pozitivă în această comunicare. În opinia sa, în această nouă formulă propusă, Comisia Europeană ar putea oferi un nou impuls extinderii.

Audierile noilor comisari UE în comisiile de specialitate din cadrul Parlamentului European vor începe la sfârşitul lunii septembrie. Nu este ceva neobişnuit ca în această fază unii dintre nominalizaţi sau unele dintre portofolii să aibă parte de respingere. Lista finală a componenţei va fi votată, cel mai probabil, în luna octombrie de Parlamentul European. În cele din urmă, Comisia va fi numită prin majoritate calficată de către Cosiliul European, care include şefii de stat şi premierii din statele membre UE.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 13:11
Címkék: László Trócsányi, Parlamentul European, Viktor Orbán, Aleksandar Vucic, Jadranka Joksimovic, Uniunii Europene,
Kommentek
TRócsányi legrosszabb napjai elé néz
Orbán Viktor örülhet, az Európai Bizottság harmóniára törekvő leendő elnöke teljesítette kérését, és a magyar biztosjelöltnek adja a bővítési feladatkört. Trócsányi László viszont még másfél hónapig kénytelen lesz eltűrni, hogy a nyugati sajtó rajta veri el a port. A happy end pedig kérdéses.
foldinefehereva, 2019. szeptember 15. vasárnap, 23:10
Schanda Tamás: a kormány célja, hogy Magyarország Európa öt legversenyképesebb országa közé kerüljön 2030-ra
vagyunk. 2010-hez képest 800 ezerrel többen dolgoznak Magyarországon, miközben hét éve folyamatosan emelkednek a bérek - sorolta az államtitkár.

Hozzátette, régiós és uniós szinten is kiemelkedő eredmény, hogy az Európai Uniós források 39 százalékát Magyarország már lehívta. "Egyre nyilvánvalóbbá válik az is, hogy az európai növekedés motorja Közép-Európa, a térség sikere az egész kontinens versenyképességét meghatározó tényező" - hangsúlyozta.

Szerinte Ursula von der Leyen megválasztása és Trócsányi László fontos portfóliója is azt mutatja, hogy a magyar politika az Európai Unióban is sikeres, és követőkre talált.

A V4-es régióban jóval magasabb a GDP bővülésének üteme, mint a nyugat-európai tagországokban. Ezzel megnő a térség gazdaságának szerepe, éppen ezért kulcsfontosságú a közlekedési hálózatok minősége. A cél, hogy 2030-ra az ország bármely pontjáról legalább 30 perc alatt elérhető legyen egy gyorsforgalmi út.

Az 5G-rendszer kiépítéséről azt mondta, Magyarország jelenleg a
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 16:01
Önkormányzat 2019 - Szijjártó: a kormánynak és az önkormányzatoknak is egy irányba kell húzniuk a szekeret
Mihály Művelődési Házban mintegy kétszáz ember előtt azt mondta, hogy az elmúlt kilenc év alatt Magyarország Európa legversenyképesebb és legbiztonságosabb országgá vált.

A helyhatósági választások tétje ezeknek a sikereknek a megvédése, ugyanis - mint fogalmazott - ha az ellenzék az önkormányzatokban nagy szerephez jut, "elkezdenek rombolni, (...) mert (...) a Fidesz-kormányt akarják leváltani". Az, hogy egy önkormányzati választás nem erről szól, az ellenzéket nem érdekli - tette hozzá.

Trócsányi László uniós biztosi jelölését példaként említve azt mondta: az ellenzék azt a nemzeti érdeket is "félre tudja dobni", hogy egy magyar embernek legyen döntő befolyása az EU bővítésére és szomszédságpolitikájára.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra: 2010-ben Magyarország gazdasági szempontból "a szakadék szélén egyensúlyozott", 12 százalékos volt a munkanélküliség, az államadósság "az egekbe emelkedett", miközben a Nemzetközi Valutalap (IMF) gazdaságpolitikai megkötésekkel élt.

Ezzel szemben
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 21:22
Orbán: Ungaria a delegat un om excelent la Comisia Europeană
Premierul a remarcat, în cadrul tradiţionalului interviu de radio, că cei care îl critică pe Trócsányi pot invoca doar că, din punctul lor de vedere, "vine dintr-un loc rău pentru că e maghiar". Dar suntem atâţia maghiari, că această obiecţie nu o pot accepta, a adăugat premierul.

Viktor Orbán - vorbind despre importanţa portofoliului de vecinătate şi de extindere, destinat candidatului ungar - a declarat: sarcina se referă la menţinerea relaţiei cu Balcanii de Vest, Ucraina, ţările din Caucaz, precum şi cu ţările vest-africane, importante din perspectiva migraţiei.

Prim-ministrul a spus: se aşteaptă ca în cadrul audierilor candidatului în Parlamentul European "vor mai fi momente fierbinţi", lucru semnalat şi de Opoziţia din Ungaria.

Şeful guvernului ungar a spus: potrivirea personală este de o importanţă cheie, iar Ungaria a delegat un om excelent, ceea ce demonstrează capacitatea şi puterea intelectuală a politicii maghiare şi a Ungariei, în general, de care putem fi mândri.

Orbán
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 11:31
Orbán: Magyarország nagyszerű embert delegált az Európai Bizottságba
A kormányfő a hagyományos reggeli rádióinterjúban úgy fogalmazott, Trócsányi Lászlóval szemben kritikusai csupán azt vethetik fel, hogy az ő nézőpontjukból "rossz helyről jött, mert hát magyar". De annyian vagyunk magyarok, hogy ezt az ellenvetést nem tudjuk elfogadni - tette hozzá.

Orbán Viktor - a magyar biztosjelöltnek szánt - szomszédság- és bővítéspolitikai portfólió fontosságáról szólva kijelentette: a feladat érinti a Nyugat-Balkánnal, az Ukrajnával, a kaukázusi országokkal fenntartott kapcsolatot, valamint a migráció szempontjából szintén fontos észak-afrikai országokat.

A miniszterelnök elmondta: arra számít, hogy a jelölt európai parlamenti meghallgatása során "lesznek még forró pillanataink", amit a magyar ellenzék is kilátásba helyezett.

A kormányfő hangsúlyozta: a személyes alkalmasság kulcskérdés, Magyarország pedig egy nagyszerű embert delegált, ami mutatja a magyar politika és általában Magyarország intellektuális, szellemi képességét és erejét, amelyre büszkék
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 10:01
Orbán Balázs: Magyarország és Közép-Európa felértékelődött Brüsszelből nézve
Orbán Balázs azt mondta, ezt jelzi Trócsányi László szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosjelölti posztja. Ugyanakkor mind az európai parlamenti választásokon és utána, a fontos pozíciókkal összefüggő tárgyalásokon is jól tudták a közép-európai régió országai érvényesíteni az érdekeiket. "Én azt hiszem, hogy azt az üzenetet sikeresen tudtuk közvetíteni, hogy Közép-Európa ellen és Közép-Európa nélkül ma nem lehet az unióban fontos döntést meghozni" - hangsúlyozta.

Hozzátette, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke ezt pontosan tudja, ennek köszönhető az, hogy Közép-Európa felülreprezentált az új bizottsági összetételben, vagyis komoly pozíciókat kaptak a régió képviselői.

Magyarország elérte célkitűzését, hiszen az ország számára az egyik legfontosabb posztnak Trócsányi László pozíciója számít - emelte ki az államtitkár.
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 09:51
Kormányszóvivő: egész Magyarország sikere Trócsányi László biztosjelölti posztja
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős posztra jelölte a magyar politikust.

Hollik István kiemelte: ez fontos visszajelzés, mivel Magyarországnak régóta az az álláspontja, hogy az Európai Unió nyugat-balkáni bővítése Magyarország és az EU biztonságát is növelheti.

Azzal kapcsolatban, hogy eddig mintegy 31 ezer igénylés érkezett a babaváró támogatásra, és csaknem 19 ezer szerződést kötöttek meg a bankok, Hollik István azt mondta: ez is jelzi a kormányzatnak, hogy valóban szükségesek ezek a kedvezmények, és valódi segítséget jelentenek a gyermeket vállalni készülő és a többgyermekes családoknak. Továbbra is arra biztatják a családokat, hogy vegyék igénybe a támogatásokat - tette hozzá.

A kormányszóvivő kitért arra is, hogy a jászberényi Electrolux gyár csoportos létszámleépítésével kapcsolatban a kormányhivatal vizsgálja a 800 embert érintő intézkedés jogszerűségét.Emlékeztetett: Varga Mihály pénzügyminiszter és Palkovics
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 23:01
Summit V4 - Viktor Orbán: a crescut puterea ţărilor V4
Ţările V4 pot oferi chiar şi doi vicepreşedinţi Comisiei Europene, a atras atenţia premierul ungar, care consideră că viitorul portofoliu al vicepreşedintelui slovac Maros Sefcovic este cel mai important. În opinia sa, acesta va trebuie să "regleze" cooperarea dintre Comisia Europeană şi Parlamentul European, unde, de altfel, se blochează majoritatea problemelor europene.

Prim-ministrul şi-a manifestat, de asemenea, entuziasmul, subliniind că László Trócsányi, comisarul desemnat din partea Ungariei, poate gestiona "o sarcină atât de frumoasă şi de amplă" cum este cea a extinderii Uniunii Europene. Fostul membru al curţii constituţionale şi ministru al justiţiei din Ungaria, László Trócsányi, înţelege aspectele complexe ale extinderii - a declarat Viktor Orbán, exprimându-şi speranţa că acesta va primi susţinerea necesară.

Vorbind despre extinderea Uniunii, premierul ungar a declarat că, dacă UE nu ar fi dormit şi ar fi acceptat aderarea Macedoniei de Nord, a Muntenegrului şi a Serbiei, nu ar
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 19:51
Képek, videók
lászló atya_in memori0825
maroka
2019. augusztus 25. vasárnap, 18:40
0 a Gulyás lászló festmén
lovaszmarika
2019. július 07. vasárnap, 19:09
SZKV-1982.-Nemes László.j
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:26
lászló_ dobogókő0427_10.j
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:36
lászló_ dobogókő0427_8.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:35
lászló_ dobogókő0427_3.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:33
lászló_ dobogókő0427_2.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:32
SZKT-Péter Szabó Lászlóné
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:25
ministráns fiúk.jpg
maroka
2017. május 22. hétfő, 08:43
declare.gif
magnes68
2010. január 12. kedd, 14:49
declare.gif
emesi
2009. augusztus 07. péntek, 15:26
declare.gif
pintyo1964
2007. augusztus 20. hétfő, 13:50
1000-Dinaric Alp. Serbia0
ircsike36
2013. július 24. szerda, 19:45
May Day in Serbia.jpg
megyerimihaly
2011. május 03. kedd, 02:35
Flag_Serbia.jpg
kisss72
2010. május 21. péntek, 15:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.