Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 12:40 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kajak-kenu-vb - A parakajakos Kiss Péteré az első magyar arany a Maty-éren
A mindössze 16 éves, egy év kajakozás után tavasszal Európa-bajnok magyar versenyző remekül lapátolt a 200 méteres fináléban, szinte végig vezetve ért elsőként a célba. A szám másik magyar indulója, Suba Róbert ötödik lett. Ugyan az első hatnak, illetve országának jár tokiói paralimpiai indulási jog, de egy nemzetből csak egy versenyző szerezhetett kvótát.

"Csodálatos érzés! Nem gondoltam volna, hogy nyerek, mert mostanában az edzések sem mentek olyan jól, és az erős hátszél sem kedvez nekem, még a rajt előtt is izgultam. A rajtom aztán közepesen sikerült, megvolt a sebességem, de nagyon kellett a közönség, amely az utolsó ötven méteren segített. A szurkolásuk nélkül nem nyertem volna" - mondta a magyar vb-győztes.

A nők KL2-es döntőjében Varga Katalin óriásit küzdve hatodikként ért célba, s ez is kvótát ért.

A magyar paraválogatottnak így Juhász Tamás csütörtöki kvótájával együtt már három tokiói indulási joga van.

(FOTÓ)később:

előfutamok 11.15:férfi K-2 200 m (Balaska Márk, Apagyi Levente)női C-2 200 m (Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső)

középfutamok 12.03:férfi C-1 500 m (Bodonyi András)

A döntők 15.03:női K-2 200 m (Lucz Anna, Kiss Blanka)férfi C-2 200 m (Korisánszky Dávid, Mike Róbert)női C-1 500 m (Bragato Giada)férfi K-1 500 m (Dombvári Bence)férfi C-2 500 m (Hajdu Jonatán, Fekete Ádám)női K-2 1000 m (Hagymási Réka, Medveczky Erika)férfi K-4 1000 m (Erdőssy Csaba, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Kós Benedek)

középfutamok 16.18:női K-1 200 m (Lucz Dóra)- olimpiai számférfi K-1 200 m (Csizmadia Kolos) - olimpiai számnői C-1 200 m (Nagy Bianka) - olimpiai számférfi C-2 1000 m (Kiss Balázs, Mike Róbert) - olimpiai számférfi K-1 1000 m (Kopasz Bálint) - olimpiai szám

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 11:42
Címkék: Kiss Péteré, Suba Róbert, Varga Katalin, Juhász Tamás, Balaska Márk, Apagyi Levente,
Kommentek
Tóth Bálint: Magyar Litánia
oltárhoz, hol a szeretet ég,
de befogadni az igaz igét-,
hogy magam előtt se legyek hazug-,
tudom, Uram, ez száz szentnek elég!

2.)
Igaz, ha annyi vagyok, mint ők,
semmi vagyok.

3.)
Nézem, Krisztus, a tévét:
ez mind élőhalott:
pöszög, dadog,
nem bánt meg semmit,
nem kér bocsánatot.
Hadd kérdjem tőled:
Én megbocsáthatok?
Megbocsáthatok-e a cvikkeres Nagyért,
a horihorgas Pálinkás őrnagyért,
Maléterért és Mansfeld Péterért,
a Kossuth téren meggyilkoltakért,
Magyaróváron meggyilkoltakért,
Salgótarjánban meggyilkoltakért,
A háromszázakért, az ötszázakért,
és a ki tudja, hogy hány ezrekért:
a Pesti Srácokért, s a Pesti Lányokért,
Angyalért és az angyali Géreczért.

4.)
S a korábbiakért:
Donáthért, Kiss Szalézért
és Apor Vilmosért.
A Recsken holtakért,
a vallatáskor agyonvertekért,
a börtönökben égigkínzottakért,
Tyúkketrecbe
1956emlekev2016, 2016. január 17. vasárnap, 06:24
Birkózó-vb - Csalódást keltő szereplés, változatlan kvalifikációs célok
"Alaposan ki kell elemeznünk a történteket, mert nyilván mindenki, így mi, edzők is hibáztunk" - kezdte értékelését Struhács György, a legerősebb magyar szakág, a kötöttfogás kapitánya. - "A meccsek alapján ugyanakkor azt gondolom, hogy fizikálisan abszolút felvettük a versenyt, a probléma inkább fejben volt, a koncentráció nem volt megfelelő az éles szituációkban. Most azt mondom, túlpörögték a kvalifikációs vb-t."

Az első napon különösen szemet szúró volt, hogy a csapat húzóembereit, az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamást (66 kg), a vb- és Eb-győztes Bácsi Pétert (75 kg), illetve a 2009-es világbajnok Kiss Balázst (98 kg) is milyen könnyen pörgették meg. Struhács György szerint ugyanakkor nem az volt a probléma, hogy a védekezést ne gyakorolták volna eleget. - "Szerdán Lőrincz Viktor bizonyította, hogy nem csapatproblémáról van szó, azokban a szituációkban mindhárman nagyot hibáztak, ami figyelmetlenségből fakadt."

A szakember ismét hangsúlyozta, hogy a válogatott
velemenyezd, 2015. szeptember 14. hétfő, 08:21
Apokaliptikus csapások helyetti bemutató fillérezgetéssel
1989. óta, a Rákóczi tér hosszabbítása óta nácikkal, amik nem lettek fóbiások, én lettem helyettük és a szőkéik helyetti mocsokkal tart a bemutatója Ménesi hosszabbításával Borsodnak az összes elmeosztály csapása helyett a lakásomban szerelőkkel, minden tönkre tételével. Három évvel ezelőttig senkit sem tudtam beengedni a lakásba, én sem tudtam kimenni egyedül az utcára, sem a boltba. Mindezt tette és művelte hatalmas erővel a Sátán népe a börtönnel, Zoltán Erika médiájával és Müller Péterék menhelyével az összes romániai-jeruzsálemi csapás megmentésével, melyek Magyarország népét megölték az emberekkel együtt. Jelenleg ez az egész média a beat, hippi, punk, pop-zenészekkel, vasfüggönyös előadókkal, amik emberhez méltó életet élnek.

Mivel három évvel ezelőttig senkit sem tudtam beengedni, nem volt megjavítva semmi. A Benedek utcáján a tégla börtönnel a Kiliánban semmi sem volt jó, sem a gáz vízáteresztő, a kádba öntöttünk forralt vizet, úgy mosakodtunk, sem a wc lehúzó. A lakást szétberhelve
kohlinka, 2014. október 18. szombat, 05:51
Magyar litánia
kaput
az oltárhoz, hol a szeretet ég,
de befogadni az igaz igét-,
hogy magam előtt se legyek hazug-,
tudod, Uram, ez száz szentnek elég!

Igaz, ha annyi vagyok, mint ők,
semmi vagyok.

Nézem, Krisztus, a tévét:
ez mind élőhalott:
pöszög, dadog,
nem bánt meg semmit,
nem kér bocsánatot.
Hadd kérdjem Tőled:
Én megbocsáthatok?
Megbocsáthatok-e
a cvikkeres Nagyért,
a hórihorgas Pálinkás őrnagyért,
Maléterért és Mansfeld Péterért,
a Kossuth téren meggyilkoltakért,
Salgótarjánban meggyilkoltakért,
a háromszázakért, az ötszázakért,
és a ki tudja hogy hány ezrekért;
a Pesti Srácokért, s a Pesti Lányokért,
Angyalért és angyali Géreczért.

S a korábbiakért:
Donáthért, Kiss Szalézért és Apor Vilmosért,
a Recsken haltakért,
a vallatáskor agyonvertekért,
a börtönökben égigkínzottakért,
tyúkketrecbe telepítettekért,
és a határon agyonlőttekért.

S a
azenujsagom, 2014. szeptember 06. szombat, 05:34
Könyvhét - Tizennégy újdonságot jelentetett meg a Magvető
a tavalyi, tragikusabb, komolyabb hangvétel jellemzi.

"Új fejezetnek tekinthető az Esterházy-prózában, miközben izgalmasan reflektál korábbi szövegekre, például a Termelési regényre, a Harmonia Caelestisre" - mutatott rá. Szerinte ezúttal a szerző kézzelfogható történettel dolgozik, amelyet a látszólagos egyezések ellenére sem lehet beazonosítani az életrajzzal.

"Az elbeszélő perspektívája a nagy magyar gyerekelbeszélőkhöz mérhető, Kertész Köves Gyurijához, Nádas Egy családregény vége Simon Péteréhez" - hangsúlyozta Szegő János, felhívva a figyelmet arra, hogy a kötet Márk evangéliuma átiratának is tekinthető. "A történet nem egyszerű, viszont száz oldal" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy tudomása szerint a szerző "minimum trilógiát" tervez a kötetekből.

Erdős Virág Négyeshatos címmel gyerekkönyvet írt, amelyet saját maga illusztrált. "Vicces, aranyos gyerekversek kaptak helyet a kötetben, ironikus, csípős hangvétel, nagyon jó ritmika, rímes játékok jellemzik" - vélekedett a kötetről Király
velemenyezd, 2014. június 14. szombat, 12:22
Kancsendzönga - Erdélyben gyertyagyújtással emlékeznek az eltűnt hegymászókra
mutatkozik.

"Erőss Zsoltnak rengeteg barátja van Erdélyben és elsősorban Székelyföldön, hiszen, tudjuk, Csíkszeredában született, Orotván meg a Gyilkos-tónál nevelkedett, Gyergyószentmiklóson érettségizett. Az utóbbi évek expedícióira mindig magával vitte a székely zászlót is" - sorolta a nagy érdeklődés okait Dezső László.

A megemlékezések helyszínei az Erdélyi Kárpát-Egyesület honlapján olvashatók, a http://www.eke.ma/index.php?option=com_k2&view=item&id=110:gyújtsu nk-gyertyát-zsoltért-és-péterért&Itemid=2 címen.

Erőss Zsolt és társa, Kiss Péter eltűnését múlt szerdán délelőtt jelentették be. A két magyarnak még május 20-án, hétfőn sikerült feljutnia a Nepál és India határán található, 8586 méteres Kancsendzönga csúcsára. Ezután azonban kimerültséggel küzdöttek, és a lefelé vezető úton el is szakadtak egymástól. Az Erőss Zsolt és Kiss Péter mentésére küldött serpák később sem a 7600 méteren lévő 4-es táborban, sem a környékén nem találták őket. Azóta a magyar expedíció elhagyta az
velemenyezd, 2013. május 28. kedd, 15:42
Mi történhetett? Erőss Zsolt és Kiss Péter tragédiája
Péntek

13:05 - Pénteken befejeződött a Magyarok a világ nyolcezresein Kancsendzönga-expedíciója, amely egy sikeres csúcsmászás után tragédiával végződött - tette közzé az expedíció blogoldalán Vincze Szabolcs szóvivő, aki az MTI-nek elmondta, hogy a magyarok valószínűleg már elhagyták az alaptábort és útban vannak a nepáli főváros, Katmandu felé.

A szóvivő a http://himalajaexpedicio.postr.hu oldalon összefoglalót tett közzé a csúcsmászás óta eltelt eseményekről. Mint írta, a leereszkedés közben eltűnt két magyar hegymászó, Erőss Zsolt és Kiss Péter keresése eddig folyt, remény azonban már az eltelt idő miatt nincs. Kollár Lajos expedícióvezető szerint bele kell törődni a két hegymászó elvesztésébe, az expedíciónak pedig le kell vonulnia a hegyről az érkező monszun miatt.
"A magyar hegymászás egyik legtragikusabb napját számtalan tényező befolyásolta, melyek végül tragédiához vezettek. A két mászó valóban későn érte el a csúcsot, nepáli idő szerint este hatkor, ami azt
invisibilia, 2013. május 27. hétfő, 14:02
Képek, videók
csikó péterék.jpg
zsokica45
2018. február 04. vasárnap, 17:41
Péterem
orban47
2016. november 02. szerda, 08:35
Péterek- Pálok.jpg
agica2004
2016. augusztus 29. hétfő, 18:32
Péterek és Pálok Boldog N
irmus
2016. június 29. szerda, 08:22
Kajak-kenu VB.jpg
agica2004
2011. augusztus 31. szerda, 13:51
Kajak -kenusok-VB.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 14:12
kiss péte0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:27
Pécs_Magyar_szentek_Ki ss_
menusgabor
2018. október 19. péntek, 20:22
kisspng-ornamental-gra ss-
kathyvp
2018. szeptember 29. szombat, 11:03
ZSNé-KISS-M.jpg
cserhat3
2018. szeptember 09. vasárnap, 11:35
Kiss Kl-tól
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:43
Kissné Erzsike
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 15:50
Őszikép.-Kata Kiss.jpg
53ilona
2018. július 23. hétfő, 14:05
kiss imref.jpg
zsokica45
2018. július 12. csütörtök, 17:51
kiss imre felesége középe
zsokica45
2018. július 12. csütörtök, 17:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.