Belépés
2019. december 14. szombat | 50. hét | 348. nap | 09:20 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 8. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
LMP: hazugságra épül a javaslat

Keresztes László Lóránt (LMP) felvetette: Hadházy Ákos viselkedésével indokolják az országgyűlési törvény módosítását, holott a független képviselő táblás demonstrációjakor eszükbe se jutott alkalmazni a meglévő szabályokat a miniszterelnök zavartalan felszólalásának biztosítására.

Helyes kiállásnak nevezte a nemzeti érdekek védelméért azt, amikor a Jobbik képviselői elfoglalták a pulpitust a földtörvény megszavazásakor. A túlóratörvényre utalva hozzátette: akkor is így kell cselekedni, amikor a multik érdekét az embereké elé helyezik. Erőszak alkalmazására nem került sor - idézte fel -, a magyar társadalom pedig visszaigazolta, hogy fontosnak tartotta az akciót, újra elkezdtek bízni az ellenzéki politikában. A nemzeti érdek képviselete a házszabálynál is fontosabb - szögezte le Keresztes László Lóránt.

A Ház méltóságának megvédéséről kijelentette: kevesen gondolják, hogy ez a valódi cél. "Sokszor láthatjuk, hogy önök nem vesznek részt érdemi vitában" - fordult a kormányoldalhoz, felróva: vizsgálóbizottság évek óta nem alakulhatott, számos alkalommal a kormánypártiak távolmaradása hiúsít meg érdemi munkát, ezek sértik valójában az Országgyűlés méltóságát.

Gumiszabályokat és szubjektív döntéshozatalt emlegetett, elfogadhatatlannak nevezte, hogy az ülésszak közepén "alakítják át a feltételeket", és hiteltelennek ítélte, hogy nem próbáltak meg előzetesen egyeztetni az ellenzékkel.

A javaslat "legdurvább pontja" szerinte is az, hogy a képviselők előzetes tájékoztatás nélkül nem mehetnek be közintézménybe. Alapvető nemzeti érdek a korrupció elleni küzdelem, a közintézménybe jutás is ezt szolgálja - mondta.

Amiatt, hogy ellenzéki javaslatok tárgysorozatba vételi vitáját a jövőben nem a plenáris ülésen folytatják le, nem tud majd minden képviselő szavazni azokról - kifogásolta.

Kimondhatja-e majd egy képviselő, ha valamit hazaárulásnak ítél meg, vagy úgy érzi, a cselekedet börtönbüntetést von maga után? - vetette fel, rámutatva: az ilyen kijelentések is szankcionálhatók lesznek a "gumiszabályokkal".Az egyik "legdurvábbnak" a szavazati jog gyakorlásával kapcsolatos szabályokat ítélte. Ha egy egész frakció ki lesz tiltva vagy akár az egész ellenzék, akkor majd kormánypártiak gyakorolják a szavazati jogukat? - kérdezte.

Szavait azzal zárta: a javaslat azt mutatja, hogy érdemes ellenzéki képviselőként dolgozni, "mert önöket ez zavarja".

Párbeszéd: ez a törvényjavaslat a választók elleni bosszúhadjárat

Szabó Timea (Párbeszéd) szerint a törvényjavaslat a választók elleni bosszúhadjárat, amiért október 13-án sok településen kimondták, hogy elég volt az Orbán Viktor féle gyűlöletkeltésből, félelemkeltésből, hazugságból, lopásból, rombolásból, amely az elmúlt kilenc évben folyt. Ráadásul október 13. óta ez már a negyedik-ötödik olyan lépés, amely ennek a bosszúhadjáratnak a része - jelentette ki.

Azt mondta, a kormánypártok már készülnek 2022-re, mert látják, hogy az ellenzék összekovácsolódott, megerősödött, hiába próbálják lejáratni ezt az egységet. Ez a törvény nem az ellenzékről szól, őket nem tudják megfélemlíteni, megállítani azon az úton, amelyen közösen elindultak - közölte. Hozzátette: ezzel szemben az előterjesztés arról szól, hogy meg akarják akadályozni, hogy hárommillió ellenzéki szavazó hangja eljusson még több emberhez.

A képviselő elfogadhatatlannak nevezte, hogy ne tudjanak előzetes tájékoztatás nélkül bejutni a közintézményekbe - például az MTVA épületébe -, hogy ellenőrizzék azokat. A javaslatnak semmi köze a Ház méltóságához - értékelt.

Dúró Dóra: botrányos a javaslat

Dúró Dóra (független) szerint botrányos a javaslat, mert senkit sem vezérel magasztos elv, amikor a Ház méltóságáról van szó. Kiüresítették a plenáris üléseket, fontos kérdéseket bizottságokba delegálnak, rendszeresen nem válaszolnak ellenzéki képviselők felvetéseire vagy olyan válaszokat adnak, amelyeknek nincs közük az elhangzottakhoz - mondta. Hozzáfűzte: ha komolyan vennék a hangoztatott magasztos elveket, érdemi vitákat folytatna az Országgyűlés.

Közölte: a képviselőknek példát kellene mutatniuk, de ahogy viselkednek, az rossz üzenet a társadalom felé. Mindkét oldalnak magába kellene nézni - hangsúlyozta.

A politikus a közintézmények látogatásáról elmondta: annak az alapelvnek kell érvényt szerezni, hogy minden képviselőnek legyen lehetősége érdemben ellenőrizni a közpénzből működő közintézményeket, ne csak előre egyeztetett időpontban mehessenek be, mert így nem fogják látni a valóságot, pedig éppen ez lenne a lényeg.

Nemzetiségi szószóló: a javaslat pontosítja a részleteket

Szolga József horvát nemzetiségi szószóló az előterjesztés nemzetiségekre vonatkozó részeit ismertetve kijelentette: a szöveg kisebb hányadban tartalmaz új elemeket, inkább részleteket pontosít.

Ezt követően az ülés levezető elnöke a vitát elnapolta, azt utolsó napirendi pontként folytatják.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 15:01
Címkék: Keresztes László Lóránt, Hadházy Ákos, Szabó Timea, Orbán Viktor, Dúró Dóra, Szolga József,
Kommentek
Közösségi házat adtak át Körömben
A közösségi ház jól mutatja a ragaszkodást a hagyományokhoz, Rákóczi emlékének ápolását, továbbá a jövőbe vetett bizalmat, amely a közösséget jellemzi - hangoztatta a miniszter, aki Tállai Andrással (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjével, pénzügyminisztériumi államtitkárral, Csáky Csongorral, a Rákóczi Szövetség elnökével és Tóth Tibor (Fidesz-KDNP) polgármesterrel együtt adta át az épületet.

Gulyás Gergely kijelentette: a közösségi élet minden településen rendkívül fontos, és itt méltó helyet kap ezzel a házzal. Az önkormányzat pályázaton 85 millió forintot nyert el az épületre, az intézményhez kapcsolódó létesítményekkel együtt a beruházás mintegy 200 millió forintba került.

A miniszter szólt arról is, hogy bár a történelem az 1707-es országgyűlést ónodiként jegyzi, de az a körömi mezőn volt, ezért körömi országgyűlésnek is lehet nevezni. Úgy fogalmazott, a falvak őrzik hagyományaikat, büszkék történelmükre.

Leszögezte: a kormánynak egyértelmű szándéka a kistelepülések
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 19:12
Tejfeldolgozó üzemet adtak át Petőfiszálláson
kiszolgáltatva a tejágazat, a tejpiac hullámzásainak, ne kelljen az időnként igen szélsőséges ármozgásokat elszenvedniük.

Az államtitkár kiemelte, a következő időszak - amely a piaci verseny szempontjából nem lesz könnyebb, mint eddig - együttműködésekkel tehető csak sikeressé. Ezért indítottak a termelői összefogások finanszírozására a Vidékfejlesztési program keretében egy 26 milliárd értékű támogatási lehetőséget, amelyet 2020-ban újra nyitnak majd.

Lezsák Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője reményét fejezte ki, hogy a petőfiszállási gazdák példáját mások is követik majd, hiszen a tagok által megtermelt és a szövetkezet által összegyűjtött tej saját feldolgozásával nő a jövedelmezőség, és csökken a tagok tejpiaci kiszolgáltatottsága.

Szász János, Petőfiszállás polgármestere (Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum) elmondta: a tejágazat nincs könnyű helyzetben, de az egészséges magyar tejtermékeket minél több emberhez eljuttatva kell, hogy legyen jövője.

Ván Jenő, a Gazda-Tej
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 19:12
Kövér László fogadta az Ecuadori Nemzetgyűlés elnökét
gazdaságilag, mind bel- és külpolitikai téren nyitott, párbeszédre épülő politikát folytat, amely által sikerült normalizálni az ország belpolitikai helyzetét az októberi tüntetéseket követően.

"Az utóbbi évek magyar külpolitikájának egyik prioritása a latin-amerikai kapcsolatok újjáélesztése, ezért is nagy örömünkre szolgál, hogy quitói nagykövetségünk 2015-ös újranyitása óta a két ország politikai, szakpolitikai, illetve a tudományos és felsőoktatási kapcsolatai intenzívebbé váltak" - idézték az Országgyűlés elnökét.

A parlamenti kapcsolatokról szólva Kövér László elmondta, hogy a magyar Országgyűlés is kiemelt jelentőséget tulajdonít latin-amerikai kapcsolatainak: e parlamenti ciklusban is megalakult a magyar-latin-amerikai baráti tagozat, melynek magyar-ecuadori baráti csoportja is van.

César Litardo megköszönte vendéglátójának, hogy Magyarország támogatja azt a törekvést, hogy az ecuadori állampolgárok mentesüljenek a schengeni vízumkötelezettség alól. Ez a lépés a kereskedelmi és az
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 19:10
Rendkívüli ülésen emelhetik meg a bírók és az ügyészek fizetését
napirendi javaslat szerint a 13 órakor kezdődő ülésen a képviselők egyedül az államfő által visszaküldött, az egyes törvényeknek az egyfokú járási hivatali eljárások megteremtésével összefüggő módosításáról szóló törvényt tárgyalják.A napirend előtti felszólalások után megvitatják a törvényalkotási bizottság jelentését és módosító javaslatát, majd ismét szavaznak a kétharmados támogatást igénylő törvényről.

Áder János köztársasági elnök csütörtökön azt követően küldte vissza az Országgyűlésnek a kedden elfogadott jogszabályt, hogy a parlament nem fogadta el a törvényalkotási bizottság összegző módosító indítványát, amely több, megalapozott kifogást orvosolt volna. Az államfő szerint a törvény kiemelt célja a közigazgatási eljárásokra vonatkozó egységes, és az alaptörvénnyel összhangban álló bírói joggyakorlat kialakítása, ami feltétlenül igényli az igazságszolgáltatásban dolgozók anyagi és egyéb megbecsülését, ezt azonban az elfogadott jogszabály nem teszi lehetővé.

A határozathozatal
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:59
ITM: kiemelt megbecsülés és átlagosan 30 százalékos béremelés a szakképzésben dolgozó pedagógusoknak
A közlemény szerint a törvény azt is garantálja, hogy senki nem járhat rosszabbul, az érintett tanárok megtarthatják a pedagógusi pályával együtt járó kedvezményeiket, a jubileumi jutalmat, a szabadságokat. Az Országgyűlés a napokban fogadta el azokat a kiegészítő törvénymódosításokat, amelyekkel hiánytalanul megteremtődtek a szakképzési rendszer megerősítésének jogszabályi feltételei. A részleteket szabályozó kormányrendelet előkészítése még zajlik, az ágazati érdekképviseletekkel egyeztetve. Közölték: az ellenzéki sajtóban megjelentekkel szöges ellentétben a szakképzésben dolgozó pedagógusokat senki nem akarja "kifacsarni", "kizsigerelni", épp ellenkezőleg: kiemelt megbecsülést és kiemelt bérezést fognak nekik adni. A szakszervezetek ellenérzéseit ismerik, nem érdekük, hogy 32 ezer pedagógus jogállása júliustól megváltozzon, ami az oktatókra nézve viszont kifejezetten előnyös. Ez esetben pedig fontosabbnak tűnik a pedagógusok érdeke, mint a szakszervezeteké.

Azt írták, a szakképzésben dolgozó
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:53
Szobrot állítottak Kratochvil Károlynak Balatonszepezden
Németh Szilárd avatóbeszédében kiemelte: a mai honvédek sokat tanulhatnak Kratochvil Károlytól, ki állhatatosságának és céltudatosságának köszönhetően hazahozta ezredét a front és a Monarchia összeomlása után. Bár fel kellett adnia a harcot, a magyar lelkekben elért győzelme vitathatatlan - fűzte hozzá.

Felidézte, hogy Kratochvil Károly édesapja, Kratochvil József 1848-ban honvédtüzérként harcolt a magyar szabadságharcban. Rátermettségét bizonyítja, hogy folyamatosan haladt felfelé a ranglétrán, a császári-királyi hadseregben tiszti rangot kapott, az 1866-os custozzai csatában már századparancsnokként harcolt.

Kratochvil Károly a családi hagyományt követve katonai pályára készült, emellett pedagógusként is tevékenykedett. 1909-től a habsburgok magyarországi ágánál főhercegeknevelését irányította.

1914-ben saját kérésére osztották be a nagyváradi 4. honvéd gyalogezredhez és az 1918 végén létrejött székely hadosztály élén is bátorságról tett tanúbizonyságot. 1923 és 1924 között a
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:51
Átadták az M70 autópálya Letenye és Tornyiszentmiklós közötti szakaszát
és autóutak pedig ahol lehet mindenütt elérjék az országhatárokat - mondta Palkovics László.

A Zala megyében átadott útfejlesztésnek köszönhetően szavai szerint akadálymentessé vált Magyarország és Szlovénia között az országhatáron átívelő nemzetközi forgalom, jelentősen lerövidült a menetidő Tornyiszentmiklós és Letenye között, nem utolsó sorban pedig biztonságosabbá vált a közlekedés.

Cseresnyés Péter kereskedelempolitikai és fogyasztóvédelmi feladatokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) úgy fogalmazott, az egykori rossz hírűvé vált útszakasz, amelyen számos súlyos baleset történt, a "jövő útjává" válik, hiszen a térség gazdasága számára döntő fontosságú az infrastruktúra minősége. A beruházáshozzájárul ahhoz is, hogy a térségben élők szülőföldjükön találják meg boldogulásukat.

Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgató-helyettese a fejlesztés részleteit ismertetve elmondta: a Letenye Muraszemenye és Muraszemenye
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:50
5. Az őszödi beszéd üzenete, nem csináltunk semmit 4 évig
5. AZ ŐSZÖDI BESZÉD és az ellenzéki tüntetések REJTETT ÜZENETE A MÁNAK

https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q

Kiemelés a beszédből:
5. ,,És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig." (Gyurcsány Ferenc)
Komment:
Nem derült ki semmi újdonság, hiszen ebben az országban 1945- de legfőképpen 1956- és sajnos 1989 óta is HAZUDNAK - a mindenkori felelősök - a tényeken alapuló IGAZSÁG ELHALLGATÁSÁVAL!
*
5.1. Megtehették, hiszen megkötötték egymással a PAKTUMOT, ami leginkább a mindenkori politikailag felelős bűnösöket védi a vétlen áldozatok helyett.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
5.2. Például.: az 1956 óta eltelt 63 évben szóba sem jöhet, az a történelmi tény, az akkori miniszterelnökről: HEGEDÜS ANDRÁSRÓL és BATA ISTVÁN honvédelmi miniszterről, hogy a szovjet hadsereg újabb alakulatait magyar vezetői hívták be 1956-ban!!!!
furaila, 2019. december 07. szombat, 00:09
Képek, videók
A budai országgyülés 01.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:50
A budai országgyülés 02.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 03.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 04.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 05.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:48
A budai országgyülés 06.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:48
A budai országgyülés 07.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
A budai országgyülés 08.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
A budai országgyülés 09.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
Országgyűlés megnyitása
taltos1
2018. március 15. csütörtök, 00:15
Országgyűlési Könyvtár
sanci81
2015. április 14. kedd, 15:02
keresztes sz_jános0221.jp
maroka
2019. február 21. csütörtök, 11:16
Keresztes virágúak.jpg
pacsakute
2018. január 11. csütörtök, 22:14
keresztes lovag.png
chillik
2017. november 08. szerda, 13:13
keresztessor.gif
sz719eszter
2016. május 22. vasárnap, 14:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.