Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 19:11 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 8. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
LMP: hazugságra épül a javaslat

Keresztes László Lóránt (LMP) felvetette: Hadházy Ákos viselkedésével indokolják az országgyűlési törvény módosítását, holott a független képviselő táblás demonstrációjakor eszükbe se jutott alkalmazni a meglévő szabályokat a miniszterelnök zavartalan felszólalásának biztosítására.

Helyes kiállásnak nevezte a nemzeti érdekek védelméért azt, amikor a Jobbik képviselői elfoglalták a pulpitust a földtörvény megszavazásakor. A túlóratörvényre utalva hozzátette: akkor is így kell cselekedni, amikor a multik érdekét az embereké elé helyezik. Erőszak alkalmazására nem került sor - idézte fel -, a magyar társadalom pedig visszaigazolta, hogy fontosnak tartotta az akciót, újra elkezdtek bízni az ellenzéki politikában. A nemzeti érdek képviselete a házszabálynál is fontosabb - szögezte le Keresztes László Lóránt.

A Ház méltóságának megvédéséről kijelentette: kevesen gondolják, hogy ez a valódi cél. "Sokszor láthatjuk, hogy önök nem vesznek részt érdemi vitában" - fordult a kormányoldalhoz, felróva: vizsgálóbizottság évek óta nem alakulhatott, számos alkalommal a kormánypártiak távolmaradása hiúsít meg érdemi munkát, ezek sértik valójában az Országgyűlés méltóságát.

Gumiszabályokat és szubjektív döntéshozatalt emlegetett, elfogadhatatlannak nevezte, hogy az ülésszak közepén "alakítják át a feltételeket", és hiteltelennek ítélte, hogy nem próbáltak meg előzetesen egyeztetni az ellenzékkel.

A javaslat "legdurvább pontja" szerinte is az, hogy a képviselők előzetes tájékoztatás nélkül nem mehetnek be közintézménybe. Alapvető nemzeti érdek a korrupció elleni küzdelem, a közintézménybe jutás is ezt szolgálja - mondta.

Amiatt, hogy ellenzéki javaslatok tárgysorozatba vételi vitáját a jövőben nem a plenáris ülésen folytatják le, nem tud majd minden képviselő szavazni azokról - kifogásolta.

Kimondhatja-e majd egy képviselő, ha valamit hazaárulásnak ítél meg, vagy úgy érzi, a cselekedet börtönbüntetést von maga után? - vetette fel, rámutatva: az ilyen kijelentések is szankcionálhatók lesznek a "gumiszabályokkal".Az egyik "legdurvábbnak" a szavazati jog gyakorlásával kapcsolatos szabályokat ítélte. Ha egy egész frakció ki lesz tiltva vagy akár az egész ellenzék, akkor majd kormánypártiak gyakorolják a szavazati jogukat? - kérdezte.

Szavait azzal zárta: a javaslat azt mutatja, hogy érdemes ellenzéki képviselőként dolgozni, "mert önöket ez zavarja".

Párbeszéd: ez a törvényjavaslat a választók elleni bosszúhadjárat

Szabó Timea (Párbeszéd) szerint a törvényjavaslat a választók elleni bosszúhadjárat, amiért október 13-án sok településen kimondták, hogy elég volt az Orbán Viktor féle gyűlöletkeltésből, félelemkeltésből, hazugságból, lopásból, rombolásból, amely az elmúlt kilenc évben folyt. Ráadásul október 13. óta ez már a negyedik-ötödik olyan lépés, amely ennek a bosszúhadjáratnak a része - jelentette ki.

Azt mondta, a kormánypártok már készülnek 2022-re, mert látják, hogy az ellenzék összekovácsolódott, megerősödött, hiába próbálják lejáratni ezt az egységet. Ez a törvény nem az ellenzékről szól, őket nem tudják megfélemlíteni, megállítani azon az úton, amelyen közösen elindultak - közölte. Hozzátette: ezzel szemben az előterjesztés arról szól, hogy meg akarják akadályozni, hogy hárommillió ellenzéki szavazó hangja eljusson még több emberhez.

A képviselő elfogadhatatlannak nevezte, hogy ne tudjanak előzetes tájékoztatás nélkül bejutni a közintézményekbe - például az MTVA épületébe -, hogy ellenőrizzék azokat. A javaslatnak semmi köze a Ház méltóságához - értékelt.

Dúró Dóra: botrányos a javaslat

Dúró Dóra (független) szerint botrányos a javaslat, mert senkit sem vezérel magasztos elv, amikor a Ház méltóságáról van szó. Kiüresítették a plenáris üléseket, fontos kérdéseket bizottságokba delegálnak, rendszeresen nem válaszolnak ellenzéki képviselők felvetéseire vagy olyan válaszokat adnak, amelyeknek nincs közük az elhangzottakhoz - mondta. Hozzáfűzte: ha komolyan vennék a hangoztatott magasztos elveket, érdemi vitákat folytatna az Országgyűlés.

Közölte: a képviselőknek példát kellene mutatniuk, de ahogy viselkednek, az rossz üzenet a társadalom felé. Mindkét oldalnak magába kellene nézni - hangsúlyozta.

A politikus a közintézmények látogatásáról elmondta: annak az alapelvnek kell érvényt szerezni, hogy minden képviselőnek legyen lehetősége érdemben ellenőrizni a közpénzből működő közintézményeket, ne csak előre egyeztetett időpontban mehessenek be, mert így nem fogják látni a valóságot, pedig éppen ez lenne a lényeg.

Nemzetiségi szószóló: a javaslat pontosítja a részleteket

Szolga József horvát nemzetiségi szószóló az előterjesztés nemzetiségekre vonatkozó részeit ismertetve kijelentette: a szöveg kisebb hányadban tartalmaz új elemeket, inkább részleteket pontosít.

Ezt követően az ülés levezető elnöke a vitát elnapolta, azt utolsó napirendi pontként folytatják.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 15:01
Címkék: Keresztes László Lóránt, Hadházy Ákos, Szabó Timea, Orbán Viktor, Dúró Dóra, Szolga József,
Kommentek
Két fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma
Két fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy krónikus beteg
2020, július 4 - 08:53

Mindössze két újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4174 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.Elhunyt egy krónikus beteg, ezzel 589-e emelkedett az elhunytak száma, 2784-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 801 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti.140 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is
eva6, 2020. július 04. szombat, 09:19
Felkerült a kereszt a budai Szent Imre-templom tornyára
véletlenül a XI. kerület és egész Szentimreváros jelképe ez a kéttornyú templom, még a levélpapírok fejlécén is ott díszeleg.
Június 30-án, kedden délelőtt 11 órakor kezdődött a gömb és kereszt megáldása, amely a rövid ideig tartó szertartás után a jobb oldali torony tetejére került.
Szkaliczki Csaba Örs OCist, a templom plébánosa már az előcsarnokban fogadta a sajtó képviselőit, újságírókat, filmeseket, fotósokat. Nemsokára megérkezett Soltész Miklós államtitkár és Simicskó István politikus, országgyűlési képviselő az eseményre.
Mielőtt a kereszt megáldása elkezdődött volna, Szkaliczki Csaba Örs tartott egy kisebb tájékoztatót a templom múltjával és felújításával kapcsolatban.
,,A 20. század elején telepedtek meg itt, a kialakuló új városrészben a ciszterciek. A fővárossal kötött megegyezés alapján ennek a területnek elvállalták a lelkipásztori szolgálatát, ezen túlmenően az oktatásban is részt vettek a szerzetesek. Így jött létre először 1929-ben a Budai Ciszterci Szent Imre
maroka, 2020. július 02. csütörtök, 13:16
Krónika 11. rész (költségvetés megalapozása, napirend után)
Bizottsági vélemény

Nagy Csaba (Fidesz) a törvényalkotási bizottság véleményét kifejtve elmondta: a törvényjavaslat elemei kimutatható kapcsolatban állnak a jövő évi költségvetés előirányzataival és az idei büdzsével, azok több esetben pontosítások, nyelvhelyességi változtatások.

A médiatörvény változtatásáról szólva kiemelte: annak eredményeként a hallás- és látássérültek szélesebb körben és akadálymentesebben élvezhetik az adásokat.

Hozzátette: a törvényjavaslat az ital-nagykereskedelem piacát úgy módosítja, hogy megtiltja a kizárólagos terjesztési szerződéseket, egyszerre szolgálva a fogyasztók és a hazai gyártók érdekeit.Képviselői hozzászólások

Fidesz: esély a kisebb hazai sörfőzdéknekA képviselő hozzászólások sorát nyitó Kósa Lajos (Fidesz) a kereskedelmi törvény módosításáról szólva példaként hozta fel: 2018-ban 166 milliárd forint volt a sörpiac, amelyből 160 milliárdot három nagy multicég forgalma tett ki, ehhez jött még hárommilliárd
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 20:03
Krónika 10. rész (költségvetés, határozathozatalok)
tette hozzá.

A kormány értékválasztása a munkáról és a családról szól - szögezte le. A költségvetés üzen a fiataloknak, azoknak, akik itthon képzelik el a jövőjüket és gyermeket akarnak vállalni - emelte ki az államtitkár.

A törvényjavaslat azt a célt is szolgálja, hogy az államháztartás hiánya GDP-arányosan három százalék alatt legyen és az adósságráta tovább csökkenjen - mondta.HatározathozatalokMódosították a kormány jövő évi költségvetési javaslatát

Az Országgyűlés elfogadta a kormány 2021-es költségvetési indítványához benyújtott összegző módosító javaslatot.

A képviselők 122 igen szavazattal, 50 nem ellenében változtattak a jövő évi büdzsé tervezetén.

Az elfogadott változtatások nem módosítanak az államháztartás központi alrendszerének hiánycélján, amely így továbbra is 1491 milliárd forint.

A költségvetési bizottság által kezdeményezett változtatások egyikének értelmében 20 milliárd forinttal, 97 milliárd forintra emelkedik a közmédiának
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 19:33
Alapjogi biztos: egyre fontosabb a nemzetiségi terület
Kozma Ákos az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2019-es tevékenységéről szóló beszámoló bevezetőjében kiemelte: 2014-hez képest tavaly 250 százalékkal több nemzetiségi érintettségű ügy volt.

Emlékeztetett: Szalayné Sándor Erzsébetet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettest első hatéves ciklusa után tavaly újraválasztották. Kozma Ákos támogatásáról biztosította nemzetiségi helyettesét, jelezve egyúttal, hogy szeretné megerősíteni az alapjogi biztoshelyettesek "autonóm tevékenységét".

Szalayné Sándor Erzsébet elmondta: tevékenységük fő területe a nemzetiségi jogok, a nemzetiségi nevelés-oktatás. Tavaly - folytatta - kifejezetten előterébe kerültek a nemzetiségi önkormányzati választással kapcsolatos tapasztalatok, beadványok és panaszok.

Tájékoztatása szerint a 2021-es népszámlálásra való felkészülés már 2019-ben elindult. Erről hangsúlyozta: minden nemzetiségi szakpolitikai döntés
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 15:22
Krónika 3. rész (azonnali kérdések)
Nyugat-ellenes barátja" lett, "egyik szélsőségből a másikba".

"Felejtse el a fóbiáit, mert így nem tudjuk megállapítani, hogy a magyarokat nézi hülyének vagy ön az" - fogalmazott Jakab Péter, arra szólítva fel a miniszterelnököt, hogy ne "Sorosról konzultálgasson, hanem kormányozzon végre".

A reagálás előtt Kövér László házelnök figyelmeztette a Jobbik politikusát, hogy vannak határok, amelyeket nem enged átlépni, ezért fontolja meg a szavait, ellenkező esetben elveszi tőle a szót.

"Az Országgyűlésben van, nem egy kocsmában a jobbikos haverjaival" - mondta.

Orbán Viktor válaszában először azt kérdezte a Jobbik frakcióvezetőjétől: "van még odaát valaki?" A felszólalást úgy értékelte: "a Jobbik vezetője esküt tett Soros Györgynek". Azt is mondta, hogy Jakab Péter kiabál, gyalázkodik, rendszeresen valótlant állít és mindezt rendkívül faragatlan beszédmódban teszi. Az ellenzék soraiban korábban olyan nagyszerű emberek foglaltak helyet, mint Apponyi, Bajcsy vagy Nagyatádi.

"Próbáljon
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 15:12
Krónika 1. rész (napirend előtt: költségvetés, Paks, a nemzet)
MegemlékezésekKövér László, az Országgyűlés elnöke megemlékezett az életének 101. évében elhunyt Bálint György kertészmérnökről, aki 1994-98 között volt SZDSZ-es politikusként a parlament tagja, valamint az életének 71. évében elhunyt Karakas János mezőgazdasági szakértőről, aki 1994-2006 között volt MSZP-s országgyűlési képviselő.

A házelnök megemlékezett arról is, hogy ez a nap, Péter és Pál napja, az aratás kezdetének napja 2012 óta a kuláküldözések idején tönkretett magyar gazdák emléknapja. Hozzátette: azokra a módosabb parasztgazdákra emlékeznek, akiket a kommunista diktatúra alatt kuláknak bélyegeztek, ezért elvették a vagyonukat, derékba törték az életüket.Párbeszéd: az embertelenség, a bosszú és a korrupció költségvetése a jövő évi

Szabó Tímea (Párbeszéd) emlékeztetett arra, hogy a héten fogadja el az Országgyűlés a 2021-es költségvetést, amelyből egyértelmű: Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is saját gyarmataként tekint Magyarországra. A büdzsé az
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 14:12
Semjén: Simicskó István a KDNP új frakcióvezetője
tájékoztatták a nagyobbik kormánypártot a változásokról.

László Imre (DK) XI. kerületi polgármester Hitlerre vonatkozó szavairól Semjén Zsolt azt mondta: az, hogy összeálltak a "Jobbik maradékával" szellemi értelemben egyfajta előzménynek tekinthető. Kijelentette: a KDNP-nek az az álláspontja, hogy sem a nácizmus, sem a bolsevizmus nem elfogadható, nem tolerálható, nem akarnak "sem Lenin-szobrokat, sem Hitler-mosdatást", sem ávósokat, sem nyilasokat.

Simicskó István, aki a kormánypártok országgyűlési képviselője Újbudán, úgy reagált: a DK-nak le kell vonnia a konzekvenciákat, vagy elhatárolódnak, vagy egyetértenek László Imre nyilatkozatával. Nem lehet pozitív példákat felsorolni Hitler életéből, "érthetetlen, felháborító, és sokkoló" a kijelentés. Megsértette a holokauszt túlélőit, a zsidó embereket egyaránt - hangsúlyozta. Megjegyezte: ha mindez egy jobboldali politikus szájából hangzott volna el, mára a világ minden sarkában megkongatták volna a vészharangokat. Felidézte Zuschlag János korábbi
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 13:32
Képek, videók
A budai országgyülés 01.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:50
A budai országgyülés 02.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 03.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 04.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 05.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:48
A budai országgyülés 06.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:48
A budai országgyülés 07.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
A budai országgyülés 08.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
A budai országgyülés 09.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
Országgyűlés megnyitása
taltos1
2018. március 15. csütörtök, 00:15
Országgyűlési Könyvtár
sanci81
2015. április 14. kedd, 15:02
keresztes sz_jános0221.jp
maroka
2019. február 21. csütörtök, 11:16
Keresztes virágúak.jpg
pacsakute
2018. január 11. csütörtök, 22:14
keresztes lovag.png
chillik
2017. november 08. szerda, 13:13
keresztessor.gif
sz719eszter
2016. május 22. vasárnap, 14:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.