Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 16:33 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szalmonellával fertőzött mandulát vont ki a forgalomból az Aldi
Az Aldi tájékoztatókat helyezett el üzleteiben és honlapján. A termék bármelyik áruházba visszavihető, az üzletlánc blokk nélkül is visszatéríti vételárát.

A visszahívott termék a 200 grammos kiszerelésű Happy Harvest egész mandula. Minőségmegőrzési ideje: 2020.04.22. és 2020.04.23. - írták.

A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy ha az érintett termékből vásároltak, ne használják fel.

Mint kiemelték: a Salmonella baktérium súlyos, lázzal, hasmenéssel, hányással járó gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozhat.

A sütés, főzés a baktériumot elpusztítja, ezért csak a nyersen felhasznált őrölt mandula fogyasztása jelenthet egészségi kockázatot - tették hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 18:31
Címkék: Happy Harvest, termék bármelyik, üzletlánc blokk, visszahívott termék, érintett termékből, baktériumot elpusztítja,
Kommentek
Nem bíznak a lengyel élelmiszerellenőrzésekben a csehek
Miroslav Toman csütörtöki közleményében, amelyben lengyel kollégája, Jan Adam Krzysztof Ardanowski nyilatkozatára reagált, leszögezte: Prága nem kereskedelmi háborút akar Varsóval, hanem meg akarja védeni a cseh lakosság egészségét.

A csehek az intézkedést azután hozták, hogy egy Prága melletti raktárban 700 kilogramm, szalmonellával fertőzött lengyel marhahúst találtak.

Jan Krzysztof Ardanowski csütörtökön azt mondta: Prága feleslegesen felfújta az ügyet, s amennyiben a csehek zsarolni fogják Lengyelországot, a lengyelek bevezethetik a hozzájuk érkező cseh sör ellenőrzését.

"A lengyel miniszter kijelentését, hogy eltúloztuk a dolgot, az igazi problémáról való figyelemelterelésnek tartom. Már három héttel ezelőtt felhívtam a figyelmét arra, hogy továbbra sem bízunk a lengyel élelmiszerellenőrzési rendszerben és szükség esetén újabb intézkedéseket is elrendelünk. Miután a cseh piacra 700 kilogramm, veszélyes szalmonellával fertőzött lengyel hús került, reagálnunk kellett" - olvasható a
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 18:02
Varsó szerint Csehország nem tájékoztatott szabályos módon a lengyel marhahúsban talált szalmonelláról
Niemczuk azt követően nyilatkozott a PAP hírügynökségnek, hogy Miroslav Toman cseh mezőgazdasági miniszter szerdán rendkívüli prágai sajtótájékoztatóján bejelentette a Lengyelországból érkező marhahús szigorúbb ellenőrzését. Az intézkedést azzal indokolta, hogy 700 kilogramm szalmonellával fertőzött lengyel marhahúst találtak.

A lengyel főállatorvos az Európai Bizottság által megszabott elvek megszegésének minősítette, hogy Prága az esetet először nem a RASFF-on keresztül jelentette be, hanem az illetékes cseh miniszter a médián keresztül számolt be róla.

A lengyel hatóságok ettől függetlenül ellenőrzést rendeltek el abban az üzemben, amelyből a húst Csehországba szállították. Niemczuk megjegyezte: a marhahúsban a szalmonella általában eleve nem fordul elő, megjelenése inkább "a technológiai folyamattal" függ össze.

A fertőzött húst a cseh élelmiszerfelügyeleti szervek a Prágához közeli Jircanyban, a Frost Logistics társaság raktáraiban találták.

A lengyel mezőgazdasági tárca
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 18:51
Nébih: szalmonellával szennyezett fehércsokoládé kerülhetett forgalomba Magyarországon
Az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett információ szerint a magyarországi Rossmann üzletekbe is kerülhetett a szennyezett termékekből. A Nébih felvette a kapcsolatot a magyar forgalmazóval, a tételek nyomon követése folyamatban van - közölték.

A termék neve: "Das Exquisite Heidelbeere Weisse Schokolade", 100 grammos kiszerelésű, tételszáma GTIN 4305615367347. Az érintett csokoládé minőség megőrzési ideje 24.03.2019.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy amennyiben valaki fogyasztott a visszahívásban szereplő csokoládéból, illetve néhány napon belül észleli a szalmonella tüneteit, feltétlenül forduljon orvoshoz. Aki rendelkezik a fenti termékkel, egészsége megóvása érdekében ne fogyassza azt el - írták.
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 14:13
Fertőzések elkerülése a nagy melegben, vagy úgy egyáltalán
gyomorrontást kapunk, de olyan súlyos szövődményekkel is járhat, mint az ízületek, a belső szervek gyulladása, sőt halálos is lehet.
Kellő odafigyeléssel, megfelelő higiéniával az ételfertőzések döntő többsége elkerülhető, megelőzhető, ha tisztában vagyunk azzal, hogy hogyan.

CSIRKE

Ha csirke húst vásárolunk, annak húsa és bőre alatt mindig számtalan kórokozót lehet találni. A háztáji baromfik sem sokkal kivételek a fertőzés tekintetében.
- A megfelelő hőkezelés után a szalmonellával fertőzött csirke is elfogyasztható, mert a baktériumok 2 perc alatt elpusztulnak 75 fokon történő sütés-főzés után.
- Csak teljesen átfagyott terméket vásároljunk. A félig fagyott, vagy egyszer már felengedett termék még veszélyesebb.
- Mindig nézzük meg az eltarthatóság idejét. Le járt szavatosságú terméket ne vigyünk haza.
- Ha friss csirkét vásárolunk, nézzük meg a színét, szagoljuk meg, tapintsuk meg nem ragad-e. Ha valami gyanús, inkább ne vegyük meg.
- Vásárlás
lizawolf, 2017. augusztus 04. péntek, 17:11
Szalmonellával szennyezett kölesgolyót hívott vissza a Lidl Magyarország
A tájékoztatás szerint a fogyasztók egészségének védelme érdekében a Lidl Magyarország Bt. visszahívja azon Circuss Bio kölesgolyó, Barbecue ízű, 120 grammos termékét. (A terméken a következő minőségmegőrzési idő szerepel: 21.05.2017.)

A visszahívás oka, hogy a szóban forgó termékben a Lidl saját minőségellenőrzési vizsgálatai során szalmonella szennyezettséget mutattak ki. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. A száraz helyen tárolt és snackként, szárazon fogyasztott kölesgolyóban a szalmonella baktériumok elszaporodása azonban nem valószínű - jegyzi meg a Lidl közleménye.

A kiskereskedelmi lánc kéri a vásárlókat: amennyiben a fenti minőségmegőrzési idejű termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem azt bármely Lidl üzletbe vigyék vissza. A vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

A termékvisszahívás kizárólag a 21.05.2017-es minőségmegőrzési idejű Circuss Bio kölesgolyó, Barbecue ízű, 120 grammos terméket érinti. A Lidl által
velemenyezd, 2017. január 18. szerda, 14:23
Szalmonellával szennyezett fűszerpaprika-őrleményt hív vissza a Lidl
A társaság csütörtökön közölte: kérik a vásárlókat, hogy a paprikát ne fogyasszák el, vigyék vissza a Lidl bármelyik üzletébe, a vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

A Lidl hangsúlyozta, hogy a visszahívás csak azokat a termékeket érinti, amelyeken a december 26-i minőségmegőrzési idő mellett az L172-es tételszám szerepel, az áruházlánc által forgalmazott más termékre a visszahívás nem vonatkozik.

A szalmonella baktériumok az alapos hőkezelést - sütést-főzést - követően elpusztulnak, azonban ezek hiányában az ételben elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak - hívták fel a figyelmet a Lidl Magyarország Bt. honlapján.
velemenyezd, 2016. június 23. csütörtök, 20:24
Több eljárás is van
Több eljárás is van, amivel a tisztességtelen hentesek átverhetik vevőiket, de némelyik trükk könnyen kibukhat, ha a a vásárló odafigyel. A fogyasztó felkészültsége fontos lehet, de a legjobban azzal biztosíthatja be magát, ha jól ismert, megbízható hentestől szerzi be a húst.
Gyakorlott háziasszonyok is nehezen tudják eldönteni, hogy mennyire friss, netán romlott-e a hús, amelyet árulnak a piacon vagy az áruházakban. Gyakran hallunk praktikákat, amelyekkel az állott hús még frissnek tűnhet.

Furcsa szagok és színek

Pálinkás István hús-hentesárú kereskedő azt mondta, attól kell húst vásárolni, akiben megbízunk, és akinél közelebbről is meg lehet nézni, kibontani, megszagolni az árut. Ha a húsnak kellemetlen szaga van, az a marha esetében nem jelenti, hogy nem fogyasztható, a sertésnél azonban megfelelő portékánál friss hússzagot kell érezni, ami melegebb időben erősebb is lehet.

A sárga bőrű csirkékről a hentes azt mondta, van ahol kurkuma vagy valamilyen speciális
horvathnemagdi, 2016. február 11. csütörtök, 08:23
Képek, videók
Szalmonella
dnemethk
2010. január 01. péntek, 15:27
Forgalomban.jpg
tirfer
2006. december 24. vasárnap, 21:42
Majd a Húsokos az ALDI ba
basikele
2013. február 16. szombat, 05:40
Harvest--Oil-on-canvas -on
mailona
2016. augusztus 22. hétfő, 00:38
HARVEST-Detail-II-copy .jp
mailona
2016. augusztus 22. hétfő, 00:37
Autumn-Harvest-candles 4.j
margoboszi
2015. október 25. vasárnap, 09:23
Autumn-Harvest-candles 3.j
margoboszi
2015. október 25. vasárnap, 09:23
Autumn-Harvest-candles 2.j
margoboszi
2015. október 25. vasárnap, 09:22
Autumn-Harvest-candles .jp
margoboszi
2015. október 25. vasárnap, 09:22
Berry-Harvest-Bandana- Cow
talamusz
2015. február 26. csütörtök, 15:34
Berry-Harvest-Bandana Cow
talamusz
2015. február 26. csütörtök, 15:33
thm_harvesting_wheat_d eta
borigit
2015. február 03. kedd, 14:48
Harvest Time.jpg
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:12
harvest-festival.jpg
durcimarcika
2014. október 23. csütörtök, 20:00
pump[kin_harvest.gif
gizellalapu
2013. január 03. csütörtök, 10:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.