Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 17:15 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az igazi ellenség
Az igazi ellenség

Igéz a hazugság meggyőző ereje,
Fertőz az ostoba gondolat szelleme,
Fütyül a kapzsi vágy hatalmas pofája,
Tömegek táncolnak a parancs szavára!

Ködös a valóság igazi rémképe,
Rettegést oltanak a többség fejébe,
Azért, hogy fenntartsák az álomvilágunk,
Kellenek a dróton rángatott rongybábúk!

Különben látnák az igazi lényeget,
Tűrnék, ha tudnák a szomorú tényeket?
Hatalom táplálja a harag nyomorát,
Önmaga okozza a terror horrorját!

Nem félek jólelkű testvérem kezétől,
Legyen az bármilyen hitű a szívéből,
Ellenség nekem csak egyféle gazember,
Az, aki így játszik a "rongy" életekkel!

Veniam

A vers forrása: http://www.veniam.hu/vers222
luiggi, 2018. március 13. kedd, 19:15
Címkék: igazi ellenség, hazugság meggyőző, ostoba gondolat, kapzsi vágy, parancs szavára, valóság igazi,
Kommentek
Törő Zsóka
ígérem,
legkedvesebb gyereked.


LÉLEK

Azt mondod, hogy nincsen lélek.
De mi reszket, hogyha félek,
mi az , ami fáj itt belül,
ha a boldogság elkerül?

Néha szinte égig emel,
mint egy madár, szárnyakra kel,
máskor mardos, szorít, éget,
örök lelki harc az élet.

Varázslat ez, idegjáték,
átok, áldás vagy ajándék,
barátod vagy ellenséged,
ki ad választ, hogyha kérded?

Óvd a lelked, mint a kincset,
ne tegyenek rá bilincset,
legjobb, ha szabadon szárnyal,
tápláld békés boldogsággal!LÉLEKHARC


Komisz dolog ez a lélek,
nem érdekli, hogyan élek,
nem szereti, ha itt belül
fájdalmaim kínja elül.

Valahányszor boldog
menusgabor, 2018. november 23. péntek, 20:30
Isten az orvost is gyógyítja
könnyű volt, de azt hiszem, hogy ezzel példát is adott arra, hogy a mindenkori orvosi társadalom úgy tekintsen az emberre mint teljes egészre. Nem egy eset ő, hanem egy ember, akinek fájdalmai, gondjai vannak, de azonkívül lelke is van" - fogalmazott a főpásztor.
- Csókay András kiemelte: a lelki bajok az igazi bajok, amelyek gyógyításában mindenkinek részt kell vennie: ,,Mindenkinek gyógyítóvá kell válnia! A legmagasabb szintű feladat a lélek gyógyítása: legyen a szomszédod, az ellenséged, segítened kell a gyógyulásában, részt kell vállalnod belőle. A gonosz elhiteti velünk, hogy Isten távol van. Ez egy nagy gond, mert az igazság az, hogy Isten mélyen bennünk is jelen van." Kiemelte: a lélek hangja Krisztus halk hangja - függetlenül attól, hogy tudunk-e róla vagy sem. Nemcsak az eszünkkel tudhatjuk, de a szívünkkel is megtapasztaljuk, hogy van Isten. ,,Adj esélyt arra, hogy legyen kontemplációból, szemlélődésből születő, belső mély tapasztalásod. Miért fontos ez
maroka, 2018. november 20. kedd, 09:11
Amikor négy birodalom omlott össze
a hivatalnoki kar is a helyén maradt.

Az a bizonyos vasúti kocsi

A németországi események láttán az antant is szorgalmazni kezdte a tárgyalásokat. A küldöttségek november 8-án a Párizstól alig száz kilométerre fekvő compiegne-i erdőben, az antant főparancsnok Ferdinand Foch marsall szalonkocsijában ültek össze. A háromnapos tárgyalás eredményeként 1918. november 11-én aláírt fegyverszüneti szerződés úgy rendelkezett, hogy a nyugati arcvonalon hat órán belül be kell szüntetni az ellenségeskedést a szárazföldön és a levegőben, a német hadseregnek 15 napon belül ki kell vonulnia Belgium, Franciaország és Luxemburg megszállt területeiről és Elzász-Lotharingiából.

A frontvonal ekkor még Antwerpentől, Brüsszeltől, Luxembourgtól és Strasbourgtól 40-47 kilométerre nyugatra húzódott. Az 1914. augusztus 1. előtti német határok mögé történő visszavonás az Oroszországban tartózkodó német erőkre csak egy olyan időpontban vonatkozott, amelyet "az ottani helyzetre való tekintettel" a
menusgabor, 2018. november 11. vasárnap, 21:00
Imádság
előmenetelét, amennyire lehetett akadályozni, szerencsétlenségét, kárát, gyalázatát növelni és öregbíteni. Hajlandó voltam s vagyok perbe szállni és alávaló dolgokért haragban és békétlenségben élni azokkal. Hajlandó voltam s vagyok azok becsülete ellen szólni, beszédüket, cselekedeteiket és magaviseletüket bizonytalan jelekből rosszra magyarázni. Hajlandó voltam s vagyok szolgálatomat és segítségemet megvonni, megtagadni tőlük szükségeikben és fogyatkozásaikban.
Istenem! Istenem! Hát még nyilvánvaló ellenségeimmel, rosszakaróimmal, megbántóimmal szemben hogy viseltem magamat? Milyen sokszor felgerjedtem mérges beszédekre, néha szitkokra és átkokra is fakadtam ellenük. Milyen hajlandó vagyok a gonoszért gonosszal fizetni és a bosszúságért bosszút állni! Milyen távol vagyok attól, hogy a gonoszért jóval fizessek és a bosszúságtételeket csendesen béketűréssel szenvedjem! Milyen távol vagyok attól is, hogy értük imádkozzam és jót kérjek nekik tőled.
Óh könyörülő szent Isten! Keservesen kell ebből
kalmanpiroska, 2018. november 10. szombat, 13:14
Csak a kipróbált kap koronát
Miután a próbát kiállotta, elveszi az életnek koronáját. (Jakab 1, 12)

A megpróbálás időbe telik. Rendszerint nem máról holnapra megy végbe. Kivétel volt a lator: nála csak néhány óráig tartott. Türelmesen kitartott kínjai között és az ellenség gúnyolódása ellenére is hitt. Még Jézus felkiáltása: ,,Én Istenem, miért hagytál el engem?" - sem tévesztette meg. Jézus ígéretéhez tartotta magát: ,,Ma velem leszel a paradicsomban." Így nála néhány órán belül ment végbe mindaz, ami másoknál éveket vesz igénybe.

Ne halogasd a megtérésedet, különben a végén elszalasztod a megpróbáltatásra való lehetőséget.

Néha a próba bűnünk miatt hosszúra nyúlik. Ha mindjárt határozottak és bátrak lennénk, nem tennénk ki magunkat bizonyos új kísértéseknek. Így azonban engedünk, elbukunk vagy csak fél győzelemmel végzünk. - Van olyan hívő keresztyén, aki bizonyos kedvenc bűne vagy gyengesége felett egész életében nem lesz úrrá. A kipróbáltság elmarad, de ezzel együtt a korona is. Az
dandej, 2018. november 09. péntek, 12:13
Szép estét kívánok mindenkinek!
kormányzástól, az ország gazdaságának talpra állítását, 10 év alatt egymillió új munkahelyet és erős közbiztonságot ígért.

2011-ben meghirdette az ötéves tervét: eszerint 2010 az összefogás éve volt, 2011 a megújulás, 2012 az elrugaszkodás, 2013 az emelkedés, 2014 pedig a gyarapodás éve lesz.

2012-ben a magyar önérzetre alapozva közölte: "Rosszabbul élünk, és kevesebb megbecsülést kapunk, mint amennyit megérdemlünk."

2013-ban kissé váratlan módon, talán valamiféle belső ellenségre (?) utalva egy meglehetősen talányos megfogalmazást hallhattak a beszéd hallgatói. "Bár a visszaélésekben jeleskedők falkáit is naponta elverjük az ablakunk alól, még mindig vannak olyanok, akik vörös alsóneműjüket narancssárgára cserélték, és úgy viselik gondosan, hogy az kilátszódjon a nadrág alól."

2014-ben nyilvánvalóan a közelgő választásokra utalva, visszatért az általa igen kedvelt háborús metaforához: "Fújjátok meg a kürtöket, és nyergeljetek, mert holnap
kirscha, 2018. október 30. kedd, 17:42
Az Ötös Archetípus Dinamikája
a bárokat, éttermeket és lokálokat - gyakran voyeurként. Ezt azonban többnyire titokban tartják, barátaik közül kevesen tudnak életüknek erről a részéről. Szorongásuk fokozódásával együtt nő a serkentő és figyelemelterelő ingerek iránti vágyuk is.

A 6. szinten az Ötösök félelmei tovább erősödnek, és már-már lemondanak arról, hogy valaha is sikerül megtalálniuk a helyüket az életben. Fenyegetőnek érzik a többi emberrel való érintkezést, és szellemi vagy alkotói "magánterületük" védelmében ellenségesé és provokatívvá válhatnak. Maximális sebességbe kapcsolnak, hogy meneküljenek a szorongástól, és gyakran érzéketlenül, agresszívan törekszenek annak elérésére, amit éppen akarnak. A Hetesekre jellemző eltompultság, megkérgesedettség csak felerősíti az Ötösök fokozódó cinizmusát, türelmetlenek lesznek az emberekkel szemben, és világnézetük teljesen megrögzötté válik. Vannak, akik vadnak és izgalmasnak találják az Ötösöket ezen a szinten, de az emberek többségét inkább taszítja heves, nyughatatlan
eposz, 2018. október 23. kedd, 20:19
26. évközi hét szombat 10.06
Isten igéje. Jób 42,1-3.5-6.12-16

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Az apostoli munkajutalma: öröm a Szentlélekben.
A hetvenkét tanítvány, akiket Jézus az evangélium hirdetésére küldött, nagy örömmel tért vissza. ,,Uram - mondták Jézusnak -, a te nevedre még a gonosz lelkek is engedelmeskedtek nekünk." Ő így válaszolt: ,,Láttam a sátánt: mint a villám, úgy bukott le az égből. Hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon járjatok, hogy minden ellenséges erőn úrrá legyetek: Semmi sem fog ártani nektek.
Mindazonáltal ne annak örüljetek, hogy a gonosz lelkek engedelmeskedtek nektek. Inkább annak örüljetek, hogy nevetek föl van írva a mennyben."
Abban az órában Jézus felujjongott a Szentlélekben, és így imádkozott: ,,Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mivel elrejtetted ezeket a bölcsek és az okosak elől, és feltártad az egyszerűeknek, így van ez, Atyám, mert így tetszett neked.
Az Atya mindent átadott nekem. Senki más nem
maroka, 2018. október 06. szombat, 15:43
Képek, videók
Ellenség 01.jpg
chillik
2018. február 05. hétfő, 05:40
Ellenség 02.jpg
chillik
2018. február 05. hétfő, 05:39
Barátkozás az ellenséggel
sanci81
2017. augusztus 17. csütörtök, 17:57
O.V. ellenségei.jpg
agica2004
2017. május 19. péntek, 19:55
orbán ellenség,autó.jpg
kicsoda57
2017. január 07. szombat, 20:16
Senki élönek ellensége 0
chillik
2016. július 14. csütörtök, 05:51
Az ellenség megtévesztése
sanci81
2016. február 01. hétfő, 16:46
Ellenség
sanci81
2015. október 02. péntek, 15:46
ellenség.gif
paka68
2015. április 22. szerda, 13:36
legnagyobb ellenség.jpg
yvett789
2015. január 13. kedd, 16:51
O.V. ellenség.jpg
agica2004
2015. január 05. hétfő, 18:23
a hazugság.jpg
sz719eszter
2018. március 23. péntek, 15:59
Hazugság
sanci81
2017. május 20. szombat, 19:52
O.V. hazugságai.jpg
agica2004
2017. május 19. péntek, 20:12
O.V.kuvasz-hazugság.jp g
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.