Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 23:09 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Spárga és jótékony hatásai



A spárga meglehetősen gazdag tápanyagokban. Van benne folsav, kálium, B6-vitamin, A-vitamin, C-vitamin és tiamin. A spárga csökkenteni tudja a sejtkárosító szabad gyökök hatását, antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Gyakorlatilag nem tartalmaz zsírt és nagyon alacsony a kalóriatartalma.

A spárgában van K-vitamin is, ami egy véralvadásgátló vitamin. Számos tanulmány kimutatta, hogy a K-vitamin javíthatja a csontok egészségét is. A K-vitamin nemcsak növeli a csontok ásványi sűrűségét az oszteoporózisban szenvedő emberekben, de csökkenteni tudja a törések kockázatait is.

A K-vitamin kulcsszerepet játszik a szív egészségében is, hiszen megakadályozza az artériák megkeményedését és segít az artériákból eltávolítani a kalciumot, ami szívbetegség kialakulásához vezethet.

A gyulladásgátló és antioxidáns tápanyagok segítenek csökkenteni a gyakori krónikus egészségügyi problémákat, beleértve a 2-es típusú cukorbetegséget. Antioxidáns hatása révén lassítja az öregedési folyamatokat és még a bőr számára is védelmet jelenhet.

A spárga olyan tápanyagot is tartalmaz, mint az inulin, amely nem bomlik le az emésztőrendszerben. Ehelyett elhagyva a vastagbelet a jó és egészséges bélbaktériumok táplálékforrásává válik. A jó baktériumok felelősek a jobb tápanyagfelszívódásáért, az alacsonyabb allergiás kockázatért és a vastagbélrák kialakulásának kisebb kockázatáért.

Mivel a spárga rostokkal van tele, így az emésztést is megtámogatja. A rostok rendszeres fogyasztása lecsökkenti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. A spárga étkezési rostja a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát is csökkenti. A rostok szerves savakat is felszabadítanak a szervezetben, amelyek megtisztítják az emésztőrendszert, segítenek a máj működésében, segítenek testünket megszabadítani a méreganyagoktól, a kórokozóktól, a koleszterintől és a felesleges cukroktól.

A spárgában sok B1-vitamin, vagyis tiamin van, amely nemcsak a sejtműködést segíti elő, de az energiatermelést is megtámogatja. A tiamin kifejezetten segít a szervezetnek a szénhidrátokat energiává alakítani, amely fontos a koncentrációhoz, az erőnléthez és az anyagcseréhez.

A B-vitaminok ezen kívül kulcsszerepet játszanak a cukrok és keményítők metabolizmusában, ezért fontos szerepet töltenek be a vércukorszint kezelésében. A B-vitaminoknak a homociszteinszint szabályozásában is szerepük van. Ez egy olyan aminosav, amelynek magas szintje szívbetegséghez vezethet. A B-vitamint energiavitaminnak is nevezik, hiszen energiát szolgáltat a szervezetünk számára, mindemellett segít leküzdeni a fáradtságot és a kimerültséget. Javítja az energiaszintet a pajzsmirigyfunkció és a celluláris meditáció támogatásával.
Forrás: Link
pacsakute, 2019. április 20. szombat, 17:33
Címkék: spárga meglehetősen, spárga csökkenteni, sejtkárosító szabad, véralvadásgátló vitamin, csontok egészségét, csontok ásványi,
Kommentek
A petrezselyemzöld jótékony hatásai
Kevesen tudják, hogy a hétköznapi fűszernövénynek rendszeresen fogyasztva csodás egészségügyi hatásai is lehetnek.

Van egy közkedvelt fűszernövényünk, amit mindenki használ, de nem mindenki tudja, milyen csodás egészségügyi hatásai is lehetnek! Ez a növény nem más, mint a petrezselyemzöld. Magas a magnézium, a foszfor, a cink tartalma, de A-, K-, C-, E-, B6- és B12 vitaminokban is bővelkedik.
A mindennapi étrendnek tartalmaznia kellene a petrezselyemlevet. Válasszunk olyan petrezselymet, amit nem kezeltek vegyszerekkel, egy csokornyit tegyük a gyümölcsfacsaróba és adjunk hozzá a megfelelő zöldségeket, facsarjuk ki.

A petrezselyemlé javítja az általános egészségügyi állapotot. Számos szembetegség esetén alkalmazható:

Látási problémák - petrezselymet, zellert, fokhagymát, almát és gyömbért tegyünk gyümölcsfacsaróba, facsarjuk ki ezek levét és igyuk
pacsakute, 2018. november 26. hétfő, 21:23
Milyen színű gyümölcsöt egyek, hogy egészséges maradjak?
vitaminok legkoncentráltabb formái ugyanis a zöldségek és a gyümölcsök!Köztudott, hogy az optimális egészség elérése érdekében naponta öt alkalommal kellene zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanunk. Ami viszont legalább ugyanennyire fontos, hogy a napi ötszöri ,,egészségmenüt" a lehető legszínesebben állítsuk össze, ugyanis a zöldségek és a gyümölcsök hatóanyaga a színükben rejlik.

A kékes árnyalatú zöldségek és gyümölcsök (áfonya, szeder, fekete ribizli, szilva, stb.) például igen jótékony hatásúak az öregedés folyamatában, a húgyvezeték működésében, a memória működésében, és olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek talán megelőzik bizonyos ráktípusok kialakulását. A kék és lila zöldségekben és növényekben található antocián és fenol nevű vegyi anyagoknak öregedésgátló hatást tulajdonítanak
A zöld színű zöldségfélék ezzel szemben legjobb méregtelenítők magas víz, klorofill és
bordat, 2017. november 25. szombat, 16:11
Júniusi zöldségfélék
sokáig eltartható. Nagyon sokféleképpen használhatjuk, leves, főzelék, olajban, vagy zsírban sütve, húsételekhez köretként, kenyér és egyéb kelt-, sült-, és főtt tészták alkotórésze.

Új cékla
cékla
Régóta ismert salátanövény. B1-, és B2-vitamint, meszet és foszfort is tartalmaz és vastartalma jelentős. A cékla jó az állóképesség fokozásában és az izmok teljesítményének javításában, mert magas kálium és magnézium tartalma is. A cékla ezenfelül hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat tartalmaz. Ezenfelül pedig erős antioxidánsként is működik. A legkedveltebb fajták azok, amelyek szép színükkel hívják fel magukra a figyelmet. Teljesen beérett állapotában, hűvös, sötét, párás helyen hónapokig eltartható. Nyersen, lereszelve salátába, vagy megfőzve is fogyaszthatjuk. A cékla levét kipréselhetjük és gyümölcsökkel vegyítve finom italt készíthetünk belőle. Kevesen tudják, de a cékla levele is fogyasztható, például zöld turmixba kiváló.

Csicsóka
csicsóka
A
lovaszmarika, 2017. június 20. kedd, 16:40
Zsírcsökkentő diéta
valamint azt, hogy a diétázó egy naplóban vezesse, hogy halad a diétával.

A diéta célja
A zsírcsökkentő diéta először is méregteleníti a szervezetet, ezáltal serkenti a zsírégetést. Ezután a diéta a gyors fogyást célozza meg, amit egy állandósult étrend-terv követ. Sokak által egészségesnek tartott diétáról van szó (vagyis kiegyensúlyozott diétáról), mivel jelentős mennyiségű testmozgást kell végezni a diéta során, és a diétát az embernek élete végéig be kell tartania.

A diéta jótékony hatásai:
A zsírcsökkentő diéta jótékony hatásai a következők:

- méregteleníti a májat és a nyirokrendszert
- az első hétben akár 4,5 kilogrammot is le lehet fogyni vele, méghozzá elég gyorsan
- megszünteti a puffadást
- a fogyással együtt a test is izmosabb, tónusosabb lesz
- fenntartható vele a fogyás
- csökken a csípő, derék és comb mérete

Gittleman szerint a diéta ezen kívül:

- serkenti az anyagcserét
-
pacsakute, 2017. március 29. szerda, 20:24
36 kalóriaégető szuperétel, amely segíti a fogyást
míg mások azt állítják, csak a fehérjét egye. De megéri ez a sok macera? A tojás remek fehérjeforrás, ám sárgája koleszterint és zsírt is tartalmaz, amely miatt megkérdőjelezheti fogyasztását.
Ezért eleinte fogyassza csak a fehérjét, biztosítva szervezete számára az elegendő fehérjét, ám a zsírokat és koleszterint nem, majd amikor elérte a kívánt súlyt, elkezdheti visszaadni a tojás sárgáját is étkezéseibe.

11. Grépfrút
Nem szükséges grépfrút diétát követnie, hogy élvezhesse jótékony hatásait, sokan mégis otthagyják a boltok polcain. Fogyasztó hatásairól rengeteg mítosz kering, és számtalan klinikai vizsgálattal is bizonyították hatásait.
Nem szükséges a gyümölcsöt megvennie, az is elegendő, ha grépfrút levet vásárol és rendszeresen fogyasztja. Tim Ferris, a Négyórás diéta megalkotója azt vallja, szabadnapjain fogyasztja a grépfrút levet, hogy megakadályozza az aznap elfogyasztott ételek hízlaló hatását.

12. Csirkemell
Amennyiben vegetariánus vagy vegán
pacsakute, 2017. február 22. szerda, 17:57
Zöldségek-gyümölcsök-magvak jó hatásai
Hosszú, de érdemes beleolvasni
Bár a gyógyszeripar egyre inkább fejlődik és terjeszkedik, a táplálkozási szakértők és egészségügyi szakemberek még mindig előszeretettel beszélnek bizonyos ételek jótékony hatásairól. Jól is teszik ezt, hiszen az egészséges étkezés kimutatható szinten csökkenti az elhízás, a keringési rendellenességek, és bizonyos ráktípusok kialakulásának kockázatát.

Azonban annak biztos megértése, hogy bizonyos hatások érdekében melyik ételek fogyasztása ajánlott, nem feltétlenül egyszerű feladat. Ebből a cikkből megtudhatja, mik a leginkább közkedvelt ételek egészségügyi hatásai, és hogyan javíthatja egészségi állapotát a megfelelő étrend követésével.

Mandula
A mandula E-vitaminban, rézben, és magnéziumban gazdag. Emellett jó minőségű fehérjéket tartalmaz és egészséges telítetlen zsírsavakat.
Kutatásokkal
pacsakute, 2016. április 08. péntek, 11:57
Képek, videók
Vilmos-Katalin-jótékon ysá
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:38
Jótékony célra 021.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 020.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 019.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 017.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 016.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 015.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 014.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 013.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 011.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 010.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 009.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Spárga
irmus
2017. május 14. vasárnap, 11:34
Sült csirkecomb - spárga-
irmus
2017. május 13. szombat, 18:41
Spárga
sanci81
2017. április 30. vasárnap, 16:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.