Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 01:03 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Boros szilvakrémleves habgalus
Boros szilvakrémleves habgaluskával

Hozzávalók:

1 üveg szilvabefőtt (750 ml)
5 dl könnyű, édes vörös desszertbor
3 db tojás
1 narancs reszelt héja
1 dl tejszín
1 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 evőkanál rizsliszt
15 dkg cukor
pici só
A díszítéshez:
borban áztatott mazsolaszemek

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 8 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral nagyon kemény habbá verjük.

Egy edényben a tejet felforraljuk és 2-3 kanalanként beleforgatjuk a habgaluskát, hagyunk helyet a növekedésnek, megfordítjuk, majd szűrőre kiszedjük.

Egy tálkában a tojássárgáját a fűszerekkel, a cukrokkal és narancshéjjal kikeverjük, hozzáadjuk a rizslisztet is, egy kis borral fellazítjuk.

Egy nagyobb edényben a tejszínt, a pépesített szilvabefőttel melegíteni kezdjük, kevergetés közben hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket és a vörösbort is. Forrásig kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzről.

Hidegen tálaljuk a habgaluskákkal és a borba áztatot mazsolaszemekkel.
Megjegyzés:

Hasonló a madártejhez.
horvathnemagdi, 2011. január 25. kedd, 22:25
Címkék: tojásokat szétválasztjuk, tejet felforraljuk, nagyobb edényben, pépesített szilvabefőttel, tojássárgájás keveréket, borba áztatot,
Kommentek
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromot is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2019. augusztus 13. kedd, 09:12
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom ami bió
4 dl joghurt
2 ek rum - aroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:09
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel vagy turmixal pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket, amiket megkaptam. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2013. augusztus 09. péntek, 12:14
Szilvakrémleves
Szilvakrémleves

Hozzávalók:

50 dkg szilva
cukor
1 csomag vaníliás cukor
szegfűszeg
fahéj
reszelt narancshéj
1 pohár tejföl
1 tojás sárgája
1/2 csomag vaníliás pudingpor
1,5 dl vörösbor

Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk, és feltesszük főni annyi vízzel, ami jól ellepi. Közben a fűszerekkel, ízlés szerinti cukorral és a reszelt narancshéjjal ízesítjük. Ha már puha a szilva, levesszük a tűzről, leturmixoljuk. A tojássárgát simára keverjük a tejföllel és a pudingporral, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Ezután visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd hozzáöntjük a bort és kiforraljuk. Lehűtve tálaljuk. Én pörkölt mogyoróval és tejszínhabbal tálaltam.
horvathnemagdi, 2011. március 05. szombat, 12:26
Szombat
Boros szilvakrémleves habgaluskával

Hozzávalók:

1 üveg szilvabefőtt (750 ml)
5 dl könnyű, édes vörös desszertbor
3 db tojás
1 narancs reszelt héja
1 dl tejszín
1 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 evőkanál rizsliszt
15 dkg cukor
pici só
A díszítéshez:
borban áztatott mazsolaszemek

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 8 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral nagyon kemény habbá verjük.

Egy edényben a tejet felforraljuk és 2-3 kanalanként beleforgatjuk a habgaluskát, hagyunk helyet a növekedésnek, megfordítjuk, majd szűrőre kiszedjük.

Egy tálkában a tojássárgáját a fűszerekkel, a cukrokkal és narancshéjjal kikeverjük, hozzáadjuk a rizslisztet is, egy kis borral fellazítjuk.

Egy nagyobb edényben a tejszínt, a pépesített szilvabefőttel melegíteni kezdjük, kevergetés közben hozzáadjuk a
horvathnemagdi, 2011. január 16. vasárnap, 13:30
Szilvás szenvedély
Szilvás szenvedély
Nemcsak lekvárnak jó!

Most éli szezonját a szilva, ezért keresve sem találsz jobb alkalmat arra, hogy kipróbáld szilvás finomságainkat! Levest, muffint, császármorzsát is készíthetsz a gyümölcsből, csak fogj neki!
Szilvakrémleves

Hozzávalók: 0,5 kg szilva, 1 dl tejszín, 3 evőkanál darált dió, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál barna cukor, késhegynyi őrölt szegfűszeg, csipetnyi só.

Mosd meg és magozd ki a gyümölcsöt. Egy edénybe engedj 0,5 l vizet, és tedd bele a szilvát. Szórd meg a szegfűszeggel, a cukorral és egy pici sóval. Kevergetés közben forrald fel, majd sűrítsd a liszttel és a darált dióval összedolgozott tejszínnel. Hűtsd langyosra, és tedd a hűtőszekrénybe, mert hidegen fogyasztva a legjobb!

Szilvás muffin

Hozzávalók: 0,5 kg liszt, kevés sütőpor, 0,25 kg margarine, 3 tojás, 12 db szilva, 24 db kockacukor, 2 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál cukor, 1,5 dl tej, 2 kiskanál kakaópor, 2 kiskanál fahéj.

Verd fel a
brozsika, 2008. augusztus 15. péntek, 11:57
Képek, videók
boros misi0917.jpg
maroka
2019. szeptember 17. kedd, 17:30
boros misi0917_2.jpg
maroka
2019. szeptember 17. kedd, 17:29
Boros Lajos-Isten szeret
dandej
2018. szeptember 23. vasárnap, 12:30
boros csendélet.gif
sz719eszter
2018. szeptember 13. csütörtök, 19:33
SZKV-BOROS József u..jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:16
Ez a beteg, boros, bús, l
chillik
2018. április 30. hétfő, 04:51
SZKV-Boros J. u-7-es vill
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:12
Szeged Marx tér-Boros u.p
agica2004
2018. március 23. péntek, 16:37
Boros Lajos-Olga-Lalika
dandej
2017. július 08. szombat, 18:33
Címeres Boros pohár
irmus
2017. május 29. hétfő, 07:51
Boros Ágnes
irmus
2017. május 04. csütörtök, 07:22
szetválasztott étrend.jpg
dnemethk
2013. február 17. vasárnap, 15:07
tojás szétválasztó
magdaseppa
2007. február 07. szerda, 15:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.