Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 23:05 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A rossz gondolatok ellen
Állandóan visszatérő negatív gondolatok: hogyan űzhetjük el, és miért vannak?

Nap nap után kínzó gondolatok? Nem kell velük együtt élni, van más lehetőség.

Rágódás a jelen problémáin, a megváltoztathatatlan múlton, a lehetséges legrosszabb jövőbeni kimeneteleken. Mindenkinek vannak ilyen rossz gondolatai, vissza-visszatérésük pedig egészen addig előfordulhat, míg az adott problémát meg nem emésztjük, nem derül ki vagy épp nem lel megoldásra a dolog.
Az élet természetes velejárója egy-egy borúsabb időszak, ám hosszútávon az újra és újra visszatérő rossz gondolatok megkeserítik az ember életét. Beletörődően megszokni őket annyi, mint igent mondani rá, hogy később is árnyékot vessenek a mindennapokra. A hangulatjavító teák és egyéb kedélyjavító trükkök sajnos nem oldják meg a bajt, csak tüneti kezelést jelentenek. Okosabb, ha tudatosan veszi fel valaki a harcot a rossz gondolatokkal: mit tehetünk ezek elűzésére?A szakértő tanácsai visszatérő rossz gondolatok ellen.
A szakértő, Patricia Harteneck szerint a rossz gondolatok megkeserítik az ember életét, mert nem hagyják kiélvezni a pillanatokat, nem hagynak a jóra, a mostra fókuszálni, ráadásul még az energiánkat is elszívják. Az érintettek gyakorta már csak egy lépés távolságra kerülnek a depressziótól.

Mit lehet tenni?
A szakértő hét tanácsot sorol írásában:
1. Kiküszöbölni négy gyakori hibát - Nem jó, ha valaki számára minden vagy fekete, vagy fehér, és nincs átmenet. Nem jó, ha mindig a lehető legrosszabb kimenetelben gondolkodik. Nem jó, ha kizárólag a dolgok negatív oldalát látja meg. Nem jó, ha mindig magában keresi a hibát. A szakértő szerint ez a négy dolog sokakban kelt negatív gondolatokat. Ismerd fel, ha egy torzított, negatív képet festesz le magadnak a világról, amikor a dolgok talán nem is annyira borúsak!

2. Csípd el a negatív gondolatot - Valahányszor felmerül benned egy, csípd nyakon a rossz gondolatot, és tedd fel magunkban a kérdést: tényleg igaz lehet? Ha egy barátod feltételezné ugyanezt, vajon nem javasolnád neki, hogy gondolja át annak realitását?

3. Szünetet tartani - Valahányszor a rossz gondolat elhatalmasodik feletted, állj meg, és tarts egy kis szünetet, amikor tudatosan mással foglalkozol. Hagyd az elmédet megpihenni. A fáradt, túlpörgetett agy még gubancosabb gondolatokat szövöget.

4. Ne hasonlítgasd magadat, ne bíráskodj szigorúan magad felett - Fontos, hogy megkíméld magadat ezektől. Önmagad elfogadása az elsődleges lépés afelé, hogy a rossz gondolatoktól megszabadulj.

5. Vedd sorra, miért lehetsz hálás - A negatív gondolatok ellensúlyozhatók pozitívakkal. Helyezd át a fókuszt a bántó dolgokról azokra, amelyeknek örülsz. A hála érzése segít, hogy elégedettebben, jobban érezd magadat.

6. Mit szeretsz magadban? - Természetesen a megbánás nem rossz, és ha jogos, kérhetsz bocsánatot, kezdheted újra, csinálhatod másképp. Az azonban igazságtalan magaddal szemben, ha kizárólag a rosszra koncentrálsz: miben hibáztál, mit tennél másként, és hasonlók. Az visz előre, és ad erőt, ha azokra a dolgokra fókuszálsz, amiben erős, jó vagy, és elismered saját pozitív tulajdonságaidat.

7. Szaksegítség - Pszichológushoz csak azok járnak, akik betegek - hiszik sokan, nagyon tévesen. A pszichológus, mint egy fésű a gubancos hajat, segít kibontani a gondolatokat. Ha folyton belegabalyodsz a negatív gondolatokba, de nem tudsz szabadulni tőlük, érdemes elmenni egy szakemberhez, aki segíthet.
Forrás : Link
pacsakute, 2020. március 03. kedd, 23:22
Címkék: Patricia Harteneck, rossz gondolatok, jelen problémáin, lehetséges legrosszabb, adott problémát, élet természetes,
Kommentek
Így használd a vonzás törvényét
Észrevetted már az életedben, hogy vannak dolgok, amik szinte kérés nélkül teljesülnek és vannak olyanok, amik meg nem? Volt már, hogy gondoltál valakire és pont ő hívott téged telefonon?
Érdekesek ezek a ,,véletlenek". A vonzás törvénye arról szól, hogy bármire is koncentrálsz- akár jó, akár rossz dologra - azt bevonzod az életedbe. A különböző gondolatok különböző érzelmi töltéssel rendelkeznek. Az univerzum elsősorban az érzelmekre reagál, azoknak vannak rezgései. Rezgésre rezgés a válasz, hiszen minden energia.

KÉRJ!
Ha felteszem neked a kérdést - mi az amit szeretnél - tudod a választ? Ha nem, és csak azt tudod, mi az amit nem szeretnél, akkor már jó nyomon járunk. Vegyél elő egy papírt és egymás alá kezd el felírni, mi az amit nem szeretnél. Mindegy mi az, csak írd le. Pl. nem akarok annyit dolgozni, stb. Ha megvan a listád, haladj szépen sorban. Kezd az első mondatodnál és írd le annak ellenkezőjét. Ha ezt vagy azt a dolgot nem szeretném, akkor
pacsakute, 2020. július 01. szerda, 12:31
Tibeti horoszkóp
szelídek és hűek. Nem szabad azonban elfelejteniük, hogy a körülöttük lévő emberek nem olyan gyönyörűek és jók, mint amilyennek látszanak.

Kivel barátkozzon? - A tüzes őrrel
Kitől kell félniük? A fém Gongtól
Szerencse számaik: 8, 20, 30
Virágzásának hónapja: Április

A bőr karkötő
Születési év: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007

Az ezekben az években született emberek élvezik a rejtélyt, érdekli őket az ismeretlenség. Az elszigeteltség és a komor gondolatok periódusát, általában az aktív életmód követi. Az egyedülléttől való félelem miatt, e jel alatt született emberek folyamatosan mozogásban vannak, és új barátokat keresnek. Don Juan csábító és merész álarca mögött gyakran a bizonytalanság rejtőzik. Az ezzel a jellel rendelkező emberek megvetik az agressziót és a konfliktusokat, de függetlenségük ellenére érzelmileg nagyon szorosan kötődnek a hozzuk közel állókhoz.

Kivel barátkozzon? - A Jade kővel
Kitől kell félniük? A tiszta
pacsakute, 2020. június 25. csütörtök, 18:50
Nyilt levél a TVN részére 6
visszaállítását, kérésem továbbra is eredménytelen lenne, eddig mindössze 1 blogbejegyzésem visszaállítása történt a 10 év alatt.
De ha törölni tud a TVN, akkor vissza is lehet állítani.

Mivel általában nagyobb terjedelmű bejegyzéseket készítek, igy ezekbe a befektetett munka is többszöröse a hagyományosnak! Teljességre nem törekedtem, mert 10 év az mégis 10 év, de az alábbi blogkategóriák törlései mindennél jobban beszélnek:

TÖRLÉSEK:

Bölcsességek és gondolatok :
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=1460&n=menus gabor&blog_kategoria=B%F6lcsess%E9gek%20%E9s%20gondolatok.

2010.06.19: Búcsú a józan észtől TÖRÖLVE
2010.06.20: Gondolatok nő és férfi viszonyáról TÖRÖLVE
2010.06.23: Apró bölcseletek TÖRÖLVE
2010.06.23: Aforizmák, idézetek TÖRÖLVE
2010.06.29: Egy csokornyi inyencfalat TÖRÖLVE
2010.06.29: Néhány világmegváltó mondás TÖRÖLVE
2010.06.29: Arany igazságok TÖRÖLVE
2010.06.29:
menusgabor, 2020. június 19. péntek, 22:30
Az irigységről
ember, aki jó szándékú, ilyenkor hajlamos magában keresni a hibát, hogy mi rosszat követett el, hogy haragszanak rá. Ő nem akar bántani senkit, ő nem vett el senkitől semmit... csupán tette a dolgát, változott, és ennek jutalmaként most boldog.

Aki a tanácsokat nem fogadja meg, az nem is akar változni. Jó ott neki, ahol van. Fáj. Vágyik. Hiányban él... de ez még mindig otthonosabb, mint változni. Mert a változás nehéz..

A változás áldozatokat vár:
- el kell engedni embereket, gondolatokat, működési szokásokat,
- hinni kell, bízni, és nyitott szívvel állni a világhoz,
- bízni a másikban, átadni magad neki, garancia nélkül,
- adni, adni, adni... ami ha szeretünk természetes, mert akit szeretünk, annak adni akarunk, még ha semmit nem is kapunk.

Sokan nem fejlődnek. Képtelenek rá. Még! Majd lehet egyszer eljön az ideje. De most nem akarnak. Te pedig, aki sikeres vagy, nem várhatod be őket. Mert lehet, hogy örök várakozásra ítélnének.

Aki megdolgozik
koszegimarika, 2020. június 14. vasárnap, 07:29
Gondolatok Salkaházi Sára naplójából
Gondolatok Salkaházi Sára naplójából

2 Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett elmegyünk, észre sem vesszük, nem tartjuk fontosnak. Mennyit pazarolunk el így!

3 A szeretetben egészen Krisztusnak adott akarok lenni. Akiket nem tudok érzelmileg szeretni,azokat megpróbálom Krisztusért nagyon szeretni...

4 Mindent szeretettel kell kezdeni!Azért állunk meg félúton, mert nem ezzel kezdjük a dolgokat. A napot is és minden napot szeretettel kell kezdeni...

5 Nem igyekszem letagadni, ha rábukkanok a rosszra, hanem üstökön ragadni - csak ez segít. És ilyenkor egy pillanatra, csak pillanatra,Krisztus elé állni lélekben és azt mondani: ,,látod ez van bennem,de észrevettem, megfogtam,ki akarom dobni. Segíts Jézus!“

6 Te látod Jézus, hogy szívemnek minden vágya, hogy egészen Tiéd
menusgabor, 2020. június 09. kedd, 19:30
A Szentlélek ünnepéről, pünkösdről beszélgettünk
megszólal, mégpedig megpróbálja Jézust lebeszélni a küldetéséről. Azt mondja neki, hogy ,,Távol legyen ez tőled, Uram! Ez nem történhet meg veled." Nem fogja fel, hogy mit mond. Jézus nagyon kemény szavakat intéz hozzá: ,,távozz tőlem, Sátán!" Jézus már nem dicséri Pétert, hanem azt mondja, hogy ezt a butaságot a gonosz lélek mondja általad.
Összességében elmondható tehát, hogy ami örömmel, fénnyel, meleggel, békével tölt el bennünket, az a Szentlélek Úristentől van, és azok a gondolatok, amik haraggal, gyűlölettel, keménységgel, hidegséggel töltenek el minket, azok biztos nem a Jóistentől jönnek, hanem a gonosz lélektől. Az egyik legnagyobb művészet ezen a Földön ezeket megkülönböztetni egymástól.
Szent Pál azt írja, hogy a Szentlélek különböző ajándékokat készít számunkra: köztük van a bölcsesség, a tudomány vagy a lelki erősség. Mindannyian kapunk legalább egyet ezekből?
Biztosan mindenki kap valamit, csak ezzel is úgy vagyunk, mint általában mindennel, hogy a
maroka, 2020. június 01. hétfő, 10:40
Az ima a gát a rossz egyre növekvő áradatával szemben!
a szemük, és felfedezik, hogy meztelenek (vö. Ter 3,7), semmijük sincs. Ne felejtsétek el ezt: a kísértő rossz fizető, rosszul fizet!
- A második emberi nemzedékkel a rossz még rombolóbbá, erősebbé válik: Káin és Ábel történetéről van szó (vö. Ter 4,1-16). Káin irigy a testvérére: az irigység férge bújt meg benne; bár ő az elsőszülött, Ábelben vetélytársat lát, aki aláássa az ő elsőbbségét. A rossz megjelenik a szívében, és Káin nem tud rajta úrrá lenni. A rossz kezd belépni a szívébe: gondolatok ébrednek benne, melyek arra indítják, hogy rossz szemmel, gyanúval nézzen a másikra. És rosszat is gondol róla: ,,Ez rossz ember, ártani fog nekem." Ez a gondolat egyre jobban befészkeli magát a szívébe... És így az első testvérpár története gyilkossággal ér véget. Most az egész emberiségre, az emberek közötti testvériségre gondolok..., mindenütt háborúk dúlnak.
Káin leszármazottai között kialakulnak a mesterségek és a művészetek, de az erőszak is kifejlődik, melyet Lámech
maroka, 2020. május 28. csütörtök, 07:37
Ima kilenceddel készülhetünk a pünkösdre
türelmesen élni.
12. Szentlélek Úr Isten, minden mennyei és földi javak birtoklója, taníts meg szerényen és alázatosan élni.
13. Szentlélek Úr Isten, kinek kincsei mérhetetlenek, taníts meg megérteni a szenvedés értékét.
14. Szentlélek Úr Isten, kinek kincsei megbecsülhetetlenek, taníts meg helyesen kihasználni a drága időt.
15. Szentlélek Úr Isten, meg nem szűnő szeretet, oltalmazz a gőgtől és a szeretetlenségtől.
16. Szentlélek Úr Isten, taníts meg ellenállni a haszontalan gondolatoknak és a felesleges képzelődéseknek.
17. Szentlélek Úr Isten, a kegyelmek osztogatója, taníts meg mellőzni a felesleges beszédet és tevékenységet.
18. Szentlélek Úr Isten, akinek teljességéből mindannyian merítettünk, taníts meg hallgatni és a kellő időben szólni.
19. Szentlélek Úr Isten, örök szeretet, taníts meg jó példát mutatni másoknak.
20. Szentlélek Úr Isten, végtelen jóság, adj kitartást a jóban.
21. Szentlélek Úr Isten, édes tanító, taníts meg helyesen bánni az
maroka, 2020. május 23. szombat, 09:01
Képek, videók
harten_goud5.gif
matolaterezia
2012. április 13. péntek, 17:12
harten_goud2.gif
matolaterezia
2012. április 13. péntek, 17:12
harten_paars13.gif
giginagyi
2012. január 27. péntek, 14:59
harten_paars13.gif
zsofi0413
2011. szeptember 02. péntek, 18:52
Drie%2520harten%2520me t%2
boglar666
2007. március 28. szerda, 11:49
gyötrő gondolatok.jpg
menusgabor
2020. február 04. kedd, 18:29
angyali-gondolatok.jpg
lilagondolatok
2019. április 06. szombat, 07:52
Hatso_Gondolatok_felno tt_
menusgabor
2019. március 21. csütörtök, 20:31
Gondolatok
karoly49
2018. október 10. szerda, 12:00
gondolatok_2061123_397 5.j
menusgabor
2018. augusztus 11. szombat, 21:56
gondolatok.jpg
paka68
2018. április 08. vasárnap, 11:47
Nőnapi gondolatok
irmus
2018. március 09. péntek, 16:00
Egy hely a gondolatoknak
dandej
2018. március 06. kedd, 12:52
Angyali gondolatok
sanci81
2018. március 03. szombat, 17:11
Gondolatok.
alvaro-hopihe
2018. január 01. hétfő, 10:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.