Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 10:11 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 4. rész (napirend előtt: kormányfői viszonválasz)
Orbán Viktor: a magyar emberek több komolyságot várnakA miniszterelnök úgy összegezte a felszólalása után kialakult vitát, hogy a magyar emberek több komolyságot, több tiszteletet és több felelősséget várnak az ellenzéki pártoktól. Azt hiszem, igazuk is van - fogalmazott Orbán Viktor.

A korrupcióval kapcsolatos ellenzéki felvetésre azt mondta, a törvényeket mindenki tartsa be és akkor nem lesz baj. "Igaz, tisztelt Jobbik?" - kérdezte.

Az MSZP korrupcióval kapcsolatos kijelentésére közölte: az a párt, amely Sukoró ügyét magáénak érezheti, több szerénységgel is nyilatkozhatna.

A szocialista frakcióvezető Szent Lászlóval kapcsolatos szavaira a miniszterelnök azt mondta, nem tiszte neki bepótolni a középiskolás történelemleckéket, "ül az MSZP-frakciójában történész, különb, mint bármelyikünk ezen az oldalon". Elmondta: Szent László nem véletlenül adta feleségül lányát a bizánci császárhoz. Neki is volt annyi esze, hogy nemcsak Német-római Császárság létezik - mondta, hozzátéve: olyan király nem volt Magyarországon, aki "nyugati vakságban" szenvedett volna.

Közölte, az MSZP nyolc évig volt kormányon, egyszer sem indított konzultációt, utólag tanácsot adni, hogy miről kellett volna konzultációt tartani, "kicsit olyan snassz". Jelezte, többen vettek részt a konzultáción, mint amennyien az MSZP-re szavaztak.

A kormányfő azért is bírálta az MSZP-t, mert szerinte le akarják bontani a kerítést, nem is építették volna meg, illetve hogy az MSZP-kormány volt tagja védi Ahmed H.-t. Az MSZP elfogadja a kötelező betelepítési kvótát és hajlandó a felső korlát nélküli betelepítési megoldásokat is támogatni - tette hozzá.

Rögzítette: amíg migránsveszély van, kerítésnek lennie kell.

Kitért arra, hogy még a cseh szocialisták sem kérnek a kvótából. "Ilyenkor nehéz nem azt kívánni, hogy bár nálunk is lennének ilyen szocialisták" - fogalmazott. Hozzátette: "politikai lakosságcserét" nem fognak szorgalmazni, "azzal élünk, ami jutott nekünk".

A terrorcselekményt végrehajtó Ahmed H.-val kapcsolatban azt mondta, nem vitatja el a jogát egy volt igazságügyi miniszternek, hogy olyan ügyeket vállaljon politikai pályája után, amilyeneket akar. De mégis van üzenetértéke annak, hogy egy terroristát akarnak szabad lábra helyezni az MSZP-kormány volt igazságügyi miniszterének segítségével - jegyezte meg. Jól van ez így, tisztelt szocialisták? - firtatta.

Az uniós forrásokról közölte: Magyarország egyetlen fillért sem kap ajándékba az EU-tól. Rámutatott: a magyar nemzeti össztermék 35 ezer euróra, az uniós támogatás pedig 2000 tehető.

Hangsúlyozta, az EU "úgy van összerakva", hogy a később belépettek nem élveznek előnyt, rajtuk a nyugatiak keresnek. Ha jól csináljuk, mi is keresünk rajtuk és a két dolog egyensúlyba jöhet és egyensúlyba is vagyunk - fogalmazott.

A miniszterelnök az egyensúlyi helyzet megóvásával indokolta azt, hogy a kormány meg akarja tartani a Brüsszel és a tagállamok közötti jelenlegi hatáskörmegosztást.

A bérunióra azt mondta, "a hagymázas bérunió" helyett a magyar kormány a saját erejéből végrehajtott béremelésre támaszkodik.

Emlékeztetett arra, hogy a Jobbik elnöke 2013-ban még úgy nyilatkozott: nagyon boldog lenne, ha Magyarország minél hamarabb eltávozna az EU-ból és valódi testvéreivel fogna össze. Ezt a mondatot azt sem menti, hogy a Jobbik elnöke Isztambulban mondta - közölte.

Bírálta a vita általános színvonalát is. Elmondta, az ellenzéki pártok nem vele vitatkoznak, konzultáció volt, amelyen 1,7 ember vett részt. Az meglehet, hogy önöknek nem tetszik 1,7 millió ember véleménye, de ezért nem érdemes a miniszterelnökre haragudni - tette hozzá. Úgy folytatta: éljenek együtt azzal, hogy ez egy ilyen ország, az emberek ezt gondolják, és ne az emberekre legyenek dühösek, hogy amit akarnak, nem esik egybe az önök pártpolitikai programjaival. Ezért vannak önök ellenzékben - fogalmazott.

Szerinte az ellenzéki pártok nem a kormánynak címzik sokszor alpári színvonalú mondandójukat, hanem egymásnak, a verseny neve pedig: ki lesz a legerősebb ellenzéki párt.MSZP: ma is védeni kell a közös tulajdontTóth Bertalan (MSZP) Szent László uralkodásáról szólva kiemelte: 940 éve kimondta, hogy a tolvajt meg kell büntetni. Törvényeinek fele a tulajdon védelméről szólt és erre ma is megvan az igény, azonban a miniszterelnök nem védi a közös tulajdont, hanem maga a tolvajok vezére - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Bírálta, hogy semmilyen eljárás nincs folyamatban egyebek mellett Mészáros Lőrinccel, Habony Árpáddal vagy Rogán Antallal szemben, mert az ügyészség minden kezdeményezést elutasít.

Azt ígérte, ha jövőre "egy László" váltja a kormányt, akkor jön az igazságtétel, helyreállítják a jogállamot, a nőket egyenrangú munkavállalókká teszik, tisztességes béreket adnak és visszaállítják az oktatás szabadságát.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt válaszolta: az MSZP ismét megerősítette, hogy semmi szín alatt nem érdemes rábízni az ország irányítását. Értékelése szerint a szocialisták ott folytatnák a gazdaságpolitikát, ahol abbahagyták, értéketlenek az ország biztonságával kapcsolatos kérdésekben és tele van a padlásuk korrupciós ügyekkel.

Az szja-kulcsok emelésével, a munkavégzés nélküli ingyen pénzzel és a családtámogatási rendszer lenullázásával kapcsolatos terveket szövögetnek - vélekedett az államtitkár, aki bírálta az MSZP devizaválságban betöltött szerepét és felfoghatatlannak nevezte a migrációs válság tagadását, továbbá az ezzel összefüggő kormányzati intézkedések akadályozását.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 12:42
Címkék: Orbán Viktor, Szent Lászlóval, Szent László, Német-római Császárság, Ahmed, Tóth Bertalan,
Kommentek
Évértékelő - Karácsony: Orbán megijedt az egységes ellenzéktől
Orbán Viktor kormányfő vasárnapi évértékelő beszédében többek között arról beszélt, hogy a magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete, akiket Soros György és az európai bürokraták tartanak lélegeztetőgépen. Kiemelte: azt kell hallanunk, hogy a zsidó származású képviselők listázása nem jelent antiszemitizmust, és aki ezt mondja, még főpolgármester akar lenni, "ahelyett, hogy csendben elkullogna a kertek alatt". "Erre csak annyit mondhatunk: szégyen!" - fogalmazott.

Karácsony Gergely - aki múlt héten nyerte meg az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Szolidaritás főpolgármester-jelölti előválasztását - az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "Bayer Zsolt kebelbarátja, az európai szélsőjobb fő szövetségese, minket biztos nem oktathat elfogadásból".

A neki szóló üzenetről a Párbeszéd politikusa azt írta: a viszonválaszt a budapestiekkel, a "szabad város szabad polgáraival" közösen küldik majd októberben.
velemenyezd, 2019. február 10. vasárnap, 18:21
Krónika 5. rész (azonnali kérdések)
intézkedéseket tehet a hatás csökkentése érdekében. Ezért törölték el az egészségügyi hozzájárulást lakás bérbeadás esetén, és tették lehetővé a társasági adóból való levonást munkásszállás kialakítására és 5 milliárd forintos pályázatot írtak ki munkásszállások építésére.

Válaszában Farkas Gergely azt mondta: ezek az intézkedések nem használtak, a kínálatot kellene növelni bérlakás-építési programmal, vagy akár Berlinhez hasonlóan felső plafont is szabni lehetne a bérleti díjaknak.

Tállai András viszonválaszában azt mondta, kollégium fenntartására 3, lakhatási támogatásra pedig 3,8 milliárd forintot különítettek el, és figyelnek a kollégiumi férőhelyek bővítésére is.MSZP: hogyan fordulhat elő, hogy a nyílt pályán leáll a vonat?

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) felszólalásában azt a hírt idézte, amely szerint a Budapestről Nyíregyházára tartó Dália IC mozdonyvezetőjének lejárt a munkaideje, ezért Füzesabonynál megállt és várnia kellett a váltótársára. Mint mondta, a beruházásoktól a
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 17:22
Krónika 5. rész (interpellációk, azonnali kérdések)
LMP: minek a paksi hitel?Schmuck Erzsébet (LMP) arról érdeklődött, mi szükség van euróhitelre a paksi beruházáshoz, ha az országnak nincs szüksége rá és azonnal visszafizeti azt. Értékelése szerint a kormány kényszerpályán mozog az oroszokkal kötött megállapodás miatt, és nincs lehetőség a hitel lemondására. Szóvá tette a rendelkezésre tartási jutalékkal mentén adósította el a kormány Magyarországot.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában hangsúlyozta: a kormány minden lépésével az ország érdekeit és a szuverenitást szolgálja, és ennek megfelelően választott konstrukciót. Fontosnak nevezte, hogy ne kelljen energiát importálni, és 50 százalékot az atomerőműből, 50 százalékot pedig zöldenergiából lehessen előállítani. A finanszírozással összefüggésben kifejtette, hogy a 30 éves keret ideje alatt folyamatosan lehetőség van előtörleszteni, pénzügyi akadálya nincs a megvalósulásnak, és megvizsgálják a lehetőségét, hogy miként lehet hitel nélkül, költségvetési
velemenyezd, 2017. május 02. kedd, 17:43
Krónika 3. rész (Orbán Viktor viszonválasza)
Orbán: a kormány felelős, az ellenzék felelőtlenÉles kritikával illette az ellenzéket viszonválaszában Orbán Viktor, aki szerint a dolgozó és felelős kormány mellett egy felelőtlen ellenzék áll.

A Jobbik elnökének úgy felelt, érti, hogy kiabál, mert bajban van: "Így szoktak járni azok, akik eladják a pártjuk lelkét". Hozzátette: ne rá legyen dühös, ha csinált egy antiszemita pártból egy filoszemita pártot, egy EU-ellenesből egy EU-barátot, egy bevándorlásellenesből egy bevándorláspártit.

Önök is tartsák be a törvényeket! Az érpataki modellt ne alkalmazzák országosan, mert "amit önök csinálnak Érpatakon, azt a lakásmaffia is megirigyelheti" - tette hozzá.

Hozzátette: ma azért jut fejlesztésekre, mert nem engedik, hogy "az önökhöz hasonló alakok ellopják" a forrásokat, Magyarországma azért erősödik, "mert önöket, korrupt jobbikos politikusokat sikerül ellenzékben tartani".

Vona Gábornak, aki azzal is bírálta, hogy Tarlós István főpolgármester mögé bújik, úgy válaszolt:
velemenyezd, 2017. február 20. hétfő, 15:49
Krónika 3. rész (napirend előtt, Orbán viszonválasza)
karitatív szervezetekkel. Az üldözöttek védelme emellett saját hazájukban is fontos feladat.

Megjegyezte: az érintett keresztény közösségek nem betelepülők, előbb éltek ott, mint más kultúrák képviselői. A védelmüket konkrét eszközökkel szeretnék segíteni - jelezte, és kitért arra, hogy Irakban, Szíriában kórház, iskola létrehozásán dolgoznak. Utóbbiban ezer gyermeket lehet majd nevelni.

Megemlítette ennek érdekében a közelmúltban létrejött helyettes államtitkárság szerepét is.

Orbán viszonválasza: ha várunk az európai megoldásra, Magyarország újra a migránsok célpontja lehetA miniszterelnök szerint ha a kormány várna a migránsválság közös európai megoldására, akkor Magyarország újra célpontjává válna a migránsoknak, akik akadálytalanul költöznének ide.

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, közös európai megoldás nincs, magyar megoldás van, és az működik.

A kerítés a brüsszeli tehetetlenség és annak bizonyítéka, hogy nincs nemzetközi megoldás, csak beszéd, "szép,
velemenyezd, 2016. szeptember 12. hétfő, 16:02
Orbán Viktor kiállt Matolcsy György mellett a parlamentben
felelt a fejlesztési pénzek elköltéséért.

Azt is mondta Harangozó Tamásnak, hogy "2009-ben ön huszonévesen mindenfajta energetikai előképzettség nélkül, pártkatonaként a paksi atomerőmű igazgatóságába került, ahol 13 hónap alatt felvett 3,3 millió forint fizetést".

Az MSZP-s politikus úgy reagált, hogy Magyarország akkor járna a legjobban, ha a mostani miniszterelnököt és az elődjét is "kilőnénk valahova a Holdra". Hozzátette, Orbán Viktor szavai miatt bíróságon fog elégtételt venni.

Viszonválaszában Orbán Viktor közölte: nagyra értékeli az ügyészség és vezetője munkáját, a szervezet "a magyar jogállam egyik jelentős pillére".

A Matolcsy Györggyel kapcsolatos bírálatokat úgy kommentálta: az MNB elnöke nélkül nem sikerült volna stabilizálni és növekedési pályára állítani a gazdaságot.

Az LMP frakcióvezetője, Schiffer András is az MNB ügyében szólalt fel, úgy fogalmazva, hogy a jegybanki alapítványokból "saját rokonságát stafírungozta ki" Matolcsy György. Megingott-e végre a bizalma az
velemenyezd, 2016. május 09. hétfő, 17:45
Krónika 3. rész (viszonválasz)
Orbán: a kormány elismeri és támogatja azokat, akik külföldön vállalnak munkátA kormányfő értékelése szerint az ellenzék rendszeresen megtámadja és negatív színben tünteti fel azokat a magyarokat, akik külföldön vállalnak munkát.

Orbán Viktor - miután napirend előtt beszámolt a múlt heti uniós csúcstalálkozóról, majd meghallgatta a frakcióvezetők reakcióját - visszautasította a külföldi munkavállalásra vonatkozó kritikákat, rámutatva: különböző emberek különböző okokból döntenek így és ebbéli jogukat nem helyes elvitatni.

Azt kellene inkább mondani - folytatta, hogy "nagyra becsüljük őket, hogy van bennük bátorság, elszántság meg kraft". Megjegyezte: az érintettek lassan több mint 2 milliárd euró értékben hazaküldik jövedelmük tekintélyes részét. A kormány elismeréssel adózik azoknak, akik kockázatot vállalva Magyarországon kívül is megpróbálnak tenni családjuk boldogulása érdekében - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor megköszönte a KDNP és a Fidesz támogató
velemenyezd, 2016. február 22. hétfő, 13:17
Képek, videók
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
orban-viktor-obama-bar ack
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:03
orbán_viktor_kolbász.j pg
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:18
orban-viktor-cinege u.haz
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:16
orban-viktor-telki2015 .jp
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:15
Komár Lászlóval
cheryta
2009. február 28. szombat, 15:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.