Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 23:40 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Influenza - Horváth Ildikó: érdemes most beadatni a védőoltást
Horváth Ildikó közölte, egyelőre "békés a helyzet", még a járvány előtt vagyunk, és bár influenzaszerű megbetegedések vannak, ezek száma tartósan alacsony.

Hozzátette, öt héten belül biztosan nem lesz járvány, az várhatóan december végén, január elején érkezik meg.

Az idei oltóanyagot az ENSZ Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján állították össze, figyelembe véve azt is, milyen vírusok okoztak megbetegedéseket a közelmúltban. Az oltóanyagban nincs élő kórokozó, a vírusnak csak az immunrendszert kiváltó részei vannak benne; a beoltás után felnőttekben körülbelül két hét alatt alakul ki védettség - ismertette.

Az államtitkár hangsúlyozta: 1,3 millió ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál, ezeket a kockázati csoportokba tartozók kaphatják meg, így például a várandós kismamák, a cukorbetegek, a szív-, érrendszeri betegségben szenvedők, a veleszületett vagy betegség, kezelés révén szerzett immunhiányos állapotban szenvedők. Emellett minden 60 év feletti jogosult az ingyenes védőoltásra.

Hozzátette: tavaly az 1,3 millió ingyenes oltóanyagnak mindössze 60 százaléka fogyott el.

A patikákba a jövő héten érkezik meg az oltóanyag, amelyet receptre kaphatnak meg a betegek.

Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának is a vendége volt szerdán, itt arról beszélt, hogy aki a következő 2-3 hétben beoltatja magát, annak még a járvány előtt kialakul a védettsége, ezért most érdemes lépni.

Rámutatott: nem maga az influenzafertőzés a kihívás a szervezetnek, hanem a fertőzés által az alapbetegség súlyos romlása. Ezért ajánlják a kockázati csoportba tartozóknak az ingyenes oltást.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 10:21
Címkék: Horváth Ildikó, ENSZ Egészségügyi Világszervezet, járvány előtt, várhatóan december, idei oltóanyagot, oltóanyagban nincs,
Kommentek
Krónika 10. rész (egészségügy, energetika)
politikusként, ez felvet kényes és kínos kérdéseket - jegyezte meg.

Jelezte: várhatóan tudják támogatni a javaslatot.

LMP: fontos az ivóvízbázis védelme

Hohn Krisztina (LMP) több pontban is egyetértéséről támogatta a javaslatot.

Az egészséges víz kérdését érintve fontosnak nevezte ugyanakkor az ivóvízbázis védelmét, jelezte ugyanis, hogy nagyon elavult a víziközmű-rendszer, egyre gyakoribbak a meghibásodások.

Zárszó

Sneider Tamás levezető elnök ezután lezárta az általános vitát, Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár pedig zárszavában azt mondta, az adatbiztonság valóban kiemelt az elektronikus egészségügyi rendszerben, amely segít a visszaélések kiszűrésében.

Egyes energetikai tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról

Államtitkár: tíz energetikai tárgyú törvényt módosít az előterjesztés

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára expozéjában elmondta: tíz energetikai tárgyú törvényt módosít az
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 17:29
Krónika 9. rész (pénzügyi közvetítőrendszer, egészségügyi törvények)
kínálni állami támogatás nélkül is. Hozzátette: a kormány stratégiai döntése, milyen formában támogatja a lakásvásárlást.Az ülésen elnöklő Lezsák Sándor a vitát lezárta.

Egészségügyi tárgyú törvények jogharmonizációs módosítása

A digitális egészségügy fejlődéséből adódó változások, valamint uniós jogharmonizációs kötelezettségek indokolják az egészségügyi törvények módosítását - mondta expozéjában az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.

Horváth Ildikó szólt a vízvizsgálatokat érintő változásokról, valamint a betegekkel kapcsolatos információszolgáltatást érintő módosításokról.

A gyógyszerkiváltás hatékony ellenőrzését szolgálja az egészségügyi és más személyes adatok védelmével kapcsolatos módosítás - mondta.

Beszámolt azokról a 2017 novembere óta használatos Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel kapcsolatos változásokról is. A rendszerben mintegy tízezer egészségügyi szolgáltató napi kétszázötvenezer ellátási eseményt és
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 16:28
Influenza - Horváth Ildikó: a jövő hét végén a patikákban az oltóanyag
Horváth Ildikó kiemelte, hogy járvány még nincs az országban, így mostanában érdemes kérni az oltást, amelynek beadása után két hét alatt alakul ki a védettség.

Megjegyezte: az influenza nagyon kellemetlen, lázzal, izomfájdalommal, gyengeséggel járó megbetegedés, és az esetek kisebb részében a szövődmények miatt a beteg kórházi ápolásra, intenzív terápiára szorul, de szélső esetben bele is halhat a fertőzésbe.

Elmondta, idén is - az elmúlt évekhez hasonlóan - 1,3 millió adag védőoltás áll rendelkezésre a rizikócsoportba tartozók oltásához. Így például a várandós kismamák, a cukorbetegek, a szív-, érrendszeri betegségben szenvedők, a veleszületett vagy betegség, kezelés révén szerzett immunhiányos állapotban szenvedők kaphatják meg ingyenesen a védőoltást. Rajtuk kívül ajánlott a térítésmentes védőoltás beadatása az egészségügyi intézményekben, valamint az állattartás területén dolgozóknak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hangsúlyozta: a betegség ellen a legjobb védekezés az oltás,
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 13:59
Kásler: nagy jelentőségű a háziorvosok szerepe
tudományos eredményeken túl - a szereteten alapuló orvos-beteg viszony.

A miniszter azt mondta, a magyar medicina mindig betegközpontú, humanista volt. A magyarság kultúrájában, hagyományaiban, történelmében egységes nemzet, amely "hozta magával belső-ázsiai gyökereit", ezeket a keresztény identitás és az európai értékek olyan egységgé emelték, amelyben minden megtalálható, ami érték.

Hozzátette, ezt az egységet fejezi ki A nemzet háziorvosa pályázat is, amelyet szép kezdeményezésnek nevezett.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy ez egy nemes versengés, hiszen a páciensek saját történeteikkel, tapasztalataikkal versengtek egy-egy orvos díjáért.

A zsűri elnökeként elmondta, a mezőny erős volt, nehéz volt a legjobbakat kiválasztani. "Jó volt látni a sokféle módon megjelenített szaktudást, emberi odaadást és a napról napra elvégzett nehéz munkát" - tette hozzá az államtitkár.

A nemzet háziorvosa pályázat első helyezését Fekete Borbála kisapostagi
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 13:21
Horváth Ildikó: az amerikai magyar orvosok figyelik és segítik a magyar egészségügyet
szövetség 1968-ban néhány orvos kötetlen beszélgetésből született, ám a baráti társaságból mára tekintélyes, befolyásos szakmai szervezet formálódott, amelynek tevékenysége csereprogramokat, tanulmányutakat, ösztöndíjakat, gyümölcsöző kapcsolatokat eredményezett az óhazával. A HMAA évek óta rendszeresen konferenciákat, tanácskozásokat, szakmai eszmecseréket rendez, s az Egyesült Államokban élő és a Magyarországról érkező orvosok minden év kora őszén a floridai Sarasotában gyűlnek össze tanácskozásra. Horváth Ildikó - aki maga is orvos - az MTI-nek úgy fogalmazott: őt is nyitott szívvel, bizalommal, segítő szándékkal fogadták kollégái.

"Komoly érdeklődést tapasztaltam a magyarországi egészségügy iránt, és sok amerikai magyar kollégával érdemleges szakmai eszmecserét is folytattunk" - hangsúlyozta.

Az államtitkár Három nemzedékkel az egészségért címmel tartott a konferencián előadást, amelyben beszámolt a magyar egészségügyi kormányzat betegségmegelőzési programjáról.

"A három nemzedék a
velemenyezd, 2019. november 01. péntek, 10:11
Krónika 6. rész (zárszámadás)
mögött. A lakosság nem érzi jól magát a bőrében, mert életminőségi problémái vannak - fogalmazott.

A magyar fiataloknak nincs esélye lakáshoz jutni, miközben az albérleteket is alig képesek kifizetni. Egyre kevesebb az orvos és az ápoló, az óvodákban nincs elég férőhely - hangsúlyozta a DK frakciószóvivője.

Amióta a Fidesz van kormányon, egyre kevesebb gyermek születik - jelentette ki. Ténynek nevezte, hogy a mostani kabinet alatt nőtt az államadósság, a forint pedig mélypontra jutott.

Horváth Ildikó: az MSZP-kormány "sebeket ütött az egészségügy testén"

Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár az ágazatot érintő ellenzéki megjegyzésekre úgy reagált: az MSZP-kormány 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, kórházakat zárt be, vizitdíjat, kórházi napidíjat vezetett be, "sebeket ütött az egészségügy testén".

A mostani kormány ezzel szemben nem elvett, hanem 9 év alatt 647 milliárd forint plusz forrást adott az egészségügynek, béreket emel, hazahívja az orvosokat - mondta,
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 17:52
Kásler: teljesítette a traumatológusoknak tett ígéretét a kormány
jelentik.

Felidézte, az ellátás helyzetét ez év tavaszán kezdték felmérni, és a sokszoros egyeztetések után született meg a traumatológia finanszírozásának módosítása.

"Nagyra értékeljük az orvostársadalom hozzáállását, a traumatológusok vezető szakmai grémiumainak hatékony, szakmai segítségét, így a politikai céllal elindított hecckampány ebben az esetben egy békés, szakmai, a betegek és a traumatológus társaság érdekeit figyelembe vevő végeredménnyel zárult" - fogalmazott Kásler Miklós.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár hozzátette: az idei fixdíj-növekmény szeptember 1-jétől érvényes, tehát visszamenőleges.

Kásler Miklós beszámolt az elmúlt másfél évben tett egészségügyi intézkedésekről is, amelyek egy új egészségkultúra kialakítását szolgálják. Elmondta, átalakították a sürgősségi ellátást, megalkották az öt nemzeti programot, az alapellátáshoz kapcsolódóan meghirdették a család- és gyermekorvosi praxisközösségeknek szóló, Három generációval az egészségért című
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 15:51
Képek, videók
Horváthné Ildikó
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 15:54
gyermek_vedooltas.jpg
yvett789
2014. december 27. szombat, 17:42
Védőoltás
galico
2007. december 28. péntek, 22:40
erdőt járva.jpg
eva_gyulai
2013. február 18. hétfő, 19:56
fellegekben járva.jpg
gosztmagdi
2011. október 28. péntek, 07:55
Kőtengeren járva
dnemethk
2008. október 29. szerda, 21:05
nő csillagokon járva.png
agnia
2008. augusztus 14. csütörtök, 06:33
Mili cipőjében járva
katoca07
2006. július 30. vasárnap, 13:53
csillagok közt járva
cs57
2006. július 01. szombat, 06:22
Bő fügetermés várható
mandala1946
2013. május 01. szerda, 22:44
várható adófajták.jpg
dnemethk
2012. január 25. szerda, 20:35
Milyen idő várható
irmus
2011. június 27. hétfő, 14:05
Mit várhatok.jpg
szalaigabi
2009. szeptember 10. csütörtök, 16:15
szél várható
sarkoziferencne
2008. január 10. csütörtök, 20:20
Várható
ezerjo
2006. december 02. szombat, 09:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.