Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 04:43 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ellentmondó vallomásokat tett a terrorizmus finanszírozásával vádolt kurd házaspár
A vádirat szerint a férfi 2009-ben csatlakozott önkéntesen az Európai Unió által terrorszervezetnek tekintett PKK-hoz. Katonai kiképzést kapott Irakban, majd 2014-ig fegyveres szolgálatot teljesített, de harcokban nem vett részt, logisztikai feladatokat látott el. 2014-ben áthelyezték Szíriába, ahol már az YPG (Kurd Népvédelmi Egységek, Yekiyen Parastina Gel) tagjaként hasonló munkát végzett.

Az Iránban kurd nemzetiségűként született nőt 2010-ben, 15 évesen szervezte be a PKK, majd menekültnek álcázva átvitték Irakba, ahol katonai kiképzésben részesült, de fegyvere nem volt, harcokban nem vett részt, a feladata a harcoló csapatok női katonáinak fogadása és szállítsa volt. 2014-ben szintén áthelyezték Szíriába, ahol az YPG egyenruháját viselve végzett logisztikai feladatokat.

A vádlottak Szíriában ismerkedtek meg és kerültek szoros kapcsolatba. 2015 augusztusában elhatározták, hogy nem szolgálnak tovább, új életet kezdenek és összeházasodnak. Annak ellenére, hogy a PKK retorzióval fenyegette a távozókat, ők elszöktek és Irakba mentek, ahol összeházasodtak, majd embercsempészek segítségével eljutottak a magyar határhoz, ahol 2017. december 6-án a tranzitzónában menedékjogot kértek.

A vádlottakat tavaly március 7-én vették őrizetbe.

A menekültügyi hatóság előtt a férfi - a Szegedi Törvényszéken kedden ismertetett vallomása szerint - arról beszélt, hogy nem sokkal a születése előtt török katonák gyilkolták meg a nagyapját. Tizenkilenc éves volt, amikor a PKK toborzói megkeresték, és ő önként csatlakozott a párthoz.

Felesége menedékkérelmének beadásakor azt mondta, hogy unokatestvére a PKK tagja volt, ezért Iránban börtönbe zárták. A PKK toborzói otthonában beszélték rá a csatlakozásra, azt állítva, hogy ezzel segíthet a rokonán. Hozzátette: egy másik unokatestvére is a szervezet tagja.

A bíróság előtt korábban és a keddi tárgyaláson is mindketten azt vallották, hogy nem önszántukból kerültek a szervezet hegyek közötti katonai táborába. Megszökni esélyük sem volt, a családjukkal nem tarthattak kapcsolatot, a dezertálás pedig akár halálbüntetéssel is járhatott volna.

A bíróság meghallgatta a házaspárt megvizsgáló pszichológus szakértőt, aki megállapította, mindkettőjüket súlyos traumák érték, elsősorban az alatt a három év alatt, amíg a PKK táborában voltak. Csak fokozatosan ébredtek rá arra, hogy nem távozhatnak, a szökésre csak akkor nyílt lehetőségük, amikor Szíriába kerültek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 14:31
Címkék: Európai Unió, Kurd Népvédelmi Egységek, Yekiyen Parastina Gel, Szegedi Törvényszéken, terrorizmus finanszírozásával, vádirat szerint,
Kommentek
Koronavírus - Fülöp Attila: kötelessége és felelőssége van az időseket ellátó intézmények fenntartójának
Fülöp Attila a városi egyházközség által fenntartott Kálvineum idősotthonban tett bejárása után újságíróknak elmondta, országosan mintegy ezer, időseket gondozó intézmény működik, amelyekben csaknem 55 ezer ellátott él. Tapasztalatai szerint ahol a fenntartó már a járvány előtt is gondosan vigyázott az idősekre, ott a dolgozók jól meg tudták szervezni a koronavírus elleni védekezést és az idősek felügyeletét is.

Ebben a munkában az állam jogszabályalkotással, a védekezés finanszírozásával és támogatásával, illetve védőeszközök rendszeres biztosításával tud segíteni, függetlenül attól, hogy az intézmény fenntartója az állam, önkormányzat, egyház vagy civil szervezet - jelentette ki az államtitkár.

A Pesti úti idősotthonban történtekre utalva Fülöp Attila kijelentette, "a nemtörődömségnek és a tétlenségnek" mindig ára van, ennek pedig a járványhelyzetben súlyos, drámai következményei lehetnek. A "Pesti úton nap mint nap ezzel szembesülünk és ezt tapasztaljuk" - fogalmazott.

Hangsúlyozta, a
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 15:02
Krónika 4. rész (Eximbank)
impozánsak lehetnek, mikro szinten kiszolgáltatottság jellemzi a magyar gazdaság bizonyos szegmenseit. Hozzátette: pozitív az exportteljesítmény növekedése, de önmagában ez nem sokat mond, azt lenne jó látni, hogy a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások mekkora szeletet tudnak ebből kihasítani.

Hangsúlyozta: annak örülne, ha az Eximbank lehetőségeinek bővítése a kkv-szektor számára hozna hasznot és kedvezményt, nem a multik számára. Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó társaságok finanszírozásával kapcsolatban felvetette: azok kaphatnak támogatást, akik - tisztelet a kivételnek - nem tiszta körülmények között tettek szert elképesztő vagyonra az elmúlt 10 évben.

A "fideszes oligarchák vagyonszerzésére" utalva az előterjesztést úgy értékelte: vannak benne támogatható elemek, de "sörét lobbierőket és szándékokat" lát a javaslat mögött.KDNP: az Eximbanknak nagy szerepe van a gazdaság újraindításában

Nacsa Lőrinc (KDNP) szerint az Eximbanknak is nagy szerepe van a gazdaság
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 13:02
Koronavírus - Merkel: meg kell akadályozni az újabb országos leállást követelő járványhelyzet kialakulását
fertőzési láncolatok feltárása és megszakítása, ezért állapodott meg a szövetségi kormány a tartományi kormányokkal, hogy a járási és városi egészségügyi hatóságoknál 20 ezer lakosonként felállítanak egy öt szakemberből álló munkacsoportot, amely csak a fertőzési láncok feltárásával, azaz kapcsolatkutatással és a tesztelés megszervezésével foglalkozik. A berlini vezetés minden támogatást megad ehhez, így a koronavírus-kabinet ülésén döntöttek a többi között arról, hogy a szövetségi kormány finanszírozásával állítanak fel 105 mobil munkacsoportot, amelyek az országban bárhol támogathatják a helyi hatóságok munkáját.

Angela Merkel azzal a sajtóértesüléssel kapcsolatban, miszerint pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) hétfői elnökségi ülésén úgy vélte, egyes tartományokban káros és veszélyes "vitaorgia" kezdődött a járványlassító intézkedések visszavonásáról, elmondta, hogy valóban "figyelmeztetőleg" nyilvánult meg, mert úgy érzi, hogy a lazítások körüli viták "olyan biztonságot sugalmaznak, amellyel
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 18:12
Koronavírus - Júniusban kezdhetik tesztelni embereken a Németországban kifejlesztett oltást
Eredeti szakterülete a daganatos betegségek gyógyítása géntechnológiai megoldásokkal. A részvénytársasági formában működő biotechnológiai cég fő tulajdonosa a legnagyobb európai szoftvercég, a német SAP egyik alapítója, Dietmar Hopp.

A vállalat a többi között a német, a kanadai és a japán kormány, és a Bill és Melinda Gates Alapítvány összefogásával a járványok megelőzését szolgáló innovációk támogatására alakított nemzetközi koalíció (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations - CEPI) finanszírozásával vágott bele a fejlesztésbe az év elején. Sajtójelentések szerint Donald Trump amerikai elnök március elején a cég néhány nappal később távozott vezetőjével folytatott megbeszélésén igyekezett kizárólag országa számára biztosítani a fejlesztés eredményét.

A társaság egy március közepén kiadott állásfoglalásában leszögezte, hogy az egész világ rendelkezésére bocsátják a vakcinát, ha sikerül kifejleszteni. Dietmar Hopp egy interjúban leszögezte: elképzelhetetlen számára, hogy csak az Egyesült
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 14:53
Koronavírus - Újragondolja idei üzleti tervét a BKK
A BKK az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében hangsúlyozta: a megbízható, zavartalan közösségi közlekedést a járvány miatti veszélyhelyzet idején is biztosítják.

Azt írták: a járványveszélyhez kapcsolódóan jelentkező pluszköltségek és a jelentős menetdíjbevétel-kiesés ellenére "sincs ok aggodalomra" a BKK működésével és finanszírozásával kapcsolatban.

Közölték, hogy a járványveszélyhez kapcsolódó intézkedések miatt 80-90 százalékkal esett az utasok száma. A társaságcsoportnál további költségek is jelentkeztek a fokozott takarítás, a nagyobb mennyiségű tisztítószer és a védőfelszerelések beszerzése miatt - írták.

Tudatták: ezek "arra késztetik a BKK vezetését, hogy a 2020-as üzleti tervet újragondolja". Az új tervet a vállalatcsoport igazgatósága és a fővárosi önkormányzat is véleményezni fogja, a véglegesítése után pedig van lehetőség arra, hogy a BKK az önkormányzattal és a központi költségvetési szervekkel együtt a középtávú finanszírozásról is egyeztessen.

"A BKK működése
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 17:52
Koronavírus - Német miniszter: legalább húsvétig fenn kell tartani a korlátozó intézkedéseket Németországban
a szakértői véleménnyel kapcsolatban, hogy a járvány halálos áldozatainak eddig viszonylag alacsony németországi száma összefüggésben állhat az elvégzett koronavírus-tesztek magas számával, Jens Spahn kiemelte, hogy Németország a legtöbbet tesztelő országok között van. Az egészségügyi rendszer egészét, vagyis a kórházakat, klinikákat, rendelőket és egyéb intézményeket együttvéve hetente nagyjából 300 ezer teszt elvégzésére van kapacitás.

Andreas Gassen, az egészségbiztosítási pénztárak finanszírozásával működő rendelőkben dolgozó orvosok országos érdekképviseletének (Kassenärztliche Bundesvereinigung - KBV) elmondta, hogy a szervezethez tartozó rendelőkben - vagyis a kórházakat, klinikákat nem számolva - március 9. óta 410 ezer koronavírus-tesztet végeztek el, míg például az Egyesült Királyságban hozzávetőleg 100 ezret.

Hozzátette: folyamatosan növelik a kapacitásaikat, a KBV kötelékében működő intézmények jelenleg heti 250 ezer tesztet tudnak elvégezni, és ezt a számot valószínűleg 360 ezerig
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 18:53
Koronavírus - Németország összes tartományát elérte a járvány, egyre több helyen törlik a tömegrendezvényeket
következik a sorban.

Azonban az adatok összehasonlításából nem lehet messzemenő következtetéseket levonni - emelik ki a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) szakértői, akik a járvány felerősödése, február 25. óta naponta tartanak sajtótájékoztatót. Hangsúlyozzák, hogy egy sor tényező befolyásolhatja az adatokat. Németországban például az, hogy európai összevetésben korán megkezdték és igen széles körben végzik a lakosság szűrését.Az egészségbiztosítási pénztárak finanszírozásával működő rendelőkben dolgozó orvosok országos érdekképviseletének (Kassenärztliche Bundesvereinigung - KBV) keddi adatai szerint csak a szervezethez tartozó rendelőkben - vagyis a kórházakat, klinikákat nem számolva - és egyedül a múlt héten 35 ezer korornavírus-teszthez vettek mintát. Az érdekképviselet kiemelte, hogy csak indokolt esetben, a vírus által okozott betegségre (Covid-19) utaló tünetekkel vagy bizonyítottan fertőzött emberekkel érintkezés után érdemes felkeresni a rendelőket. Közleményük
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 18:52
Palkovics: Magyarország jelölheti ki az új egészségkutatási irányokat
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az MIT és Magyarország, a Debreceni Egyetem és a GE innovációs együttműködését ismertetve hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: azon dolgoznak, hogy ne csak gyártsák Magyarországon a high-tech dolgokat, hanem itt történjen a fejlesztésük is, ebben pedig kiemelt szerepe van a magyar felsőoktatási intézményeknek.

Mint mondta, az MIT LinQ Catalyst programjában a Debreceni Egyetem a GE Healthcare iparágával együtt vesz részt, és az egészségtudomány, egészségipar területén végeznek kutatásokat. Az egyetemen dolgoznak majd a PhD hallgatók, akik egyben az MIT kutatói is lesznek - mondta.

A kormány ehhez pénzügyi, környezeti támogatást nyújt, nemcsak segíti a kutatásokat, a tudás- és technológiai transzfert, de azt is, hogy működő cégek legyenek az ötletekből - jelezte, hozzátéve, a projekt tízéves időtávra szól.

Palkovics László szólt arról is, jelenleg az egészségügyi kutatás áll az együttműködés fókuszában, de tárgyalnak arról,
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 13:46
Képek, videók
Könyörtelen vallomások 01
chillik
2016. október 16. vasárnap, 03:04
Könyörtelen vallomások 02
chillik
2016. október 16. vasárnap, 03:03
Könyörtelen vallomások 03
chillik
2016. október 16. vasárnap, 03:03
Könyörtelen vallomások 04
chillik
2016. október 16. vasárnap, 03:02
Vallomások éjszakája
bedmarika47
2015. február 27. péntek, 17:23
Vallomások 1..bmp
anci-ani
2011. július 10. vasárnap, 14:00
Vallomások 2..bmp
anci-ani
2011. július 10. vasárnap, 14:00
Vallomások 3..bmp
anci-ani
2011. július 10. vasárnap, 13:59
Vallomások 4..bmp
anci-ani
2011. július 10. vasárnap, 13:59
MátéPéter: Vallomások2
mester126mari
2010. június 19. szombat, 00:24
Vallomások.JPG
1vargaildyko
2010. február 26. péntek, 13:47
Vallomások (1).JPG
1vargaildyko
2010. február 26. péntek, 13:47
fríz nem tűr ellentmondás
charlotteani
2008. június 18. szerda, 23:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.