Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 15:32 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kimúlt a moszkvai állatkert alligátora, amely 1943-ban megszökött Berlinben
A hüllő, amely az Egyesült Államokban látta meg a napvilágot, 1936-ban került a berlini állatkertbe. Egy légitámadást követően kiszabadult, és három telet is kihúzott, mígnem 1946-ban brit katonák rátaláltak és átadták a szovjeteknek.

A Szaturnról megjelent feljegyzések szerint az alligátor szeszélyes volt és az ételben válogatós. Ahogy korosodott, úgy kezdett el húzódozni a tőkehaltól, és egyre inkább a lazac volt fogára való.

A gondozóihoz ragaszkodott, és szerette, amikor kefével tisztogatták. Az állatkert látogatói viszont nem voltak mindig barátságosak vele, főleg amikor időről időre lábra kapott az a - valótlan - híresztelés, hogy valamikor Hitler kedvenc állata volt. Előfordult, hogy üveggel dobálták meg, főleg a múlt század utolsó évtizedében.

Egyszer fejen találta egy ittas vendég, és az állatorvosoknak meg kellett küzdeniük az életéért. Az alligátor emellett nagy szerencsével azt is túlélte, amikor a 80-as években leszakadt terráriumának betonfödémje.

A Moszkovszkij Komszomolec című bulvárlap vasárnapi száma szerint Szaturn utódok nélkül pusztult el, bár hosszú élete folyamán több nősténnyel is összezárták. A 60-as években például Chicagóból kapott menyasszonyt, Sipkát, akivel szintén párosodott, de a tojások mindig "üresnek" bizonyultak.

A lap azt írta, hogy Sipka épp tojásrakás közben pusztult el, és Szaturn nehezen viselte a veszteséget. Sokáig nem nyúlt a táplálékhoz, de végül megbékélt a sorssal.

Matuzsálemi kort ért meg, mert a mississippi alligátorok a szabadban általában 45-55 évig élnek. A BBC orosz nyelvű szolgálata szerint ez ritka, de a belgrádi állatkertnek is van egy ilyen ragadozója, amely szintén betöltötte már 80-at.

Szaturn emlékét a moszkvai állatkert közleménye szerint a Darwin Múzeumban fogják megörökíteni. Ez a sajtóban megjelent feltételezések szerint azt jelenti, hogy az agg alligátor kitömött állapotban továbbra is látogatható lesz.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 14:01
Címkék: Egyesült Államokban, Moszkovszkij Komszomolec, Darwin Múzeumban, moszkvai állatkert, berlini állatkertbe, légitámadást követően,
Kommentek
Novák: meg kell erősíteni a valódi kereszténydemokrata pártokat
európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, Francois-Xavier Bellamy is.

Novák Katalin úgy fogalmazott: a francia jobboldal vezető politikusa valóban jobboldali értékrendet követ, pontosan érti a kontinens keleti és nyugati része közti történelmi különbségeket, és ő is abban érdekelt, hogy legyen egy olyan jobboldal Európában, amely erős és akcióképes.

A Fidesz és az Európai Néppárt viszonyáról Novák Katalin elmondta: a múlt héten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel Berlinben tárgyaltak a Kereszténydemokrata Unió és a bajor Keresztényszociális Unió politikusaival. A párbeszéd tehát már zajlik is - emelte ki, hozzátéve ugyanakkor: vannak pontok, amelyekben még nem teljes az egyetértés, például abban, hogy mennyire avatkozzanak be egymás belügyeibe.

Van közös jövőnk, de nem minden elemében egyforma - szögezte le. Hangsúlyozta: szeretnék megőrizni ezt a különbözőséget, a döntési szabadságot, szuverenitást, amivel minden nemzetnek rendelkeznie kell. A konfliktus forrása
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 11:41
A Kreml nem kíván foglalkozni a hazaárulással gyanúsított volt újságíró ügyével
Szafronovot, a Kommerszant és a Vedomosztyi 30 éves volt újságíróját, a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat vezérigazgatójának sajtótanácsadóját kedden két hónapos előzetes letartóztatásba helyezték, mert az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azzal gyanúsította meg, hogy Csehország hírszerzésének titkos adatokat szolgáltatott ki. A gyanú nem áll összefüggésben jelenlegi munkakörével.

Jogi képviselői szerdán panaszt emeltek a tanácsadó letartóztatása ellen. Az ügyvédek arról tájékoztatták a sajtót, hogy az FSZB szerint a cseh hírszerzés szervezte be Szafronovot 2012-ben, 2017-ben pedig megbízta azzal, hogy gyűjtsön információt az Oroszország, illetve az afrikai és a közel-keleti államok közötti együttműködésről, aminek ő "önös indíttatásból" eleget is tett. A vádat az FSZB hétfőn szándékozik hivatalosan ismertetni.

A Szafronov-ügy nyílt tárgyalására vonatkozó követelésekre reagálva Peszkov azt hangoztatta, hogy a bíróság munkája iránt egyes újságírók által kinyilvánított
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 15:02
Idén is megtartják a Vajdaság legjelentősebb kulturális fesztiválját
A Hét Nap című vajdasági magyar napilap internetes oldalának beszámolója szerint két helyszínen és két időpontban is élvezhetik a rendezvényeket a látogatók.

Július 20-án és 21-én Palicson a nyári színpadon a magyar zenei élet kiválóságai nyitják a szezont. Július 20-án Lajkó Félix hegedűművész ad gálakoncertet, amelynek keretében színpadra lép saját zenekarával, de a lengyel Volosival is, amellyel közösen tavaly egy magyar és egy lengyel zenei díjat is bezsebeltek.

Július 21-én, kedden Berecz András mese- és énekmondó várja történeteivel, népzenével és tánccal a közönséget, majd Csík János lép színpadra a Mezzo zenekarral.

A szervezők szerint az "igazi dombosi életérzést" a következő négy nap hozza el, amikor a 100 méteres, patkó alakú löszfal tövében találkoznak a térség legjelentősebb előadói és az évről évre visszatérő közönség.

Az összművészeti rendezvényen a korábbi években megszokott fényfestészetre, tábortűzre, gyerekprogramokra, gasztronómiai élményekre és természetesen
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 10:21
Koronavírus - A németek többsége nem tervez nyaralást az idén
belüli nyaralást a németek csupán 17 százaléka tervez. Ez 2 százalékpontos csökkenés a májusi 19 százalékhoz képest.

Európán kívüli nyaralásra csupán 2 százalék vállalkozik. Májusban még 3 százalék foglalkozott ezzel a gondolattal. A rendkívül gyenge hajlandóság az Európán kívüli utakra főleg annak tulajdonítható, hogy a külügyminisztérium a világjárvány miatt nyomatékosan eltanácsolja a német állampolgárokat a kontinens elhagyásától.

A turisztikai főszezon a napokban indul Németországban, Berlinben, Brandenburgban, Hamburgban és Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban már el is kezdődött a nyári tanítási szünet, a legnépesebb tartományban, a 18 milliós Észak-Rajna-Vesztfáliában pedig hétfőn kezdődik a vakáció.

A Deutschlandtrend felmérésében regisztrált tendenciának megfelelően a belföldi üdülőhelyeken egyre több a nyaraló. Főleg a Balti-tengernél és az Északi-tengernél számítanak jó szezonra. Az egyik legnépszerűbb északi-tengeri nyaralóhelyen, a schleswig-holsteini Büsumban például az utóbbi
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 16:12
Koronavírus - A német húsiparban dolgozó honfitársai jobb védelmi követeli a berlini román nagykövet
vállalkozói szerződésekkel szerzett olcsó munkaerő biztosítja. Becslések szerint a mészárosok és a hentesek nagyjából 90 százaléka alvállalkozóknál alkalmazott közép- vagy kelet-európai vendégmunkás. A konstrukció lehetővé teszi, hogy a húsipari cég megkerülje a többi között a bérre és a társadalombiztosításra vonatkozó hazai előírásokat. Visszaélésekről több mint húsz éve jelennek meg beszámolók a német és a külföldi sajtóban.

Kisebb-nagyobb fertőzésgócok az ország más pontjain is kialakultak. Berlinben például karantén alá helyeztek több lakóépületet csoportos fertőzések miatt. Azonban az ország legnagyobb részén változatlanul enyhe a járvány. A közigazgatás 401 alapegysége - járások, városok - közül 137-ból egyetlen koronavírus-fertőzést sem jelentettek az RKI-nek az utóbbi hét napon, 212-ben pedig 100 ezer lakosonként legfeljebb 5 új fertőzést mutattak ki hét nap alatt.

Valamennyi járást és várost együttvéve keddről szerdára 587 új esetről érkezett jelentés az RKI-hez. Így a járvány kezdete óta
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 13:51
Líbia - Török külügyminiszter: Egyiptom új béketerve "halva született"
Mevlüt Cavusoglu kifejtette: "se nem hihető, se nem őszinte" tűzszünetre szólítani az után, hogy a tripoli székhelyű, nemzetközileg elismert líbiai egységkormány erői az utóbbi időben harci sikereket értek el a tobruki ellenkormány oldalán küzdő Halífa Haftar tábornok csapataival szemben.

A tárcavezető hangsúlyozta, ha fegyvernyugvás aláírásáról van szó, akkor arra minden érdekelt fél jelenlétében kell sort keríteni, miként az év elején Moszkvában és Berlinben történt. "Az a tűzszünet tartós, amelyet mindkét fél elfogad" - húzta alá, hozzáfűzve, hogy Haftar ehhez soha nem "közeledett". A miniszter, aki szerint a felhívás Haftar "megmentését" célozza, újfent kiemelte, hogy a tűzszünetről olyan folyamat keretében kell megegyezni, amely az ENSZ égisze alatt zajlik.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök azután mutatta be béketervét, hogy az általa pártolt Halífa Haftar erői kiszorultak a líbiai főváros, Tripoli térségéből. A kezdeményezés egyebek közt már hétfőtől tűzszünetet írt volna elő,
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 19:23
Republikánus politikusok kérik Trumpot, ne vonjon ki katonákat Németországból
"Hitünk szerint egy ilyen lépés jelentős károkat okozna az Egyesült Államok nemzetbiztonságának, és megerősítené Oroszország helyzetét is a mi rovásunkra" - fogalmaztak az elnökhöz intézett, kedd este az amerikai sajtóban is megjelent levelükben a képviselőház fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának republikánus tagjai.

A képviselők "aggodalmukat" fejezték ki, és azzal érveltek, hogy Európában nem csökkent "az Oroszország jelentette fenyegetettség". Leszögezték, hogy "egy NATO iránti gyöngébb amerikai elkötelezettség jele tovább bátorítja majd az orosz agressziót".

A The Wall Street Journal című amerikai lap a múlt héten jelentette, kormányzati forrásokra hivatkozva, hogy az amerikai elnök utasítást adott a Németországban állomásozó amerikai katonák létszámának csökkentésére: őszig 9500 katonát vonnának ki a mintegy 35 ezres kontingensből.

Sem a Fehér Ház, sem a Pentagon (védelmi minisztérium) nem erősítette meg a sajtóinformációkat, Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 07:05
A Fehér Ház nem kommentálja az esetleges amerikai csapatcsökkentést Németországban
"Pillanatnyilag nincs bejelenteni valónk" - közölte a szóvivőnő az egyik újságíró felvetésére. Mint fogalmazott: az elnök "folyamatosan értékeli" a külföldön szolgálatot teljesítő amerikai katonák helyzetét.

McEnany nem kívánt kitérni arra, hogy vajon Donald Trump amerikai elnök majd konzultál-e Angela Merkel német kancellárral, mielőtt meghozza a döntést.

A The Wall Street Journal című amerikai lap pénteken kormányzati forrásokra hivatkozva közölte, hogy Trump utasítást adott a védelmi minisztériumnak (a Pentagonnak) a Németországban állomásozó amerikai katonák létszámának csökkentésére. A lap információi szerint az utasításról szóló memorandumot Robert O'Brien nemzetbiztonsági tanácsadó írta alá, s ennek értelmében az amerikai kormányzat szeptemberig 9400 fővel tervezi csökkenteni a német földön állomásozó amerikai katonák létszámát. Jelenleg 34 500 amerikai katona szolgál Németországban.

Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter Berlinben azt mondta, hogy a német kormány
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 07:04
Képek, videók
katyusák Berlinben.jpg
agica2004
2018. március 06. kedd, 22:06
szilveszter berlinben
lacipecsenye
2013. szeptember 29. vasárnap, 08:53
szilveszter berlinben 198
lacipecsenye
2013. szeptember 29. vasárnap, 08:49
Berlinben fáradtan....
tunderviragszal7
2012. augusztus 03. péntek, 12:09
Berlinben...
tunderviragszal7
2012. augusztus 03. péntek, 12:09
A közönség Berlinben Robi
szilvia1970
2010. január 20. szerda, 11:00
inteligens ház berlinben.
szidi001
2007. június 11. hétfő, 23:26
Fiam Berlinben
bromkar
2007. február 27. kedd, 13:45
Berlinben
andurka
2006. szeptember 26. kedd, 22:04
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.