Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 23:54 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lelketlen- és lelkierő
LELKETLEN
"Ó, Istenem, hogy mitől van ez a szorongás rajtunk magyarokon? Mi az, hogy még énekelni sem tudunk?
KODÁLY ZOLTÁN mondta, hogy
- "...az emberi torok, benne a hangszálak a legkézenfekvőbb emberi hangszer a világon! Mindig kéznél van és még pénzbe sem kerül!"
Azt is mondta, hogy:
- "Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye pedig különösképpen a zene országa."

Hát ez az ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a LELKISÉG!

A mindenhatónak tartott, egyetlen igazságnak elfogadtatott MATERIALISTA ATEIZMUS még az emberi tudatból is kiirtotta a LÉLEK, a LELKISÉG létezését!
Itt a példa, hogy mire mentek vele!
Mi lesz ezzel és az utánuk következő nemzedékkel?
LELKETLEN! Mondja a magyar ember, ha valakiről úgy gondolja, hogy ártó szándékkal tesz, vagy érez.
Ilyen lelketlen, önmagának és ezzel közvetlen környezetében élőknek is ártó szándékkal "éli", vagy inkább önpusztítja és pusztítja életét Európa szívében a magyarnak nevezett nép."
*
LELKIERŐ
"1956 után már megbizonyosodhatott arról, hogy nem fordulhat azok ellen, akik rákényszerítették és még egy kicsit sem hagyták magyarítani azt a szörnyű ideológiát, "kultúrát" amitől olyan frusztált lett, hogy tehetetlen dühében önmaga ellen fordult és fordul folyamatosan!
Bizonyság erre: az elvetélt magzatok milliói, a magas öngyilkossági ráta, az alkoholizmus, mint népbetegség és az ebből következő összes korai halálok...
Ma már ott tartunk, hogy minden magyarnak egy másik magyar a legnagyobb ellensége!
Öreg a fiatalnak, fiatal az öregnek, nő a férfinak, férfi a nőnek, kétkezi munkás az értelmiséginek, értelmiségi a kétkezi dolgozónak, szülő gyermekének, gyerek szülőjének, oktató diákjának, diák tanárának... és a LELKETLEN HATALOM az azt kiszolgáló lelketlen adminisztráció az egész nemzetnek!
Ötven év össznépi lelketlenségben eltöltött idő elég lehet egy nemzet életében ahhoz, hogy kipusztítsa önmagát?
*
Úgy látszik, hiába az anyagiak gyarapítása, a műtárgyak és az egész társadalmi építmény fáradságos, véres-verejtékes építgetése, ha rossz, lelketlen alapokra, idegen "kultúrára" épült és épül!
Le kell bontani, mert előbb-utóbb összeomlik magától és maga alá temeti a benne élőket! Föl kell, de új alapokon építeni az új társadalmi építményt! Ebből az építkezésből nem hiányozhat az egyetlen kohézióerő: a LELKIERŐ, amely garantáltan összetart, megtart, nemzetté kovácsol egy népet!"
(Részlet a Tudósítás Magyarországról című könyvemből, amit 1996-ban írtam.)
*
Bóna Mária Ilona
*
furaila, 2019. október 09. szerda, 12:59
Címkék: Tudósítás Magyarországról, Bóna Mária Ilona, szorongás rajtunk, emberi torok, legkézenfekvőbb emberi, lelkek mélységéig,
Kommentek
Politika és a szeretet hatalma
körülöttünk állókhoz!
Azt lehetett hallani, amikor az MSZP-s polgármester átvette a szót és elcsukló hangon kijelentette:
- ,,...meghatódom attól, hogy megadatott nekem az a megtiszteltetés, hogy a Millenniumi Országzászlót én vehetem át, mint polgármester..."
*
Itt, azután elveszítettem a fonalat. Eszembe jutott, hogy milyen is az élet?! Hiszen évekkel korábban - az 1980-as években - ő volt az a tanárember, akit ,,megörökítettem" a TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL c. könyvemben, az ,,Akit az Isten is pedagógusnak teremtett" című fejezet végén.
Ő az, aki példát adott - ha közvetve is - a gyerekeknek abból, hogyan lehet egészen lazán is viselkedni, amikor kimutatjuk a szeretetünket. Azért írtam meg, mert a mai rohanó életben sem a szülők, sem a pedagógusok nem fordítanak figyelmet a szeretet gesztusaira!
Az a két ember - az én akkori kollégáim - teljesen belefeledkeztek egymásba, amire a gyerekek nagyon egészséges ösztönnel
furaila, 2019. augusztus 22. csütörtök, 03:43
Deviza-hitelek, gépkocsi-lizingek és kilakoltatások
A GÉPKOCSIT LÍZINGELŐK SEM JÁRTAK JOBBAN! Nagyon sajnálom a DEVIZA-HITELES KÁROSULTAKAT!
Felháborító ami történt és történik velük!
Nem ismeretlen előttem ez a módszer!
Volt egy ismerősöm, akinek ráadásul, el is lopták a lízingelt furgonját, aminek továbbra is - az emelkedő törlesztő részleteit - folyamatosan fizetni kellett.
BELEGONDOLNI IS BORZALOM ABBA, HOGY EZ MEKKORA IGAZSÁGTALANSÁG!!!
Ugyanakkor, a Tudósítás Magyarországról szóló könyvemet ő is leszólta, mondván, hogy tegyem el későbbre, amikor lesz talán érdeklődés iránta.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=269875&kid=55065&sort=
A TUDÓSÍTÁSBAN ÍROK AZOKRÓL A TÖMEGES KILAKOLTATÁSOKRÓL, melyek az un. rendszer-változtatás elején zajlottak.
Akkoriban a Díjbeszedőnél dolgoztam, mint hátralékos könyvelő. Azért kellett eljönnöm onnan, mert rájöttem hogyan gerjesztenek mesterségesen hátralékot azon kis-jövedelmű emberek bérleményében, akiknek a pénzeszsák haverok kinézték a lakásaikat!
Százával vittem a
furaila, 2019. április 30. kedd, 01:52
Itt a vége a Tudósítás Magyarországról c. könyvemnek
Bárki, ha meglátja véletlenül valahol, ne vegye meg, mert megtudtam, hogy a kiadó - mint 2013-tól mindig - nem könyveli el bevételként. Engem MINDEN ÉVBEN 0, azaz NULLA forgalomról értesített!
Ugyan, még megvan 6 pl. a 2016-os "visszáruból" amit LESZÁLLÍTOTTAK - A KIFIZETETT 18 PÉLDÁNY HELYETT - AMINEK akkor a MEGVÁSÁRLÁSÁRA KÖTELEZTEK.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1180678251968169
A mostani történet a következő:
2018. októberi felszólítást követően küldtek még decemberben is felszólítást "VISSZÁRURÓL" - mint 2016-ban - és akkor olvasatlanul kitöröltem.
Megláttam a címet "VISSZÁRU" és akkor meg sem nyitottam az emailt. Ráadásul, mindenféle vírusveszély felszólításokkal volt ellátva már a fejlécnél is!
Eszembe jutott, hogy SOHA NEM VOLT KAPHATÓ EGYETLEN LÍRA KÖNYVESBOLTBAN SEM A KÖNYVEM! EZ TELJESSÉGGEL TISZTESSÉGTELEN ELJÁRÁS!
Tehetetlen dühömben asztmás köhögési rohamot kaptam, mert eszembe jutott a 2016-os eset, amikor már végig
furaila, 2019. március 06. szerda, 16:07
A magyarság önképe az ezredfordulón
Az volt a feladat, hogy írjuk le azt a módszert amivel megtanultunk valamit. Pl gk.-vezetés, főzés, valamilyen szakismeret, stb...
Amiért én már akkor is túlkoros voltam, ezért már annyi mindent meg kellett tanulnom, nem tudtam választani. Végül leírtam, hogyan tudtam túlélni mindazt,. ami miatt annyi mindent megtanultam, és mégsem hagyott a diktatórikus hatalom érvényesülni semmilyen szakmai téren! EZT GONDOLTAM TOVÁBB és megírtam belőle a ,,háromdimenziós" TUDÓSÍTÁST MAGYARORSZÁGRÓL.
1. Az első dimenzióban tipizáltam egy "figurát", főhőst és elneveztem Bízó Katalinnak, majd az 1946 és az 1996 közötti 50 év társadalmi jelenségeinek, történéseinek részesévé, tettem - a leírás technikáját alkalmazva.
2. A második dimenzióban, minden jelenség, történet, esettanulmány után leírtam az azzal kapcsolatos legszemélyesebb gondolataimat- előre vetítve a jelenség várható (majd többnyire be is következő) társadalmi hatásait, következményeit. (Az eltelt 20 évre visszatekintve, ma már
furaila, 2018. december 05. szerda, 01:27
Külföldi sajtó Magyarországról - Brit lap a kormány iránti bizalom növekedéséről, francia lap a külföldi ösztön
A Financial Times cikke a Bertelsmann Alapítvány német nonprofit szervezet 41 iparosodott országot vizsgáló, kedden megjelent tanulmányának megállapításait ismertetve azt írta, hogy a polgárok bizalma a Magyarország, Lengyelország és Törökország illiberális kormányzatai iránt növekszik, annak ellenére, hogy ezekben az országokban hanyatlóban vannak a demokrácia normái. Az okok között azt emelték ki, hogy a demokrácia nem gyökeresedett meg kellőképpen a szóban forgó társadalmak jelentős részének politikai tudatában.

A tanulmány Magyarország esetében megállapítja, hogy "a jogállamiság Orbán Viktor kormányzása alatt jelentősen csorbult", de a többi országhoz hasonlóan növekszik az emberek kormányzatba vetett bizalma. Amíg 2007-ben 25 százalék bízott a kormányban, addig 2017-ben már 38 százalék.

Noha sok magyar, lengyel és török elfogadja a liberális demokrácia elleni küzdelmet, "a népesség jelentős része ellenzi a demokrácia pusztulását mindhárom országban" - idézte a Financial Times cikke a
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:22
Külföldi sajtó Magyarországról - Román lap Németh Zsolt előadásáról, német lap Orbán Viktor balkáni törekvéseir
Az Evenimentul Zilei "magyar revizionizmus perverz támadásának" nevezte tusnádfürdői tudósítása címében Németh Zsoltnak a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen elhangzott előadását.

A jobboldali Traian Basescu volt államfőhöz közel álló lap azt emelte ki, hogy az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerint az európai projektnek választ kell adnia Trianon problémájára. A szerző úgy értékelte, hogy "a magyar képviselő gyújtó hangú kijelentést tett a trianoni szerződésről", mivel ezt európai problémaként állította be, amelyre Európának közös választ kell adnia.

A cikkíró kitért arra, hogy Németh Zsolt a Minority SafePack nevű (Románia által ellenzett), az őshonos kisebbségek jogvédelem uniós szintű szabályozását sürgető európai polgári kezdeményezést is a közös európai projekt részeként említette, és fontos szerepet tulajdonított az nemzeti közösségeknek.

A Die Presse című osztrák napilap szerzője Orbán Viktor magyar miniszterelnök montenegrói látogatásáról és balkáni törekvéseiről szóló
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 13:25
A hiábavaló előadásokról
írtam róla, hogy a rendszerváltozást valójában az 1949-es alkotmány megszüntetésével kellett volna kezdeni! Így, utólag, egy NEGYED ÉVSZÁZAD ELTELTÉVEL kimondani mindazt róla, amit, hát nem is tudom... Talán, olyan esemény utáni tabletta-hatást éreztem az előadás közben...
*
2010-ben létrehoztunk egy TAHSZ-civil szervezetet...11 pontban fogalmaztuk meg, hogy miért nem maradhat az 1949-es alkotmány semmiképpen érvényben!
Ugyanarról beszéltek, amiről én is írtam a
- TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL című szociográfiában 1996-ban:http://furaila.xfree.hu/252531 ,
- majd a Nemzet és anyanyelv c. esszében 2000-ben:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=132623&n=furaila&blog_
- a Néprajzi pályázati leírásban 2003-ban
http://furaila.xfree.hu/33600
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=130291&n=furaila&blog_cim =Helytörténeti-néprajzi hagyományok

- majd amiről fórumoztam Orbán Viktor Vendégkönyvében 2005-ben
és amiért kitiltottak a Vendégkönyből
furaila, 2018. január 19. péntek, 16:32
Képek, videók
Határ Magyarországról néz
lenzo
2006. december 31. vasárnap, 17:35
mária és erzyébet 0702.jp
maroka
2020. július 02. csütörtök, 10:46
mária ünnepek0624.jpg
maroka
2020. június 24. szerda, 22:23
Gátfalvi Dani Mária.jpg
foldinefehereva
2020. június 12. péntek, 19:49
Hercegszántói Mária szobo
pacsakute
2020. június 06. szombat, 14:29
mária kápolna0526.png
maroka
2020. május 26. kedd, 19:07
mária köszöntése0404.png
maroka
2020. április 04. szombat, 18:49
bp_mária kápolna0331_3.pn
maroka
2020. március 31. kedd, 11:15
bp_mária kápolna0331_2.pn
maroka
2020. március 31. kedd, 11:15
bp_mária kápolna0331.png
maroka
2020. március 31. kedd, 11:12
szűz mária0325.png
maroka
2020. március 25. szerda, 15:55
Szepes Mária- A valóságot
pacsakute
2020. február 17. hétfő, 21:38
Szepes Mária- Ne kivülről
pacsakute
2020. február 17. hétfő, 21:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.