Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 13:49 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Már csaknem 21 ezer fertőzöttet azonosítottak Ukrajnában
Az elmúlt napban újabb 12 halálos áldozattal 617-re emelkedett a betegség szövődményeinek következtében elhunytak száma az országban, miközben eddig 7108-an gyógyultak fel, közülük az előző nap 179-en. Az elmúlt 24 órában 406 új beteget azonosítottak, akikkel együtt a regisztrált fertőzöttek száma már elérte a 20 986-ot.

Az egészségügyi dolgozók között 69 új beteget találtak, velük együtt az azonosított fertőzöttek létszáma 4069-re emelkedett.

Ismét jelentősen megugrott a betegek száma az ország két legfertőzöttebb területén, a romániai határnál lévő Csernyivci megyében és a fővárosban, Kijevben. Előzőben 63 új beteget jegyeztek fel, míg csak 13-an gyógyultak fel az elmúlt napban. A megyében a járvány kitörése óta azonosított fertőzöttek száma már 3027-ra nőtt. A legtöbb halálos áldozatot is ebben a megyében szedte a betegség, 125-en haltak bele a szövődményeibe.

Kijevben 54 új fertőzöttet azonosítottak vasárnapra, ami 7-tel több a megelőző napinál. Az eddig regisztrált fertőzöttek száma a fővárosban 2623, a járvány kezdete óta a betegségben 59-en haltak meg és 358-an gyógyultak fel.

Az adatok alapján kétségessé vált, hogy hétfőn valóban elindíthatják-e a metrót Kijevben, ahogyan azt a fővárosi vezetés már bejelentette. Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester egyik helyettese, Valentin Mondrijivszkij szombaton az Ukrajina 24 televízióban azt mondta, hogy egyelőre a kormány engedélyére várnak. A kabinet által szabott egyik fő kritérium szerint ugyanis egy régió csak akkor léphet a korlátozások enyhítésének második szakaszába, ha az ott lakók körében a megelőző hét napban 100 ezer főre kevesebb mint 12 fertőzött jut. A főváros pedig - amelyet külön régióként kezelnek a statisztikában - a szombati adatok alapján épphogy a határérték alá került 11,7 fővel.

Mondrijivszkij azt is kijelentette, hogy a metróban szerinte nem lehetséges az utasok számának korlátozása és a testhőmérséklet-mérés sem. A szájmaszk és gumikesztyű kötelező viselését szavai szerint a metróállomásokon dolgozó ügyeletesek fogják ellenőrizni.

Kijevben - éppúgy mint Harkivban és Dnyipróban - március közepe óta nem jár a metró. Klicsko a héten több ízben kérte a kormányt, engedje elindítani a földalattit, mert a városban rendszeressé váltak a közlekedési dugók a korlátozások enyhítésének május 11-én életbe léptetett első szakasza óta amiatt, hogy egyre többen álltak újra munkába.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 13:51
Címkék: Vitalij Klicsko, Valentin Mondrijivszkij, elmúlt napban, betegség szövődményeinek, regisztrált fertőzöttek, egészségügyi dolgozók,
Kommentek
Koronavírus - Nyithatnak Angliában a szabadtéri színpadok, az edzőtermek és az uszodák
idején voltak olyan napok, amikor ezernél több koronavírus-beteg haláláról érkezett jelentés.

A csütörtöki adatsor szerint Nagy-Britanniában eddig 44 602 olyan beteg halt meg, akinek szervezetében kimutatták az új koronavírus jelenlétét.

A brit egészségügyi tárca közölte: a csütörtök délelőtt zárult egy napon 152 362 koronavírustesztet dolgoztak fel Nagy-Britanniában és 642 új fertőzöttet találtak.

Áprilisban, a járvány tetőzésének idején naponta 6-7 ezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak szűrővizsgálatokkal.

A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett becslése szerint Angliában - az Egyesült Királyság messze legnépesebb, 56,3 millió lakosú nemzetében - jelenleg 3900 lakosra jut egy fertőzött. Ez azt jelenti, hogy az angol lakosság 0,03 százaléka hordozza a vírust.

Az ONS hangsúlyozza, hogy az előző héten még jóval magasabb volt a fertőzöttek becsült aránya: akkor 2200 angliai lakosra jutott egy koronavírus-fertőzött.

Az angliai közegészségügyi szolgálat
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 20:52
Koronavírus - Virológus: a fertőzés kezelésében alkalmazható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók
A szakember tájékoztatása szerint a pécsi kutatóközpont virológusai az osztrák Cebina biotechnológiai céggel közösen folytatott vizsgálat eredményeként találtak rá a lehetséges hatóanyagra, amely új terápiás gyógyszert jelenthet a koronavírus fertőzésben. A kutatók hangsúlyozzák, a hatóanyag nem mint a fertőzést megelőző vakcina, hanem a már kialakult fertőzés, megbetegedés kezelésére ígéretes - fűzte hozzá.

Jakab Ferenc - aki a miniszterelnök által korábban bejelentett, egyebek mellett a vírus jobb megismerését, a lehetséges hatékony gyógyszer és gyógymódok későbbi kifejlesztését szolgáló akciócsoportot is vezette - közölte: az azelasztin nevű hatóanyagot egy általánosan használt antihisztamin orrspray alapanyagaként használják jelenleg, a hatóanyag pedig laboratóriumi körülmények között igen jó hatásfokkal csökkentette a vírus fertőzését.

A vizsgálat első lépéseként a Cebina kutatói számítógépes megközelítést alkalmaztak, hogy olyan meglévő és könnyen elérhető gyógyszereket azonosítsanak,
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 07:04
Koronavírus - Az EU-s helyreállítási alap mielőbbi elfogadását sürgeti a spanyol és az olasz kormányfő
"Július kell, hogy legyen a megállapodás hónapja" - fogalmazott Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök a megbeszélést követő sajtótájékoztatón.

Mint mondta, mindkét ország kormánya osztja azt az elképzelést miszerint Európának "történelmi választ kell adnia erre a történelmi járványra", amely gazdasági és társadalmi vészhelyzetet eredményezett.

"A felépülés és az egység ugyanannak az érmének a két arca, ha nincs egység, nem lesz felépülés" - jelentette ki, hozzátéve, hogy ezt az üzenetet kívánják továbbítani az európai uniós partnerek felé a július 17-én kezdődő EU-csúcstalálkozón.

Sánchez a támogatásuk megszerzése érdekében jövő héten találkozik a holland és a svéd miniszterelnökkel, valamint tárgyal Angela Merkel német kancellárral is.

"Az Európai Bizottság egy jól kiegyensúlyozott javaslatot ajánl, talán nem azt a választ, amelyet a legjobban szerettünk volna, de tudatában vagyunk annak, hogy realistának kell lenni" - vélte Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, aki szerint ha az
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 18:42
Koronavírus - NNK: hazautaztak a Rákóczi Szövetség táborából a fertőzöttekkel érintkezők
A közlemény szerint a 250 résztvevős táborban két koronavírusos beteget azonosítottak, őket a budapesti Szent László kórházba szállították.

A járványügyi hatóság megtette a szükséges helyszíni intézkedéseket és elvégezte a kontaktkutatást: a fertőzöttekkel szorosan érintkezőket elkülönítették, majd húsz délvidékit busszal hazaszállítottak, 27 magyarnak pedig otthoni megfigyelést írtak elő - tudatták. Azon további táborozókat és a személyzet tagjai közül azokat, akiknél felmerül a szoros kontaktus a fertőzöttekkel, szintén otthonukban figyelik meg - tették hozzá.

Az eset miatt felhívták a figyelmet arra, hogy a járványügyi készültség érvényben van, és kiemelten fontos a szabályok betartása a fertőzés terjedésének megakadályozásáért. Fontos, hogy közösségbe csak egészséges ember menjen, és ha egy zárt közösségben felmerül a fertőzés gyanúja, a fertőzésgyanúsakat elkülönítsék - írta az NNK.

A Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolások Tábora hétfőn kezdődött és vasárnapig tart. A
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 18:22
Koronavírus - A Bangladesből érkezett fertőzötteket keresik az olasz egészségügyi hatóságok
repülőtér elhagyása után nyomuk veszett. A római bangladesi közösség majdnem 15 ezer tagját "láthatatlanoknak" nevezik, mivel semmilyen módon nem hívják fel magukra a figyelmet, többségük zöldség-gyümölcs üzletben eladóként dolgozik, utcán virágot, esernyőt vagy vizes palackot árul. Sokuknak nincsen bejelentett lakhelyük, vagy többen ugyanazon lakásban élnek. A járvány kitörése után sokan elhagyták Olaszországot, és most visszatértek.

Elsőként a római repülőtér melletti Fiumicino önkormányzatában azonosítottak Bangladesből érkezett fertőzötteket.

Az ázsiai országból leszálló utasokat hétfőtől kezdték el tesztelni a római Leonardo Da Vinci repülőtéren, ahol az egészségügyi vizsgálatra átalakítottak egy terminálrészt. A Dakka és Róma közti hétfői járat több mint 270 utasának tizenhárom százaléka bizonyult fertőzöttnek. A betegeket a római járványkórházba vitték, a többi utast karanténba helyezték szállodákban. Jelenleg a római kórházakban 77 bangladesi beteget kezelnek.

Ezt követően az
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 15:52
Koronavírus - Romániában rekordot döntött a napi esetek száma
megközelítette az áprilisi csúcsot. Szerdán 7559 fertőzöttről tudtak Romániában. Ennél több fertőzött csak az április 29-i tetőzéskor és az azt megelőző két napon szerepelt a járványügyi hatóságok nyilvántartásában.

Az utóbbi 24 órában 18 Covid-19-ben szenvedő beteg vesztette életét Romániában. Ez elmarad az utóbbi hét átlagától, de kedden 31 haláleset volt, ami szintén a járvány első romániai tetőzésének időszakát idézi.

Romániában a betegség megjelenése óta 30 175 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, közülük 1817-en életüket vesztették, 20 799-en meggyógyultak, 237 embert pedig intenzív osztályon ápolnak.

A hatóságok a távolságtartási és beltéri maszkviselési szabályok betartására szólították fel a lakosságot a fertőzés terjedésének megfékezése érdekében, ugyanakkor elítélték azokat, akik a fertőzésveszély tagadásával, a hatósági óvintézkedések elleni lázítással veszélyeztetik az emberek egészségét.

A stratégiai kommunikációs törzs az egészségügyi válság átpolitizálását is elítélte, a
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 13:31
Elindult a srebrenicai békemenet
A korábbi években a világ minden tájáról érkező résztvevők 110 kilométert tettek meg három nap alatt, ellentétes irányban haladva azon az úton, amelyen a srebrenicai muszlimok 1995-ben menekültek a tömegmészárlás elől.

Bár a mészárlás 25. évfordulójára nagyszabású rendezvényt terveztek, a koronavírus-járvány miatt csak visszafogottabb megemlékezés lesz. A békemenetben a korábbi több ezer helyett csak mintegy száz ember vesz részt, olyanok, akik 1995-ben is megtették ezt az utat, és megmenekültek a mészárlástól. Az útvonalon is módosítani kellett a járványhelyzet miatt, így a Tuzla melletti Nezuk falu helyett a szintén boszniai tömegsírokról ismert Zvornik közelében fekvő Crni Vrhből indultak el a zarándokok.

A srebrenicai mészárlás évfordulóján, szombaton megemlékezést tartanak a Srebrenicától északra fekvő Potocari faluban kialakított emlékhelyen. Ennek keretében több újonnan azonosított áldozatot eltemetnek, azonban a pontos számot még mindig nem tudják a szervezők, több család ugyanis nem
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 11:52
Másfél tonna, Mexikóból származó metamfetamint foglaltak le a szlovák hatóságok
A kábítószer-szállítmányt, amelynek feketepiaci értékét közel 300 millió euróra (mintegy 102 milliárd forint) becsülték, két, folyadékok szállítására használt konténer alsó részében találták meg egy drogkereső kutya segítségével. A drogot tartalmazó küldemény Mexikóból, egy horvátországi kikötő érintésével érkezett Szlovákiába, ahol a vámeljárás során bukkantak rá.

Mivel a szállítmány egy olyan útvonalon érkezett, amelyet drogcsempész-útvonalként tartanak számon a hatóságok, a küldeményt kockázatosként kezelték, s beható vizsgálatnak vetették alá - közölte a szlovák pénzügyőrség szóvivője. Hozzátette: miután átfúrták a konténer alját, abban fehér kristályos anyagot találtak, mintegy másfél tonna mennyiségben. A csempészárut az első elemzés alapján metamfetaminként azonosították. Az ügy további vizsgálatát a rendőrség vette át.
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 13:31
Képek, videók
Könnygázzal fertőzött...2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:42
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
hősi melékmű ukrajnában
petersenna
2006. december 27. szerda, 13:37
Ukrajnában
nicolca
2006. június 24. szombat, 10:13
vitalij klicsko--.jpg
agica2004
2014. július 02. szerda, 14:39
4713144-valentines-day -gi
koszegimarika
2020. július 04. szombat, 12:05
valentin.jpg
durcimarcika
2020. április 29. szerda, 09:36
boldog_valentin_napot_ .gi
foldinefehereva
2020. február 14. péntek, 20:16
Valentin nap
eva6
2020. február 14. péntek, 10:44
04022017st-valentin-4. png
liliana01
2020. február 12. szerda, 16:21
Valentin napi keret
eva6
2020. február 10. hétfő, 15:35
valentin-napja-46-300x 285
menusgabor
2020. február 07. péntek, 19:45
Valentines-Day-Ribbon más
koszegimarika
2020. február 06. csütörtök, 07:58
valentin nap
eva6
2019. február 14. csütörtök, 17:49
Kép 943. Valentin napra.
jucinenadov
2019. február 14. csütörtök, 17:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.