Belépés
2019. december 14. szombat | 50. hét | 348. nap | 03:19 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orbán Viktor: az államnak segítenie kell a nemzeti és családi közösségek megerősítését
A beszélgetésen az amerikai konzervatív tudós elismeréssel szólt a magyarországi családpolitikai intézkedésekről, aláhúzva, hogy a jövő - a sok helyen még ma is uralkodó liberalizmus helyett - a nemzeti és családi értékeken alapuló helyi közösségeké. Egyetértettek abban, hogy az államnak mindenütt feladata ezen közösségek megerősítése.

Deneen professzor megismételte korábban kifejtett gondolatát, mely szerint a nemzet fogalma akkor teljes, ha "Isten alatt" helyezkedik el, mert így alázattal és önkritikával tudja ellensúlyozni az emberi intézmények hiányosságait, és méltóvá válik a nemzeti konzervativizmus név használatára - tájékoztatott Havasi Bertalan.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:27
Címkék: Orbán Viktor, Havasi Bertalan, államnak segítenie, amerikai konzervatív, magyarországi családpolitikai, államnak mindenütt,
Kommentek
Alegerile din Marea Britanie - Viktor Orbán: democraţie poate fi construită doar pe voinţa alegătorilor
"Acest rezultat face evident faptul că democraţia poate fi construită doar pe voinţa alegătorilor", a formulat Orbán, adăugând că maghiarii au privit cu mare interes şi simpatie frământările britanicilor."Vă felicit pentru că aţi reuşit să validaţi voinţa poporului Dumneavoastră, care doreşte să îşi asigure suveranitatea în afara Uniunii Europene", a scris premierul ungar.La finalul scrisorii, Viktor Orbán i-a transmis lui Boris Johnson că Ungaria - prin prisma respectului reciproc - se străduieşte să consolideze relaţiile economice şi politice bilaterale şi în viitor.
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:51
EU-csúcs - Orbán: ne a szegényebb emberek fizessék meg a klímaváltozás elleni küzdelem árát!
"Sikert értünk el, mert megteremtettük az esélyt arra, hogy az ez után meghozandó klímavédelmi szabályok olyanok legyenek, hogy ne a szegényebb országok és ne a szegényebb emberek fizessék meg a klímaváltozás elleni küzdelem árát" - közölte a miniszterelnök az uniós csúcstalálkozót követően.

Orbán Viktor a Brüsszelben rögzített üzenetben kijelentette: Magyarország klímabajnok, ugyanis azon országok közé tartozik, amelyek a leginkább csökkentették szén-dioxid-kibocsátásukat 1990 óta.

"Tudjuk, hogy milyen fontos a klímaváltozás elleni küzdelem, de mi magyarok azt is tudjuk, hogy ennek ára van. Méghozzá nagy ára, mert ez egy drága dolog" - fogalmazott.

A kérdés az, hogy ki fizeti a számlát, erről szóltak a tegnapi viták - mondta.

A miniszterelnök kifejtette, sikerült elérni, hogy az új szabályok olyanok legyenek, amelyek nem vesznek el pénzt a felzárkózást célul kitűző országoktól.

Olyan szabályok meghozatalára van lehetőség, amely bátorítja a nukleáris energia felhasználását.
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:47
Brit választások - Orbán Viktor: a demokrácia csak a választók akaratára épülhet
"Ez az eredmény nyilvánvalóvá tette, hogy a demokrácia csak a választók akaratára épülhet" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, a magyarok nagy érdeklődéssel és szimpátiával követték a britek küzdelmét.

"Gratulálok Önnek, hogy sikerült érvényesítenie népe akaratát, amely a szuverenitását az Európai Unión kívül kívánja biztosítani" - írta.

Levele végén Orbán Viktor kifejtette Boris Johnsonnak, hogy Magyarország - a kölcsönös tisztelet talaján állva - a kétoldalú gazdasági és politikai kapcsolatok erősítésére törekszik a jövőben is.
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:46
Prim-ministrul Ungariei a deschis în Japonia o expoziţie compusă din opere de artă maghiare
prim-ministrul.

În opinia sa, maghiarii sunt atât de inovatori, sunt capabili de atâtea creaţii de nivel mondial din care unele se pot vedea şi în expoziţie, pentru că vor să demonstreze că lumea are nevoie de ei, ea are de câştigat dacă există maghiari. Din acest motiv avem atât de mulţi laureaţi maghiari ai premiului Nobel, atât de multe medalii de aur la Jocurile Olimpice, din această cauză avem asemenea lucrări de artă, toate transmit mesajul că "maghiarii îşi revendică un loc sub Soare".

Viktor Orbán a evocat şi investiţiile şi dezvoltările remarcabile pe plan cultural, care se află în curs de desfăşurare la Budapesta: "construim un cartier muzeal fantastic", în cadrul căruia două clădiri sunt proiectate de arhitecţi japonezi, în urma unui concurs internaţional de proiecte.

Expoziţia din Japonia poate fi vizitată până la mijlocul lunii martie 2020, ea conţine un număr de 130 de opere de artă cuprinzând patru secole din istoria artei. Expoziţia a fost organizată cu ocazia aniversării a 150
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 15:02
DK: a Fidesz ki akarja véreztetni a független színházakat
Csaba ügyvéd internetes posztjainak megfogalmazásai között sok a hasonlóság. A két szövegíró hasonló helyesírási hibákat ejt, kísértetiesen egyforma szófordulatokat használ, de még a mondatokat is hasonlóképpen kezdi - írta a Mandiner. A portál példákat is említ a hasonló nyelvezetre, többek között azt, hogy mindkét szerző szövegeiben előfordul a "nincs itt semmi látnivaló", a "jobb sorsra érdemes" vagy az "így mulat egy magyar úr".

A DK politikusa azt felelte, hogy amikor Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor azt mondja, hogy Magyarország, akkor a szóhasználatuk nagyon hasonlít egymásra, de mégis nagyon mást gondolnak. Hozzátette, hogy a Mandiner által kiemelt szövegek akár Facebook-kommentek közhelygyűjteményei is lehetnének. A frakciószóvivő egyúttal hangsúlyozta, hogy nem tudja, ki áll az Ördög ügyvédje blog mögött.

Kérdezték arról is, hogy a DK a nyilvánosságra hozatala előtt tudott-e a Borkai Zsolt volt győri polgármesterről készült videofelvételről. Gréczy Zsolt azt felelte, hogy a DK a
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 12:52
Magyar művekből rendezett kiállítást nyitott meg a miniszterelnök Japánban
nagy könyvből, ahova a nemzetek vannak felírva - fogalmazott.

Úgy vélte, a magyarok azért innovatívak, azért képesek olyan világszínvonalú alkotásokra, mint amilyeneket itt is látni, mert bizonyítaniuk kell, hogy a világnak szüksége van rájuk, a világ jól jár, ha vannak magyarok. Ezért van olyan sok magyar Nobel-díjas, olyan sok magyar olimpiai aranyérem, ezért vannak ilyen művészeti alkotások, ez mind arról szól, hogy "a magyarok helyet követlenek maguknak a Nap alatt" - jelentette ki.

Orbán Viktor kifejtette: amikor Magyarországon japánokkal beszél, az a benyomása, hogy több dolog köt össze minket, mint amennyi elválaszt. "A szellem, az érzelmek és az erények közös metszetét" azonnal felismerik, ha egy magyar beszél egy japánnal - vélekedett.

Arról is beszélt, hogy kiemelkedő kulturális beruházás és fejlesztés zajlik most Budapesten, "fantasztikus múzeumi negyedet építünk", és egy nemzetközi tervpályázat kiírása után két épületet japán építészek terveznek.

A magyar-japán diplomáciai
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 12:31
Szijjártó: sosem voltak olyan jók a magyar-japán kapcsolatok, mint most
A japán-magyar gazdasági kapcsolatok 150 éve címmel rendezett befektetési szemináriumon felszólalva a miniszter kiemelte: a két ország barátsága és szövetsége kölcsönös bizalmon és tiszteleten alapul, amelyet bizonyít az a tény is, hogy a japán cégek és emberek mindig is nagy bizalommal voltak Magyarország iránt.

Emlékeztetett: harminc évvel ezelőtt a rendszerváltozással megvalósult az átmenet a kommunista diktatúrából a demokráciába, egyúttal létrejött a szabadpiac is. Ez egy kihívásokkal teli időszak volt, és akkoriban nem sokan hittek abban, hogy Közép-Európa - és benne Magyarország - gyors fejlődésre lenne képes. Azonban a japán vállalatok az elsők között bíztak Magyarországban, az első külföldi beruházók között voltak, és "ezt sosem felejtjük el" - fogalmazott.

Szijjártó Péter kifejtette: hasonló fordulópont volt a magyar gazdaság történetében 2010 is, amikor megteremtették a magyar modellt. Addig úgy tűnt, kötelező választani a gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés és a pénzügyi
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 10:51
Orbán: NATO a declarat în sfârşit că migraţia în masă reprezintă o provocare la adresa securităţii
Viktor Orban a precizat că a fost o onoare că el a fost cel care a semnat documentul de aderare.Acesta a subliniat că apartenenţa la NATO este, de asemenea, un element important al identităţii comunităţii politice din care face parte, deoarece forţele naţionale creştine au fost cele care au introdus Ungaria în NATO în timpul primei guvernări Fidesz.În perioada care a trecut de atunci au apărut noi provocări în lume. Una este migraţia în masă cu riscurile de securitate rezultate, precum terorismul, a adăugat premierul ungar.Viktor Orbán a explicat că NATO a acceptat anterior existenţa unei astfel de ameninţări, dar nu a catalogat-o drept una dintre provocările sale cheie.Acest lucru s-a schimbat acum, a subliniat politicianul.Viktor Orbán a declarat că a fost o mare evoluţie şi un pas important înainte faptul că Alianţa a recunoscut că migraţia în masă din sud trebui să fie abordată şi de NATO.Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, precum şi diplomaţia ungară au jucat
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 17:51
Képek, videók
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
orban-viktor-obama-bar ack
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:03
orbán_viktor_kolbász.j pg
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:18
orban-viktor-cinege u.haz
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:16
orban-viktor-telki2015 .jp
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:15
Pozitív megerősítések.jpg
pacsakute
2015. szeptember 30. szerda, 07:43
átjáró híd megerősítése
peterimajoridozsahe
2009. december 11. péntek, 16:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.