Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 02:21 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Április 4-ről szóljon az ének. Ünnepnap volt. Emlékeztek?
Értem én, értem... csak ti nem értitek meg, hogy még a dátum is hazugság volt....de amúgy én leírtam amit akartam, olvasom a többiekét....

Amúgy a fiatalságommal nem volt semmi baj, de azt nem a felszabadúlásnak köszönhetem. Én tisztában vagyok vele, van aki nincs. A szocializmus csak abból osztogatott, amit mástól fosztogatott. Ezen sok az ünnepelni való, igazán nincs....

Akkoriban pld ünnepnap helyett, rendőri rohamosztagok szaladgáltak március 15.-én. Visszacserélnétek a két ünnepet? Igaz, ahol kockás kokárdával tüntetnek, ott bármi előferdülhet....Na béke veletek.... Megyek kizsákmányolódni....Hogy hű legyek a korszellemhez....Hogy ez nekem jobban tetszik? Ez már tényleg aljasság, igaz?
hatibacsi, 2016. április 04. hétfő, 12:48
Címkék: felszabadúlásnak köszönhetem, szocializmus csak, ünnepelni való, kizsákmányolódni, felszabadúlásnak, fiatalságommal,
Kommentek
1. A rendszerváltozás forgatókönyve: A szoc. állam csődje
megvehető és privatizálható adósság fejében.
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=I1 _1326320839250&parent=
http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082&_
methods=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe
*
JÓZAN PARASZTI ÉSSZEL IS MEGÁLLAPÍTHATÓ, HOGY AZ UN. SZOCIALISTA ÁLLAM CSŐDJÉNEK BEKÖVETKEZTE TÖRVÉNYSZERŰ VOLT!!!!!!
*
1987-ben már köztudott volt értelmiségi körökben, hogy becsődőlt az un. szocializmus. Lakiteleken jöttek össze tanácskozásra ezen NEMZETMENTŐK. Viszont, a HATALOMÁTMENTŐK drámai hangú felszólalásaival lettek tele a jegyzőkönyvek, melyek a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsági ülésein készültek.
A fotó ezen kivonatolt részletekről itt is látható: http://furaila.xfree.hu/234611
A TITKOSÍTOTT jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZ MP
*
(Folyt.
furaila, 2019. október 04. péntek, 14:13
Orbán Balázs: a szabadság a nemzet közös kincse
Orbán Balázs hangsúlyozta: a szabadság összeköt és felemel mindannyiunkat, igazi értékét a maga teljességében csak Recsk történetének fényében érthetjük meg.

Rámutatott: a kényszermunka-tábor bezárásának 66. évfordulóján egyszerre kell emlékezni és ünnepelni. Emlékezni mindazokra, "akiket itt a szocializmus idején, világboldogítónak hazudott eszme nevében megkínoztak, testileg és lelkileg megtörtek, vagy meggyilkoltak". Arra a mérhetetlen szenvedésre, amin az itt fogva tartott másfél ezer rab a Rákosi-diktatúra legsötétebb évei alatt keresztülment - fűzte hozzá.

Ugyanakkor ünneplésre ad okot, hogy "végül ennyi fájdalom után mégis győzött az igazság és a szabadság is" - hangoztatta az államtitkár, hozzátéve: szerencsés dolog ez, mert az élet nem mindig igazságos és nem minden helyzetből jönnek ki győztesen a jók, és vesztesen a rosszak.

Ünnepeljük, hogy a diktatúra elporladt és vele együtt a világboldogító ideológia is a történelem szemétdombjára került, legalábbis egyelőre - fogalmazott
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 17:52
A 13 évvel ezelőtti őszödi beszéd üzenete a mának
mondani."" (Gyurcsány Ferenc)
Már akkor tudtam, amikor NATO- és EU-tagország lettünk, hogy semmi és senki nem mentheti meg a lepusztításos-önmagától kipusztuló megsemmisüléstől azt a társadalmi csoportot, amelyikhez tartozóit MUNKÁS-PARASZT státuszban ért az 1990-es rendszerváltozás. Ezek a munkások eleinte még megnyerhetők voltak arra, hogy az MSZP-re szavazzanak, mert abban bíztak, hogy hátha még átmenthető lehet számukra is valami abból, amit valójában velük építtettek föl. És ez a szocializmusnak hazudott társadalmi formáció volt. Viszont, ahogy teltek-múltak az 1990 utáni évek, egyre nyilvánvalóbbá kezdett válni számukra is, hogy a baloldali politikusokra sem lehet már számítani a sorsuk jobbrafordulásában. Sőt, már egyik pártéra sem!
*
6. ,,És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig." (Gyurcsány Ferenc)
Nem derült ki semmi újdonság, hiszen ebben az országban évtizedek óta mindenki HAZUDIK a tényeken alapuló IGAZSÁG ELHALLGATÁSÁVAL!
Gyurcsány
furaila, 2019. szeptember 18. szerda, 16:11
Ok és okozat
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id
=I1_1326320839250&parent
=http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken
=720540082&_methods
=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe
*
Ebből egyértelműen kiderül, hogy egészen egyszerűen hülyének nézték a magyar dolgozó népet!
Azt a munkásosztályt, amelyik képviseletére FÜGGETLENÍTETT párt- KISZ- és szakszervezeti funkcionáriusként NAPPALI tagozaton tanulhattak azon a Politikai Főiskolán ahova a munkahelyük iskolázta be őket. És, ami a legnagyobb árulás, hogy három évig kapták a munkahelyüktől a havi fizetésüket!
*
A szocializmus fizetett ,,káderei" 1990-ben, pedig elkezdték átírni az önéletrajzukat és elhallgatni FÜGGETLENÍTETT párt- KISZ- és szakszervezeti funkciójukat, de még a Politikai Főiskolán való tanulmányaikat is
http://s3.images.www.tvn.hu/2015/06/06/06/59/
www.tvn.hu_dced22d61a1b33dbb106cf42d15ba73e.jpg

Megtehették, hiszen a Corvinus
furaila, 2019. szeptember 04. szerda, 15:04
2. Az új gazdasági mechanizmus: a munkás-parasztság kizsákmá
kihalása miatt - aggódó közéleti (100-ak Tanácsa) személyisége volt

Igen ám, csakhogy a gyermeknek szüksége van egy OTTHON nevezetű helyre, ahol felnevelhető! Ekkorra, viszont elfogytak az 1945 előtti polgárságtól államosítás címén, ellenszolgáltatás nélkül ELRABLOTT LAKÁSOK. Vagyis, már nem volt mit kiosztania a közben, ,,tanácsi bérlakás" nevezetű lakásokból, mert azok már mind-mind ki voltak osztva a pártapparátus funkcionáriusai és rokonai között.
Amiért nem épülhettek a szocializmusban bérlakások, mert nem volt az államnak rá pénze, a Szovjetunióban már alkalmazott HÁZGYÁRI ELEMEKBŐL épített lakótelepek lakásait pénzért, állami ,,BANK"-tól, 30 évre fölvett KÖLCSÖNBŐL lehetett megvásárolni.
Csakhogy a ,,bank" (az egyetlen OTP: Országos Takarék Pénztár) nem adott kölcsönt csakis az igénylő cégénél működő pártszervezet ajánlására!!!
Vagyis, akinek nem volt elég jó a KÁDERLAPJA kommunistáék számára, az nem is reménykedhetett semmilyen
furaila, 2019. szeptember 04. szerda, 14:57
Alkonyattól pirkadatig tartó Jógafesztivál a Citadellán
foglalkozásokon vehetnek részt. Másnap reggel a korán kelők napüdvözlő és astánga vinyásza jógával indíthatják a hétvége második felét hajnali fél öt és 6 óra között. Az órákat a jóga legismertebb irányzatainak vezető hazai oktatói tartják meg.

Mint írják, Magyarországon komoly múltja és hagyományai vannak a jógázásnak. 1896-ban érkeztek Indiából az első jógik hazánkba. Pár évtizeddel később Budapesten nyílt meg Európában az első jógaiskola is.

A két világháború közti töretlen fejlődés után a szocializmus évtizedei alatt is sikerült megteremteni a jógázás feltételeit. Elsősorban a fővárosban, ahol 1968-tól már folyamatosan lehetett újra foglalkozásokat tartani, köszönhetően az elkötelezett oktatóknak, köztük Lehményi Zoltánnak, illetve Dely Károlynak. A rendszerváltás után a jógázás ismét visszanyerte korábbi elismertségét, népszerűségét. Mára az egyik legkedveltebb sporttá vált Budapesten is, aminek köszönhetően a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozatban is kiemelt figyelmet
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 10:39
Az őszödi beszéd titkos üzenete a mának
mondani."" (Gyurcsány Ferenc)
Komment:
Már akkor tudtam, amikor NATO- és EU-tagország lettünk, hogy semmi és senki nem mentheti meg a lepusztításos-önmagától kipusztuló megsemmisüléstől azt a társadalmi csoportot, amelyikhez tartozóit MUNKÁS-PARASZT státuszban ért az 1990-es rendszerváltozás. Ezek a munkások eleinte még megnyerhetők voltak arra, hogy az MSZP-re szavazzanak, mert abban bíztak, hogy hátha még átmenthető lehet számukra is valami abból, amit valójában velük építtettek föl. És ez a szocializmusnak hazudott társadalmi formáció volt. Viszont, ahogy teltek-múltak az 1990 utáni évek, egyre nyilvánvalóbbá kezdett válni számukra is, hogy a baloldali politikusokra sem lehet már számítani a sorsuk jobbrafordulásában. Sőt, már egyik pártéra sem!
*
Kiemelés a beszédből:
6. ,,És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig." (Gyurcsány Ferenc)
Komment:
Nem derült ki semmi újdonság, hiszen ebben az országban évtizedek óta mindenki HAZUDIK a
furaila, 2019. július 29. hétfő, 10:04
Junius 19 - A független Magyarország napja
szabadsága ugyan megvolt, de a királyi Magyarország területének nagy része idegen impériumok gyöngyévé, lakossága üldözöttjévé vált.

A 20 éves békeszerződés csak elodázta a következő háborút. Ugyan kisebb-nagyobb alkuk és harcok során területileg gyarapodtunk, de megint a vesztes oldalon maradtunk. 1944. március 19-én függetlenségünket is elvesztettük: bevonult a harmadik birodalom hadserege.

A háború végén újabb megszállókat kaptunk, akik régi-új ideológiával jöttek, és a szocializmust kezdtük építeni. Nehéz évek következtek. Fel kellett építeni a romba dőlt országot, ugyanakkor el kellett tartani az "elvtársakat" is. Cserébe szellemi leépítést, beszolgáltatást és AVH terrort kaptunk.

1956-ban felkelt a nép a hamis ideológia és az idegen jelenlét ellen. A nemzet egy emberként mondott nemet a szovjet megszállásra és hazai szekértolóik önkényességére. Kitört a forradalom, majd a szabadságharc. A "mesés nyugat" ismét csak hallgatott, magára hagyta Magyarországot. Újabb vörös
menusgabor, 2019. június 19. szerda, 23:00
Képek, videók
Emlékeztek még erre.jpg
basikele
2012. december 17. hétfő, 23:12
Csurkára emlékeztek.jpg
agica2004
2012. február 13. hétfő, 16:51
Emlékeztek -e, hogy nekün
cipello
2008. március 06. csütörtök, 15:45
Párizs felszabadulása.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:35
Felszabadulás.jpg
pacsakute
2015. október 03. szombat, 16:27
A felszabadulas szigete
borigit
2015. szeptember 03. csütörtök, 13:29
Felszabadulas emlekmu
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 08:07
Felszabadulási emlékmű
mecsery
2013. január 26. szombat, 04:59
szolnok felszabadulási em
lacipecsenye
2012. május 30. szerda, 13:46
Felszabadulás tér 1950
karoly49
2012. április 22. vasárnap, 22:05
Felszabadulásunk 20.évfor
lacipecsenye
2011. december 04. vasárnap, 19:15
Felszabadulás emlékmű
garaferi
2011. június 08. szerda, 20:42
Felszabadulás-tér az 1950
farkas1945
2011. január 31. hétfő, 16:47
felszabadulás tér esti fé
lacipecsenye
2011. január 04. kedd, 20:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.