Belépés
2020. június 05. péntek | 23. hét | 157. nap | 06:38 | Fatime
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus/Tokió 2020 - Elhalasztották a 3x3-as kosárlabda magyar érdekeltségű indiai selejtezőjét
A FIBA most szoros együttműködésben a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal azon dolgozik, hogy megtalálja a megoldást a kialakult helyzetre. Ezt a viadalt ugyanis még az április 24-26-án, Budapesten sorra kerülő pótselejtező előtt le kellene bonyolítani.

A magyar 3x3-as férfi és a női kosárlabda-válogatottnak is van még esélye arra, hogy kijusson az ötkarikás játékokra.

Ebben a szakágban nemenként nyolc válogatott lép pályára Tokióban, négy-négy csapat szereplése már eldőlt a novemberi világranglisták alapján. A 20-20 csapatos indiai selejtezőben - amelyen három kvóta talált volna gazdára - csak a nők lettek volna érdekeltek.

Az utolsó 1-1 kiadó helyről a magyar főváros tornája dönt, amelyen a tervek szerint hat-hat gárda verseng majd. A Hősök terén felállítandó sátorban a hazai férfi és - ha az első selejtezőn nem szerez kvótát - a női együttes is szerepel.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 10:51
Címkék: Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, 3x3-as kosárlabda, kialakult helyzetre, viadalt ugyanis, április 24-26-án, magyar 3x3-as,
Kommentek
Koronavírus - A Royal Shakespeare Company minden idei előadását elhalasztotta vagy törölte
A társulat közleményében arra hivatkozott, hogy Nagy-Britanniában továbbra is érvényben vannak a járvány miatti korlátozások, és a kormány ajánlása szerint a távolságtartás még egy ideig érvényben kell maradjon.

A társulat október 3-ig tartó nyári szezonjának összes előadását elhalasztották, köztük A téli mese és a Tévedések vígjátéka című darabokat. Az őszre és télre tervezett előadásokat pedig szintén elhalasztották vagy törölték.

Utóbbiak között szerepelt a Rózsák háborúja 1-2., amelyet 2021 őszére, a The Magician's Elephant című új családi musical, amelyet 2021 telére és a Vízkereszt, vagy amit akartok turnéja, amelyet szintén a jövő évre toltak el.

Az RSC Barbican is zárva marad, és a társulat Matilda, a musical című előadását sem játsszák a londoni West Enden.

A Shakespeare-színház közölte, hogy a jegyüket már megváltók a visszaváltással vagy más lehetőségekkel kapcsolatban a jegypénztártól kapnak felvilágosítást.

A színház a karantén alatt szabadságolta alkalmazottait.
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 10:01
Tokió 2020 - Ismét megnyitotta kapuit Japánban a Nemzeti Edzésközpont
Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál arról számolt be, hogy a járvány miatt április elején zárták be a tokiói központot.

Múlt hétfőn azonban már Japán egész területén - így Tokióban és a környező prefektúrákban is - feloldották a koronavírus-járvány lassítása érdekében hozott rendkívüli állapotot, ennek köszönhetően pedig az edzőközpontba is lassan visszatérhet azt élet a normál kerékvágásba.

Az oldal kiemelte Szeto Daija olimpiai bronzérmes, négyszeres világbajnok úszót, aki két hónap után először tudott teljes értékű edzést végezni. Igaz, még új edzője nélkül, mert egyelőre csak a sportolók kapták meg az engedélyt a visszatérésre.

A cikkben név szerint említették Konisi Jukari sportlövőt és Niva Koki olimpiai és vb-érmes asztaliteniszezőt, akik egyformán kifejezték örömüket, hogy ismét a megszokott környezetben és körülmények között tudtak gyakorolni.

A könnyítés hatással volt a szervezőbizottságra is, melynek tagjai a két hónapos otthoni
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 09:31
Gyorsaságimotoros-vb - Nem rendeznek versenyt Japánban
A hétfőn bejelentett döntést a rendezők többek között a kiszámíthatatlansággal, valamint a nemzetközi utazások nehézségeivel indokolták.

A pandémia miatt leállított szezon a jelenlegi tervek szerint júliusban Jerezben indulhat újra, és a lehető legtöbb versenyt szeretnék lebonyolítani Európában a szervezők.

"A tengerentúli események rendezése, már amennyiben sorra kerülhetnek, november közepe után lehetséges" - közölte a Moto GP jogtulajdonosa, a Dorna vezetője. Carmelo Ezpeleta hozzáfűzte: ez már túl kései szakasz lenne az esztendőben a Japán Nagydíjhoz.

Korábban a német, holland, finn, brit és ausztrál viadalt törölték, míg a francia, olasz és katalán futamokat elhalasztották.
velemenyezd, 2020. június 01. hétfő, 10:35
Trump elhalasztotta a G7-es országcsoport csúcsértekezletét, de kibővítette a meghívottak körét
következő csúcsértekezletre, amelyet az őszre tervez, szeretné meghívni Oroszországot, Dél-Koreát, Ausztráliát és Indiát is.

Kínát nem említette, amellyel az utóbbi időben jelentősen romlott Washington viszonya.

A G7-es, azaz a gazdaságilag legfejlettebb országok csoportjának tagja a Egyesült Államok mellett az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Olaszország, Kanada és Japán. Az idei csúcstalálkozóra az Egyesült Államokban került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az eseményt, majd telekonferencia formájában rendezték volna meg.

Néhány nappal ezelőtt Trump felvetette, hogy a találkozót immár akár személyes részvétellel is meg lehetne tartani a Washington melletti, marylandi Camp Davidben, a mindenkori amerikai elnökök hétvégi rezidenciáján.

Trump telefonon egyeztetett erről Boris Johnson brit és Emmanuel Macron francia államfővel, továbbá Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel, akik mindhárman jelezték készségüket a részvételre. Angela Merkel német
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 07:04
Floridában felbocsátották a SpaceX űrhajóját két asztronautával a fedélzetén
Kilenc év után először indultak a Nemzetközi Űrállomásra űrhajósok az Amerikai Egyesült Államokból. A Crew Dragon nevű űrhajón Robert Behnken és Douglas Hurley veterán asztronauták foglalnak helyet; előbbi 49, utóbbi pedig már 53 éves.

Az amerikai űrkutatási és űrhajózási hivatal (NASA) ezúttal nem önerőből, hanem Elon Musk milliárdos SpaceX nevű magánvállalatával együttműködve bocsátotta fel az űrhajót. Ez az első alkalom az amerikai űrhajózás történetében, hogy a NASA magáncéggel együttműködve indít űrexpedíciót.

Az indításnál jelen volt Donald Trump amerikai elnök és Elon Musk, a SpaceX dél-afrikai születésű elnök-vezérigazgatója.

"Ez hihetetlen" - mondta a fellövés utáni pillanatokban Trump, hozzátéve, hogy "ez még csak a kezdet".

A kilövéssel már szerdán megpróbálkoztak a floridai űrközpontban. Akkor azonban a viharos időjárás miatt alig húsz perccel a start előtt elhalasztották az indítást. A NASA szombat reggel hozta meg a döntést a szombati felbocsátásról, amely a rossz
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 22:53
NOB-egyeztetések a közgyűlésre készülve
A közgyűlésre - a koronavírus-járvány miatt virtuálisan - július 17-én kerül sor, míg a végrehajtó bizottság - ugyancsak online - június 10-én és július 16-án készíti elő a tanácskozást és július 22-én vitatja meg a nagyobb plénum döntéseit.

Thomas Bach elnök - az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldal értesülése szerint - három különböző alkalommal mintegy száz NOB-taggal egyeztetett a pandémia okozta nehézségekről. A megbeszélések témája a járvány következményeinek kezelése volt, ebben igyekezett támpontokat nyújtani a német sportvezető, de lehetőség nyílt a NOB-tagok gondolatainak, felvetéseinek a megismerésére is.

Az egyeztetéseken részt vett Christophe Dubi ügyvezető igazgató, Kit McConnell sportigazgató, Christophe De Kepper főigazgató és Lana Haddad vezető menedzser is.

Richard Budgett, a NOB orvosi és tudományos igazgatója a fertőzés elleni védőoltás fejlesztéséről számolt be, illetve arról, hogyan indulhat újra a sportélet.

A tokiói olimpiát és paralimpiát
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 08:41
Tokió 2020 - Dévai Boglárka lemondott a részvételről
"Attól függetlenül, hogy elhalasztották az olimpiát, számomra a kvótaszerzés reménye elúszott. Maradt a 2024-es párizsi olimpia a célok között" - nyilatkozta csütörtökön az M1 aktuális csatornának a szombathelyi sportoló.

Súlyos sérülése és másfél éves kihagyása után Dévai márciusban vett részt ismét a magyar válogatott edzőtáborában. Edzője, Vizer Erzsébet úgy fogalmazott, az olimpiáról minden bizonnyal lecsúszott, mert sérülése miatt nem tudott elindulni a világkupa-versenyeken, a további viadalok megrendezése pedig a koronavírus-járvány miatt bizonytalan.

"Mind az öten szépen megcsináltuk azokat a feladatokat, amiket az edzőink adtak. Nem érzem, hogy akkora lemaradásunk lenne, mint egy nyári háromhetes leállás után" - mondta a járvány miatti kényszerszünetről Dévai, aki 2018-ban ugrásban lett Európa-bajnok.

Hozzátette, mivel alig több mint egy hete kezdték újra a tornatermi edzéseket, jelenleg alapozó munkát végeznek, de természetesen igyekszik, hogy mihamarabb "vissza tudja hozni" az
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 20:40
Kamion Eb - Kiss Norbert szerint harcban lesznek az első helyért
A 35 éves magyar pilóta szerdán az M1 aktuális csatornának arról beszélt, hogy a kamion már készen áll az idényre, egy új, "versenyképes csomaggal" indulnak harcba, ráadásul gyári MAN versenymotorral, amivel a legjobbakkal is felveszik majd a versenyt, és a végelszámolásnál ott lehetnek az élmezőnyben.

Kiss Norbert megjegyezte, korábban úgy tűnt, kicsit kapkodós lesz a felkészülés, azonban a koronavírus-járvány közbeszólt és több versenyt is elhalasztottak. A jelenlegi tervek szerint augusztusban indul a szezon.

A versenyző - aki szimulátorozással tartotta karban a "kéz-szem-láb koordinációját" - hozzátette: az előttük álló csonka szezonban számos ismeretlen tényezővel kell számolniuk a csapatoknak, így véleménye szerint nem is az anyagi háttér lesz majd elsősorban a döntő, hanem hogy milyen a csapatmunka.

A jelenlegi tervek szerint a futamok augusztus végén Csehországban indulnak és november közepén az olaszországi Misanóban lesz az utolsó állomás. A mezőny október 17-18-án a
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 11:01
Képek, videók
elhalasztott bemutató.jpg
snbela44
2012. február 20. hétfő, 10:04
női kézi vb selejtező.jpg
maroka
2019. június 24. hétfő, 18:44
halaszi_vb_selejtezo_2 07.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:29
halaszi_vb_selejtezo_2 06.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:28
halaszi_vb_selejtezo_2 05.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:28
halaszi_vb_selejtezo_2 04.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:28
halaszi_vb_selejtezo_2 03.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:28
halaszi_vb_selejtezo_2 02.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:28
halaszi_vb_selejtezo_2 00.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:27
halaszi_vb_selejtezo_1 99.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:27
halaszi_vb_selejtezo_1 98.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:27
halaszi_vb_selejtezo_1 96.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:27
halaszi_vb_selejtezo_1 92.
steinhart
2010. április 23. péntek, 11:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.