Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 18:19 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 5. rész (költségvetés)
Pénzügyminisztérium: ha az unióra várunk, csak most kezdhetnék segíteni

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára azzal kezdte válaszát: egyetért Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselővel l abban, hogy az élet és a megélhetés védelme a legfontosabb. De rámutatott: ha a kormányzat arra várt volna, hogy pluszforrásokat és plusz hitellehetőségeket kapjon az uniótól, akkor most kezdhetné el a védekezést.

Méltatlannak nevezte azt a vitát, hogy adott-e pluszforrást az unió. Kijelentette. minden pluszforrásról be fognak számolni, ami az uniótól érkezik járvány elleni védekezésre.

Mintegy 300 milliárd forintot utalt eddig a közösség, azt az összeget, amelyet egyébként is az ország rendelkezésre állt. Ezen kívül nem volt más segítség - nyomatékosította.

A kommunikációra és a konzultációkra szánt források nagyságrendjét érzékeltetve közölte: idén is, jövőre is 23,9 milliárd forint fordítható arra.

A gazdaságvédelmi intézkedésekről azt mondta: a munkahelyvédelmitámogatások normatív módon állnak mindenki rendelkezésre, aki fontosnak tartja a munkahelyek megőrzését.

Fidesz: munkahelyek védelme érdekében hozott kormányzati intézkedések elérik a céljukat

Bányai Gábor (Fidesz) arról beszélt, hogy a munkahelyek védelme érdekében hozott kormányzati intézkedések elérik a céljukat, hiszen a vállalkozások tömege jelentkezik az ehhez kapocsoldó forrásokra. A vállalkozások mindent megtesznek a működésük újraindítására, hisznek a kormánynak, hogy segíteni akar, bíznak a saját tehetségükben és nem akarnak még egyszer a 2008-as depresszióba és katasztrófába sodródni.

A kormánypárti képviselő kiemelten szólt a béremelésekről, példaként említve a pedagógusok, a mentősök és a katonák bérfejlesztését.DK: a költségvetés fontos területeken spórolSebián-Petrovszki László (DK) a gyengeség és a gyávaság költségvetésének nevezte a 2021-es büdzsét, amely nem kedvez az emberek tömegeinek, csak néhány kivételezett, kormánynak közel álló csoportnak. A költségvetés nem akar szembenézni alapvető gondokkal, 100 forintból kevesebb mint egyet költenek munkahelyek megőrzésére, miközben félmillió vesztették el az állásukat - mondta.Hangsúlyozta: a költségvetés spórol az egészségügyön, az oktatáson, a családtámogatásokon és a nyugdíjasokon.A felesleges kormányzati költések közé sorolta a kommunikációs és propaganda kiadásokat, a Paks 2 beruházás forrásait, és Budapest-Belgrád vasútvonalra jövőre rendelkezésre álló 132 milliárd forintos forrást, amely szerinte Mészáros Lőrinc gazdagodását szolgálja.

A gazdaságvédelmi alapot "Mészáros Lőrinc alapnak" nevezte, mert szerinte a büdzsé az ő céghálójának, vállalkozói körének gazdagodását segíti elő.KDNP: a jövő évi büdzsé az igazságügy költségvetése is leszVejkey Imre, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának KDNP-s elnöke arról beszélt: a költségvetés fókuszában a családok és a nyugdíjsok védelme, a gazdaság újraindítása és az ország biztonsága áll, de a jövő évi büdzsé az igazságügy költségvetése is lesz.

Hangsúlyozta: az elmúlt 10 évben a Fidesz-KDNP által elfogadott költségvetéseknek köszönhetően a magyar bírói szervezet Európa élvonalába került, és a2021-es büdzsé is ez az irányt erősíti. Elmondta: jövőre is folytatódik a digitális bírósági projekt és az ügyfélközpontú bírósági rendszer továbbfejlesztése. Hozzátette: a jövő évi költségvetés a bírósági dolgozók egyre magasabb szintű anyagi támogatását is biztosítja.

Kitért arra is: a büdzsé az ügyészi szervezet számára is biztosítja a megfelelő forrásokat a működéshez, valamint az informatikai eszközellátás bővítéséhez és az ügyészségi épületek felújításához.LMP: radikális béremelést a szociális szektorban!Ungár Péter (LMP) radikális béremelést követelt a szociális szektorban dolgozók számára. Azzal indokolt: 15 ezer betöltetlen álláshely van jelenleg a szociális szférában, a dolgozói állomány elidősödött, az alacsony bér miatt pedig a fiatalok nem mennek erre a pályára.

Úgy értékelt: az idősgondozással kapcsolatos konzervatív kormányzati hozzáállás - hogy ez legyen családi feladat - nem tud megvalósulni, mert a családi viszonyok miatt sok idős emberre nem tudnak a hozzátartozói vigyázni, másrészt bizonyos esetekben - például súlyos demencia esetén - orvosilag és szakmailag sem szerencsés az otthoni ápolás.

Leszögezte: az állam köteles lenne egy ledolgozott élet után biztosítani a méltó öregkort az idősek számára. Az idősek otthonápolásáért kapható 40-60 ezer forintos juttatás megemelését javasolta a minimálbér szintjére.

A képviselő források átcsoportosítását javasolta győri és szombathelyi fejlesztésekre, így a győri vasútállomás felújítására, és a szombathelyi buszpark fiatalítására.

Fidesz: a jövőről szól a 2021-es költéségvetésSzabó Zsolt(Fidesz) arról beszélt: a 2021-es költségvetésben kultúrára 174 százalékkal több jut, mint 2010-ben, míg a hitéletre vonatkozóan 221 százalékos, a sportra 385 százalékos, a szociális területre 139 százalékos, oktatásra 54 százalékos, az egészségügyre pedig 77 százalékos forrásnövekedés valósult meg ebben az időszakban.Hozzátette: elfogad minden kritikát, tudja, hogy nincsenek a munka végén, de az biztos, jó irányba tartanak.

Kitért arra is: több mint 200 milliárd forint jut jövőre útfejlesztésre, a Magyar Falu programra pedig 90 milliárd. Arra kérte az ellenzéket, hogy a támogassák a jövő évi költségvetést, mert a jövőről szól és további lehetőségeket tartalmaz.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 15:22
Címkék: Banai Péter Benő, Ujhelyi István, Bányai Gábor, Sebián-Petrovszki László, Mészáros Lőrinc, Vejkey Imre,
Kommentek
2 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek
2 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek és az elhunyt egy idős, krónikus beteg
2020, július 1 - 09:26

Mindössze 2 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4157 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, az elhunytak száma így 586 főre emelkedett, 2714-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 857 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 169 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre
eva6, 2020. július 01. szerda, 16:29
10 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma
10 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt
2020, június 30 - 08:26

Mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4155 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 585 fő, 2692-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 878 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 169 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk
eva6, 2020. június 30. kedd, 08:29
Online nemzetközi konferenciát tartanak Orbán Viktor részvételével jövő szerdán
volt drámai visszaesés az igénylések számában.

Egyszerűsítették az örökbefogadást is, valamint ingyenessé és választhatóvá tették az örökbefogadói tanfolyamot.

Továbbá a bruttó fizetés 100 százalékára emelik a csecsemőgondozási díj összegét jövő júliustól, amelynek köszönhetően az anyák több pénzhez juthatnak az első fél évben, mint amikor dolgoztak, és ezáltal nő a megbecsültségük is - emelte ki.

Hangsúlyozta, hogy a kormány a családtámogatásokra 2300 milliárd forintot fordít a költségvetésből, vagyis majdnem két és félszer annyit, mint 2010-ben, amikor ez az összeg 960 milliárd forint volt.

A kormány a járvány alatt sem vett el a családoktól, ami Novák Katalin szerint azt jelenti, hogy a kormány nemcsak szavakban, hanem tettekben is családbarát.

A demográfiai adatokkal kapcsolatban azt mondta, hogy trendforduló látszik: duplájára nőtt a házasságkötések száma, és 2020 első öt hónapjában kétezerrel több gyerek született, mint tavaly ugyanekkor.

A napközis Erzsébet-táborokról
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 22:03
Koronavírus - Merkel: Németország és Franciaország együtt küzd a helyreállítási alapért
"pozitív impulzust" ad a helyreállítási alap ügyének - mondta a kancellár.

Kiemelte: nem ragaszkodnak ahhoz, hogy teljes mértékben megvalósuljon a német-francia javaslatra támaszkodó európai bizottsági előterjesztés, de fontosnak tartják, hogy a júliusban kezdődő német soros EU-elnökség idején egy "erős", a rászoruló országoknak hathatós segítséget biztosító válságkezelő eszközről szülessék megállapodás az unió tagjai között.

El kell elfogadni a 2021-ben kezdődő hétéves ciklusra szóló EU-s költségvetést is. Erről nem lesz külön német-francia javaslat, de mindkét kormány hasonlóan ítéli meg az ügy körüli kérdéseket. "Rajtunk nem múlik a megállapodás" - fejtette ki Angela Merkel.

Mint mondta, a helyreállítási alapról és a közös költségvetésről is "rengeteget kell még egyeztetni" a tagállamok között. Remélhetőleg a következő hetekben sikerül kiküszöbölni valamennyi nézeteltérést, és a július 17-én kezdődő EU-csúcson megállapodást lehet kötni.

Ez azonban még nem jelenti a munka végét,
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 21:03
Krónika 11. rész (költségvetés megalapozása, napirend után)
Bizottsági vélemény

Nagy Csaba (Fidesz) a törvényalkotási bizottság véleményét kifejtve elmondta: a törvényjavaslat elemei kimutatható kapcsolatban állnak a jövő évi költségvetés előirányzataival és az idei büdzsével, azok több esetben pontosítások, nyelvhelyességi változtatások.

A médiatörvény változtatásáról szólva kiemelte: annak eredményeként a hallás- és látássérültek szélesebb körben és akadálymentesebben élvezhetik az adásokat.

Hozzátette: a törvényjavaslat az ital-nagykereskedelem piacát úgy módosítja, hogy megtiltja a kizárólagos terjesztési szerződéseket, egyszerre szolgálva a fogyasztók és a hazai gyártók érdekeit.Képviselői hozzászólások

Fidesz: esély a kisebb hazai sörfőzdéknekA képviselő hozzászólások sorát nyitó Kósa Lajos (Fidesz) a kereskedelmi törvény módosításáról szólva példaként hozta fel: 2018-ban 166 milliárd forint volt a sörpiac, amelyből 160 milliárdot három nagy multicég forgalma tett ki, ehhez jött még hárommilliárd
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 20:03
Krónika 10. rész (költségvetés, határozathozatalok)
A költségvetési összegző javaslat vitájaKormány: újra növekedési pályára állhat a gazdaság

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartásért felelős államtitkára a vitában elhangzottakra reagálva azt mondta, hogya 2021-es a gazdaságvédelem költségvetése, mert megadja meg a kormány gazdasági válaszát a koronavírus-járvány okozta helyzetre.

Az indítványban megfogalmazott válaszok elegendőek lehetnek ahhoz, hogy a gazdaság újra növekedési pályára álljon - szögezte le.

A gazdaságvédelmi alap forrásai a beruházásokon keresztül szolgálhatják a munkahelyteremtést és a munkahelymegőrzést - érvelt. Az államtitkár nem értett egyet azzal, hogy az álláskeresési járadék időtartamát és összegét növelni kellene.

A költségvetési javaslat a járványügyi készenlét fenntartásáról is szól. Megmarad a járvány elleni védekezési alap, ehhez használhatják fel a gépjárműadót - mutatott rá. Ezért cserébe a kormány azt kínálja, hogy a szerényebb helyzetű önkormányzatok helyzete
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 19:33
Krónika 9. rész (költségvetés)
Kisebbségi előadó: egyetlen ellenzéki módosítást sem fogadtak beVarju (DK), a költségvetési bizottság kisebbségi előadója elmondta: a kormányoldal egyetlen ellenzéki módosítást sem fogadott el a nyolcszázból.

Közölte azt is: a kormány rossz időpontban nyújtotta be a büdzsét, a szeptemberi beterjesztés több lehetőséget nyújtott volna a gazdálkodók számára.

A polgármestereket sem hallgatta meg a kormánytöbbség - jegyezte meg.Képviselői felszólalásokHohn Krisztina (LMP) az öregségi nyugdíjminimum emelése mellett érvelt és az ökológiai beruházások fontosságát hangsúlyozta.

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) az önkormányzatok támogatásának növelését szorgalmazta, szerinte ugyanis a kormányoldal "kivérezteti" az önkormányzatokat.

Bősz Anett (DK) az egészségügyi dolgozók halaszthatatlan bérrendezéséről beszélt. Közölte: "a szakma dereka" vár a béremelésre.

Merterházy Attila (MSZP) az álláskeresési támogatás időtartamának 9 hónapra emelését
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 19:02
Képek, videók
Költségvetés
tailor
2015. november 09. hétfő, 11:37
költségvetés.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:53
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
Költségvetés.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:54
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
költségvetési hiány
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 13:56
költségvetési hiány
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:24
költségvetési szavazás201
agica2004
2011. március 01. kedd, 10:29
1.Banái (Bombay-ben).jpg
dnemethk
2008. augusztus 10. vasárnap, 09:39
Ujhelyi friss hireket néz
agica2004
2011. június 29. szerda, 15:20
Újhelyi Jenő, Csendélet
bodajne
2011. január 28. péntek, 13:15
ujhelyi.jpg
hamster1527
2007. október 02. kedd, 11:51
Bányai Ferencné Pünkösd
maria_kadar_148
2018. május 20. vasárnap, 23:09
bányai kornél verseihez.g
klara50
2013. augusztus 28. szerda, 21:55
Hölgy a N.bányai tájban.1
wob
2012. augusztus 10. péntek, 10:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.