Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 04:42 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
almás pite



Hozzávalók:

60 dkg liszt
25 dkg zsír
2 tojás
10 dkg cukor
rum és kb. 2 dl tejföl.

Elkészítés

A fenti anyagokat összegyúrjuk és 2 lapot nyújtunk ki belőle. Az egyik lapot a sütőlapra helyezzük és megtöltjük almával. A másik lapot ráhelyezzük, a tetejét megkenjük és megsütjük. Töltelék: 2 kg alma, meghámozva, lereszelve, vagy darabolva, 12 dkg darált dió, 30 dkg cukor, fahéj és citromhéj. Sütése: előmelegített sütőben 30-35 perc takarék-láng.
faciendum, 2018. október 05. péntek, 08:14
Címkék: fenti anyagokat, egyik lapot, sütőlapra helyezzük, másik lapot, tetejét megkenjük, előmelegített,
Kommentek
Pudingos almás pite
Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 kocka (25 dkg) Ráma margarin
25 dkg cukor
2 dl tej
4 tojás
1 tasak vaníliás cukor

Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg alma
1 tasak vaníliás pudingpor
cukor/méz ízlés szerint
1,5 dl víz
1 tasak vaníliás cukor
őrőlt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint (vagy 1 tasak almás sütemény fűszerkeverék)

Először elkészítem a tölteléket: az almát megmosom, meghámozom és lereszelem. Lábosba teszem, öntök rá kb 1,5 dl vizet, mézzel-cukorral, vaníliával, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítem és megpárolom. A végén hozzáadom a kevés vízzel elkevert pudingport, és összefőzöm. Félreteszem hűlni. Amíg kihűl, elkészítem a tésztát.
A tojásokat a cukrokkal habosra kavarom, hozzáadom a puha margarint, a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Összedolgozom, ketté veszem. Egyik felét sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, elosztom rajta a kihűlt almás tölteléket. Erre kerül a maradék
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:06
Almás pite
Hozzávalók

350 g liszt,
250 g vaj,
2 tojássárgája,
4 evőkanál víz,
reszelt alma,
ízlés szerint cukor,
1 kávéskanál fahéj.

Elkészítés

350 g lisztet összedolgozunk 250 g vajjal (cukrot nem teszünk bele), 2 tojássárgájával és 4 evőkanál vízzel. Éjszakán át pihentessük.

Másnap a tésztából két lapot nyújtunk.

Az egyiket a tepsibe helyezve bőven meghintjük reszelt almával, ízlés szerint cukorral és 1 kávéskanálnyi törött fahéjjal.

Ráhelyezzük a másik lapot, villával megszurkáljuk, és közép meleg sütőben szép világosra sütjük.

Még melegen porcukrot szitálunk rá, és szeleteljük.
koszegimarika, 2018. május 27. vasárnap, 07:22
Nagymama régi sütijei: 13 kihagyhatatlan
mokkáskanál szódabikarbóna
5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva
4 evőkanál porcukor
1 cs vaníliáscukor
1 dl tejföl
baracklekvár
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Takarék linzer

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tojás
25 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 rumaroma
1 dkg fahéj
1 csipetnyi só
1-2 evőkanál tejföl
lekvár
A recept ide kattintva folytatódik >>>
11. Mesealmás

Hozzávalók:

1/2 kg liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
15 dkg cukor
1 tojás
15 dkg zsiradék
2 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik >>>
12. Kozák sapka

Hozzávalók:
Tészta:

8 tojás
25 dkg cukor
2 teáskanál kakaópor
1 cs sütőpor
25 dkg liszt
3 dl tej
2 evőkanál liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
A recept ide kattintva folytatódik >>>
13. Kelt
tinka1951, 2018. május 26. szombat, 08:49
Almás Pite recept
Hozzávalók 3 főre
» 1/2 csomag sütőpor
» 2 db tojás
» 125 gramm margarin
» 40 dkg simaliszt
» 40 dkg porcukor
» 2 teáskanál tej vagy tejfol
» 1 kg reszelt alma
» 1 teáskanál törött fahéj

Elkészítés:

A 40 dkg sima lisztet, a 10 dkg porcukrot, a fél csomag sütőport, a 2 tojást, a 2 tk tejet vagy tejfölt és a 125 g margarint tésztává gyúrjuk. Egy nagy gombóccá alakítjuk, amelyet
megfelezzünk. Az egyik gombócot kinyújtjuk a tepsi méretéhez igazítva. Elsimítjuk rajta a tölteléket (1 kg meghámozott, a reszelő nagy fokán lereszelt almát és a 30 dkg porcukrot -
előbb kóstoljuk meg az almát, mert ha édes, akkor nem kell bele - és az 1 tk törött fahéjat összekeverünk) és ráhelyezzük a másik tésztát is. Megkenjük tojássárgájával/tojással a tetejét. Megszurkáljuk villával a tésztát, hogy a gőz távozzon. 200 fokon sütjük kb. 15-20 percig.
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:20
Nagyon omlós (almás)pite
Hozzávalók:
Tésztához:

40 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
2 dl tejföl
csipet só

Töltelékhez:

1,5 kg alma
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
1 cs vaníliás pudingpor
1 ek zsemlemorzsa

Tetejére:

1 felvert tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fehéjat. Egy edénybe tesszük és megpároljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a pudingport.

Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk tepsi méretű lappá, majd belefektetjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket.

A maradék tésztát újra két részre osztjuk. Az egyik
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:33
A tökéletes almás pite
Hozzávalók:

A tésztához

50 dkg finom liszt
1 ek/cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
15 dkg kristálycukor
1 csipet só
25 dkg margarin (oké, aki nem a családunk tagja, használhat vajat)
1 tojás
és annyi tejföl, hogy összeálljon a tészta, és ne morzsálódjon.

A töltelékhez:

1,5 kg savanykás alma
20 dkg kristálycukor
1/2 evőkanál őrölt fahéj
fél marék búzadara

A kenéshez
1 tojássárgája

1. A szárazanyagokat (liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, só) kimérem egy tálba, jól összekeverem
2. Összemorzsolom a margarinnal
3. Beleteszem a tojást, és annyi tejfölt, amennyitől összeáll. Ez a konyha hőmérsékletétől és a liszt minőségétől is függ, a semennyi és a két púpozott evőkanál között szokott változni.
4. Ha összeállt a tészta, kész is van. Letakarom, és beteszem a tállal együtt a hűtőbe.
5. Közben elkészítem a tölteléket. Az almát meghámozom, majd lereszelem. Nem szoktam felvágni,
bkisseva, 2018. április 17. kedd, 14:03
Almás pite
Hozzávalók

70 dkg liszt CERBONA szalagos
25 dkg Margarin
13 dkg Porcukor
3 db Tojás
15 g sütőpor
1 csip. Só
1 dl Tej
1 db Citrom reszelt héja
2 kg alma (reszelve)

70 dkg lisztet elkeverünk 1,5 csomag sütőporral, 25 dkg margarinnal, 13 dkg porcukorral, 3 tojással, egy csipet sóval, 1 citrom reszelt héjával és 1 dl tejjel.

Az összegyúrt tésztát kigömbölyítjük és kettéosztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk sütőlemez nagyságúra (kb. 8-9 mm vastagra). Beleterítjük a sütőlemezre és ráhalmozzuk a fahéjjal elkevert, kinyomott levű reszelt almát. A kinyomott, reszelt alma súlya 1,3 kg.

Ráterítjük a másik tészta réteget, lekenjük egész tojással és megszúrkáljuk.

170 C'-os sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
bkisseva, 2018. március 22. csütörtök, 12:48
Képek, videók
Mákos-almás pite aszalt s
vorosrozsa66
2018. október 23. kedd, 17:36
Almás pite
irmus
2018. március 06. kedd, 16:07
Almás pite.jpg
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 11:51
Almás pite
sarkadykati
2015. október 25. vasárnap, 11:44
Almás pite
snbela44
2015. október 23. péntek, 21:40
pite DE almás.jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:30
pite DE almás (1).jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:30
pite DE almás (2).jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:29
pite DE almás (3).jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:29
almás pite.jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 20:49
0___anyagok_kepek_cikk ek_
menusgabor
2018. július 22. vasárnap, 17:57
Fényes anyagok.jpg
farkas1945
2013. június 15. szombat, 15:00
Csillogó anyagok.jpg
farkas1945
2013. április 20. szombat, 11:20
Ásványi anyagok és vitami
pacsakute
2013. február 09. szombat, 12:56
Csak natur anyagok.png
farkas1945
2011. február 02. szerda, 13:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.