Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 09:58 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Internetes gyermekfilmválogatás, virtuális táncterem és online operabeavató is indul
Mivel elhalasztották a 3. Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivált Budapesten, a szervezők úgy döntöttek, hogy a rendezvény online felületein válogatást nyújtanak a korábbi fesztiválok versenyfilmjeiből, hetente 2-2 filmet elérhetővé téve.

Pécsen Maradj otthon és táncolj, sportolj! mottóval nyitotta meg csütörtökön a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Sportirodán működő Táncoló Egyetem virtuális tánctermét, ahol az oktatók videóit tekinthetik meg a látogatók.

Az érdeklődők 16 különböző tánc-, torna- és aerobikóra közül választhatnak szabadon. Az órarendben szerepel alakformáló táncaerobik, hastánc, hip-hop, horvát, szerb és makedón tánc, kizomba, kubai salsa, latin freestyle aerobik, latin tánc, party rock and roll, showtánc, szenior torna, ülő tánc, kétféle társastánc és zenés torna is.

A Táncoló Egyetem Facebook-oldalán várják az órák közben készült fotókat, rövid videókat, vagy bármilyen egyéb, akár humoros táncos felvételt is.

A Facebookon már elérhető a Nyinyernya című szórakoztató műsor is, a Delta Produkció Operabeavató műsorának online változata. A Göttinger Pál műsorvezető és Dinyés Dániel kvízmester szervezésében látható műsort a produkció közösségi oldalán követhetik nyomon az érdeklődők, minden harmadik napon. Olyan művészek vesznek részt az online műsorban, mint Kolonits Klára Kossuth-díjas operaénekesnő, valamint Bordás Barbara, Bucsi Annamária, Erdős Attila és Kiss András. A következő műsor vasárnap tekinthető meg.

A debreceni ifjúsági ház és a Privát Affér közös ötleteléséből megszületett Maradj otthon dal a YouTube-on elérhető (https://bit.ly/39jDCJN). Az ifjúsági ház közleménye szerint azért készítették el tavalyi Magyarul álmodom pályázatuk győztesével, Farkas Zsomborral és csapatával az alkotást, mert szerették volna felhívni az emberek - köztük a fiatalok figyelmét arra, hogy ne csak azért maradjanak otthon, mert azt utasításba kapták, hanem azért, mert nagyon fontos feladatot teljesítenek vele. Mint fogalmaznak, ez nem a világvége, hanem egy új lehetőség, lehetőség az önfejlesztésre, a nyugalomra, a családi együttlétre.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 18:22
Címkék: Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivált Budapesten, Pécsen Maradj, Pécsi Tudományegyetem, Táncoló Egyetem, Táncoló Egyetem Facebook-oldalán, Delta Produkció Operabeavató,
Kommentek
UDVart fesztivált rendeznek Füleken
István és Ján Fiala gitár-vibrafon duója a zenekedvelőknek kínál csemegét, csakúgy, mint Kardos Horváth János, a Kaukázus zenekar énekesének akusztikus koncertje, vagy az okcitán zenész, a franciaországi Miquéu Montanaro világzenei produkciója.

Ismét lesz esti mozi, a Ciara című alkotást vetítik le. A film forgatókönyvírója, a losonci származású Peter Balko is ellátogat a fesztiválra.

Első ízben jelenik meg az UDVart programjában színházi előadás: a Kumst című produkció. Újdonság lesz az operabeavató is, melynek témája Mozart-duettek a szerelemről. Dinyés Dániel a zongora mellől könnyed humorral mesél az operákról, a duetteket Kolonits Klára és Erdős Attila adja elő.

A FOLT Művészeti Műhelynek is köszönhetően újra lesznek workshopok, alkotóműhelyek és filmsarok, a színházi előadás a VI. Nemzetközi Színházi Fesztivál, az irodalmi programok a LiteraTúra projekt keretében valósulnak meg. A programot kiállítások, előadások, esti fényfestés, mászófal, csocsó, könyv- és társasjátéksátor gazdagítja,
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 13:11
Kvártélyházi nyár - ZAKO fesztivál és a Csárdáskirálynő Zalaegerszegen
nyitóelőadása a M/ámor, vagy amit akartok című zenés színmű lesz július 1-jén. Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékának cselekményét Dancser Ildikó mai, magyar környezetbe helyezte - mondta Gáspár Anna, a fesztivált szervező Manna Egyesület elnöke. Kitért arra is, hogy az előadások kiválasztásánál arra törekedtek, hogy vidám, derűs, könnyed darabokat hozzanak Zalaegerszegre, de műsorban megtalálhatók a komolyabb témájú előadások is.

A Katona József Színház a Cosi fan tutte című izgalmas operabeavató előadással érkezik Zalaegerszegre. A fesztivál vendége lesz a lendvai Bánffy Társulat is, amely Göncz László Olvadó jégcsapok című életképét mutatja be.

A párkapcsolatokról szól a szerelem zsoldosai című kétszereplős produkció Bata Éva és Vinnai András előadásában. Gáspár Anna érdekességként megemlítette, hogy a szerző, Vinnai Andrásné évekig a fiókjában őrizte a drámát, a színpadi változat fia biztatására készült el.

Péterfy-Novák Éva Egyasszony című monodrámája - Tenki Réka előadásában -
velemenyezd, 2016. június 14. kedd, 16:02
Kármentéssel kezdődik az évad a Katona József Színházban
című művét március 18-án Kovács D. Dániel állítja színpdra a Kamrában.

A köpeny című darab ősbemutatóját március 19-én tartják Pintér Béla rendezésében a nagyszínpadon. A művet Puccini nyomán Pintér Béla és Darvas Benedek dolgozta át.

Gotthold Ephraim Lessing Emilia Galotti című művét május 28-án tűzik műsorra, Fehér Balázs Benő rendezésében a Kamrában. Voltaire és Spiró György Candide című darabjának ősbemutatója május 29-én látható a nagyszínpadon, Zsámbéki Gábor rendezésében.

Az Operabeavató előadások sorában a Cosi fan tutte június 15-én látható Göttinger Pál rendezésében a Kamrában.

Máté Gábor elmondta: véleménye szerint ez az utóbbi évek legösszetettebb, legizgalmasabb műsora, leginkább ez hasonlít arra a műsortervre, amelyet a Katona József Színháznak évadonként meg kellene valósítania. Olyan arányban vannak a magyar és külföldi kortárs alkotók a klasszikus művekkel, amely a Katona József Színház közönségének minden igényét kielégítheti. A klasszikus művek között a Sirályt, az
velemenyezd, 2015. augusztus 25. kedd, 13:32
Szilveszter - Vígjátékok, zenés előadások a budapesti színházak műsorán
adják elő délután 15 és este 19 órakor.

A Centrál Színházban szilveszterkor ugyancsak két alkalommal látható a Függöny fel! című komédia, Michael Frayn színházban játszódó darabja. A Játékszín Ken Ludwig bohózatával, a december közepén Szirtes Tamás rendezésében bemutatott Primadonnák című produkcióval várja a nézőket délután és este.

A Katona József Színházban az év utolsó napján este A nyaralás című, Mohácsi János rendezte Goldoni-darabot játsszák, a Kamrában pedig délután 16 órától az Operabeavató sorozat szilveszteri különkiadására, A denevér elemzésére várják a közönséget. A Katonában A nyaralás szünetében, a Kamrában pedig az Operabeavató különkiadása után készülhetünk koccintással az estére.

A Radnóti Színházban este az Anatol és a nők című Arthur Schnitzler-darab látható, az előadás előtt pedig Ráhangoló címmel közönségtalálkozót tartanak Bálint András rendezővel. Az Örkény Színház műsorán délután és este Feydeau A hülyéje című darabja, Mácsai Pál rendezése szerepel.

A Belvárosi
velemenyezd, 2014. december 30. kedd, 15:02
Mozart operáiba avatja be a nézőket a kaposvári Csiky Gergely Színház
Ez a sorozat szól azoknak, akik még soha életükben nem voltak operában és nem ismerik a műfajt, valamint azoknak is, akik Mozart-rajongók és újabb részletekkel szeretnének gazdagodni a mester műveiről - mondta Dinyés Dániel, a színház zenei vezetője az MTI-nek.

Egy-egy operabeavatón mindenki ráébredhet, hogy a műfaj nem is olyan megközelíthetetlen, mint amilyennek gondolta - emelte ki a sorozat ötletgazdája. A rendhagyó előadásokról szólva Dinyés Dániel elmondta: a beszélgetős koncertek alatt lehetőség nyílik megismételni egy-egy részt, egy jelenetet többféleképpen is kipróbálhatnak, "ráérősen kutakodhatunk a zenei szövet és énekszólamok összefüggésében".

A hétfőn induló operabeavató sorozat keretében a kivételes tehetségű zeneszerző három legismertebb és legnagyobb sikert aratott olasz nyelvű művével - mindhárom opera szövegírója Lorenzo da Ponte - ismerkedhet meg a közönség. Elsőként a Figaro házasságát, majd a Don Giovannit és végül a Cosi fan tuttét veszik górcső alá Dinyés Dániel
velemenyezd, 2012. december 01. szombat, 16:33
Operabeavatót indított a veszprémi Petőfi Színház
opera műfaj meghonosodjon a színházban és a városban; ennek az első lépése volt nálunk a Pomádé király új ruhája című gyermekopera nagysikerű bemutatója tavaly februárban és mellette a Veszprémi Operabarátok Körének a megalakulása. Az újabb kezdeményezéssel a fiatalokhoz szeretnénk közelebb hozni a műfajt. Ehhez sikerült elnyernünk a kultúra iránt elkötelezett támogató bizalmát, így minden iskola ingyen kaphatja meg az előadássorozatot - mondta Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója.

Az operabeavató előadássorozat hat részből áll, ennek keretében operatörténeti áttekintést nyújtanak a diákoknak a barokk kortól napjainkig: szó lesz Mozart és Verdi híres operáiról, Erkel Ferencről és a Bánk bánról, a századforduló jelentős magyar operáiról, így Bartók Béla A kékszakállú herceg vára és Kodály Zoltán Háry János című műveiről, de beszél majd a szöveg és dallam kapcsolatáról is.

A 45-60 perces órákon operaénekesek közreműködésével igyekeznek a fiatalok érdeklődését, figyelmét felkelteni a műfaj
velemenyezd, 2012. november 22. csütörtök, 11:42
Képek, videók
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
Peking:nemzetközi repülőt
sanci81
2014. szeptember 06. szombat, 12:25
Nemzetközi Barátság Múzeu
sanci81
2014. június 27. péntek, 14:58
belgrád nemzetközi vásár
lacipecsenye
2013. március 15. péntek, 09:59
nemzetközi nőnap
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:59
baku nemzetközi úttörőtáb
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:43
A nemzetközi nőnap alkalm
csalogany13
2013. március 08. péntek, 07:30
5469-a-beke-nemzetkozi -vi
isti53
2013. március 03. vasárnap, 07:16
tavaszi pecsenye
sarkadykati
2017. június 27. kedd, 08:15
Pécsen
orban47
2017. április 07. péntek, 16:02
Húsvéti tojás Pécsen 2015
pacsakute
2015. április 06. hétfő, 19:17
sarkadi pecsenye
ibolya58
2014. október 28. kedd, 09:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.