Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 04:43 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép írások
"Csak azt adhatjuk, amink van. Aki boldogtalan, nem adhat boldogságot, aki sikertelen, nem segíthet másokat sikerre. Első kötelességünk: önmagunkon segíteni, hogy ne legyünk másoknak teher. Először tanulni, aztán tanítani! Először teremteni, aztán adni! Ez az élet vastörvénye."
Herbert N. Casson


kirscha, 2018. október 04. csütörtök, 19:48
Címkék: Herbert, élet vastörvénye, kötelességünk, boldogságot, boldogtalan, vastörvénye,
Kommentek
Székelyföld az olaszországi Dél-Tirol testvérrégiójává válna
Amint a Kovászna megyei tanács sajtóirodája idézte közleményében: Tamás Sándor felkérte a dél-tiroli politikust, hogy javasolja a hamarosan megalakuló új tartományi kormánynak testvérkapcsolat kialakítását Székelyfölddel, és Herbert Dorfmann vállalta ennek a képviseletét.

Tamás Sándor úgy vélte: Dél-Tirol két szempontból is mintarégió Székelyföld számára. A német többségű olaszországi tartomány által kivívott területi autonómia etnikai békét is hozott és gazdasági fellendülést is biztosított a régiónak. "Ezt szeretnénk mi is itt, Székelyföldön: hogy jobban éljünk és legyen etnikai béke. Sok a hasonlóság is köztünk, tudunk tanulni ebből a példából" - fogalmazott Tamás Sándor.

Herbert Dorfmann elmondta: a második világháborút követően valóban Dél-Tirol volt Olaszország legszegényebb régiója, ám ma a második legnagyobb nettó befizető a tartományok sorában. Gazdaságának a turizmus a húzóágazata, de a régió fenntartásában a mezőgazdaság is lényeges szerepet tölt be. Mint elmondta, Dél-Tirolban
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 17:51
Amerikai importvámok - Berlin nem kifogásolja a német autógyártó cégek vezetőinek egyeztetését Donald Trumppal
örömteli, hogy a cégvezetők jó hangulatú megbeszélést folytattak Donald Trumppal, és személyesen ismertethették vele terveiket.

Ugyanakkor ezeket a megbeszéléseket szigorúan el kell választani a politikai szintű tárgyalásoktól - emelte ki a helyettes kormányszóvivő, rámutatva, hogy a brüsszeli bizottság továbbra is tárgyal Washingtonnal "a transzatlanti kereskedelmi kapcsolatok javításáról és a gazdasági együttműködés erősítéséről".

Szerdai német sajtójelentések szerint a Volkswagen részéről Herbert Diess vezérigazgató, a Daimlertől Dieter Zetsche igaztatótanácsi elnök, a BMW-től Nicolas Peter, az igazgatótanács pénzügyekért felelős tagja tárgyalt Washingtonban vezető kormányzati tisztségviselőkkel és Donald Trump elnökkel. A tanácskozás után jelezték: bíznak abban, hogy sikerül elkerülni az EU-ban gyártott autókat az Egyesült Államokban terhelő 2,5 százalékos vám felemelését 25 százalékra.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke júliusban megállapodott Donald Trumppal, hogy
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 20:42
Orbán Viktor: a magyar nemzet mindig hálás lesz Bush elnöknek
"Mély szomorúsággal hallottuk, hogy George Herbert Walker Bush, a nagyszerű amerikai hazafi, Magyarország barátja távozott közülünk. Kérem, fogadják őszinte személyes részvétemet és egyben az egész magyar nemzetét - írta a miniszterelnök.

Levelében kifejtette: "a magyarok mindig emlékezni fognak rá, és hálásak lesznek mindazért, amit Bush elnök tett a vasfüggöny lebontásáért, valamint Magyarország és Közép-Európa felszabadításáért a szovjet elnyomás alól. Magyarországon 1989-ben tett látogatása reményt és bátorítást adott nekünk egy kritikus pillanatban - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: "soha nem fogjuk elfelejteni tiszteletre méltó és szilárd elhatározását, hogy történelmi változások menjenek végbe régiónkban."

Gondolataink és imáink a Bush-családdal vannak ezekben a nehéz időkben - zárta levelét a kormányfő.
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 11:24
Bécsi klasszikus zeneszerzők művei szólalnak meg a Müpában
Az esten Ton Koopman vezényletével Mozart Esz-dúr szimfóniája és Beethoven II. szimfóniája hangzik el, Haydn Esz-dúr trombitaversenyét Tarkövi Gábor tolmácsolásában hallhatja a közönség - közölte az együttes az MTI-vel.

Wolfgang Amadeus Mozart Esz-dúr szimfóniájában az általános olasz, francia és délnémet-osztrák hagyomány jelenléte mellett Johann Christian Bach, Georg Matthias Monn és Joseph Haydn hatása is érvényre jut, de az érett Mozart nagyságrendje is megmutatkozik már.

Ezt követi Haydn Esz-dúr trombitaversenye, a mester utolsó versenyműve, amelyet 1796-ban komponált az akkor újdonságnak számító szelepes trombitára. A művet Tarkövi Gábor szólaltatja mg, aki a Berlini Filharmonikus Zenekar szólótrombitása, a Berlini Filharmonikusok Herbert von Karajan Akadémiájának tanára.

Beethoven II. szimfóniájának bécsi ősbemutatóját 1803. április 5-én maga a szerző vezényelte. Derűt és optimizmust sugárzó zene, ami annál figyelemreméltóbb, mert egyidőben született a híres Heiligenstadti
velemenyezd, 2018. december 01. szombat, 07:04
Kudarcba fulladt a francia sárgamellényesek és a miniszterelnök találkozója az újabb tiltakozónap előtt
követeléseit. A miniszterelnök jelezte, hogy pénteken készen áll mindannyiukat fogadni. A találkozóra azonban csak ketten mentek el, s jelezték, hogy a szóvivők többsége visszalépett és bojkottálta a meghívást, miután az interneten a többiek vitatják a legitimitásukat.

"Azt szerettem volna, ha az egyeztetést rögzítjük és élőben közvetítik a televíziók, ezt azonban visszautasította (a miniszterelnök). Azt szerettem volna, ha a franciák hallhatják, mit beszélünk" - mondta a találkozót követően Jason Herbert, a sárgamellényesek egyik korábbi szóvivője, aki jelezte, hogy azért akarta nyilvánossá tenni a megbeszélést, mert csak a saját nevében nyilatkozhat, nem kapott felhatalmazást a többiektől.

"Jelenleg csak ketten vagyunk itt, mindannyiunkon óriási a nyomás. Verbális és fizikai támadási fenyegetésekről beszélek, az életünk veszélyben van" - mondta a 26 éves volt szóvivő, aki az elmúlt napokig a sárgamellényesek egyik regionális vezetőjének számított. A támadások "99 százaléka a többi
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 18:01
CDU-tisztújítás - Elnökjelölt: felülvizsgálatra szorul a politikai menedékjog németországi alkotmányos garanciá
minimális hatása van a menekültügyi rendszer mindennapi működésére, rendszerint a menedékjogi kérelmek1-1,5 százalékát fogadják el a 16/a paragrafus alapján. A szövetségi belügyminisztérium legutóbbi adatai szerint az idén a január-októberi időszakban 2403 személy, a kérelmezők 1,3 százaléka kapott politikai menedékjogot.

Azonban Friedrich Merz felvetése így is alig néhány óra alatt élénk nyilvános vitához vezetett. Így például a legnépesebb tartomány, Észak-Rajna-Vesztfália CDU-s belügyminisztere, Herbert Reul csütörtök reggel a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak nyilatkozva óvott az alaptörvényben rögzített politikai menedékjog megkérdőjelezésétől, kiemelve, hogy a második világháború után megalkotott szabályt jó okból, a politikai üldöztetéssel kapcsolatos német történelemi tapasztalatokból okulva vezették be.

Bírálták a felvetést a CDU/CSU-val kormányzó szociáldemokraták (SPD) és az ellenzéki Zöldek részéről is, a CDU/CSU-tól jobbra álló, szintén ellenzéki Alternatíva
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 10:39
Mozart: Requiem (Gyászmise)
Videó

- Wolfgang Amadeus Mozart Requiemjét (K 626) (d-moll) 1791-ben komponálta, élete utolsó darabjaként, talán ez a legnagyszerűbb és legelismertebb műve.
Wikipedia oldalon

- W. A. Mozart - Requiem (fantastic performance) [Arsys Bourgogne] [HD]
Videó

- MNO oldalon
A Varázsfuvola munkái közben talpig feketébe öltözött idegen kereste fel Mozartot. Levelet adott át, melyben egy titokzatos megbízó Requiem megírására kéri fel Mozartot - titoktartás feltételével. A kimerült és betegeskedő zeneszerző úgy érzi: saját halotti énekét írja meg. Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) halála óta rengeteg legenda kering arról, hogy ki is volt az a titokzatos idegen, aki Requiem komponálásával bízta meg a zeneszerzőt. Utóbb kiderült: a magát zeneszerzőnek kiadó Franz von Walsegg volt a levél írója, aki más tollával ékeskedve akart
maroka, 2018. október 28. vasárnap, 22:24
Női kézilabda BL - A Győr 16 góllal győzött Németországban
összeszedett a címvédő.

Az ETO 4-4 után ellépett a hazaiaktól, akik a korábbi magyar válogatott Triscsuk Krisztina vezérletével igyekeztek tartani magukat, de néhány ziccer mellett két büntetőt is kihagytak. Később rendszeresen levitték a kapusukat, és emberelőnyben támadtak, ennek ellenére négygólos hátrányban voltak a szünetben.

A második felvonás elején sorozatban négyszer voltak eredményesek a vendégek (11-19), és a folytatásban is nagy fölényben játszottak, ezért a németek vezetőedzője, Herbert Müller már a 39. percben kihasználta az utolsó, harmadik időkérési lehetőségét (13-23). Ebben az időszakban a győrieknek minden összejött, a hazaiaknak viszont szinte semmi, így percről percre nőtt a különbség.

A hajrában a Győr cserejátékosai is lehetőséget kaphattak, mert a két csapat nem volt azonos súlycsoportban.

Triscsuk Krisztina kilenc lövésből négy gólt dobott a találkozón.

Az ETO korábbi sikeredzője, a spanyol Ambros Martín orosz csapata, a Rosztov-Don 27-21-re nyert a dán
velemenyezd, 2018. október 21. vasárnap, 15:51
Képek, videók
Március 16. Herbert
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:15
teamforum.herbert.jpg
sz719eszter
2017. augusztus 28. hétfő, 09:47
herbert.jpg
sz719eszter
2017. augusztus 28. hétfő, 09:37
Otto Herbert Gille Obergr
agica2004
2017. július 09. vasárnap, 19:38
HERBERTNÉ KATÓ
1vargaildyko
2015. december 30. szerda, 16:49
Az élet vastörvénye.jpg
scorpionsrose
2017. november 29. szerda, 15:55
Élet vastörvénye
nkerzs
2009. július 30. csütörtök, 11:10
az élet vastörvénye.jpg
tereza54
2009. július 24. péntek, 18:06
Az ember kötelessége
irmus
2018. július 16. hétfő, 08:24
Elszánt kötelesség.jpg
chillik
2017. április 18. kedd, 18:07
Kötelesség 01.jpg
chillik
2016. október 21. péntek, 04:33
Kötelesség 02.jpg
chillik
2016. október 21. péntek, 04:33
kötelesség.jpg
bbbarbara
2016. január 24. vasárnap, 15:33
boszi kötelesség.jpg
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 21:42
a_legelso_kotelesseged ___
menusgabor
2014. április 05. szombat, 22:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.