Belépés
2020. június 05. péntek | 23. hét | 157. nap | 04:08 | Fatime
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
DK: sportcsarnokok helyett a pedagógusok béremelésére és iskolakorszerűsítésekre van szükség
A DK frakcióvezető-helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Varga Mihály pénzügyminiszter azon csütörtöki bejelentésére reagált, amely szerint az Európai Beruházási Bank mintegy 50 milliárd forint hitelt nyújt Magyarországnak az oktatási infrastruktúra fejlesztésére, megújítására. A miniszter azt mondta, hogy a szerződéssel 8 új iskola épül, 16 iskola kibővül, 20 intézményben tornacsarnok létesül, 26 tanmedence jön létre és 17 új kézilabda csarnok valósul meg.

Arató Gergely világosnak nevezte, hogy a kormánynak még az oktatáson belül is csak a sportberuházásokon "jár az esze". A kabinet annak ellenére is csak ezzel törődik, hogy az iskolák felszereltsége elavult, egy sor intézménynek nem állnak rendelkezésére a megfelelő tárgyi feltételek, sok épület részleges vagy teljes felújításra szorul és az oktatás minden szintjén pedagógushiány van - fogalmazott.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 12:31
Címkék: Varga Mihály, Európai Beruházási Bank, Arató Gergely, pedagógusok béremelésére, oktatási infrastruktúra, oktatáson belül,
Kommentek
Koronavírus - Izraelben tíz főben maximalizálták az együtt tartózkodók számát, elhalasztották a Netanjahu-pert
oktatási intézményt, és megtiltottak minden tíz főnél nagyobb gyülekezést. A személyautókban maximum két utas közlekedése ajánlott, és csak a legszükségesebb esetben szabad igénybe venni a közösségi közlekedést, akkor is állandó utaskártyával, és nem készpénzzel fizetve.

Bezárták az összes bevásárlóközpontot, vendéglőt, kocsmát, szórakozóhelyet és sportközpontot, csak az élelmiszereket áruló boltok és a gyógyszertárak működnek vasárnaptól. Szintén zárva lesznek az állatkertek, színházak, sportcsarnokok, vidámparkok, nemzeti parkok. Nem nyitnak meg a férfiak számára a mikvék, a rituális fürdők sem, és az imahelyeken, a zsinagógákban, a templomokban és a mecsetekben is csak tízen lehetnek együtt, egymástól kétméteres távolságra imádkozva.

Értesítették a hétvégi eltávozásukról vasárnap a laktanyákba visszatérő katonákat, hogy várhatóan legalább egy hónapig nem kapnak eltávozást.

A munkahelyeket, ahol ez lehetséges, át kell állítani távmunkára, és ahol továbbra is együtt kell dolgozni, ott az
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 09:21
Koronavírus - Tovább nőtt a fertőzöttek száma Szlovákiában, több intézményt bezártak
nemzetközi repülőterein már több, mint egy hete egészségügyi ellenőrzésnek vetnek alá minden utast.

Hétfőn már az egészségügyi tárca válságstábjának intézkedéseinek bejelentése előtt országszerte sok létesítmény, főleg oktatási intézmények döntöttek úgy, hogy kényszerszünetet tartanak. Elsőként Pozsonyban de később más városokban is úgy döntöttek az önkormányzatok, hogy teljes egészében vagy néhány esetre vonatkozóan ideiglenesen bezárják a hatóságuk alá tartozó kulturális intézményeket és sportcsarnokokat, és több más - a fertőzés terjedésének megelőzését célzó - intézkedést is elrendeltek. Országszerte számos nyilvános rendezvényt mondtak le vagy halasztottak el.

Eddig Szlovákiában több, mint ötszáz laboratóriumi vizsgálat készült, és eddig 7 esetben mutatták ki a fertőzést. Az ország kórházaiban, a büntetésvégrehajtási intézményekben és a szociális intézményekben már több, mint egy hete látogatási tilalom van érvényben. Szlovákiában az első Covid-19 vírusfertőzést múlt hét pénteken, egy
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 19:37
Illegális bevándorlás - Felszámolták az utolsó sátortábort Párizsban
A párizsi prefektúra tájékoztatása szerint a Porte de la Villette metrómegálló környékéről 427 embert, köztük négy nőt vittek el Párizs környéki befogadóhelyekre és sporttermekbe, ahol a múlt heti kiürítés után maradtak még helyek.

Egy héttel ezelőtt jelentős rendőri biztosítás mellett összesen 1436 embert, köztük 93 gyereket szállítottak el buszokkal befogadóhelyekre és sportcsarnokokba a párizsi körgyűrű mentén felállított sátrakból és összeeszkábált kunyhókból.

"Nincs több tábor, ez volt a cél. A rendőrség felügyelni fogja a környéket, hogy ne alakulhassanak ki többet táborok" - jelezte a prefektúra.

Francois Dagnaud XIX. kerületi polgármester szerint a kiürítés megkönnyebbülés a táborlakóknak és a helyieknek egyaránt. Az elszállított migránsok többsége eritreai és szomáliai a polgármester szerint.

A 2015-ös menekültválság kezdete óta csaknem negyven táborkiürítést rendelt el a prefektúra Párizsban. A legjelentősebb 2016 novemberében volt, akkor egyszerre négyezer embert vittek
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 15:32
Illegális bevándorlás - Ismét migránstábort számoltak fel Párizsban
Jelentős rendőri biztosítás mellett összesen 1436 embert, köztük 93 gyereket szállítottak el buszokkal befogadóhelyekre és sportcsarnokokba a párizsi körgyűrű mentén felállított sátrakból és összeeszkábált kunyhókból. A táborlakók csak a személyes dolgaikat, egy-egy táskát vagy bőröndöt vihettek magukkal. Távozásuk után a matracokkal, kerékpárokkal, hulladékokkal teli saras terület egy elhagyatott nyomornegyedre emlékeztetett, amelyet a párizsi városháza által megbízott illetékesek takarítanak ki.

A 2015-ös menekültválság kezdete óta csaknem negyven táborkiürítést rendelt el a prefektúra Párizsban. A legjelentősebb 2016 novemberében volt, akkor egyszerre 4 ezer embert vittek el. Azóta a rendőrök egy ideig a migránsok minden kísérletét megakadályoztak arra, hogy letelepedjenek a parkokban és táborhelyeket alakítsanak ki, így egy ideig gyakorlatilag láthatatlanná váltak a párizsiak számára. Egy évvel ezelőtt azonban ismét több ezer migráns jelent meg a francia városokban, s ismét engedélyezte a
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 13:11
Már csak holttesteket találtak a romok alatt a török mentőcsapatok
Malatya és Diyarbakir tartományokban eddig már összesen 213 összeomlott épületet számoltak össze, további 1602 ház pedig súlyosan megrongálódott. A tárcavezető bejelentette: Elazigban megkezdték azoknak a házaknak a bontását, amelyeket sürgősen el kell távolítani a helyükről, emellett pedig a tartományban legkésőbb áprilisban hozzálátnak 2000 társasház építéséhez.

Süleyman Soylu belügyminiszter elmondta: egyelőre 45 olyan menedékhelyet alakítottak ki az otthontalanná váltak számára - köztük sportcsarnokokat, iskolákat, diákkollégiumokat, konferenciatermeket, mecseteket -, ahol biztosítani tudják ez ellátásukat. Soylu jelezte, hogy 15 napon belül elkészülnek két, egyenként 1000 konténerből álló átmeneti szállásközpont létrehozásával. A belügyminiszter arról is beszélt, hogy az állam anyagilag támogatja a károsultakat, a legnagyobb összeggel, 30 ezer lírával (mintegy 1,5 millió forint) azokat, akiknek a házában komoly károk keletkeztek és ezért le kell rombolni.

A katasztrófavédelem hétfőn arról
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 17:51
Székely János megyéspüspök a sárvári Szent László Katolikus
vagyunk nekünk legfontosabb a nevelés és Isten Igéjének átadása, de ebben a modern környezetben azért ez könnyebb, mondta Ördög Tibor.
Az avatási ünnepségen köszöntőt mondott Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere, aki általános- és középiskolai tanulmányait Sárváron. Kiemelte: a magyar kormány nagy erőfeszítéseket tesz és jelentős fejlesztéseket támogat az egészségügy, a kultúra, az oktatás területén. Hazai és nemzetközi források felhasználásával 400 milliárd forintból épülnek óvodák, sportcsarnokok, uszodák, javítva ezzel az intézmények infrastruktúráját, az oktatás feltételeit. De mindez kevés. A legfontosabb, hogy a gyerekek megtalálják életük értelmét. A keresztény oktatás annyiban különbözik az összes többi oktatási formától, hogy nem csak ismereteket közvetít, hanem az világ mindenség értelmét, célját, a földi világot és ami azon túl van adja át az újabb nemzedékeknek, azokkal a kultúrkincsekkel, gondolati koncsekkel amiket az emberiség évezredek alatt felhalmozott, mondta a
maroka, 2019. szeptember 28. szombat, 09:22
Megkezdődött a Megyei Jogú Városok Szövetségének sporttalálkozója Szekszárdon
sportversenyek szervezésében.

Kulcsár Krisztián szólt arról is, hogy a megyei jogú városok sport iránti elkötelezettségének következménye, hogy 2015-ben együttműködési megállapodást kötött a MOB és az MJVSZ, illetve a MOB tagságában nagy hangsúlyt kaptak az önkormányzatok.

Szita Károly többek között azt mondta, hogy a kormánynak köszönhetően az önkormányzatok a Modern Városok Program keretében több mint százmilliárd forintot fordítanak sportlétesítményekre, és mások mellett uszodák, sportcsarnokok, jégcsarnokok, atlétikai pályák épülnek.

Úgy fogalmazott: akkor boldog egy nemzet, ha egészséges közösségei vannak, amiben nagy szerepe van a sportnak.

A szombatig tartó versengésben 22 megyei jogú város köztisztviselői és közalkalmazottai vesznek részt; a programot a sportvetélkedések mellett kulturális, Szekszárd nevezetességeit bemutató elemek színesítik.

A 17 tagú csapatok hét versenyszámban mérik össze magukat, lesz vízi öttusa, mini foci, strandröplabda és dartsverseny is.

A
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:24
Képek, videók
Sportcsarnok
irmus
2018. március 28. szerda, 18:26
Sportcsarnok, 2017
azenujsagom
2017. január 31. kedd, 06:01
Tg.Mures sportcsarnok 1.j
wob
2015. augusztus 04. kedd, 14:21
Sportcsarnok 1981.jpg
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 15:17
a-szegedi-sportcsarnok .jp
agica2004
2013. október 07. hétfő, 13:40
Budapest Sportcsarnok
mecsery
2013. január 26. szombat, 04:47
katowice sportcsarnok
lacipecsenye
2012. augusztus 14. kedd, 10:49
budapest sportcsarnok
lacipecsenye
2012. augusztus 09. csütörtök, 21:58
Városi Sportcsarnok
garaferi
2011. június 22. szerda, 20:39
Sportcsarnok.JPG
cs-gyurka
2010. szeptember 22. szerda, 21:09
Sportcsarnok.jpg
margherita
2010. március 22. hétfő, 06:54
scsaba-sportcsarnok-sp ort
potak
2009. augusztus 04. kedd, 15:25
Béremelés
farkasterezia
2017. július 10. hétfő, 10:24
Béremelés magyar módra.jp
agica2004
2015. március 05. csütörtök, 14:58
Fidesz -béremelés.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.