Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 16:52 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EU-ellenes pártbeli tagságuk miatt vettek el gyerekeket brit nevelőszülőktől
Az azonnal hatalmas politikai botránnyá duzzadt ügyben elítélő nyilatkozatot adott ki a brit kormány.

Az esetet a The Daily Telegraph című tekintélyes konzervatív brit napilap ismertette szombaton. A beszámoló szerint a közép-angliai Rotherham város munkáspárti vezetésű tanácsának gyámügyi osztálya azért hozta meg a három testvér - két kislány és egy fiú - elvételéről hozott döntését, mert a nevelőszülők a brit EU-tagság feladásának programját hirdető UK Independence Party (az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja, UKIP) tagjai.

A lapnak a nevelőszülők elmondták: a tanács illetékesei azzal a véleményükkel indokolták a döntést, hogy a UKIP "rasszista" párt, mivel ellenzi a bevándorlást.

A rotherhami tanács szombaton a BBC-nek megerősítette, hogy mivel "nem őshonos fehér brit" gyermekekről van szó, a helyhatóságnak "aggályai támadtak" a UKIP bevándorlási álláspontjával kapcsolatban.

Joyce Thacker, a városi tanács gyermekügyi osztályának igazgatója kijelentette: a gyermekek elvételéről hozott döntést valóban befolyásolta a UKIP bevándorlási politikája, és az, hogy a párt "véget akar vetni a multikulturalizmus aktív ösztönzésének".

A UKIP 12 képviselővel van jelen az Európai Parlamentben, a brit parlament felső kamarájában, a Lordok Házában három taggal képviselteti magát - ők mind a kormányzó Konzervatív Pártból léptek át -, de a választott alsóházban eddig nem sikerült mandátumot szereznie.

A meg nem nevezett házaspár hét éve fogad ideiglenes gondozásra kihelyezett - általában hátrányos helyzetű - gyermekeket, és a tőlük most elvett három testvér szeptember óta volt náluk. Beszámolójuk szerint a tanács illetékese közölte velük, hogy ha a hatóság tudott volna UKIP-tagságukról, akkor ezeket a gyerekeket nem nekik adták volna gondozásra.

Michael Gove brit oktatási miniszter szombaton "védhetetlennek" nevezte a gyermekek elvételét a nevelőszülőktől. A miniszter hozzátette: a brit kormány külön vizsgálatot indít annak meghatározására, hogy miképp lehet a kialakult helyzetet rendezni.

Nigel Farage, a UKIP vezetője szombaton felháborítónak nevezte az esetet, és kijelentette: a pártnak semmi köze a rasszizmushoz.

A Munkáspárt - a brit baloldal legnagyobb politikai ereje - szombati nyilatkozatában maga is a gyermekek ügyében hozott döntés "sürgős felülvizsgálatára" szólította fel a párt által vezetett rotherhami tanácsot. A Labour közleménye szerint a nevelőszülők UKIP-tagságának nem szabad a gondozásba vétel akadályává válnia.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2012. november 24. szombat, 14:42
Címkék: Daily Telegraph, Independence Party, Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja, Joyce Thacker, Európai Parlamentben, Lordok Házában,
Kommentek
Lengyelország nem adja ki Svédországnak a hozzá menekült orosz családot
A Svédországban letelepedett Gyenyisz Liszov április elején érkezett Lengyelországba a svéd hatóságok által kijelölt nevelőszülőktől általa önkényesen elvitt gyerekeivel együtt. A svéd gyermekvédelmi hivatal azután helyezte el a keresztény hitben nevelt lányokat egy, az apjuk lakóhelyétől távol élő muzulmán családnál, hogy a gyermekek anyja skizofréniában megbetegedett.

A svéd hatósági kérésre Lengyelországban kiadatási őrizetbe vett férfi azonnal menedékjogot kért. Az illetékes lengyel bíróság még áprilisban úgy döntött, hogy Liszov három lánya Lengyelországban maradhat, amíg a hatóságok el nem bírálják apjuk menedékjogi kérelmét. Svédország ezt követően európai elfogatóparancsot adott ki Liszov ellen.

A szerdai lengyel bírósági döntés szerint Liszov nemzetközi körözése sérti a férfi emberi jogait és konkrétan az Európai Emberi Jogi Egyezmény 8. cikkét. A bíróság szerint a svéd hatóságok teljesíthetetlen követelményeket támasztottak a férfival szemben szülői jogainak visszaadása
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 16:52
Móricz Zsigmond nvellái
Nem is fogadná el a külföld. Szegény gyerek csak akkor juthat ehhez a kitüntetéshez, ha van, aki garanciát vállal érte, hogy szegénysége ellenére is éppolyan kifogástalan ruházat, egészség és erkölcsi nevelés tekintetében, mintha a középosztály gyereke volna... Most tessék elképzelni a külvárosok sötét utcáiban, a nyomortanyákon nyüzsgő gyerekeket: azokhoz még a híre sem jut el annak, hogy van külföldi utazás, hollandus kakaó és svájci ruha, amit magukkal hoznak a gyerekek a nyaralás után a jó nevelőszülőktől...

Hát természetes.

Ott sem akar senki a családjába befogadni magánál sokkal alacsonyabb társadalmi osztályból való gyereket. Tehát a pesti szegény gyerekeket legfeljebb a londoni proletárcsaládok látnák szívesen: azoknak pedig éppen olyan kevés jutott az élet javaiból, mint pesti kollégáiknak.

- Hogy milyen nehéz bejutni egy szanatóriumba, arra itt van egy eset... Tessék elolvasni az aktákat: Özvegy Eszes Vendelnét hozzánk utasították, s eljött, hogy kilencéves nyomorék
piroska0101, 2015. május 14. csütörtök, 19:10
Elveszi a nevelőszülőktől a gyerekeket a kormány ?
Legújabb elmebetegségük, hogy a nem főállású nevelőszülőktől elveszik a gyerekeket.
Teszi ezt azzal az agyament jogszabály-módosítással, hogy minden nem főállású nevelőszülőnek (újabb) tanfolyamot kell elvégeznie ahhoz, hogy magánál tarthassa az (akár hosszú évek óta) nevelt gyermekét. Csak arra nem gondolt a fideszes agytröszt, hogy a tanfolyam elvégzésére megfelelő számú helyet biztosítson: 5200 nevelőszülőnek kellene egy 1600 főre tervezett tanfolyamon részt vennie. Aki nem teszi, attól elvehetik a gyermeket. Orbán nagytudású kormánya így 3200 szülőtől ragadhatja el a gyermeket.
A magát családbarátnak hazudó Orbán-kabinet célja a gyerekek elszakítása a szülőktől. Mert nemcsak a nevelőszülőktől venné el a gyerekeket, de a kötelező délutáni iskolával minden gyermeket elválaszt a családjától.
Az átgondolatlanság és a társadalmi folyamatok ismeretének totális hiánya messziről süt a Fidesz minden döntéséről. Persze ha direkt ez a cél, akkor elérik, hogy Magyarországot a sötét középkor legmélyebb
donaldduck, 2013. szeptember 13. péntek, 21:48
Képek, videók
telegraph-fantasy-cham pio
menusgabor
2018. június 13. szerda, 22:50
Coit_Tower_and_Telegra ph_
haaapci
2012. szeptember 05. szerda, 04:07
Il_Trov-_Telegraph_col or.
impromtu
2008. december 08. hétfő, 21:13
talanat-independence squa
zskadi
2016. február 10. szerda, 20:48
Independence-of-the-Se as
farkas1945
2014. október 17. péntek, 11:02
IndependenceDay2012USS Con
wiwat
2013. június 18. kedd, 17:27
tel-aviv függetlenségi pa
lacipecsenye
2012. augusztus 13. hétfő, 19:26
Függetlenségi Kapu teteje
goonybird
2006. július 08. szombat, 11:31
Függetlenségi Kapu előtt.
goonybird
2006. július 08. szombat, 11:31
Függetlenségi Emlékmű.jp
goonybird
2006. július 08. szombat, 11:30
thacdo.jpg
leanhvu
2006. május 17. szerda, 19:29
O.V.-parlamentben.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 13:18
Göncz Á.-Parlamentben.jpg
agica2004
2015. október 13. kedd, 20:36
Parlamentben egyedül.jpg
kohlinka
2014. november 11. kedd, 21:31
parlamentben 3.jpg
kicsoda57
2013. szeptember 28. szombat, 22:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.