Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 16:23 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mária csodálkozni és imádkozni tanít
Esterházy Pál egy titokzatos mosolyú Mária-szobrot vitt a Hanság mocsarai közt rejtőző Osliba. A szobor a falu éke, kincse, sok csoda forrása, sok zarándok menedéke lett.
Barsi Balázs Osliban: Mária csodálkozni és imádkozni tanít.
............


Helyi és zarándok hívek százai gyűltek össze Osliban és ünnepelték együtt a Nagyboldogasszony-búcsút Mária mosolygó szobra körül augusztus 11-én. Az osli kegyhely főbúcsújának szónoka idén Barsi Balázs sümegi ferences szerzetes volt, aki a Magnificatról tanított, mely, mint fogalmazott, isteni anyanyelv. Élt évszázadokkal ezelőtt egy nagyúr, egy nádor. A Szent Szűz ,,ditsőséges lábainak legkissebbik Sámollya", ahogy magát nevezte. A tizenhetedik század végén egy titokzatos mosolyú Mária-szobrot vitt csónakon, vigaszul egy török pusztította, a Hanság mocsarai közt rejtőző kis faluba. A szobor a falucska éke, kincse és sok csoda forrása, számos zarándoklat célja lett.
Mi is elindulunk, ahogy évek óta mindig e szobor felé, idén is gyalogszerrel, áldással. Szent Annától megyünk lányához, mindannyiunk Édesanyjához. Nem hosszú az út, könnyű kisalföldi terepen vezet, végeláthatatlan erdők-mezők között. Reggeltől fogva érezzük, az anyai palást ránk boríttatott: felhők óvnak a nap forró sugaraitól. A Tölösnek nevezett erdő alján vendégünk érkezik, Barsi Balázs atya. Öröm önti el arcát, mikor megtudja, gyalogos zarándokok tartanak ugyanafelé a szentély felé, ahova ő is igyekszik.
............


A Szűzanya idén ,,arannyal átszőtt ruhában" vár és fogad minket kis hajlékában, arcán az az ismerős és olyannyira vágyott kedvesség. Milyen szép ez az arc! Derűje magához vonz, mind közelebb, szemlélni, fürkészni ezt az örömet és elmerülni benne. Köszöntőt énekelve sorakozunk fel az oltár előtt, ahova idén is megérkeztünk Szent Anna kapuvári oltárától.
Aztán egy rövid énekpróba a szkólával a plébánián. Itt újra találkozunk Balázs atyával. Ő maga jön, az ének hangjaira, most is ott az öröm az arcán, milyen csodálatos ez, mondja, a magyarul énekelt gregorián.
Aztán megszólalnak a harangok, és felcsendülnek a Máriát köszöntő népénekek. Sokan vagyunk idén is, tele a templom, tele mögötte a szentmisének helyet adó kálvária, körös-körül is sokan állnak mindenfelé az utcákon.
Az olvasmány, mint mindig, most is a napba öltözött asszonyról és a sárkányról szól, a Jelenések könyvéből. Nem lehet ezt borzongás nélkül hallgatni, ha minden szavát szinte kívülről tudjuk is, annyiszor hallottuk már. Aztán az olvasmányközi ének zsoltárverse, ez is annyira ,,oslibúcsús": ,,Megdobban a szívem ünnepi örömtől, énekemet a királynak zengem." És a következő vers is, ami itt, ezen a helyen különös jelentőséget nyer: ,,kedvesség ömlik el ajkadon". Az evangéliumban, mint mindig, most is felhangzik a Magnificat.
A sümegi ferences szónok erről az imáról tanít. Azt mondja, a Szűzanya belső világából mély titkot tár föl, és általa Édesanyánktól tanulhatunk imádkozni. Belehallgatva a Szűzanya énekébe az ő Istennel való kapcsolata tárul föl előttünk. Elhangzik ez az egyszerű, de mélységekig ható mondat is:
"Az imádság a lét gyökere."
Igen, az imádság az Istennel való személyes kapcsolat. Nem teljesítendő feladat, elmondandó szövegek jegyzéke.
Én nem szerettem aludni, gyerekkoromban sem. Úgy éreztem, az alvás elveszi az életemből az időt. Csak a nagymamának sikerült úgy-ahogy megnyugtatnia. Mindig így kezdte a történeteit: ,,Kisfiam, mikor az Úr Jézus a földön járt..." - régi emléket idéz, Barsi Balázs az Istennel való beszéd mellett arról is szól, hogy Istenről csak lényünk mélységéből szabad beszélni. - Lehet, hogy ezért lettem pap. Mert hallottam egy keresztényt valóban Istenről beszélni - teszi hozzá.

Bővebben Link
maroka, 2019. augusztus 12. hétfő, 20:28
Címkék: Esterházy Pál, Barsi Balázs Osliban, Nagyboldogasszony-búcsút Mária, Barsi Balázs, Szent Szűz, Szent Annától,
Kommentek
Nem ilyen rendszerváltozást akartam
Elgondolkodtató lenne az ellenérdekeltek számára is, hogy az akkori, 1956-os miniszterelnökről: HEGEDÜS ANDRÁSRÓL és honvédelmi miniszterről: BATA ISTVÁNRÓL egyetlen szót nem lehet hallani egyetlen 1956-ról szóló videóban sem!
Számomra ez azért tragikus még most is, mert Hegedüs András nagybátyám feleségének volt a testvére. És, mint ilyen, 1956 augusztusában már segítségére volt az 1956-os eseményeket kiprovokáló röplapok terjesztésében - azon a szektán belül - amelyik 1945 után kezdett terjedni és híveket toborozni a történelmi egyházaktól. Így országos kapcsolataik voltak már 1956-ban.

APRÓ ANTAL volt a fegyveres harcok előtt létrehozott KATONAI BIZOTTSÁGNAK a felelős vezetője. Vagyis, a TŰZPARANCSOT minden esetben ő adta ki.

Unokája: DOBREV KLÁRA, pedig az Európa Parlament képviselője lehet 2019-ben!

HEGEDÜS ANDRÁS, a volt miniszterelnök FIA: ifj. HEGEDÜS ANDRÁS az ÁLLAMBIZTONSÁGI SZOLGÁLATOK TÖRTÉNETI LEVÉLTÁRA--ban kutathatja 1956 történéseit!!!

BATA
furaila, 2019. október 28. hétfő, 13:31
7. Az én 1956-om:A kölyökharcosokra kegyetlen megtorlás várt
ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/"
(Ez egy hónappal a PAKTUM megkötése előtti kijelentése HORN GYULÁNAK.)
*
Pontosan ezért, teljes felelősséggel kijelenthetem, hogy az un. RENDSZERVÁLTOZÁST megelőzte egy FORGATÓKÖNYV, amely alapján megtörtént mindaz, amiről itt is írtam:
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1877314798971174?__ tn__=K-R
*
Ezért sem lehet azon csodálkozni, hogy a mai napig ünnepelhetnek az 1956-os népfölkelés és szabadságharcosok emlékére megtartott emlékezéseken azok és jogutódaik, akik a legfőbb ÁRULÓI lettek 1990-et követően a MUNKÁS-PARASZTSÁGNAK és az 1956-os népfölkelésben részt vevőknek.
http://furaila.xfree.hu/278070

Az 1956-os kölyökharcos MANSFELD PÉTERT - aki az általános iskola után esztergályos ipari tanuló lett Csepelen - a ,,MUNKÁSOSZTÁLY ÁRULÁSÁÉRT" ítélték még kiskorúan halálra, majd
furaila, 2019. október 22. kedd, 11:57
A parlament szavaz Varju László mentelmi jogáról, a DK politikusa koncepciósnak tartja az eljárást
A legfőbb ügyész egy folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség gyanúja szerint ugyanis Varju László a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

A DK alelnöke a bizottsági ülést követően tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, semmilyen bűncselekményt nem követett el országgyűlési képviselőként, ami történt, az a "legfőbb ügyész koholmánya".

Varju László úgy fogalmazott: az az ország egy diktatúra, ahol a pártállam képviseli a közvádat, ahol Polt Péter "fideszes politikusként jár el" az ellenzékiekkel szemben. "Orbán rendszerében élünk", ahol az ellenzéki politikusoknak nem kell csodálkozniuk azon, hogy időről-időre ilyen koncepciós eljárás indul ellenük - tette hozzá Varju László, aki szerint minél sikeresebb lesz az ellenzék a jövőben, minél több vereséget szenved a Fidesz, Polt Péter annál több közvádas eljárást indíthat.
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 13:41
Családok Angyala díjat kapott Novák Katalin és Balog Zoltán
hasonló szervezetekkel együttműködjön - tette hozzá az államtitkár, aki a szülőket hősöknek, angyaloknak nevezte, akik sokat tesznek azért, hogy a magyar nemzet gyarapodó és fiatalodó legyen.

Balog Zoltán úgy fogalmazott, hogy "az angyalság, az apaság és az anyaság összetartozik", mivel a szülők az angyalokhoz hasonlóan nem magukra, hanem küldetésükre, a gyermekeikről való gondoskodásra fókuszálnak. Az "önfeledés" a keresztény hitnek is lényege - mondta, hozzáfűzve, hogy aki erre képes, az rá tud csodálkozni társára, gyermekére és a világra.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke arról beszélt, hogy a szervezet célja a gyermekvállalással kapcsolatos nemzeti minimum megteremtése. Ehhez az kell, hogy eloszlassák az emberek ezzel kapcsolatos félelmeit és ezáltal megszülethessenek a kívánt gyermekek. Szeretnék, hogy a következő években több ezer önállóan működő, helyi szervezete legyen a mozgalomnak - tette hozzá.

Családok Angyala díjat ítéltek még oda Bagdy Emőke
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 20:01
2. Vastagbőr, Woodstock, Prágai Tavasz leverése, magyar 1968
VASTAGBŐR KELLETT és KELL ENNEK ELHALLGATÁSÁHOZ IS
2. WOODSTOCK 50. évfordulójára
A mellékelt videóban hallható- látható WOODSTOCKI ,,kultúrát" megtervező és kivitelező hatalmi manipuláció LELEPLEZÉSE.
https://www.youtube.com/watch?v=rQEmuzjBE8o&feature=share&fbclid=I wAR3XGUf9wBC-LxTP46USqQiScOljz49Ma1F-BYpda77XoPstb_Jv60tvWpE

EMLÉKEZETES VOLT az 1968-as esztendő az un. ,,SZOCIALISTA TÁBORON" belüli fiatalok számára is! Az akkori csehszlovák fiatalok szabadságmozgalmának, a ,,prágai tavasz"-mozgalomnak, öt szocialistának nevezett ország (Szovjetunió, Lengyelország, NDK, Magyarország és Bulgária) 200ezer főnyi csapatai 1968. augusztus 20-i bevonulása vetett véget.
http://ujkor.hu/content/az-1968-csehszlovakiai-bevonulas-utani-het ek-retsagi-31-harckocsi-ezred-jarornaplojanak-szemszogebol

Azok a MAGYAR fiatalok, akik akkor voltak SORKÖTELES ,,kiskatonák" és átvezényelték őket Csehszlovákiába, azoknak MEGPECSÉTELŐDÖTT A
furaila, 2019. szeptember 12. csütörtök, 12:19
Vallástalanítás a rákosista iddőkben
ÜLTETTÉK EL AZ AKKORI GYERMEKEK LELKÉBEN SZÜLŐKKEL- ÉS AZ EGYHÁZZAL SZEMBENI SZEMBEFORDULÁS ÉS GYANAKVÁS CSÍRÁIT!

Az iskolában azután hétfőnként végig nézhettük, ahogy ,,megbüntetik" azokat, akik nem tudtak, vagy nem voltak hajlandók ezekre a matinékra elmenni.
Ilyenkor az is kiderült, ha netán valaki éppen templomban volt a szüleivel. Tanfelügyelőnek álcázott ügynökök gondoskodtak arról, hogy a ,,Szégyentáblán" kint legyen a nevük!
Ezért aztán nem lehet azon csodálkozni, hogy legtöbb szülő inkább lemondott a templomi áhítatról és arról a szeretetközösségről, ahova születésétől- haláláig tartozott - nehogy ,,BUKOTT-SZAMÁR" legyen a gyerekükből!

1990 után - aki mégis visszatért az ő egyházába és ahhoz a templomi közösséghez, amelyiknek ő és ősei is tagjai voltak - hallgathatta a szemrehányást, amiért elpártoltak annak idején... Ezt tartottam a legnagyobb igazságtalanságnak 1990-ben és az azutáni években!
*
Bóna Mária Ilona
furaila, 2019. augusztus 05. hétfő, 15:27
Sokkal több szexuális visszaélés lehet a sportszövetségeknél, mint az egyházakban Németországban
"A nagy tabu" témájával a csatorna szombati sportműsora foglalkozik, de a riport fontosabb részleteit már pénteken közzétették a televízió internetes híroldalán. A riport az ulmi egyetemi klinika egyelőre nem nyilvános tanulmányának eredményére hivatkozik, amely szerint egyházi személyek 114 ezer gyerekkel szemben követhettek el szexuális visszaéléseket Németországban, míg a sport világában ez a szám a 200 ezret is elérheti.

Jörg Fegert, a klinika gyermekpszichológusa kiemeli, hogy nincs mit csodálkozni azon, hogy a sportszövetségeknél több a visszaélés, hiszen jóval több gyerek sportol, mint ahányan templomba járnak. A kérdés az, hogy ez miért nem közbeszéd tárgya Németországban.

"Tudatosítanunk kell ezt a problémát, és szembe kell nézni vele" - hangsúlyozta a szakember.

Az ulmi egyetemi klinika 2500 embert kérdezett meg gyermek- és fiatalkori szexuális visszaélésekkel kapcsolatos tapasztalataikról. Három évvel ezelőtt pedig 1800 élsportolót kérdeztek meg, és a kétharmaduk "szexuális
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 14:12
Képek, videók
Csodálkoznak a szülők
pacsakute
2013. január 25. péntek, 17:23
Csodálkoznak....png
pacsakute
2012. december 08. szombat, 18:25
boldogok akik csodálkozna
sarkadykati
2012. május 27. vasárnap, 05:32
Boldogok, akik csodálkozn
puszikett
2008. április 27. vasárnap, 13:02
Esterházy-palota.JPG
balazsmargit
2011. augusztus 16. kedd, 08:35
szentsír_osli0921.jpg
maroka
2019. szeptember 24. kedd, 18:22
s_osli templom_16.jpg
maroka
2019. szeptember 22. vasárnap, 15:07
s_osli templom_14.jpg
maroka
2019. szeptember 22. vasárnap, 15:07
s_osli templom_13.jpg
maroka
2019. szeptember 22. vasárnap, 15:06
s_osli templom_12.jpg
maroka
2019. szeptember 22. vasárnap, 15:06
s_osli templom_11.jpg
maroka
2019. szeptember 22. vasárnap, 15:06
s_osli templom_10_3.jpg
maroka
2019. szeptember 22. vasárnap, 15:05
s_osli templom_10.jpg
maroka
2019. szeptember 22. vasárnap, 15:05
s_osli templom_9.jpg
maroka
2019. szeptember 22. vasárnap, 15:04
s_osli templom_8.jpg
maroka
2019. szeptember 22. vasárnap, 15:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.