Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 22:45 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mikor lesz hunniában is ilyen bátor igazságszolgáltatás?
Majomka!
Vajon a majmok tudják-e, hogy a törökök a történelem során hány magyar kereszténynek nyújtottak menedéket? És ebből kifolyólag, hány keresztény emlékhelyet ápolnak a mai napig?
(Mellesleg a mai törökök többet tettek az IÁ legyőzésért, mint az európai liberálisok)
putnok7882, 2018. október 12. péntek, 05:29
Címkék: majmok tudják-e, történelem során, európai liberálisok, kereszténynek, emlékhelyet, liberálisok,
Kommentek
Az Európai Bíróság megerősítette a lengyel legfelsőbb bírósági törvény végrehajtásának felfüggesztését
A luxembourgi székhelyű törvényszék még október közepén ideiglenesen helyt adott az Európai Bizottság vonatkozó kérelmének, a friss végzés most megerősítette ezt a döntést.

Jogerős ítélet később születik majd az ügyben, amelyet ezen ideiglenes intézkedések nem befolyásolnak.

Az Európai Bíróság ítélkezési gyakorlata szerint csakis akkor rendelhetőek el ideiglenes intézkedések, amennyiben azok szükségességét a ténybeli és a jogi alapok első látásra valószínűsítik, továbbá sürgősen szükségesek a "súlyos és helyrehozhatatlan károk" megakadályozásához.

A sokat bírált jogszabály módosítását novemberben a varsói parlament mindkét háza elfogadta, egyedül Andrzej Duda államfő aláírása hiányzik a hatályba lépéshez.

A törvény korábbi változata értelmében a 70-ről 65 évre csökkentett nyugdíjkorhatárt elérő bírák csak az elnök jóváhagyásával folytathatták szolgálatukat, amivel a bírálók szerint az utolsó független bíróság is megszűnt volna rendesen működni az országban.

A módosítás
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 18:56
A román Szociáldemokrata Párt elnöke szerint Iohannis hazaárulást követett el
A pártelnök a PSD országos tanácsának vasárnapi ülésén válaszolt így a jobboldali elnök folyamatos támadásaira, aki Dragneát többször az ország élére kapaszkodott bűnözőnek nevezte és leváltását sürgette.

Az államfőt az alkotmány szerint a törvényhozók kétharmadának voksával helyezheti vád alá hazaárulásért a bukaresti parlament, de a kormánykoalíciónak kisebbségi támogatással sincs kétharmada.

A PSD-ALDE szociálliberális kormánykoalíció viszont az RMDSZ, illetve a nem magyar kisebbségi képviselők voksai nélkül is rendelkezik az elnök felfüggesztéséhez szükséges szavazatszámmal. Egy felfüggesztés után azonban népszavazást is ki kellene írni az elnök leváltásáról, amit a PSD vélhetően el szeretne kerülni, hiszen jövő év végén elnökválasztást tartanak Romániában.

Dragnea csaknem másfél órás beszédében pártja kétéves kormányzásának mérlegéről beszélt és úgy vélekedett: azért éri annyi támadás pártját az ellenzék és külföldi szervezetek részéről, mert román, nem pedig idegen érdekek
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 20:07
Igazságügyi együttműködési megállapodást írt alá Magyarország Georgiával
gazdasági együttműködést. Ezért a két tárca együtt fog működni az üzleti jog területén a gazdasági befektetések elősegítése érdekében.



A találkozón szóba került az emberi jogok nemzetközi védelmével kapcsolatos kérdéskör is. Trócsányi László ezzel kapcsolatban megállapította, hogy mind Magyarország, mind Georgia érintett a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága előtt történő együttműködésben.



Trócsányi László és Tea Tsulukiani eszmecserét folytatott az igazságszolgáltatási rendszerekről is, például arról, hogy az igazságügyi minisztereknek milyen felelősségük van a független és hatékony igazságszolgáltatásért.



A tárcavezetők a találkozón áttekintették a migráció témáját is. Trócsányi László szólt arról, hogy a migráció miként érintette a közép-európai országokat, ismertette Magyarország álláspontját e kérdésben. Tsulukiani pedig az Abházia és Dél-Oszétia szakadár területekkel összefüggésben kialakult migrációs helyzetről beszélt.



Trócsányi László
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 14:55
Az ET-biztos felszólította a magyar államfőt a közigazgatási bíróságokról szóló törvény visszaküldésére
Dunja Mijatovic az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: komoly kérdéseket vet fel a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban, hogy a jogszabály értelmében az igazságügyi miniszternek erős befolyása lenne a közigazgatási bíróságok felett.

Sajnálatos, hogy a magyar kormány és a parlament nem várta meg a Velencei Bizottság véleményét, mielőtt elfogadták az igazságügyi miniszter által kezdeményezett törvénycsomagot. Az intézkedésről szóló társadalmi vita meglehetősen korlátozott volt - írta az emberi jogi biztos.

Mijatovic felszólította a köztársasági elnököt, hogy küldje vissza a csomagot a parlamentnek, így lehetővé téve annak alapos felülvizsgálatát.

Hozzátette, az ügyet fel fogja vetni a magyar hatóságok képviselőivel folytatott tárgyalásain.

A szerdán elfogadott kormányzati előterjesztés értelmében 2020-tól Magyarországon önálló, kétszintű bírósági rendszer áll fel, amely a közigazgatási ügyekben fog eljárni. A jogszabály bírálói szerint a bírák miniszteri
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 11:21
Románia megtagadta egy Bukarestben élő török újságíró kiadását Törökországnak
Kamil Demirkaya két éve ideiglenes iratokkal tartózkodik Romániában, ahol a Zaman Romania című kiadvány újságírója.

Demirkayát múlt héten a török ügyészség kiadatási kérelme alapján előállította a román rendőrség. Kihallgatása során - mint utóbb beszámolt róla - azt kérte a román hatóságoktól, hogy ne adják ki Törökországnak, mert ott szerinte nem működik az igazságszolgáltatás, úgy véli, hazájában börtön és kínvallatás vár rá.

Az újságíró szerint "nevetséges" ürüggyel kérték kiadatását: a telefonján egy bylock nevű alkalmazás működött, amelyet Gülen támogatói használtak. Elmondta: hazájában egy olyan iskolában dolgozott, amely Fethullah Gülen hitszónok köréhez tartozott, és a Moldovai Köztársaság nemrég hat olyan tanárt adott ki Törökországnak, akik korábban munkatársai voltak.

Demirkaya, aki 2016 augusztusa óta él feleségével és tízéves fiával Bukarestben, azt is bejelentette, hogy menedékkérelmet nyújtott be Romániában. Ügye élénk visszhangot váltott ki a közéletben: több politikus és
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 11:15
Nem várhattam vele Szent Estig
karácsonyfámat, hogy Veled lehessek, mártír Magyarország, hogy legalább szimbolikusan egy legyek a Tieid közül, egy asszony, aki imádkozik múltadért és jövendő sorsodért, egy asszony, aki ugyan nem fegyvert tart kezében, hanem lantot és aki soha nem átkozódik, hanem énekel. De most, amikor vérzel és kínoznak, most, amikor mindenki, aki szereti a nagy emberi erényeket, úgy közeledik Hozzád, mint a megfeszített Krisztushoz. Itt térdelek sötétbe borult hazámban és kérem a soha el nem maradó isteni igazságszolgáltatást, könyörgöm Hozzád először életemben, hogy vértelen sorok haszontalan faragójából változtasson katonává a Te soraidban!
Mennyire szeretünk Téged, Magyarország! Az édes ifjúságtól kezdve, amikor álmunk voltál a ligeti és tabáni fák alatt, a Duna partján, amikor megnyerted szívünket boldog és romantikus varázsoddal.
Mennyit nőttél és mennyi hősies harcot vívtál azóta szabadságodért. Nagy szerelmesed vagyok, büszke felséges értékeidre és megronthatatlan méltóságodra. És szent vagy,
azenujsagom, 2018. december 14. péntek, 04:02
Krónika 3. rész (az Országos Bírósági Hivatal 2017-es beszámolója)
igazságügyi bizottság előadója.

Az eredmények európai szinten is kimagaslóak - mutatott rá.

Szólt arról is, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően megfelelő környezetben intézhetik ügyeiket az állampolgárok, és a digitális bíróság kialakítása is jó úton halad.



Fidesz: magas szintű munka folyik a bíróságokon

Bajkai István, a Fidesz vezérszónoka kijelentette: szükség volt a bírósági igazgatás alapvető reformjára. Emlékeztetett: számos bírálatot kapott korábban az Országos Igazságszolgáltatási Tanács.

Méltatta a beszámolót, amely szerinte mély tájékoztatást ad a bíróságokon folyó magas szintű munkáról.

Üdvözölte, hogy a perek gyors lezárásában egyre jobb eredményeket érnek el a magyar bíróságok.

Beszámolt a bírói illetményalap növeléséről és dicsérte az életpályát is, amelynek eredményeként egyre kevesebben hagyják el a pályát - mutatott rá.

Szólt arról is: a bírák felkészítése európai szinten is igen kedvező.

Jobbik: a jelentés alig szól a
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:11
Az uniós bíróság helybenhagyta a korábbi egyiptomi elnökkel szemben hozott korlátozó intézkedések meghosszabbít
Az ügy előzménye, hogy az Egyiptomban 2011 januárjában indult politikai események miatt az Európai Unió Tanácsa az év tavaszán olyan határozatot fogadott el, amely az állami pénzeszközök hűtlen kezeléséért felelősként azonosított, és a hozzájuk kapcsolódó emberekkel, szervezetekkel és szervekkel szemben korlátozó intézkedéseket vezetett be.

A határozatot, amely a korábbi egyiptomi elnököt, Hoszni Mubarakot is jegyzékbe vette amiatt, hogy az állami pénzeszközök hűtlen kezelésével összefüggésben az egyiptomi hatóságok bírósági eljárást folytatnak ellene az ENSZ korrupció elleni egyezménye alapján, már kétszer meghosszabbították. Mubarak azt kérte az Európai Unió Törvényszékétől, hogy semmisítse meg az uniós tanács határozatában szereplő intézkedések meghosszabbításra vonatkozó jogi aktusokat. Szerdán kihirdetett ítéletében az uniós törvényszék elutasította a keresetet és helybenhagyja a vagyon befagyasztásának meghosszabbítására vonatkozó, 2017-es és 2018-as tanácsi határozatokat.

Indoklásában a
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 12:22
Képek, videók
akkori igazságszolgáltatá
paniko
2006. december 19. kedd, 21:59
Majmok.gif
pacsakute
2018. február 24. szombat, 19:33
pálma fák majmokkal
eva6
2017. július 23. vasárnap, 16:15
Majmokkal
csalogany13
2017. május 04. csütörtök, 10:15
Majmok
sanci81
2017. február 13. hétfő, 16:42
Selyem majmok.jpg
pacsakute
2016. december 27. kedd, 13:23
vicc majmok telefonálnak.
kicsoda57
2016. november 05. szombat, 20:43
Majmok 2016-09-08 13-56-
margoboszi
2016. október 10. hétfő, 20:27
Történelem viharai
irmus
2018. január 18. csütörtök, 07:49
történelem.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 19:56
Történelem-Horthy.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 19:55
történelem-románia.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 19:54
Történelem 01.jpg
chillik
2017. január 12. csütörtök, 13:37
Történelem 02.jpg
chillik
2017. január 12. csütörtök, 13:36
Történelem 03.jpg
chillik
2017. január 12. csütörtök, 13:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.