Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 23:42 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Majoros Ármella .....
Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Majoros Ármella domonkos nővér.
- Isten éltesse egészségben, szeretetben!
...............


2019. április 25., csütörtök | 14:07
Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Majoros Mária Ármella domonkos nővért április 6-án a hódmezővásárhelyi Szent István király-templomban. A szentmise főcelebránsa Mészáros Domonkos OP volt.
A hálaadó szentmisére az ország egész területéről, valamint Beregszászról és Ungvárról érkeztek domonkos atyák, testvérek, nővérek és világi hívek.
Mészáros Domonkos prédikációjában felelevenítette azokat az éveket, amikor a kommunista egyházüldözés alatt Ármella nővér még titokban, otthonában és családoknál foglalkozott a fiatalokkal és felnőttekkel. Felidézte, hogyan találkoztak a velünk élő Istennel mindazok, akik Ármella nővér hittan csoportjaiban, a vele folytatott beszélgetésekben, az általa szervezett lelkigyakorlatokon, kirándulásokon vettek részt az elmúlt évtizedek során; hogyan építették a jövőt az Ármella nővér körül születő papi és szerzetesi hivatások. Beszélt arról, hogy mik voltak a nővérnek azok a tulajdonságai, amelyek minden hozzá tartozó emberre hatással voltak: a sok-sok imából, a hivatásához való hűségből forrásozó kedvessége, a családoknak adott sok ideje a családlátogatások során, a mindenki számára való rendelkezésre állása.
A szentmise végén személyes köszöntések következtek, amelyek egyben tanúságtételek voltak arról, hogy kinek-kinek a hitbéli növekedésében milyen szerepet játszott Ármella nővér. Beszédet mondott Deák Hedvig, a domonkos nővérek általános főnöknője, majd Merkl Hilda, a budakeszi, valamint Nagy László, a hódmezővásárhelyi világi domonkos közösség vezetője. A köszöntők után a Szent István-templom énekkara Halmos László Hiszek a Szent Szívben című kórusművét adta elő.
A hódmezővásárhelyi hívek nevében Fejes Zsuzsanna, Kun Judit és Abt Imre, valamint Szőke Ernő református testvér mondott köszöntőt. Ezt követően a Mária Valéria keresztény óvoda pedagógusai adtak műsort. Ármella nővér kereszt- és bérmagyermekei nevében Nagy Csilla tett tanúságot. Végül a Kárpátaljáról érkezettek képviseletében Palkó Éva, az ungvári világi domonkos közösség vezetője adta át ajándékaikat és köszöntésüket.
Az ünnepség agapéval és kötetlen beszélgetéssel zárult a domonkos nővérek rendházában.
Az ünnep főszervezője Héjja Erzsébet volt.

Forrás: Szerzetesek.hu
Fotó: Domonkos Nővérek Facebook-oldala
Magyar Kurír
maroka, 2019. április 25. csütörtök, 20:03
Címkék: Majoros Ármella, Majoros Mária Ármella, Szent István király-templomban, Mészáros Domonkos OP, Mészáros Domonkos, Deák Hedvig,
Kommentek
Jégkorong divízió I/A-vb - Galló: most lehet esélyünk rá, hogy elkapjuk a szlovénokat
A csapatkapitány Magosi Bálint sérülés, míg egyik helyettese, - a 27. születésnapját épp pénteken ünneplő - Hári János eltiltás miatt kihagyja a találkozót, amelyre félórás fakultatív átmozgató edzéssel hangolt a csapat: a keret fele a jégen, míg mások focizással vagy épp az óriási Barisz Arénában tett sétával készültek.

A jégen gyakorlók egyike Galló Vilmos volt, aki elárulta: az eltiltott Hári helyét minden bizonnyal Sarauer Andrew veszi át az első sorban. Hozzátette: a két hiányzó miatt valószínűleg várhatók kisebb átalakítások a sorokban.

"A győzelemért fogunk hajtani. Tudjuk, hogy Szlovénia nagy mumusunk a világbajnokságokon, de talán most esélyünk van arra, hogy elkapjuk őket" - utalt Galló arra, hogy kilenc eddigi vb-találkozás alkalmával egyszer sikerült legyőzni a szomszéd ország együttesét.

A szlovénok sztárjáról, a Los Angeles Kings kétszeres NHL-bajnok sztárjáról, Anze Kopitarról azt mondta: "Tudjuk, hogy hol játszik és milyen képességei vannak."

Az opcionális tréninget a
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 12:43
Jégkorong divízió I/A-vb - Hárit eltiltották, nem játszhat a szlovénok ellen
A 27. születésnapját épp pénteken ünneplő csatár csütörtökön a litvánok elleni találkozó 59. percében öt perc+végleges fegyelmi büntetést kapott, amiért botjával ráütött az ellenfél védőjének, Nerijus Alisauskasnak a felsőtestére, utólag pedig egy mérkőzésre szóló eltiltással sújtották.

A csapatkapitány-helyettes így nem léphet jégre magyar idő szerint 15.30-tól a pont nélkül álló szlovénok ellen.

A magyar válogatott három forduló után három ponttal negyedik a világbajnokságon, amelynek első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 17:52
Tematikus kiállítással ünnepli a Bauhaus századik születésnapját az Isztambuli Magyar Intézet
A Bauhaus neves magyar személyiségei, Breuer Marcell, Weininger Andor és Moholy-Nagy László bemutatása mellett az IMI a Bauhaushoz köthető kortárs magyar reprezentációkra helyezi a hangsúlyt.

A kiállítás egyik felében a budapesti Kortárs Építészeti Központtal (KÉK) együttműködve az idei Budapest100 fotóinak egy részét, a másik felében pedig a Bauhaus ihlette magyar fényművészet történetét mutatja be az intézet Moholy-Nagy- és kortárs fényinstallációk révén.

A tárlat magában foglalja a Nagy Ágoston és Samu Bence tervezte, a kiállítás számára újragondolt Floating Point című interaktív fényinstallációt, ugyanakkor levetítik Kosztolni Ildikó és Medgyesi Gabriella dokumentfilmjét, a Fényéveket is.

A csütörtöki megnyitón Paksi Endre Lehel művészettörténész mellett a fényinstalláció két ötletgazdája, Nagy Ágoston és Samu Bence is jelen lesz.

A tárlat június 23-ig várja az érdeklődőket.
velemenyezd, 2019. május 01. szerda, 20:04
Pro Cultura Christiana-díjat kapott Szeghalmi Elemér
Azt írták: a díjjal a püspöki konferencia elismerését fejezi ki azért a szolgálatért, amelyet Szeghalmi Elemér a "katolikus kultúra elmélyítésért és továbbadásáért végzett".

Szeghalmi Elemér 1929. május 7-én született Budapesten. A pesti bencés gimnáziumban érettségizett, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar-történelem szakán szerzett diplomát és doktorátust.

Az idén 90. születésnapját ünneplő díjazott újságíró, kritikus, szerkesztő, esszéista, a Független Magyar Írók Szövetségének korábbi főtitkára és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének alapító és hosszú ideig elnökségi tagja is volt - olvasható a közleményben.

1949 és 1987 között az Új Ember külső, majd ezt követően belső munkatársa, 1988 és 1989 között irodalmi szerkesztője volt. Az ötvenes évektől több évtizeden át a Vigília című folyóirat munkatársaként dolgozott. 1990-től az Új Idő főszerkesztő-helyettese, 1991 óta a Független Magyar Írók Szövetségének főtitkára. 1994 és 1996 között a Nemzeti Kulturális Alap folyóirat
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:49
Asztalitenisz-vb - Sztárokkal is lehet játszani a szurkolói zónában
Az asztaliteniszezőkön kívül más sportágak képviselői, valamint zenészek és művészek is ütőt ragadnak a torna nyolc napja alatt.

A vasárnapi nyitónapon a németek olimpiai ezüst- és bronzérmesével, volt világelsőjével, Dimitrij Ovtcharovval, a többszörös magyar bajnok Jakab Jánossal és 70. születésnapját kedden (ma) ünneplő ökölvívó ötkarikás bajnok Gedó Györggyel ütögethettek a szurkolók.

Hétfőn a Budaörs volt válogatott játékosa, Fazekas Mária volt a vendég, kedden (ma) 13 órától az aranytrió tagjai - a kereken 40 éve világbajnok Jónyer István, Gergely Gábor és Klampár Tibor -, továbbá Lovas Petra "lépnek fel", szerdán pedig Bátorfi Csillával - a nők jelenlegi szövetségi kapitányának, Bátorfi Zoltánnak a nővérével - lesz lehetőség játszani.
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 09:41
Nagycsütörtöki ajándékot osztott a brit uralkodó
II. Erzsébet királynő húsvétvasárnap ünnepli 93. születésnapját, és ennek megfelelően 93 férfi és 93 nő vehette át a legősibb angol királyi rezidencia, a London nyugati határában emelkedő windsori kastély Szent György-kápolnájában a piros és fehér kis tárcákba rejtett érméket.

A piros pénztárcákban egy-egy 5 font és 50 penny névértékű ezüstpénz volt.

Az ötfontos érmét ezúttal az uralkodó üknagymamája, Viktória királynő születésének 200. évfordulója tiszteletére készítette a királyi pénzverde. Az 50 pennys érmén a világirodalom talán leghíresebb detektívfigurája, Sherlock Holmes portréja látható.

A fehér pénztárcákban voltak a tulajdonképpeni nagycsütörtöki ezüstpennyk, oly módon válogatva, hogy összegük éppen kiadja az uralkodó életkorát. Ezekben a tárcákban a szerencsés kiválasztottak így az idén 93 ezüstpennyt kaptak, 1, 2, 3 és 4 penny névértékű érmékben.

A nagycsütörtöki uralkodói pénzajándékozás 800 éves hagyomány Angliában; a királyok és királynők a XIII. század óta
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 16:41
Ferenc pápa felköszöntötte XVI. Benedeket 92. születésnapján
.............
2019. április 16., kedd | 17:12
A Szentszék Sajtótermének megbízott igazgatója, Alessandro Gisotti adott hírt az április 15-i látogatásról. Az emeritus pápa ma, április 16-án ünnepli születésnapját.
Ferenc pápa és elődje, XVI. Benedek között rendszeres a kapcsolattartás, amióta az emeritus pápa 2013. február 11-i lemondását követően visszavonult a vatikáni kertekben álló monostorba, ahol életét imádságnak, a teológia művelésének, időnként zongorázásnak és pihenésnek szenteli.
Április 15-én délután, a nagyhét kezdetén Ferenc pápa fölkereste nyugalmazott elődjét a vatikáni kertekben található Mater Ecclesiae-kolostorban, hogy a közelgő húsvét kapcsán átadja jókívánságait, illetve nagy szeretettel felköszöntse 92. születésnapja alkalmából.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
maroka, 2019. április 16. kedd, 21:00
Képek, videók
majorosi7-596x433.jpg
cserhat3
2015. december 30. szerda, 16:23
majorosi6.jpg
cserhat3
2015. december 30. szerda, 16:23
majorosi10.jpg
cserhat3
2015. december 30. szerda, 16:22
majorosi2.jpg
cserhat3
2015. december 30. szerda, 16:22
Majorosi Hajnalka28758645
cserhat3
2014. november 05. szerda, 18:30
Majorosi Krisuti
orban47
2011. július 24. vasárnap, 05:17
Majorosi Kriszti
orban47
2011. július 21. csütörtök, 12:02
Majorosi Marianna.png
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 16:00
Majoros Zsuzsanna Hazafel
ile58
2009. január 21. szerda, 20:29
Majorosék galériája Vácon
kodayfesto
2007. szeptember 21. péntek, 11:53
Majorosz
butababa
2007. augusztus 01. szerda, 10:18
Sügér születésnapját ünne
motorcsonakosok
2011. július 22. péntek, 17:30
hódmezővásárhely0820_4 .jp
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:38
hódmezővásárhely0820_3 .jp
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:37
hódmezővásárhely0820_2 .jp
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.